Printable View
μ' αρέσει που ξαναρώτας την μαλακία σου.τι θα πει γιατί πρέπει να είναι νόμιμη η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία;τίποτα δεν πρέπει.απλά είναι.όπως νόμιμα είναι τόσα πράγματα που χθες μπορεί να ήταν παράνομα κι αύριο να ξαναείναι.κι άντε να μην είναι νόμιμη.τι να είναι;παράνομη;υπάρχει υποχρεωτικό παράνομο;κάτι θες να ρωτήσεις αλλά δεν ξέρεις πως μάλλον.η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική μέσω νόμου του κράτους.συνεπώς πρέπει να πηγαίνουν όλοι όσοι πληρούν τις προυποθέσεις.υπάρχουν, επίσης νόμιμοι, τρόποι να απαλλαγεί κάποιος απ' τη θητεία του.ούτε διακοπές είναι ούτε διασκέδαση.είναι ένα αναγκαίο κακό.όσα κοπρόσκυλα είστε ικανά για τον στρατό να πάτε και να μη μας ζαλίζετε εμάς τους ανίκανους για στράτευση με τις θεωρίες σας.
Tέσπα, απλά όταν κάποιος ρωτάει π.χ "Τι παίζει στην Θήβα?" μην απαντάτε σε φάση "φανταστικό δίμηνο, εκπληκτικά όλα" γιατί ο άνθρωπος μπορεί να περιμένει να κοιμάται με 2 πουτάνες με βυζιά σαν το κεφάλι σας αγκαλιά, να τρώει κάθε μέρα γεμιστά της ΜΑΜΑΣ, και να μην του σκοτίζει κανένας τα αρχίδια.
Αν ήταν για κάποιους από εσάς ευκαιρία να βρείτε φίλους και να βγείτε από το καβούκι σας, μην το παρουσιάζετε και σαν "Φανταστική κατάσταση!"
Δηλαδή ρε παιδί μου, αν ξαπλώνατε ανάσκελα σε μία παραλία της Κορσικής, με ένα βυτίο διαφορετικά κοκτέηλ, ΠΩΣ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΑΤΕ??
δε νομιζω κανενας να ειναι τοσο χαζος που με το "ζωαρα" να καταλαβαινει οτι θα περασει γαμω... εγω παντως στο κεντρο εριξα τοσο γελιο που ειχαν πιαστει οι μυες του προσωπου μου χωρις πλακα. Αλλα γενικα ηταν σκατα απλα αναλογικα με την μοναδα ηταν παιδικη χαρα και αναλογικα με αυτα που ειχα ακουσει απο πατερα θειους κλπ.
Στο βωμό του ατσαλάκωτου και του ΙΜΑΤΖ, αυτό που με τρομάζει περισσότερο είναι όσοι πήγανε στρατό ενώ δε θέλανε και μετά βαφτίζουν τα σκατά λουλούδια. Γιατί ακόμα και 1002 άτομα να γνωρίσεις εκεί μέσα και να κάνεις παρέα και σούξουμούξου, η αφορμή όλων θα είναι η ΣΚΑΤΙΛΑ και ο συνδετικός κρίκος ένα είδος αλληλεγγύης στο να υποφέρετε τις υπάρξεις σας. Βέβαια, υπάρχουν άτομα που λόγω αντίληψης ή κοινωνικότητας, δε το έχουν ανακαλύψει/καταφέρει στον έξω κόσμο οπότε τους φαίνεται ουάου. ΟΥΑΟΥ!, λοιπόν.
