θελω καμια καλη προταση για ασκησεις για δικεφαλους-τρικεφαλους-ωμους-πλατη χωρις βαρη και στηριξεις
εχω θεμα με το σκαφοειδες, κανεις καμια προταση?:-?
Printable View
θελω καμια καλη προταση για ασκησεις για δικεφαλους-τρικεφαλους-ωμους-πλατη χωρις βαρη και στηριξεις
εχω θεμα με το σκαφοειδες, κανεις καμια προταση?:-?
Χωρίς βάρη και στηρίξεις; Μονόζυγο, pushups, βυθίσεις μπορείς;
μπα λιγο δυσκολα, ακομη με ναρθηκα ειμαι
σκεφτομουν τιποτα με λαστιχο ή με βαρακια που προσαρμοζονται στο καρπο
Μπορείς να αντικαταστήσεις τους αλτήρες με λάστιχο για τις περισσότερες ασκήσεις. Εύκολα κάνεις κάμψεις δικεφάλων, εκτάσεις τρικεφάλων, πιέσεις ώμων, κωπηλατική, χωρίς πολλή σκέψη.
γνώμη μου να μην απομονώνεις δικέφαλους- τρικέφαλους. δεν έχει κανένα νόημα.
ειδικά αν έχεις τραυματισμό ο οποίος δεν έχει θεραπευθεί, μην κάνεις τίποτα που θα τον επιβαρύνει, εκτός από ασκήσεις οι οποίες θα αιματώνουν ελαφρά την περιοχή.
σκαφοειδές είναι ύπουλος τραυματισμός, το φοβόμουν όταν έσπασα τον καρπό, αλλά τελικά τη γλίτωσα με άλλο κόκκαλο, πιο εύκολο. αν φοράς νάρθηκα, γνώμη μου να μην το επιβαρύνεις καθόλου.
κάνε ασκήσεις ποδιών και κορμού, σπριντ, σκάλες, κερκίδες. η προπόνηση αυτών των μυΐκών ομάδων θα βοηθήσει και τα υπόλοιπα να παραμείνουν σε υποφερτή κατάσταση, ώστε μόλις αφαιρέσεις το νάρθηκα να ξεκινήσεις σιγά σιγά ενδυνάμωση του καρπού.
Συμφωνώ κι εγώ σε compound ασκήσεις.
Θα ήθελα να συζητήσουμε το θέμα των διατάσεων. ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ. Είμαι μαλάκας που τις αποφεύγω;
κατά την άποψή μου ΝΑΙ
πρέπει να φύγω τώρα, αλλιως θα γραφά παραπάνω
αλλά πιστεύω θα με καλύψουν και άλλοι
ΟΧΙ. μελέτες και προσωπική εμπειρία έχουν δείξει ότι οι διατάσεις ΠΡΙΝ από άθληση που απαιτεί μυική έκρηξη, μειώνουν την απόδοση και αυξάνουν τον κίνδυνο τραυματισμού, για πολλούς λόγους που βαριέμαι να αναλύσω. ένα θα σου πω από όλους για να σε καλύψω: οι διατάσεις μειώνουν το αίσθημα του πόνου όταν έχει ήδη ξεκινήσει κάποιος τραυματισμός και μπορεί να σε οδηγήσουν να τον παραμελήσεις. επιπλέον, η ίδια η διάταση, καταστρέφει μυϊκές ίνες πριν ξεκινήσεις καν να αθλείσαι. προθέρμανση μόνο με προσομοίωση της προπόνησης που θα ακολουθήσει στο πιο χαλαρό, ώστε να προετοιμάσεις το μυϊκό σου σύστημα.
