τις ιδιες μαλακιες μας ελεγε και ο αντιπρυτανης μας πριν ψηφισει με τα 2 χερια την καταργηση της επιδοτησης ενοικιου
Printable View
θα πρεπε να συνηδητοποιήσουν μερικοί οτι το να αμφισβητείς πανανθρώπινες διαχρονικες αξιες που δεχεται το ΚΑΘΕ σκεπτομενο ον κ ΟΛΟΣ ο πολιτισμενος κοσμος, δεν σε κανει αλάνι και ψαγμενο αλλά χαζουλη και προβλεψιμο.
Όχι. Αν δεν αμφισβητήσουμε τις ιδέες και τις αξίες μας, πώς θα τις βελτιώσουμε; Πώς θα τις κάνουμε να ταυτίζονται με την εποχή στην οποία ζούμε και όχι κατεψυγμένες αηδίες του σουπερ-μάρκετ; Και μας το παίζεις και υπέρμαχος του Σωκράτη πανάθεμά σε.
yparxei mia eidopoios diafora. Allo na amfisvhteis kalopista k allo epeidh to paizeis psagmenos se ena forum.
poia dikh mou εκδοχή της ιστορίας deggial ?
Ναι, ναι, σύμφωνοι, αλλά στην συγκεκριμένη συζήτηση δεν έγινε καμία αμφισβήτηση των αρχών που διατηρούμε ακόμη και έχουν κάποια σχέση με την αρχαία Ελλάδα. Ο cybernaut μπλέκει την αμφισβήτηση των γεγονότων που παρουσιάζει όσο και την κριτική στα κακώς κείμενα της αρχαίας Ελλάδας με κάποιου είδους ισοπέδωση της αξίας του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη γενίκευση που έχεις κάνει. Ποιές είναι ρε παιδι μου αυτές οι πανανθρώπινες αξίες; Η ειρήνη και η αγάπη; Μερικά εκατομμύρια σκεπτόμενων μουσουλμάνων θα διαφωνήσουν. Το μίσος και η επιβολή του δυνατού; Μερικά εκατομμύρια σκεπτόμενων χριστιανών θα διαφωνήσουν. Η ισότητα μεταξύ των ανθρώπων; Μερικά εκατομμύρια σκεπτόμενων "δημοκρατών" πλεύρηδων θα διαφωνήσουν. Η ανισότητα μεταξύ αυτών; Πες μια αντικειμενική πανανθρώπινη διαχρονική αλήθεια που ΙΣΧΥΕΙ για όλα τα ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΑ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ όντα. Μία. Challenge ρε ψηλέ, πες μία πανανθρώπινη αξία που αμφισβητήθηκε στο παρόν θρεντ. Αλλά υποπτεύομαι πως δεν θέλεις να μιλήσουμε για τα επιτεύγματα της επιστήμης πάλι.
E, καλά αν δεν έχει μπει ακόμα στη συζήτηση το κομμάτι της αμφισβήτησης στην αρχαιοελληνική "δημοκρατία", είναι καιρός να μπει σιγά σιγά.
Από που και ως που βέβαια η αρχαιοελληνική δημοκρατία αποτελεί πανανθρώπινη αξία, και όχι ένα κοινωνικό σύστημα που βασίζεται σε κάποιες αξίες, πανανθρώπινες ή μη. Δεν έχω πρόβλημα στο να αμφισβητηθεί οτιδήποτε, αυτή πρέπει να είναι η δουλειά του κόσμου, να προσεγγίζει αλήθειες ή να αμφισβητεί όσα τους πρέπει αμφισβήτηση.
Kalkji εμενα απλα μου θυμισε εφιαλτες απ την σχολη. Οχι σε σχεση με το παρον θεμα.
Και πάλι όχι. Πρέπει να αμφισβητείται και να ελέγχεται κάθε αξία, με καχυποψία απέναντι στις προηγούμενες γενιές, στην άγνοια, την ανθρώπινη βλακεία και τα συμφέροντα της εξουσίας. Όσο λιγότερη αυθεντία υπάρχει τόσο το καλύτερο.
Δηλαδή τι είδους καλή πίστη να επιδείξω σε μία κοινωνία της οποίας αξία ήταν το Πας μη Έλλην βάρβαρος; Να πα να γαμηθούν οι Πλατωνοφασίστες κι οι Αισχυλοναζήδες, εμείς (εννοώ οι σύγχρονοι άνθρωποι) είμαστε (ή πρέπει να στοχεύουμε να είμαστε) καλύτεροι.
Άκη αυτό που αναφέρεις ως πανανθρώπινη αξία στη Σπάρτη (την οποία έχεις κι αυτή σε υπόληψη) το χέζαν και το κατουράγαν. Οπότε κάπου βραχυκυκλώνει η θεωρία.
den εχετε καταλαβει πως δεν διαφωνω σε τιποτα απο τα παραπανω.
και ναι, deggial, μαλλον σε αυτο το παραπτωμα εχω παραπεσει, επειδη απ την μερια μου εχω τοσο ψηλα τους αρχαιους κ δεν δεχομαι κουβεντα επ αυτου..
Αλλα οχι αδικα..
Όμως κοιτα ρε μουσια, λες πως ειχαν κερδισει οι περσες πχ θα ταν ο κοσμος καλυτερος κ ολοι θα τραγουδαγαμε. μια εξαθλιωτικη αυτοκρατορια που βαζιζοταν σε ο,τι πιο ποταπο.Απο το να αμφισβητεις μεχρι να πεις κατι αναλογο, υπαρχει μεγαλη αποσταση.
πανανθρωπινη αξια δεν ειναι ενα μικρο χωριο ακομα να μπορει ακομα να αντιστεκεται, πανανθρωπινη αξια δεν ειναι η ελευθερια λογου, το δικαιωμα στην καλοπεραση και το μεθυσι, το να κρινεσαι συμφωνα με την αξια σου κ οχι την καταγωγη σου κ τοσα κ τοσα ακομα, που δεν προυπηρχαν.. Δεν ισχυαν παντου αυτα αλλα ειναι ελληνικες ευφευρεσεις κ ιδεες..
πως παω σε ενα τυχαιο βιβλιοπωλειο κ ενα ολοκληρο ραφι εχει γαλλογερμανοιαπωνες να λενε πως αν δεν υπηρχαν οι ελληνες ο σκοταδισμος θα ειχε απλωθει παγκοσμιως, πως ολες οι μεγαλες ιδεες εχουν τις ριζες τους σ αυτον τον θαυμαστο πολιτισμο κ σε ενα φορουμ να βλεπω ελληνες να λενε για σκλαβους, για γεωμετριες που εχουν ξεπεραστει, το δαχτυλο δειχνει το φεγγαρι κ μερικοι κοιτανε το δαχτυλο, αυτο λεω μονο.
(ειμαι στην δουλεια σορρυ που γραφω βιαστικα)
διατηρώ την εντύπωση ότι η ιδεαλιστική εξύψωση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού σε σημείο υπεροχής , αποτελεί ένα ελληνικής προέλευσης φασιστικό-ναζιστικό δημιούργημα του 20ου αιώνα που καμμία σχέση δεν έχει με την ιστορία σαν επιστήμη ή τις πολιτικές επιστήμες.
αμφιβάλλω αν ακόμα και ο νούμερο ένα στη φάση ο λιαντίνης μιλούσε για υπεροχή, εκτός αν κάνω λάθος και ήταν βλακάκος και αυτός.