φαντομντακ, το να πας στρατό για τους λόγους που αναφέρεις, πάλι ατομικισμός μου κάνει αφού θα το κάνεις για να "τελειώνεις" και να έχεις και τη συνείδηση σου καθαρή ότι δε πάτησες κάποιον. Εγώ πάλι, είμαι πρόθυμος να κάνω οτιδήποτε για να τον αποφύγω. Μέσο δεν έχω, γκέη από όσο ξέρω δεν είμαι και ούτε τρελόχαρτο κατέχω, αλλά ακόμη και αν δε καταφέρω να υποκριθώ (όπως τονίζετε μερικοί), θα φύγω έξω. Από'κει και πέρα, στα του στρατού είναι και ο ατομικισμός, όπως και στο σχολείο μια φάση, οπότε αν είναι να γίνει κάτι θα γίνει πριν το εμβόλιο.
Στα πλαίσια του συλλογικού, έχω πάει συνοδός με φίλο τον οποίο είχαν καλέσει και εν τέλει πήρε ι5. Και ναι, αυτός που τελικά θα φάει τα σκατά, είναι λιγότερο πρόθυμος να κάνει κάτι συλλογικό ώστε να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕί η υποχρεωτική θητεία γιατί πολύ απλά δεν αντιλαμβάνεται αυτόν που δε γουστάρει να πάει ή τέλος πάντων τον έφαγε στη μάπα οπότε τι_με_νοιάζει_εμένα.
Παγκοσμίως, υπάρχουν 6-7 κράτη που έχουν υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, από τα οποία τα 3 είναι στο να την καταργήσουν στο κοντινό μέλλον. Δε ξέρω αν χρειάζεται να επεκταθώ στο ότι τα κράτη αυτά δεν αποτελούν κάποια ισχυρή δύναμη, στο ότι στο στρατό δε μαθαίνεις πώς να επιβιὠνεις εν καιρώ πολέμου και στο ότι οι στρατοί γαμιούνται γενικά.
Ναι δίκιο έχεις, αφού όμως δεν υπάρχει κανένα κίνημα για να καταργήσει την υποχρεωτική (μεταξύ άλλων), εγώ θα στηρίζω τρελόχαρτο με χίλια.
όχι, σίγουρα, εκτός από την κνιτιά υπάρχει και η ατομική λύση, δε λέω, δείχνετε το δρόμο. το Ι5 είναι ό,τι πιο θεσμικό υπάρχει, είσαι εκεί μαζί με τον γιο του *τυχαία προσωπικότητα*, φοβερή ανάδειξη του προβλήματος.
"ας το κάνουν όλοι", βέβαια, θα τους τη φέρουμε των καθυστερημένων, χεχεχε, έχουμε κάτι κολπάκια εμείς, θα μείνουν χωρίς στρατό και θα τον πιουν!
αφού όλοι έχουν αμόρφωτο σόι ψηφοφόρων (που ανήκει σε κομματικό στρατό βεβαίως), δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην την παλεύει μια χαρά στο στρατό. αν η μόνη σου σχέση με το στρατό είναι ο ψυχίατρος μπορείς και να το πιστεύεις, κι εγώ μόνο με βυσματίες-Ι5άδες-υγειονομικάριους συναναστρέφομαι (όχι ναρίτες-ΛΟΛ) αλλά έχω το μυαλό να σκεφτώ ότι υπάρχει κι ένα τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας με το οποίοδεν έχω σχέση.
στην τελική αφού όλοι είναι λαμόγια, ποιοι στον πούτσο τον πίνουν και ποιους υπερασπίζεστε; πέρα από την εαυτάρα σας.