πάμε στο ΜΕΤΑ τώρα. για εκεί ακόμη δεν έχει αποδειχθεί τίποτα. υπάρχουν δύο απόψεις. αυτή που λέει ότι πρέπει να κάνεις διατάσεις για να μη χάσεις την ελαστικότητά σου και αυτή που λέει ότι παίζει να κινδυνεύεις με τραυματισμό λόγω των ίδιων των διατάσεων. προσωπικά δε ρισκάρω. αποθέρμασνση κάνω μόνο με χαλαρή άσκηση η οποία θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και θα απομακρύνει το γαλακτικό οξύ από τους μυς. ελαστικότητα φυσικά έχω χάσει. είμαι και κάποιας ηλικίας. εκεί πιστεύω είναι τι σε ενδιαφέρει. αν η άσκηση απαιτεί ελαστικότητα, ίσως να χρειάζονται και πριν και μετά. αν η άσκηση απαιτεί μυϊκή σύσπαση και εκρηκτικότητα καλύτερα να τις αποφύγεις (ΠΡΟΣΟΧΗ, όχι να αποφύγεις το ζέσταμα. να αποφύγεις τις διατάσεις)
Για ζέσταμα κάνω 10-15 λεπτά ποδήλατο ή/και γρήγορο περπάτημα/τρέξιμο στο διάδρομο. Διατάσεις (με βάση τις εντολές του γυμναστή) κάνω στο τέλος. Ή τέλος πάντων μου έχει δείξει ένα σετάκι διατάσεων το οποίο αποφεύγω τεχνηέντως. Έχω κλείσει αισίως 2+ μήνες γυμναστηρίου με 3 προπονήσεις/βδομάδα. Δε μπορώ ακόμα να πω ότι έχω δει σοβαρές διαφορές στο σώμα μου.
Διατάσεις πρέπει να έκανα τελευταία φορά στο Λύκειο. Όχι επειδή το'χω ψάξει και αναλύσει επιστημονικώς αλά ρέιβεν, απλά βαριέμαι. Το ίδιο και με την αερόβια. Το μόνο ζέσταμα που κάνω είναι ίσως 1 ή 2 χαλαρά σετ της άσκησης που ακολουθεί. Και 0 αποθεραπεία επειδή, ξανά, βαριέμαι.
Εγώ κάνω 2x upper/lower (4 μέρες/βδομάδα δηλαδή) εδώ και 1,5 μήνα περίπου. Δεν έχω προσέξει εμφανή διαφορά πάνω μου, αλλά υπάρχει διαφορά στα βάρη που σηκώνω. Μετράει πολύ και η διατροφή ε.
αν θες δώσε μας το πρόγραμμα που ακολουθείς να σ πω γνώμη. το ζέσταμα να μην είναι πάνω από 10 λεπτά και θα έλεγα ότι δε φθάνει ο διάδρομος ή το ποδήλατο. 5 λεπτά διάδρομο με λίγο ανέβασμα της έντασης στο τελευταίο 1-1,5 λεπτό και 5 λεπτά ασκήσεις με βάρος του σώματος.
Χαιρετώ, θα ήθελα να μου προτείνετε ασκήσεις για κοιλιακούς/ραχιαίους. Μετά από κάτι πόνους στη μέση, πήγα σε ορθοπεδικό για εξέταση και μου είπε πως πρέπει να βάλω στην καθημερινότητά μου ασκήσεις για να δυναμώσω την περιοχή.
Νόμιζα ότι για κοιλιακούς μόνο οι κλασικοί είναι αποδοτικοί αλλά μου είπε πως υπάρχει ποικιλία ασκήσεων (σανίδα πχ), ενώ για ραχιαίους δεν είναι και τόσες πολλές οι ασκήσεις που μπορώ να κάνω πέρα από την κλασική.
Είπα να μην ψάξω έτσι χύμα στα ίντερνετς και να ρωτήσω τους mastERs εδώ γιατί το χετε ψάξει πολύ το θέμα. Τους τελευταίους μήνες η άσκησή μου ήταν τρέξιμο 2-4 φορές την εβδομάδα, γύρω στα 8km τη φορά και είχα πάει και καμιά δεκαπενταριά φορές για γιόγκα περιστασιακά.
