μια χαρά αναφέρει όλα του τα θέματα, απλά έπεσε σε μαλάκες. θα τον ξαναστείλουν από το στρατόπεδο και θα ξαναπεράσει επιτροπή no worries. κανείς δε μένει με το ζόρι.
Printable View
μια χαρά αναφέρει όλα του τα θέματα, απλά έπεσε σε μαλάκες. θα τον ξαναστείλουν από το στρατόπεδο και θα ξαναπεράσει επιτροπή no worries. κανείς δε μένει με το ζόρι.
Το φύλλο πορείας του λέει για 13/3, να ξαναπάω μαζί του συνοδός (γίνεται; ) ή πάει μόνος του αυτή τη φορά;
νομίζω ότι δεν μπορεί να ξαναπάει με συνοδό στο 401 αλλά θα τον πάνε από το στρατόπεδο αυτοί. δεν είμαι σίγουρος.
Πριν κανα μισάωρο μπήκα σπίτι έχοντας φύγει από τις 7, δρομολόγιο Πάτρα-Μεσολόγγι-Τρίπολη (γιατί να μη μας στείλουν Γιάννενα κανείς δεν ξέρει)-Μεσολόγγι-Πάτρα.
Μου δωσαν ένα χρόνο αναβολή:D
Είδα τι πάει να πει ανούσιες αναμονές και γραφειοκρατία στο στρατό. Σκατά στο μπούστη διοικητή που μας είχε και περιμέναμε μιάμιση ώρα μέχρι να υπογράψει τα σκατόχαρτα να πάμε Τρίπολη, τριγύρναγε στα μαγειρία αντί να ναι στο γραφείο του και όταν κάποιοι πήγαν και τον βρήκαν είπε "Έχω δικαίωμα να σας κρατήσω μέχρι τις 16:30 εδώ"
Ποστ εδώ ξανά σε ένα χρόνο!
ΥΓ. Τι στούκας κουνούπια έχουν εκεί πέρα, μου γαμήσανε το σπίτι
Τι επικαλέστηκε αρχικά και σας στείλανε 401; Παθολογική ή ψυχιατρική αιτία αναβολής; Γιατί αν πήγατε με χαρτί ορθοπαιδικού για κήλη στον σπόνδυλο και ο φίλος είπε ότι "έχει άγχος"...
Αν πήγατε χωρίς καθόλου χαρτιά, κατευθείαν σε επιτροπή για ψυχιατρικούς λόγους αναβολής (σε ρώτησα για το 401 γιατί σε κάποια φάση της διαδικασίας, οι αιτούμενοι ψυχιατρικών λόγων αναβολής πάνε στο 414 "Ειδικών Νοσημάτων" στην Πεντέλη) τότε ο φίλος θα μπορούσε ιδανικότερα να πει ότι "έχει γενικά άγχος, που τον πνίγει και δεν μπορεί να λειτουργήσει, φόβαται να καταταγεί γιατί τον πιάνει αυτό ακριβώς το άγχος που τον φοβίζει και του φέρνει σε πανικό... και ότι θέλει οπωσδήποτε αναβολή γιατί δεν μπορεί να το διαχειριστεί και θέλει να/έχει πάει σε ψυχολόγο να το κοιτάξει."
Μπορεί και πάλι να φάει άκυρο από τους μπαγλαμάδες έκει - και για όνομα του θεού*, μην πάρετε μετρητοίς και λέξη προς λέξη τα λόγια που έγραψα να πει!... Είναι απλά μια πιο... ρεαλιστική εικόνα ενός στρατεύσιμου που πράγματι θα του ήταν πολύ δύσκολο να καταταγεί λόγω ψυχολογικής υγείας. Αυτά τα έχω προσωπικά συμπεράνει ως συνοδός κι εγώ σε συγγενικό πρόσωπο που πήρε 2 χρόνια αναβολή με σχετική αιτιολογία - αν και ο εν λόγω άνθρωπος ήταν πράγματι σε κακή κατάσταση.
Τώρα σκεφτείτε και την πλευρά των γιατρών: Πώς μπορούν να στείλουν τον άλλο σπίτι με αναβολή "επειδή είχε άγχος για το μαγαζί / τον χώρισε ή γυναίκα του / πέθανε η γιαγιά και ο παππούς του / του κλέψανε το σπίτι / χρωστάει πολλά στην εφορία και στην πιστωτική";;;... Όλα αυτά είναι σοβαρά προσωπικά προβλήματα, αλλά δεν σε εμποδίζουν να πάρεις 2 σώβρακα και ένα ξυραφάκι και για τάδε μήνες να πας κάπου και να μάθεις να πολέμας για χάρη της πατρίδας σου... (<-----χαχαχαχαχα!!!)
