Αυτό μου θυμίζει το ιστορικό 5ευρο της ΑΚ αλλά όχι σε εποχές κρίσης.
Printable View
Αυτό μου θυμίζει το ιστορικό 5ευρο της ΑΚ αλλά όχι σε εποχές κρίσης.
ναι και εγώ κατάλαβα ότι το φεστιβάλ των ικόνοκλαστς έχει είσοδο 7ε.
και πάλι είμαι με τον σύντροφο κάκλι εκτός από το να γίνει πάρκινγκ το πάρκο. εντάξει μια πλατεία είναι που αράζει κόσμος, δεν πρέπει ντε και καλά να βγάζει κάτι παραπάνω.
Η συζήτηση με τον hyatari αφορούσε το αντιπολεμικό διήμερο της ενωτικής πρωτοβουλίας στα χανιά το οποίο έχει είσοδο 7ε.
ναι μόνο που κάνεις πως δεν ξέρεις τι είναι/ήταν η street attack και γιατί δεν πήγε κανένας
τι είναι/ήταν η στρητατακ και γιατί δε πήγε κανένας;
Τι διαφορά έχει ο Μεσολογγίτης με αυτόν που Αράζει στο Πάρκο, γιατί ο μεν είναι κακός και ο άλλος καλός και ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ Ή ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ;
στρητ ατάκ είναι ή μάλλον ήταν μια κατάληψη στα λυόμενα των καλών τεχνών στο απθ όπου γινόταν συχνά πυκνά diy πανκ συναυλίες όπου πήγαινε καμπόσος κόσμος. στο παρελθόν ήταν η αφετηρία για ντου σε πάρτυ στο πανεπιστήμιο με αποκορύφωμα πριν μερικά χρόνια τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι φοιτητή από αριστερή παράταξη των πολιτικών μηχανικών σε πάρτυ στο πολυτεχνείο. από τότε δεν συνέβηκε κάτι ανάλογο μιας και στη συνέχεια σπάστηκαν από Α.Κ. και φημολογείται ότι οι υπαίτιοι φύγαν από θεσσαλονίκη. η κατάληψη ξαναάρχισε να λειτουργει μετά από ένα χρόνο από το γεγονός και καλά "μετανοημένη" χωρίς αυτά τα φαινόμενα.
επίσης συνδέεται με "απαλλοτριώσεις" πανεπιστημιακού εξοπλισμου και με στέγαση μεταφορική και κυριολεκτική υπερ-μπάχαλων που είχαν φτάσει στο σημείο να κάνουν ντου στην υφανέτ. παρόλα αυτά στις συναυλίες πήγαινε διάφορος κόσμος.
το πόιντ μου είναι ότι όταν το πανεπιστήμιο αποφάσισε να γκρεμίσει τα συγκεκριμένα λυόμενα πήγε μόνο για καναδυό μέρες λίγος κόσμος και τελικά γκρεμίστηκαν. όταν το πολιτικό σου στίγμα εξαντλείται στις πανκ συναυλίες νομίζω είσαι εύκολος στόχος.
Δε συμφωνώ πως η street attack σταματούσε στις πανκ συναυλίες. Έτσι το είδαν κάποιοι "τι θα κάνουμε το σάββατο? α! έχει λάηβ street attack". Κατά τα άλλα όντως τραγικό να μαζεύει άπειρο κόσμο σε συναυλίες όπως tragedy και όταν τα γκρεμίζουν να παρευρίσκονται με το ζόρι 100 άτομα.
Εγώ πάλι επιμένω ότι πήγε λίγος κόσμος γιατί ήταν όλα αυτά που λες (έντιτ: εσύ asimouli) και συνεχίζουν να είναι μέσω του βιολογικού από όσο ξέρω. Αν δεν είχαν γίνει όλα αυτά ίσως και να μαζευόταν κόσμος να την υπερασπιστεί.