Σας μερσώ!
Ραχαίους μπορείς να δουλέψεις με άπειρους τρόπους. Ρίξε μια ματιά στο ασκησιολόγιο του πιλάτες. Αντίστοιχα και για κοιλιακούς, νομίζω ότι οι κλασικοί είναι οι πιο άχρηστοι, αφενός γιατί είναι σχετικά επικίνδυνοι για τη μέση, αφετέρου γιατί γυμνάζουν μόνο μια γωνία οπότε δεν προσφέρουν επαρκή στήριξη στον κορμό.
Για εμπρόσθιους κοιλιακούς, μπορείς να δοκιμάσεις σανίδες και άρσεις γονάτων/ποδιών, σε διάφορες παραλλαγές.
@Raven: σε μένα ή στον υπερσυντέλικο αναφερόσουν με το τελευταίο;
ypersynteliko. για εσένα θυμάμαι.
για telepetel καλά τα είπε ο κρις, θα επανέλθω κ εγώ.
Περι διατασεων, καλυτερα να μην κανει καποιος static stretches πριν απο την προπονηση. Για μετα ειναι απαραιτητα απο ενα σημειο και μετα, χρειαζεσαι mobility σε hips και ωμους οπωσδηποτε αν κανεις squat, bench και OH press. Ετσι και μειωνεις τους τραυματισμους και νιωθεις πολυ καλυτερα γιατι μειωνεται το soreness. Επισης βελτιωνονται τα λιφτς σου γιατι αυξανεις το range of motion (σε σκουατ πχ , εμφαση σε mobility hip και αστραγαλους, σε bench k press γενικοτερο θες range of motion στους ωμους / external rotation)
Καποια ενδιαφεροντα stretches ειναι:
Για λαιμο , upper back, traps και shoulder blades/scapulae
http://<a href="https://www.youtube....xar8p0WcIM</a>
και καποια εξτρα εδω για ωμους https://www.youtube.com/watch?v=hzqYJH461ks
και αλλο για ωμους
https://www.youtube.com/watch?v=L8azuavwS9M&t=306s
για hips:
https://www.youtube.com/watch?v=pfJVhDaKrPw
Για κοιλιακους, τα crunches ειναι ψιλοαχρηστα, την πιο πολυ κινηση την κανουν τα hip flexors και η μεση ( εξαρταται και αν εχεις ταση για anterior η posterior tilt στη μεση). Ισομετρικες (planks) και rollouts, επισης μονο και μονο με breathing exercises φτιαχνεις κοιλιακους (stomach vacuum λεγεται)
Για lower back pain που ρωταει ο φιλος, εμενα σε ενα τραυματισμο που ειχα με βοηθησαν πολυ τα glute bridges:
https://www.youtube.com/watch?v=8bbE64NuDTU
Δωσε προσοχη ομως να τα κανεις σωστα
επισης πολυ καλο στρετσ για μεση και hips:
https://youtu.be/6Du3z2Aq_Dg?t=124
Με εμφαση σε καλες ανασες (εμφαση στην εκπνοη)
λίγο πολύ με κάλυψαν οι προλαλήσαντες για κραντσις και ραχιαίους. υπάρχουν άπειρες καλές ασκήσεις για τον κορμό για να κάθεσαι να αναλώνεσαι σε αυτές που έχουν τόσο μικρό εύρος κίνησης και τόσο μεγάλη επικινδυνότητα για τραυματισμούς.
http://i64.tinypic.com/15cm61i.jpg8)Spoiler
Raven δεν εχεις θεματα με soreness και mobility αφου δεν κανεις καθολου διατασεις?
Το mobility work ποναει και ειναι αχαρα αλλα εχει πολλα ωφελη. Ολοι οι επαγγελματιες lifters (powerlifters,strongmen,weightlifters κλπ) κανουν διατασεις και mobility work .
