isws na einai kai i 1h fora pou symbainei, alla nai diaole +1
Printable View
Hey, εσύ είπες ότι υποστηρίζεις το τσίρκο βλαμένων, όχι εγώ! :razz:
Προφανώς όσοι έκαναν restart και άλλα τέτοια, είναι βλαμένοι. Τώρα για τα φόρα οργανωμένων ξέρεις καλύτερα, εγώ δεν πατάω ποτέ σε τέτοιες σκουληκότρυπες. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους οπαδοί όμως.
στο συγκεκριμενο τομεα και μονο υπαρχει.
Πάσο, ειλικρινά δεν ξέρω. Το φιξάκι μου από καθυστερημένες αθλητικές κουβέντες το παίρνω εδώ μέσα μόνο - φοβάμαι ότι οπουδήποτε αλλού δε θα είμαι αρκετά γραφικός.
:grin:
μιτσμανν και οντονιαν εντελως καλοπροαιρετα....αναπνεετε? κλανετε?? χεζετε?? γενικα ειστε ανθρωποι?
περαν απο το αθλετιξ κανετε τιποτα αλλο? εχετε γαμησει ποτες? αν ναι πως σας φανηκε?
ακουγατε μαικολ τζακσον?
επικη συζητηση στον σπορφμ! στο φαιτκλαμπ για το θεμα της ψηφοφοριας της φιφα...
psifoforia xwris na exei karampela mesa einai ypokinoumeni
Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει 27 παίχτες στο ρόστερ (χωρίς τους δανεικούς). Ο Τεν Κάτε έχει ζητήσει 25 παίχτες μάξιμουμ. Δεδομένου ότι θα φύγουν Μάντζιος, Ιβ, Κλέιτον, Λεοντίου, Ντέβιντ και δεν θα επιστρέψει κανείς δανεικός, πάμε στους 22 παίχτες.
Η λογική λέει: θα πάρουμε οπωσδήποτε κεντρικό αμυντικό. Αυτός θα είναι ο ηγέτης της άμυνας και ανάλογα το παιχνίδι θα παίζει δίπλα του κάποιος από τους Καντέ, Βύντρα, Σαριέγκι και στην απόλυτη ανάγκη ο Κατσουράνης (για μένα η κορυφαία μας μεταγραφή φέτος - πιο πάνω και από Σισέ!!). Ο Τεν Κάτε μας έχει δείξει (όχι ιδιαίτερα επιτυχημένα) ότι προσαρμόζει τα σχήματα στον τρόπο που παίζει ο αντίπαλος.
Δεν πιστεύω ότι θα πουληθεί ο Σιμάο. Νομίζω ότι ο Τεν Κάτε θέλει φέτος να παίξει φουλ επίθεση με έναν σκύλο-χαμάλι αμυντικό χαφ που η μόνη του δουλειά θα είναι το πρεσσάρισμα/κόψιμο και μια σωστή πρώτη πάσα έστω και στα 2 μέτρα. Μπροστά του θα προσαρμόζει πάλι 2 από τους Σίλβα/Κατσουράνη/Καραγκούνη/Μάττος που μπορούν να αναπτύξουν το παιχνίδι και παράλληλα να μην αφήνουν τα νώτα εκτεθειμένα.
Στα άκρα της άμυνας έχω την εντύπωση ότι θα θέλει μπακ που να προωθούνται, με βασικές επιλογές Μουν (αν μείνει) και Γκάμπριελ από δεξιά, Σπυρόπουλο και Καντέ από αριστερά. Σε ματς που δεν θα θέλει να προωθούνται οι ακραίοι μπακ μπορεί να δούμε και τους Μελίσση (δύσκολα θα πάρει συμμετοχή αλλά στα χαρτιά μετράει σαν εναλλακτική) και Βύντρα (και στα 2 άκρα).
Στις πτέρυγες και στο κέντρο της επίθεσης γίνεται χαμός από λύσεις οπότε χάνει το νόημα της η “ανάλυση” που προσπαθώ να κάνω.
Το σημαντικό είναι το συμπέρασμα: νομίζω ότι σίγουρα θα πάρουμε κεντρικό αμυντικό. Αν φύγει ο Μουν θα πάρουμε δεξί μπακ, αν μείνει βλέπω λίγες πιθανότητες. Με βάση τις ικανότητες των επιθετικών μέσων και των ακραίων μας, νομίζω ότι θα κινηθούμε για έναν παίχτη που θα έχει καλή κάθετη μπαλιά και σουτ και θα μπορεί να παίξει και στα άκρα (κατι σαν το… Μέσι δηλαδή…). Αλλά θα τον αποκτήσουμε μόνο αν πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση (περισσότερο σαν ικανότητες/τιμή και όχι σαν όνομα).
