Να τους στείλουμε να ανοίγουν δρόμους στη Σιβηρία και ας μην είναι δικιά μας
Printable View
Ναι, κακώς υπάρχουν χαμηλά κριτήρια για ειδικούς φρουρούς και αστυνομικούς εν γένει, και ναι, έχουμε μπατσοκρατία, αλλά η δολοφονία δεν είχε πολιτικό κίνητρο (πανικοβλήθηκε και πυροβόλησε) και, στην τελική, δεν φταίει αυτός για τις μαλακίες του κράτους.
Σαφώς.
Εγώ νομίζω ότι γενικεύετε λίγο την συζήτηση και ίσως θα ήταν καλύτερα ν' ανοιχτεί ένα διαφορετικό τόπικ για φυλακές, ποινές κλπ.
Οι ευθύνες του ενός όμως δε μειώνουν τις ευθύνες του άλλου. Αν εγώ πατήσω κανά παιδάκι με το αμάξι, δε θα έχω κάποιου είδους ελαφρυντικό επειδή "το κράτος πάει και δίνει δίπλωμα στον κάθε παπάρα".
... συνεχίζουμε να μιλάμε για ένα νταή (σαν κ εκατοντάδες τέτοιους ψευτόμαγκες που αναθρέφει αυτή η χώρα) και λες το παραπάνω.
έχεις δίκιο βέβαια, γιατί να τον ταίζουμε τον μπάσταρδο. ιδανική τιμωρία θα ήταν να τον άφηναν απλά ελεύθερο χωρίς συνοδεία, θα έλεγα εγώ.
και επειδή ζούμε σε μια χώρα που θρέφει και ανείπωτες κοτάρες συν τοις άλλοις, σε δύο μήνες θα γυρνούσε στην υπηρεσία του
eh κοίτα, όχι ακριβώς. αν και θα του άξιζε.
στο μυαλό μου μια ιδανική ουτοπική κοινωνία δε θα χε προστάτες κ αν έκανες κάτι εις βάρος της κοινωνίας θα το πλήρωνες ανάλογα με τις αξίες αυτής της κοινωνίας που είσαι μέρος. δε χρειάζεται να συζητήσουμε καν ότι είναι ανέφικτο γιατί η πλειονότητα των ανθρώπων είναι λίγο ή πολύ καθυστερημένοι, είναι όντως ουτοπικό, ανέφικτο, ιμπόσσιμπολ.
eh σε τέτοια φάση κιαυτό που έγραπσα και κουόταρες: σε έναν ιδανικό κόσμο δε θα υπήρχε ο νταής που νομίζει ότι γαμάει και δέρνει και δε πληρώνει γιατί έγινε μπάτσος, άρα κ δε θα σκότωνε κάποιος ένα παιδί γιατί κ να θελε να το παίξει μάγκας θα χε να κάνει μετά με τον υπόλοιπο κόσμο.
ας μη ξεφύγουμε όμως απ'το σάμπζεκτ.
Ένιγουέη. Σε κάθε περίπτωση να δούμε που θα καταλήξει αυτός εδώ.
εγω ειμαι περιεργος για το πως ενα λευκο ποινικο μητρωο του παρελθοντος καθοριζει την επικινδυνοτητα καποιου.
Ο πρώτερος έντιμος βίος είναι το βασικό κριτήριο που θα έπρεπε να δίνει δικαίωμα ένας φυλακισμένος να ζητήσει εξαγορά του υπολοίπου της ποινής, στο οποίο σημείο αξιολογείται από επιτροπή εάν αυτό είναι θεμιτό ή αν η συμπεριφορά του είναι τέτοια που τον καθιστά επικίνδυνο εάν απελευθερωθεί. Εάν έχει καταδικασθεί και στο παρελθόν για αδίκημα της ίδιας βαρύτητας, γεγονός το οποίο δείχνει την ανικανότητα προσαρμογής του, τότε δεν θα έπρεπε να είναι δυνατή η εξαγορά του υπολοίπου της ποινής.