Για μενα ειναι αναγκαιο υστερα απο heavy κυκλους προπονησεων και βοηθαει στο recovery αφου για να κανεις recovery πρεπει να χαλαρωσουν οι μυς
Δοκιμασε καποια απο αυτα που ποσταρα στο βιντεο, ειναι σχεδον θαυματουργα.
Οι βασικες ασκησεις που απαιτουν συσπαση και εκρηκτικοτητα (πχ squat) χρειαζονται και mobility. Πρεπει να εχoυν μεγαλo ευρος κινησεις τα hips σου και οι αστραγαλοι αλλιως θα εχεις διαφορα θεματα (θα σηκωνεται το ποδι πχ απο το εδαφος) και δεν θα μπορεις να πας αρκετα βαθια. Παρομοιως και για πιεσεις (bench press η overhead press). Θες να εχεις αρκετο external rotation στους ωμους σου. Περα απο αυτο αν κανεις καιρο βαριες προπονησεις εκτος απο πιασιμο στους μυς οι ωμοι σου εχουν την ταση να ναι προς τα πανω οποτε χρειαζεσαι καποια απο τα στρετς που εβαλα στο παραπανω βιντεο για να εχεις υγιεις ωμους αλλα και καλο posture
δενπάω και για πρωταθλητής στην ενόργανη, αλλά δε θα 'λεγα ότι έχω σοβαρό θέμα.
γενικά δε φορτώνω πολλά κιλά και εναλλάσω περιόδους βάρη - λειτουργικότητα.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, πινκς και αρκουδάκια σε όλους
:pink::teddy::pink::teddy::pink::teddy::pink:
Ενταξει αν δεν μπαινεις πολυ βαρια δεν ειναι τοσο απαραιτητες οι διατασεις αν και παλι θα βοηθουσαν. Εγω τελευταια κανω αρκετα βαριους κυκλους, 5-6 βδομαδων και στις τελευταιες βδομαδες μαξαρω οποτε χωρις καθολου διατασεις θα υπεφερα και ρισκαρα για τραυματισμους
θέλει ηρωική προσπάθεια πάντως το γυμναστήριο στην αθήνα. ήμουν καλομαθημένος τόσα χρόνια να έχω μια αίθουσα όλη δική μου.
αυτό ξαναπές το...
Εδώ είναι και το δικό μου πρόγραμμα..
http://i.imgur.com/nsP12x2.jpg
όχι, δε μ'αρέσει. αν κάνεις αυτό το πρόγραμμα ένα τρίμηνο, άλλαξέ το πάραυτα. πολλές ασκήσεις (11-12 ασκήσεις σε μια προπόνηση) και πολλές επαναλήψεις στο σετ, μεγάλη προθέρμανση/ αποθέρμανση, πολλά μηχανήματα και λίγες/κακές ασκήσεις για πόδια και κορμό.
θα έλεγα να πας σε maximum 8 ασκήσεις/ προπόνηση και τα σετ για αρχή να είναι 4x10 ή 4x8 ανά άσκηση. κάνε πιο σύνθετες με μπάρα ή ελεύθερα βάρη και κόψε τελείως τα μηχανήματα. τις 8 ασκήσεις σέταρέ τες ανά δύο και κάνε σουπερσετ με μικρότερα φορτία. αν θες να βάλεις μεγαλύτερα φορτία κάνε max 5-6 ασκήσεις και τα σετάκια να έχουν 5-8 επαναλήψεις. πήγαινε σε full-body λογική, μέρα παρά μέρα και τις ενδιάμεσες κάνε αερόβια ή ασκήσεις με βάρος του σώματος ή ό,τι άλλο γουστάρεις (πήγαινε μια βόλτα στο πάρκο π.χ.). προσπάθησε να εντάξεις στο πρόγραμμά σου μονόζυγο, burpees, squats, deadlifts, push-ups και τις παραλλαγές τους. κόψε κοιλιακούς και ραχιαίους. βάλε ένταση στην προπόνηση. το κυρίως μέρος της να μην ξεπερνάει τα 40' και μαζι με προθέρμανση/αποθέρμανση να μην ξεπερνάει τη μία ώρα. ΠΡΟΣΟΧΗ, μάθε πρώτα σωστά την τεχνική των σύνθετων ασκήσεων για να αποφύγεις τραυματισμούς. στην ανάγκη μη φρτώνεις καθόλου κιλά μέχρι να τις μάθεις τέλεια. αν δεν έχεις κάποιον να σου δείχνει, το youtube είναι φίλος σου.