Θεωρητικά, μόνο αν το σώμα ή το πνεύμα σου δεν σε καθίστουν για κάποιο λόγο ικανό να πας φαντάρος, παίρνεις αναβολή, με την βούλα, και πας σπίτι σου. Με αυτή την λογική (την οποία είναι άλλη, μεγάλη κουβέντα κατά πόσο πρέπει να δεχτούμε) κι εγώ αν ήμουν στην θέση των γιατρών (και στο λέω με αγάπη και πινκς ε)... θα ειρωνευόμουν τον φίλο σου αν μου έλεγε ότι ο λόγος που θέλει να μην πάει φαντάρος τώρα είναι γιατί έχει το μαγαζί! Δεν τους καλύπτει αυτό. Την επόμενη στιγμή θα πάει κάποιος και θα πει ότι θέλει άλλον ένα χρόνο, μέχρι να ηχογραφίσει με την μπάντα του και να κάνουν και 2 μήνες τουρ Ευρώπη γιατί μόλις υπογράψανε συμβόλαιο με μάνατζερ και θα χάσουν τα λεφτά τους! Αυτός γιατί να μην πάρει αναβολή;
*ο θεός είναι ένας ναι:
Spoiler
Gonze τα ξέρω ρε, και συμφωνώ απόλυτα με όσα λες. Εγώ άλλα του είχα πει να πει κι άλλα είπε ο μαλάκας, μάλλον δεν ήθελε το στίγμα του "ψυχολογικού" για την αναβολή (αλλά δεν γίνεται κι αλλιώς - του έχουν πει τις τελευταίες μέρες ένα σωρό αηδίες για αναβολές λόγο κοινωνικών λόγων και κάτι τέτοια...). Εγώ έχω ξεμπερδέψει 2 χρόνια τώρα με μία διετή αναβολή και απαλλαγή, και είχα περάσει επίσης από την Πεντέλη, αλλά αυτόν τον έστειλαν κατευθείαν 401 και δεν ξέρω γιατί. Χαρτιά από γιατρό κτλ δεν είχε πάντως. Στον γιατρό του στρατοπέδου είπε τα ίδια κι ηταν τελείως χαλαρός, έγραψε εκεί και μια μαλακία που στο 401 ο άλλος δεν μπορούσε να αιτιολογήσει με κάποιο τρόπο, οπότε έφταιγε (army logic)...
Τέλος πάντων, του είπα να πάρει άλλη μια φορά απόψε να ρωτήσει ξανά (γιατί εκείνη την ώρα είχαν σπάσει τα τηλέφωνα, προφανώς έπαιρναν κι άλλοι σαν παλαβοί να μάθουν τι έγινε) μήπως και προσπέρασαν τον φάκελο του κι αν δεν αλλάξει κάτι, να πάει αύριο στο στρατόπεδο και να ζητήσει κατευθείαν τον γιατρό και να πει ό,τι πρέπει. Άι να δούμε σ'αναμμένα κάρβουνα καθόμαστε και νιώθω πως έχω ένα μικρό μερίδιο ευθύνης, γιατί του είχα πει οτι θα την πάρει άνετα, χαλάρωσε και είπε τις μαλακίες που είπε, αν ήταν στην τσίτα ίσως το είχε χειριστεί αλλιώς, από φόβο.
δεν νομίζω ότι έχει ημίμετρα η φάση,,,δεν λες λίγο ψυχολογικά , λίγο οικονομικά , λίγο οικογενειακά κλπ...θα έλεγα να έχει ένα χαρτί γιατρού ( αν πλέον δεν φοβάται και το 'στίγμα' ) μπροστά στο να μπει!
γεια σου γκουλ διπλωματικέ τύπε.
πηγε φιλος στο ψυχιατρικο της αεροποριας για Ι5 , πινεις κανα τσιγαρο ? - ναι , Ι5 και γεια σας . (ηταν η τριτη αναβολη βεβαια)
αμα παρεις, πτυχιο παραμενει η αρχικη αναβολη(10 ετη) ή σπαει αυτοματα?
λολ σιγά μην επικοινωνούν και με τη σχολή. εσύ πας όποτε θες και τη διακόπτεις.
2 χρόνια του έδωσαν σήμερα (διαφορετικός τύπος στην επιτροπή), πάει για Ι5 κατευθείαν την επόμενη αν θέλει, τέλος καλό όλα καλά. Είναι να μην πέσεις σε μαλάκα...
Χα! Τελ δε στόρυ, τι τους είπε σήμερα;;
Τον είδε χτες ο πατέρας του που είχε φρικάρει και αποφάσισε να πάνε παρέα. Ο γιατρός του στρατοπέδου παραξενεύτηκε που τον είδε εκεί σήμερα για αναβολή πάλι και όταν του είπε οτι δεν την πήρε χτες και οτι ηταν η πρώτη του αναβολή για ψυχολογικούς λογους, στράβωσε (με την επιτροπή). Στην επιτροπή σήμερα έπεσε σε άλλον τύπο, ο οποίος απλά του είπε πάρε 2 χρόνια, αλλά αν θες Ι5 έλα με χαρτί από γιατρό, δεν θα πάρεις απαλλαγή χωρίς αυτό. Και στο μεταξύ ο κόπανος ο χτεσινός κοιτούσε από πάνω με ύφος το χαρτί, όταν του έγραφαν την αναβολή. Σήμερα ίσως έπαιξε ρόλο το οτι είχε χεστεί στ' αλήθεια και δεν ήταν καθόλου καλά ή απλά η παρουσία του γονέα ήταν αρκετή για να μην ασχοληθούν.
ξέρω ότι με "κηδεμόνα" το ζορίζουν λιγότερο.
όχι, απλά έπεσε σε μαλάκα. δεν το παίζω ξερόλας, απλά επειδή εγώ τους έστελνα στα νοσοκομεία έβλεπα τη μία μέρα ψυχίατρος να δίνει αναβολή σε όλους, και την επόμενη που ερχόταν άλλος από Αθήνα να μη δίνει σε ΚΑΝΕΝΑΝ. στο στρατό ευτυχώς ισχύει το when in doubt, try again. επ' άπειρον.
α επίσης είμαι κατά του Ι5 αλλά άμα είναι να το πάρεις, γιατί δεν κάνετε κανάν μπάφο μια μέρα πριν να κατουρήσετε και να σας διώξουν σε περίπου μισό δευτερόλεπτο. υπάρχει απόρρητο πλέον σε βαθμό που το χαρτί για τους εργοδότες δε λέει καν ότι έχεις πάρει απαλλαγή αλλά ότι δε χρωστάς θητεία, πόσο μάλλον το λόγο του Ι5.