η επιτροπη με τι κριτηρια επιλεγεται και με τι κριτηρια αποφασιζει;
και οσο για τον "εντιμο βιο", αρνεισαι οτι η πραξη του κορκονεα εχει βασεις στον προτερο βιο του; δεν εννοω οτι ειναι καποιο αναποφευκτο παιχνιδι της μοιρας να πυροβολησει τον γρηγοροπουλο. εννοω οτι η ιδεολογια την οποια καλλιεργει οντας στην υπηρεσια της εννομης ταξης θετει πολυ γερα θεμελια για αυτην την πραξη. να ξεκαθαρισω εδω πως παρα το γεγονος οτι αρνουμαι οποιοδηποτε δικαιο διαμορφωνεται σε νομο προσπαθω να μπω στην λογικη σου. η νοοτροπια που αποκτα στην υπηρεσια του νομου δεν αμαυρωνει το ποινικο του μητρωο ενω παραλληλα οδηγει με μαθηματικη ακριβεια σε παραβασεις του νομου. αυτη η νοοτροπια δε, ειναι και αδυνατο να ποινικοποιηθει με την εννοια της προληψης της απο τον θεσπισμενο νομικο κωδικα. Κοινως: πες υπαρχει ενας ταδε 17νοεμβριτης που καταδικαζεται για την συμμετοχη του σε ΜΙΑ δολοφονια με πολιτικα κινητρα. Υπαρχει κι ενας μπατσος που δολοφονει ενα παιδι επειδη τον εβρισε ας πουμε. Ο 17νοεμβριτης εχει ξανασυλληφθει στο παρελθον για επιθεση με παλουκι σε ματατζη. Ο μπατσος εχει λευκο ποινικο μητρωο. Διαισθητικα μιλαμε μεν, αλλα η διαισθηση σου σου επιτρεπει να θεωρησεις πιο αξιο για εξαγορα ποινης τον μπατσο;
Έτσι όπως είναι οι φυλακές αυτή τη στιγμή, με κανένα. Θα έπρεπε κατ' αρχάς να υπάρχει λειτουργικό κοινωνιολογικό τμήμα που να βοηθά στον σοφρωνισμό και να αναλαμβάνει ψυχολογικές αξιολογήσεις. Επίσης θα έπρεπε οι φυλακές να έχουν πιο οργανωμένη κοινωνία που να μιμείται τις δραστηριότητες της ευρύτερης κοινωνίας, ώστε να εκπαιδεύεται κανείς στις αρχές των κοινωνικών δομών και την αναγκαιότητα τους (π.χ. να αναλαμβάνει εθελοντικές εργασίες που καταναλώνοται εσωτερικά στην φυλακή, κλπ.). Ιδανικά, ο σκοπός στο σύνολο του συστήματος θα έπρεπε να είναι ο περίφημος σοφρωνισμός.
Ο όλος σχολιασμός μου δεν αφορά την καταδική του Κορκονέα καθ' αυτή. Μπορεί πράγματι να είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος που ενδεχομένως να πραγματοποιήσει αργότερα και κάποιο άλλο έγκλημα κατά της ζωής.
Ο σχολιασμός μου ξεκίνησε από την υπόνοια στα λεγόμενα του Ρωχάμη ότι κακήν κακώς δίνεται η δυνατότητα εξαγοράς του υπολοίπου της ποινής γενικότερα.
αν ξαναδιαβασεις το ποστ μου θα δεις οτι το νοημα δεν ειναι στα συγκεκριμενα παραδειγματα κορκονεα και 17νοεμβριτη
Ο νόμος, δε θα συμφωνήσεις ότι αγνοεί παντελώς τις προθέσεις και δίνει σημασία μόνο σε συντελεσμένες πράξεις; Έτσι, εφόσον ο μπάτσος έχει λευκό ποινικό μητρώο, για το νόμο έχει έντιμο πρότερο βίο, όλα τα άλλα δεν είναι μετρήσιμα, σύμφωνα με το νόμο.
Εφόσον φαίνεσαι να το θεωρείς παράλογο, πες μας και τι πιστεύεις για το παράδειγμά σου. Ο 17Νοεμβρίτης έχει πρότερο έντιμο βίο σε αυτή την περίπτωση;
έννομο πρότερο βίο.
ε όχι και ξύλο στις φυλακές ρε παιδιά!! ήρεμα!
νάθινμαν says:
μα ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;
Χμ. Είμαι σίγουρος ότι έκανε το κοπάδι του περήφανο.Quote:
“ως αναρχικός επαναστάτης, είχε καθήκον να σαπίσει στο ξύλο τον δολοφόνο ενός συντρόφου”
με ολη την καλοσυνατη καρδια μου ευχες στον σκατομπατσο και στον τσεγκεβαρα απο το τεπελενι
πολλαπλους βιασμους απο προικισμενους συγκρατουμενους τους στις ντουζιερες
διότι;
ανακεφαλαίωσις : μεταξύ των δύο σου βγαίνει να πεις μαλάκα αυτόν_που_δέρνει_κορκονέα περισσότερο από ό,τι τον ίδιο_τον_κορκονέα;
στηριζουμε. ριχτου κι αλλες!