από διατροφή δεν ξέρω πώς πας, αλλά σίγουρα με το πρόγραμμα που κάνεις τώρα δε θα δεις αποτελέσματα, εκτός από μια προσαρμογή του σώματος στην καταπόνηση της προπόνησης. μπες στη λογική που σου εξήγησα, ψάξου και μόνος, κάνε πράγματα που σου αρέσουν και το διασκεδάζεις και ξεκόλλα από τον τυφλοσούρτη που σε έχουν βάλει στο γυμναστήριο.
αλήθεια, πόση ώρα σου παίρνει να βγάλεις αυτό το πρόγραμμα?
εντιτ: σε ποιο gym πας αν επιτρέπεται
Στο Body & Soul πάω στη Νέα Σμύρνη, το ξέρω ότι είναι αλυσίδα για το πέος κλπ, απλά είναι στα 3' με τα πόδια από το σπίτι μου. Το πρόγραμμα μου παίρνει να το βγάλω 1:30 ώρα. Γενικά αυτό το πρόγραμμα το ξεκίνησα μετά από 10 προπονήσεις "προσαρμογής". Σημείωση: πριν τρεις μήνες ξεκίνησα για πρώτη φορά το γυμναστήριο στη ζωή μου. Το παραπάνω πρόγραμμα το κάνω όντας τελείως αγύμναστος
1:30 ώρα είναι πολύ μεγάλη προπόνηση κ απορώ γιατί υπάρχουν ακόμη γυμναστές που βγάζουτν τέτοια προγράμματα. ή άσχετος ή βαριέται να ασχοληθεί, αλλά είναι και αντιεπαγγελματικό για τον ίδιο και το γυμναστήριο. φαντάζομαι όλο αυτό τον όγκο προπόνησης τον βαριέσαι απίστευτα. αντί να βρει κάτι να σου κρατάει το ενδιαφέρον ζωντανό για να σε διατηρήσει ως πελάτη, κάνει ακριβώς το αντίθετο. τεσπα, δεν παίζει ρόλο αν είναι αλυσίδα ή όχι. κ εγώ στο πλανετ πάω.
προσπάθησε να μπεις στη νοοτυροπία που σου εξήγησα παραπάνω, διάβασε κ ασχολήσου μόνος - μόνο εσύ ξέρεις τις ανάγκες ποιυ έχει το σώμα σου. απέφυγε να κάνεις οτιδήποτε βρίσκεις βαρετό. φρόντισε πάνω από όλα τη διατροφή σου και γρήγορα θα δεις αποτελέσματα.
Συμφωνω με Raven, πολλες ασκησεις και πολλα μηχανηματα, καλυτερα να σου δειξει καποιος ελευθερα βαρη, squat και deadlift οπωςδηποτε, και bench Και OH press
Μιαμιση ωρα δεν ειναι υπερβολικος χρονος παντως, εγω κανω 4 φορες τη βδομαδα απο 1 - 1,5 ωρα τη φορα
το έκανα κ εγώ παλιά, αλλά τελικά αποδείχθηκε χαμένος χρόνος. καταφέρνω καλύτερα αποτελέσματα με μικρές προπονήσεις και το πιο σημαντικό είναι ότι δε γίνονται βαρετές.
