Delete στον connection manager έχω κάνει.
Θα δοκιμάσω τα security settings του router όταν πάω σπίτι, γιατί τώρα που το λες θυμήθηκα ότι πρέπει να είχε γίνει ένα reset πρόσφατα.
Thanks!
Printable View
Βέβαια μπορεί το σήμα από το AP να είναι πιο δυνατό από αυτό της κάρτας στο λαπτοπ σου και απλά ενώ εσύ το "βλέπεις" αυτό να μην μπορεί να σε "δει". Αν είσαι πολύ μακρυά από το AP δοκίμασε και από μικρότερη απόσταση.
to gnome-look pethane?
edit: meta apo kamposes wres epanilthe
Ή μπορεί να έχεις το ρούτερ σου να εκπέμπει σε encrytpion που δε σηκώνει η κάρτα. Ή αν δε φταίει το encryption, μπορεί να φταίει το πρωτόκολλο. Πιχί η κάρτα σου να είναι 802.11b και το router να εκμπέμπει μόνο σε 802.11g(ή n). Αν ισχύει αυτό να το βάλεις να εκπέμπει γενικά 802.11b/g/n
OK. Όλα καλά.
Τα ubuntu δε θέλαν να συνδεθούν με ένα πιο απλό WPA που είχα βάλει στο router. Το ξαναγύρισα στο default σιδηρόδρομο που είχε και πάιζει.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον παιδιά.
2 ψιλοβλακωδεις ερωτησουλες:
1) στο εμεσενε δεν μου εμφανιζει νοτιφικεισιον για το ποιος μπαινει(κανει μονο ηχο).
2) τα γραμματα στα tabs και στο url στον chrome ειναι πολυ μικρα
για το 1.) θα βάλεις το plugin notifyosdimproved και θα το ρυθμίσεις καταλλήλως.
:dfinger:eisai wraios
to kcontrol den yparxie pleon ? mou vgazei to amarok mia malakia : cleaning http cache kai thelw na to ksefortwthw auto kai diavasa oti me to kcontrol ginetai
και bonus ερωτηση ( ναι σας εχω ζαλισει τα παπαρια το ξερω).. ο φλας γαμαει το συμπαν .. δλδ οταν βλεπω youtube video ή παιζω haxball πχ (chrome εχω) to laptop αρχιζει σιγα σιγα να παιρνει φωτια .. ο φλας ειχε εγκατασταθει με sudo apt-get install restricted extras.. γινεται να φτιαξει αυτη η μαλακια ? :)
βαλε windows
Και πως το flash δεν γαμάει το σύμπαν σε windows;
magic & rainbows
σε άλλα νέα, βάλε το ubuntu tweak
Πρόσθεσε από το software sources το PPA για το flash και τουλάχιστον έτσι θα έχεις το πιο πρόσφατο με την ελπίδα ότι θα ανανεωθεί. Από εκεί μπορείς εύκολα να προσθέτεις τεσταρισμένα PPAs και να έχεις τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των προγραμμάτων σου μέσω repository και όχι χειροκίνητα με deb πακέτα.
Quote:
Personal Package Archives (PPA) allow you to upload Ubuntu source packages to be built and published as an apt repository by Launchpad. You can find out more about PPAs and how to use them in our help page.
διπλοποστ
ppa για latest stable firefox (=4) που με flash 10.2 δουλεύει ΠΟΛΥ καλύτερα από 3.6+10.1
latest stable για chromium (ο FOSS κλώνος του chrome) στο ubuntu-tweak
εβαλα μολις νεο φλας και ελπιζω..το ουμπουντου τουικ ηταν στη λιστα να μπει..για να δουμε ! ευχαριστω ρατ :)
και ο ένας είναι OSS κι ο άλλος όχι. κατά τα άλλα ακριβώς το ίδιο πράγμα. εξ' ού και κλώνος.
To flash 10.2 υποτίθεται έχει tweaks που κάνουν ακριβώς αυτό το πράγμα: μικρότερη κατανάλωση cpu/ενέργειας ειδικά σε laptop. Άρα ακόμη κι αν δεν παρατηρήσεις καμια ουσιαστική διαφορά θα έλεγα να το κρατήσεις και να το αναβαθμίζεις μέχρι να βγει από beta, δε μπορεί κάτι θα φτιάξουν.
ισχυει..ακριβως αυτο εκανε..πλεον κραταει καλυτερα οταν παιζω χαξ (που γαμιοταν πριν)
ευχαριστω παιδες :)
επισης για audio player εχετε τπτ να προτεινετε? γενικα αμαροκ χρησιμοποιουσα παρολο που εχω gnome αλλα μου φαινεται πολυ αργο/βαρυ..καμια καλη εναλλακτικη πχ banshee, songbird κλπ?
Banshee.
εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ amarok με mysql database για τη βιβλιοθήκη και πάει μπάλα στα searches και στο φόρτωμα. Από κει και πέρα για ελαφρύ πρόγραμμα σε winamp classic interface δοκίμασε το audacious. αν δε θες να αποχωριστείς το στυλ του amarok το clementine είναι κλώνος του αμαροκ 1.4 για gtk+ εφαρμογές.
ναι γουιντοους εχω winamp με την πανεμορφη βιβλιοθηκη του..banshee και audacious με libraries κλπ ολα κομπλε ε?