Έτσι το ρόστερ φτάνει μάξιμουμ 25 παίχτες στους περισσότερους από τους οποίους ο Τεν Κάτε έχει εμπιστοσύνη και πιστεύει στις δυνατότητές τους.
Στο Ελληνικό πρωτάθλημα θα παίζει φουλ επίθεση βασιζόμενος στη ποιότητα της αμυντικής γραμμής και στον σκύλο αμυντικό χαφ για να μην ξαναδούμε τα φαινόμενα Εργοτέλη/Ηρακλή/Πανσερραϊκού, ενω στην Ευρώπη θα αλλάζει διάταξη των χαφ και θα παίζουν 2 πίσω και ένας πιο μπροστά.
Σημείωση: η ποσότητα εναλλακτικών δεν συνεπάγεται ποδοσφαιρική ποιότητα και για μένα από τους υπάρχοντες πρέπει να απομακρυνθούν (με τον ίδιο "άκομψο" τρόπο με τον Γκούμα) καρκίνοι όπως Σαριέγκι και Βύντρα, αλλά δεν μπορείς να διώξεις 10 παίχτες και να τους αντικαταστήσεις με καλούς.
Μπα.
Σουηδικό... μοντέλο στην άμυνα του Παναθηναϊκού
Δημήτρης Χατζής | 4/7/2009 10:30:03 πμ
Ο πιο ελπιδοφόρος σουηδός αμυντικός της γενιάς του ο 23χρονος (3/1/86, 1,86μ.) Νιλς Ερικ Ματίας Μπιέρσμιρ, όπως είναι το πλήρες όνομα του, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα της γενέτειρας του το Χέστρα.
Γρήγορα μεταπήδησε στην IF Γκρίμσας, ενώ το 2002 σε ηλικία 16 ετών αποκτήθηκε από τη Χουσκβάρνα με την οποία τη σεζόν 2004-05 έκανε καταπληκτική χρονιά στη Β` Σουηδίας, οπότε η μεταγραφή του στην Γκέτεμποργκ το 2005 ήρθε σαν φυσική εξέλιξη.
Εκανε το ντεμπούτο του με την Γκέτεμποργκ στη μεγάλη κατηγορία τον Μαϊο του ίδιου χρόνου, ενώ η πώληση του βασικού αμυντικού Φρέντρικ Ρισπ ουσιαστικά τον καθιέρωσε στη βασική 11άδα. Ο "Μπιέρσα", όπως είναι το παρατσούκλι του, ξεχώρισε πού γρήγορα και κανείς δεν εξεπλάγη όταν το 2005 κέρδισε το βραβείο του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή.
Μαζί με τον συμπαίκτη του Καρλ Σβένσον δημιούργησαν γρήγορα ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα στη Σουηδία, ενώ όταν ο τελευταίος έφυγε από την ομάδα, ο Μπιέρσμιρ "έδεσε" γρήγορα με τον Ράγκναρ Σίγκουρντσον και ήταν από τους θεμέλιους λίθους της κατάκτησης του τίτλου από την Γκέτεμποργκ το 2007.
Τον Αύγουστο του 2005 ντεμπουτάρισε με την Εθνική Ελπίδων της Σουηδίας και μέχρι και σήμερα είναι ο αρχηγός της και ρέκορντμαν συμμετοχών. Στο πρόσφατο EURO U21 που διεξήχθη στην πατρίδα του αγωνίστηκε βασικός και στα τέσσερα ματς, έχοντας μια ασίστ, ενώ σημείωσε και αυτογκόλ στο σγκλονιστικό ημιτελικό με την Αγγλία, όπου οι σουηδοί τελικά αποκλείστηκαν στα πέναλτι. Στην Εθνική Ανδρών μέχρι στιγμής μετράει 2 συμμετοχές, κάνοντας ντεμπούτο τον Ιανουάριο του 2008 κόντρα στην Κόστα Ρίκα
- Η αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αγαπημένος του παίκτης ο Ερίκ Καντονά
- Πέρα από το ποδόσφαιρο του αρέσει το βόλεϊ και το σκι
- Θεωρεί τον επιθετικό της Εθνικής Ελπίδων Σουηδίας, Μάρκους Μπεργκ τον καλύτερο συμπαίκτη του
- Νο1 παίκτη αυτή τη στιγμή στον κόσμο θεωρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
- Αγαπημένος του καλλιτέχνης είναι ο ράπερ Εϊκον
- Εχει δηλώσει πως ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει είναι ο Χένρικ Λάρσον
Alien_13
04/07/2009 14:28
4/7/2009 2:28:16 μμ
επιτελους φυγαμε απ την μποχα!!