Εγώ κάνω αυτό, πάνω κάτω:
Lower
Squat: 4X8
SLDL: 4X8
Squat 2: 3X12
Εκτάσεις: 3X12
Γάμπες όρθιος: 4X12
Γάμπες καθιστός: 3X15
Upper
Πάγκος: 4X8
Κωπηλατική: 4X8
Επικλινής (ή πιέσεις ώμων, εναλλάξ): 3X12
Chin-ups: 3X8
Τρικέφαλοι: 2X12
Δικέφαλοι: 2X12
Μια που μιλαμε για διαρκεια προπονησεων, τι εχετε να πειτε για τη φαση που προτεινει ο Tom Hardy aka signaling;
Απο οτι καταλαβα ειναι ενα 10-15λεπτακι προπονηση, 3-4 φορες τη μερα.
Επισης τι εχετε να πειτε για περιπτωσεις τυπου 2 ωρες βαρη, 2 ωρες μαι ται, παρε και 2 ωρες bjj και 20km τρεξιμο, κλπ ΠΟΛΥ καμμενα που κανουν ορισμενοι;
Ρε παιδιά, σας είπα, πριν τρεις μήνες που ξεκίνησα γυμναστήριο, δεν είχα ξαναπάει ποτέ στη ζωή μου! Deadlifts και squats είναι πολύ προ ασκήσεις για να ξεκινήσω από κει.
από όγκο προπόνησης καλά πας. προσωπικά θα έκοβα δικέφαλους - τρικέφαλους και γάμπες και θα έβαζα σπριντ, burpees και split squats.
όλα αυτά δεν είναι απλό να απαντηθούν και προφανώς είναι θέμα στόχων και διαθεσιμότητας χρόνου. οι απαντήσεις μου εδώ αφορούν το μέσο ασκούμενο, ο οποίος δουλεύει και δεν έχει χρόνο για χάσιμο και ο στόχος του είναι μια καλή φυσική κατάσταση και μια υγιής εμφάνιση. από εκεί και πέρα, υπάρχουν επαγγελματίες που έχουν άλλες ανάγκες, όπως μοντέλα, ηθοποιοί, αθλητές κτλ. υπάρχουν και καμμένοι όπως σωστά επισημαίνεις.
η φάση του τομ χαρντι είναι μια καλή λογική και έχει σκοπό να κρατάει τις καύσεις σου ψηλά όλη μέρα. πρέπει όμως να αναρωτηθεί κανείς, γίνεται αυτό από το μέσο εργαζόμενο? έχεις 4 "παράθυρα" μέσα στην καθημερινότητα να κάνεις μια έντονη προπονησούλα και μετά ντους κτλ κτλ? ο άλλος είναι δουλειά του να κρατάει μια συγκεκριμένη σωματοδομή. αυτά τα 15λεπτα είναι εργασία.
και για μένα το τέλειο θα ήταν να μπορώ να κάνω 30' βάρη ή σπριντ το πρωί και 30' αερόβια το απόγευμα. δε γίνεται όμως.
έχεις ήδη τρεις μήνες που κάνεις ένα βαρετό πρόγραμμα από το οποίο όπως είπες δεν έχεις δει αποτελέσματα. το ότι άντεξες καταρχήν είναι ένα σημαντικό επίτευγμα. επίσης, το ότι δεν έχεις δει αποτελέσματα δε σημαίνει ότι δεν είχε αποτέλεσμα πάνω σου. οι προσαρμογές στο σώμα σου έχουν συμβεί. μετά από ένα 3μηνο είσαι έτοιμος νομίζω να προχωρήσεις ένα βηματάκι τη φορά προς πιο σοβαρές προπονήσεις. όπως σου είπα δε χρειάζεται να κάνεις κατευθείαν 120 κιλά deadlift. ξεκίνα με άδεια μπάρα ώστε να μάθεις τέλεια την τεχνική. τα ίδια ισχύουν για όλες τις ασκήσεις και εννοείται πάντα προηγείται η προστασία σου από τραυματισμούς. αν δε νιώθεις σίγουρος για κάτι, μην το κάνεις.
