φαντάζομαι Ικονοκλαστ δεν είναι δικά σου λόγια, οπότε και δεν το βάζω σαν να το λες εσύ.
Απλά φαντάζομαι το πολιτισμικό σοκ όταν μάθουν ότι υπάρχει φήμη και για ομοφυλόφιλους του πανεπιστημίου
Printable View
Δεν ξέρω πόσο σοβαρό θα είναι το συμπέρασμα μου Γκουλ καθώς δεν είναι ιδεολογικό αλλά ιστορικό αλλά ας πούμε πως οι Σοβιετικοί αποινικοποίησαν επί Λενιν και ποινικοποίησαν επι Στάλιν την αντρική ομοφυλοφιλία -- η γυναικεία θεωρούταν αδιανόητη εκείνους τους καιρούς. Η ποινικοποίηση διατηρήθηκε με μικρότερη η μεγαλύτερη ένταση μέχρι και το 1993. Βέβαια τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν πως στην περίοδο Λένιν, και πιο συγκεκριμένα το 1922, ο νεοσύστατος νόμος απλώς δεν ανέφερε την ομοφυλοφιλία. Δηλαδή, δημιουργήθηκε, συνειδητά ή μη, ένα νομικό κενό που δεν ποινικοποιούσε ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός παραμένει πως η πρώιμη περίοδος δείχνει πολύ προοδευτικότερα στοιχεία από αυτές που ακολούθησαν.
Οι λόγοι για την ποινικοποίηση επί Σταλιν δε βασιζόταν, απ'οσο γνωρίζω, σε περίπλοκες αναλύσεις σχετικά με την αλληλεπίδραση της βάσης και του εποικοδομήματος. Απλά βγήκε μια μέρα του 1932 ο Ιωσήφ και ισχυρίστηκε πως η Σοβιετική Ένωση περνά ηθική κατάπτωση και ήρθε η ώρα να σοβαρέψει. Καθόλου δύσκολο συμπέρασμα για τη Σοβιετική κοινωνία και αντίληψη εκείνης της εποχής.
Η ομοφυλοφιλία θεωρήθηκε παραφιλία και πολύ συχνά συσχετιζόταν με την παιδοφιλία. Μερικές φορές οι γελοιότητες χτύπησαν κόκκινο, όπως για παράδειγμα το 1934 που έπεσε συναγερμός για 'γερμανοκινούμενη ομοφυλοφιλική συνμομωσία' με ένα κύμα συλλήψεων (μαζί με μπόλικες φάπες σίγουρα) να ακολουθεί σε διάφορες πόλεις.
Οπότε ίσως η τριβή μεταξύ της πρώτης περιόδου και των επόμενων να δημιουργεί την Κουτσουμπαϊκή στάση που βλέπεις. Η επίσημη γραμμή βέβαια δεν επιτρέπεται να μην είναι η 'ιδεολογική'.
χααχχαχα , κυκλοφορεί και τεύχος με την coca cola....
coca cola, πάει με όλα!
den einai photoshop?
Και οι αναρχικοί σκατά στον καπιταλισμό λένε αλλά μόνο με north face ντύνονται.
τι διάολο; δεν λιώσανε ακόμα από τις απαλλοτριώσεις του 2008; αθάνατα μπουφάν.αξιζουν τα λεφτά τους
Αναρχοκυβερνητική γραμμή λολ.
Ο Πανούσης είναι μαλάκας, τα λέγαμε, και αποδείχθηκε κι αυτό που υποψιαζόμασταν, πως ο Αγγελάκας είναι ηλίθιος.
εγώ απ την άλλη βρήκα ότι το τραγούδι είναι στο πνεύμα κριτικής που ασκεί 35 χρόνια ο πανούσης στο ΚΚΕ. αλλά οκ, είμαι και λίγο ηλίθιος εγώ.