σόρι αλλά αυτό είναι εξοργιστική χαζομάρα, όποιος γενικά είναι αριστερός/αναρχικός/κάτι προοδευτικό το κάνει γιατί αισθάνεται καλύτερα με το να ξέρει ότι κάνει κάτι για να βελτιωθεί το κοινωνικό σύνολο εκτός από τον εαυτό του, δεν του το επιβάλλει κάποιος με βούρδουλα. από κει και πέρα η ομοφυλοφιλία δεν είναι νομίζω πλέον λόγος απαλλαγής, τρελόχαρτο το παίρνεις αλλά μετά από σχετική διαδικασία και αυτό που προτείνεις, το εξωτερικό δηλαδή, δεν μπορώ να το θεωρήσω επιλογή ναούμε. αυτό λέω, αν μπορούσαν να τα κάνουν όλοι, μέσα, αλλά ακόμα κι αν το έκαναν πιστεύει κανείς ότι δε θα προέβλεπε το κράτος γι' αυτό; ωραία, όλοι γουστάρουμε κατάργηση του στρατού, μέχρι τότε η γραμμή δεν μπορεί να είναι "Ι5 εγώ και βλέπουμε". η άρνηση συνείδησης είναι τεράστιο respect αλλά διαλύεται η ζωή σου, είναι στο άλλο άκρο.
ναι, η θητεία καταργείται, αλλά ο στρατός παραμένει κι είναι όπως στις ΗΠΑ, δηλαδή ό,τι χειρότερο μπορεί να προκαλέσει η φτώχια.
ποια ειναι αυτά τα 6-7 κράτη και σε ποια συζητάται να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία;εσύ πάλι γιατί θες να τον αποφύγεις;υπάρχουν τρόποι να τον αποφύγεις που δεν έχουν να κάνουν με τρελόχαρτο.μην είσαι και ρατσιστούλης από πάνω -με μας τους ψυχολογικά αδύναμους- εκτός από ριψάσπις
Παίδες, για το πως είναι ένα "κέντρο" ρώτησε. Ξέρω πως για κάποιους μπορεί να είναι περίεργο κονσεπτ αλλά όντως υπάρχουν κέντρα που είναι μια χαρά, στο βαθμό αυτού που περιγράφει ο Η. Αρκετές φορές το κέντρο δεν έχει σχέση με τον "στρατό", ειδικά αυτόν που προσπαθείτε να αποφύγετε. Μετά αρχίζουν οι πίπες.
Στο θέμα του υποχρεωτικού εγώ θα ήμουν υπερ του "μικρού αλλά ευέλικτου στρατού" που θα έλεγε και ο Ντετζίαλς, αλλά στη πραγματικότητα για γεωγραφικούς λόγους, δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορούσαμε με κάτι τέτοιο να καλύψουμε αμυντικά τη χώρα. Οπότε είτε φουλ μισθοφορικό, είτε υποχρεωτικό για το πολύ 3 μήνες ίσα ίσα να μάθεις να χειρίζεσαι το όπλο και κάποιους ελιγμούς κτλ. Απλή εκπαίδευση δηλαδή χωρίς τη παρακμή που συνοδεύει τη θητεία στις μέρες μας.
δωρεαν φωτοσπαθα (τριτης γενιας με δυνατοτητα εκτοξευσις αχτινας λεηζερ) σε ολους τους Ελλην
εκπαιδευσις μια εβδομαδας με το ΣΚ ρεπο και περιηγησις σε μερη που τονωνουν το εθνικο ιδεωδες (Γκαζι, Μυκονος και διαφορα τετοια αιματοκυλισμενα)
υποχρεωτικη σιτησις (εαν ειναι απαραιτητο εκ του πρωκτου) γκοτζιλα για ολους τους βαπτισμενους Χ.Ο. εως και το 18ο ετος
υποχρεωτικη σιτησις ΠΟΥΣΤΗ σε ολες τις ηρωιδες να φκιασουν στιβαρα μεμε (οχι meme)
υποχρεωτικη ποση αντικουκου γαλακτος σε ολους τους μεταναστες (αιμοσταγεις εχθροι που επωφθαλμιουν την Μακεδονια Μας) ουτοσωστε να μην γεννοβολαν αιμοσταγη μωρα
ο στρατος ειναι σκατα...δεν χρειαζεται να πουμε τιποτα σοβαρο επ'αυτου
το μονο καλο που μπορω να θυμηθω ειναι μια μακαροναδα με κιμα απο εναν σαλονικιο χασικλα...συνεχιστε