να ρωτησω και γω για το deadlift. Ειναι φυσικο την επομενη μερα να νιωθω εναν πονο στη μεση; Δε μπορω να καταλαβω αν ειναι μυικος πονος λογω καλης γυμναστικης ή αν εκανα καμια μαλακια.
Οι πουστηδοι στο γυμναστηριο μου που δουλευουν σα πας να τους ρωτησεις κατι ή να τσεκαρουν το φορμ σου αμεσως πανε να σου πουλησουν personal training sessions και καθολου δε γουσταρω
αυτό δεν μπορώ να καταλάβω κ εγώ χωρίς να δω πώς εκτελείς την άσκηση. συμβαίνει αν σηκώσω πολλά κιλά, την επόμενη να νιώθω το πιάσιμο στους μυς της μέσης, αλλά ο "πόνος" είναι μικρός και παροδικός. πρόσεχε πάντως, η μέση είναι ύπουλο σημείο και αν την τραυματίσεις μπορεί να μην έχει επιστροφή. βάλε λιγότερα κιλά, μελέτα καλά την τεχνική από βιντεάκια στο youtube, φόρα ζώνη στην ανάγκη (αν και είμαι αντίθετος με τα πολλά αξεσουάρ - εκεί πολλές φορές δεν μπορείς να το αποφύγεις). αν πονάς μην κάνεις υπερβολές. χαμήλωσε τα φορτία. καλύτερα να μη γυμναστείς όσο μπορείς, παρά να φορτωθείς έναν άσχημο τραυματισμό.
λοιπον εκει που πάω έχουν ένα μηχανημα που υποτίθεται μετραει τη δυναμη της μεσης (κανεις ασκηση δηλαδή και μετρανε την αντισταση). Είναι υποχρεωτικό να σε τσεκαρουν σε αυτό το μηχανημα πριν σου επιτρεψουν την ασκηση για τη μεση (καθεσαι και κουνας το πανω πανω μερος του σωματος μπρος-πισω, με μονο τη μεση να επιβαρυνεται). Όταν με τσεκαραν, υποτίθεται η μεση μου ηταν πολύ αδυναμη και επρεπε να κανω 12 sessions στο μηχανημα, με αρκετη εξτρα χρεωση φυσικα. Το αφησα.
Μερικες βδομάδες μετα, ξανακοιτάξαμε το πρόγραμμα μου, ο γυμναστης με ρωτησε γιατι δεν κανω την ασκηση για τη μεση, του εξηγησα και λεει "μπουρδες, σε ξεκιναω σε λιγα κιλα και θα δυναμώσεις ετσι". Οποτε ξεινησαμε στα 32 κιλα. Για καναδυο μηνες ενιωθα αυτό που λες κι εσυ, αμεσως μετα και την επομενη μερα, ένιωθα εντονη ενόχληση, όχι ακριβως πόνο. Οπότε για καναδυο μηνες έμεινα στα 32-33, μεχρι που δεν ειχα ενοχλήσεις μετα και άρχισα να ανεβάζω. Τώρα δεν έχω καθόλου ενόχληση μετά. Οπότε υπομονή και προσοχή, μπορει να παρει λίγο καιρό
γιε, λογικα ειναι αυτα που λετε.
Η φαση μαλλον ειναι να με βγαλω βιντεο κανοντας την ασκηση να καταλαβω αν πανε καλα τα πραματα. Γιατι και ο καθρεφτης δεν βοηθαει μια, να δεις την πλατη σου γαμιεται το posture ετσι κι αλλιως.
ΜΠΕΛΑΣ.