δεν λέω αυτό
λέω : βλέπεις δύο ανθρώπους, τον Κορκονέα, που έκανε τα γνωστά πράγματα που έκανε, και τον άλλον, ο οποίος συμμετείχε ίσωςδενξερωκαπωςκάτι σε επαναστατική/τρομοκρατική οργάνωση και έσπασε στο ξύλο τον Κορκονέα. Αυτά έχουμε ως γεγονότα. Σου βγαίνει πρώτα πρώτα να πεις μαλάκα τον άλλονα;
Αν τις έτρωγε ο Μπάγεβιτς/Κούγιας/Χατζηδάκης, θα έλεγες "ρε τους αρχιδάτους μαλάκες, αλλά μαλάκες, έδειραν τον Μπάγεβιτς/Κούγια/Χατζηδάκη"
όταν μάζεψε κάτι μπουκέτα ο Μπερλουσκόνι, είπες "ρε τον μαλάκα που έδειρε τον Μπερλουσκόνι!";
Δηλαδή θα σου έβγαινε έστω και στο ελάχιστο; Εμένα για τον Κορκονέα πχ δεν θα μπορούσε να μου βγει, θα πρέπει κάθε πρωι να του ρίχνει ένα μπερτάκι όλη η πτέρυγα εκεί μέσα, και στη συνέχεια να μην του δίνουν καν καλή μερίδα στο πρωινό
Η ατάκα που συνόδευε το μπερτάκι μου βγάζει πανεύκολα να τον πω μαλάκα. Επίσης ξαναλέω: ακόμα κι αν κάποιος δέρνει έναν μαλάκα, δε σημαίνει ότι δεν είναι μαλάκας κι ο ίδιος για το ξύλο, ιδίως όταν το "αιτιολογεί" έτσι. Γιατί ας πούμε το ότι ήταν σύντροφος το θύμα (αν ήταν) το κάνει πλέον προσωπικό, πρέπει να τον σαπίσεις στο ξύλο, ενώ με τους άλλους δολοφόνους εκεί μέσα κομπλέ. Δεν έχεις λόγο να τους δείρεις, δεν απείλησαν το κοπάδι σου. Εξ ου και αυτό που είπα στην αρχή.
Για το πρωινό μέσα, να το προτείνουμε. :thumbsup:
Σου εξηγώ ξανά πως με το να λες (και να επιμένεις, και να τονίζεις) πως αυτός που έδειρε τον Κορκονέα (πως τον λένε αλήθεια) είναι ΜΑΛΑΚΑΣ, αφήνει υπόνοιες πως σε οποιοδήποτε γεγονός που αφορά τις ζωές των Κορκονέα και Ξυλοφορτωτή_Κορκονέα θα μπορούσε να σε ενοχλεί περισσότερο ο δεύτερος, πράγμα το οποίο είναι ΑΤΟΠΟ διότι ο Κορκονέας αντιπροσωπεύει όλη τη μιζέρια που υπάρχει στον πλανήτη, και ένας που τον δέρνει, ΟΣΟ μαλάκας και αν ενδέχεται να είναι (που μπορεί κάλλιστα να είναι!), δεν μπορεί επουδενί να είναι περισσότερο μαλάκας και άρα να σε ενοχλεί περισσότερο από τον αηδιαστικό Κορκονέα. Ο Κορκονέας είναι χειρότερος από όλους τους υπόλοιπους δολοφόνους εκεί μέσα, αν δεν το βλέπεις αυτό δες το
ρεσιταλ καρχαρτ.στηριζουμε
you had me at Bajevic :pink::pink:
ΟΚ, μου εξήγησες λοιπόν. Αφού δεν καταλαβαίνω. :?
Συνέκρινα εγώ το πόσο με ενοχλεί ο Κορκονέας με το πόσο με ενοχλεί ο άλλος, ας πούμε. Εγώ μίλησα μόνο για τον άλλο, εσύ έφερες αυθαίρετα τη σύγκριση του ενός με τον άλλο, που δεν παίζει κανένα ρόλο σε αυτό που είπα.
Ναι, λοιπόν, ο Κορκονέας είναι μεγαλύτερος μαλάκας. Υπέθεσα ότι σε αυτό συμφωνούμε όλοι και ότι δε χρειάζεται καν να το συζητήσουμε, όπως υπονόησα και στο προηγούμενο, ειρωνικό ποστ. Και; Αν θέλεις προσπάθησε να με πείσεις κι άλλο, παρ' ότι εξ' αρχής συμφωνούσα σε αυτό. Ωστόσο κάποια στιγμή θα ήθελα να μιλήσουμε και για αυτό που είπα εγώ, ε;