Το πάρκο ήταν πάρκινγκ και όταν ήταν να γίνει εμπορικό κάποιος κόσμος μαζεύτηκε και διεκδίκησε δυναμικά ελεύθερο χώρο ανάμεσα στα τσιμέντα. Αυτό από μόνο του είναι μια χαρά πολιτική πράξη. Επέλεξαν μάλιστα να διαχειρίζονται οι ίδιοι το χώρο μέσω της συνέλευσης οπότε +1. Από ένα τέτοιο εγχείρημα περιμένω να βγει λόγος και δράσεις σχετικά με τους ελεύθερους χώρους, σχετικά την φύση, σχετικά με την καταστολή που δέχεται η περιοχή ή τα προβλήματα της και σχετικά με ζητήματα που προκύπτουν, παράδειγμα όταν έρθει η πρέζα αν τους ενοχλεί ή όχι και γιατί, όταν έρθει ο έμπορος το ίδιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα πάρκο πρέπει να βγάζει λόγο ας πούμε για το ΔΝΤ. Υπάρχουν άλλες 15000 οργανώσεις, ομάδες, παρεάκια με τέτοια στόχευση.
Άμα σκάσουν οι μπουλντόζες και είναι όλα όπως είναι τώρα θα το υπερασπιστεί κόσμος. Θα το υπερασπιστούν όλοι αυτοί που το ξεκίνησαν, αυτοί ήρθαν μετά, όσοι από τριγύρω ενδιαφέρονται για ελεύθερους χώρους και οι αριστεροί και αναρχικοί γιατί έτσι. Τα καγκούρια της σριτ δεν έμεινε κανένας να τα υπερασπιστεί γιατί ήταν καγκούρια και όχι γιατί έκαναν πανκ συναυλίες.
Ε δεν ακούγεται μόνο, πέφτει κιόλας.
Ρέητζ, λίγος κόσμος πήγε γιατί λίγος κόσμος είναι αυτός που νοιάζεται πραγματικά. Οι περισσότεροι σκάνε σε χαρές και πανηγύρια. Και δεν υπήρξε μόνο η street attack στα λυόμενα. Υπήρξαν και άλλοι χώροι που δραστηριοποιούνταν εξίσου πολύ. Ούτε εκεί είχε κόσμο.
Ο ασιμουλου μάλλον εννοεί οτι αν η δράση σου είναι μόνο λαηβς και παρτια τότε ανεξάρτητα από το πόσος κόσμος σκάει σ' αυτά (που από ό,τι καταλαβαίνω στην στρητατακ έσκαγε αρκετός - κι εδώ έχω δει να ποστάρονται λαηβς για κάτι ωραίες κραστιές κλπ) η γείωση σου δεν είναι επαρκής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται οτι δεν ήταν επαρκής ούτε για να τα υπερασπιστεί αυτός ο κόσμος των λαηβς (όχι οι "αλλες καταλήψεις") όταν τα γκρεμίζουνε.
Το πάρκο πάλι είναι κάτι διαφορετικό δεν είναι απλώς "κατάληψη" και συμφωνώ σε ό,τι είπε με το άλλο το γίδι.
Για τους άλλους δεν ήξερα ούτε ποιοι είναι ούτε τι κάνουν οπότε πάσο. Μόνο την φριτέζα θυμήθηκα τώρα.
Είσαι Θεσσαλονίκη ενώ ότι μαθαίνω εγώ είναι δεύτερο χέρι αλλά αυτά τα δεν πήγε κόσμος γιατί κανένας δεν νοιάζεται δεν μου κάθονται καλά. Σε άλλες δράσεις που δεν αφορούν τέρμα πολιτικούς χώρους πάει κόσμος; Αν πάει στους συγκεκριμένους γιατί δεν πήγαν; Αν την έπεφταν στο στέκι στο βιολογικό θα πήγαιναν ή όχι (ξέρω ότι δεν είναι ακριβώς το ίδιο); Μάλλον οι ίδιοι φταίνε ε και λίγο το Πάσχα που έλειπαν οι φοιτητές.