Γιατί όχι audacious; Είναι winamp clone, γρήγορο και πολύ εύχρηστο (global hotkeys και τα λοιπά).
EDIT: άργησα.
ωραια :)
Με το σπαστό flash στο full screen τι έχετε κάνει;
Έχει γίνει και κόμικ στο χκψδ αυτό.
http://imgs.xkcd.com/comics/supported_features.png
Επίσης το google μέσω firefox είναι πολύ εκνευριστικό γιατί κάνει το search ενώ πληκτρολογώ και όχι όταν πατήσω το enter.
Για το google, υπάρχει ένα κουμπάκι δίπλα από τη φόρμα που λέει "Απεν. Instant", απενεργοποίησε το από κει.
Σωστός, δεν το 'χα παρατηρήσει.
έχω 10.4 και θέλω να αναβαθμίσω σε 10.10 επιτέλους, αλλά το update manager δε μου λέει ότι έχει βγει νεότερη βερζιον απαφτη που έχω (όπως που έλεγε όταν είχα 9.10, μου εβγαζε ότι η 10.4 είναι διαθεσιμη). Τι κάνω; ΔΕ ΘΕΛΩ ΦΟΡΜΑΤ :'(
σε επόμενο ποστ θα ρωτήσω για ip blocker και proxy για dummies
απλά θα το ενεργοποιήσεις
Οι εκδόσεις *.04 είναι LTS (Long Term Support) οι *.10 είναι normal
Πας System-->Administration -->Update Manager , κάτω κάτω λέει Settings , πατάς , στο επόμενο παράθυρο επιλέγεις το tab που λέει Updates και κάτω κάτω στο Release Upgrade βάζεις normal
Για proxy και Ip Blocker το έχω καλύτερα :P
ipblocker
κάνεις edit το αρχείο /etc/hosts.deny ή με το iptables
έτσι
Code:# iptables -I INPUT -j DROP -s 58.50.0.0/16
ή προσθέτεις την παρακάτω γραμμή στο προαναφερθέν αρχείο
και τα 2 θέλουν root πρόσβασηCode:ALL: ip_address1, ip_address2, ip_address3, ....
Για το update, πας στο synaptic και στην καρτέλα updates του λες να σου κάνει show new distribution releases: Normal releases
Αν δεν εννοείς να μπλοκάρεις μία IP, αλλά θέλεις κάτι σαν το PeerGuardian, δες το IPBlock. Επίσης, πόλλοί torrent clients έχουν ενσωματωμένο (τουλάχιστον το Vuze έχει).
thanx σε όλους
τι ξέρουμε γι'αυτό: http://btguard.com/
Ότι το πληρώνεις;
αν το πρόβλημά σου είναι το privacy στο torrent, κατέβασε το deluge, έχει ένα plugin με τις λίστες του peerguardian. Αν κάνεις αυτό, κλείσεις το DHT και δέχεσαι μόνο encrypted συνδέσεις θα είσαι οκέι πιστεύω, αλλιώς θα πρέπει ξερωγώ να σ' έχουν βάλει στο μάτι προσωπικά για να σε βρουν και να φέρουν τους καλύτερους χάκερ ή να κάνουν καμιά κρυπτανάλυση. Μη γίνεστε παρανοϊκοί με το θέμα ασφάλειας, από όλες τις περιπτώσεις file-sharing καμία δεν έχει τελεσιδικήσει, μόνο οι κότες που πάνε για συμβιβασμό χωρίς να μιλήσουν σε δικηγόρο πληρώνουν.
Άλλωστε ακόμα και με VPN που υποτίθεται ότι σου προσφέρει αυτό, πάλι θεωρητικά μπορούν να σε βρουν, αν θέλουν.
ρατ_ποιζον θα τρώω μπριζόλες στ' όνομα σου
το privacy είναι το θέμα μου ναι (τι τώρα το θυμήθηκα, τώρα είπα να ασχοληθώ), δεν είμαι παρανοική, γιατί δε θα κατέβαζα τόσα πράματα αν ήμουν, αλλά αν ψάξουν, ε ας είμαι ένα τικ καλύτερα προστατευμένη από τον δίπλα.
Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα transmission, με το azureus που κατεβάζω ένα τώρα, μια χαρά μου δείχνει IPs, άρα κάτι δεν έχω ενεργοποιήσει μάλλον. (επειδή είπε ο harbinger οτι εχει IP Block ενσωματωμένο)
κοιτάω και deluge, thanx
Εν προκειμένω το θέμα είναι περισσότερο να μη δοθεί εισαγγελική εντολή να ταυτιστεί η infinging IP σου με όνομα χρήστη. Αν γίνει αυτό, το VPN δε σου προσφέρει καμία προστασία γιατί θα πάνε με το ένταλμα στην btguard και πάλι τομπούλο θα πάρεις. Καλύτερα λοιπόν να βεβαιωθείς ότι δε συνδέεσαι με τους ιντερνετόμπατσους και ότι χρειάζεται κρυπτανάλυση για να βρουν πού πάει τι παρά να πληρώνεις VPN λες και μεταφέρεις επιχειρηματικά μυστικά.
Spoiler
πώς βρίσκουμε τους ιντερνετόμπατσους (για να τους μπλοκάρω μάλλον εννοείς), αυτό προσπαθώ να καταλάβω
Αυτό που είπε για deluge (που γαμάει γενικά), αλλά αν θες Vuze δες εδώ.