Xairomai giati exw bare8ei na me 8eoroun geroparakseno edw mesa...
Printable View
Xairomai giati exw bare8ei na me 8eoroun geroparakseno edw mesa...
Και εγώ συμφωνώ αρκετά, μόνο που θα έλεγα ότι τα 3 τελευταία δεν είναι πολύ καλά, είναι πολύ μέτρια.
@Χελμ: Εσυ γουσταρεις Λορντιαν Γκαρντ πιο πολυ απο Γουορλορντ. Δεν εισαι γεροπαραξενος. Εισαι απλα ανωμαλος.
:!:
Gamane oi Lordian Guard.Einai 1000 fores kalyteroi apo to teleytaio warlord(apo ta palia ntaks,oxi...)Twra exwsa to sinners in the hands... kai ta spaw!Kabla picture disc btw!
Ρε, ωραιοι ειναι. Αλλα τουτος τους βαζει πανω κι απ τους παλιους. :|
Warlord μεγαλο απωθημενο που δε τους ειδαμε τοτε στο Ροδον. Γαμω τη τυχη μου μεσα.
Δεν είμαι όσο παράλογος φαίνομαι στο ζητημα Warlord/Lordian Guard. Αρχικά, παραδέχομαι ότι οι παλιοί Warlord έχουν γράψει 4-5 από τα ομορφότερα κομμάτια στον γενικότερο χώρο, με κορυφή το Black Mass. Ήταν μεγάλη μπάντα. Απο εκεί και πέρα είναι γνωστό ότι οι τραγουδιστές στους Warlord δεν πίστευαν καθόλου στην φάση (τα έχει πει και ο Τσάμης αυτά) και αυτό 'βγαίνει' στο μουσικό αποτέλεσμα. Επίσης γενικά οι Warlord τα 80's ήταν η μπάντα με την οποία οι Τσάμης/Zonder ήθελαν να πετύχουν. Και αυτό κάτι σημαίνει. Και στα 90's η επιστροφή για να 'πετύχουν' ήταν. Οι Lordian Guard όμως δεν ήταν φτιαγμένοι για να πετύχουν εμπορικά ούτε στο λιγουλάκι, ήταν εξυπηρέτηση εσωτερικής ανάγκης και για αυτό είναι τόσο αλλόκοτοι και τελικά όμορφα ιδιαίτεροι για μένα. Το πήγε το θρησκευτικό συναίσθημα στο άκρο του (ένα θρησκευτικό συναίσθημα όχι βασισμένο στο 'ο θεός είναι καλός, ο θεός σας αγαπάει' που ήταν σύνηθες από την US Christian Power Brigade τα 80s αλλά αντίθετα στο ότι ο θεός είναι σκληρός, και τιμωρεί την ύβρη, τιμωρεί αυτούς που νόμισαν ότι θα μπορέσουν να φτάσουν σε βασιλεία των εγκόσμιων ... και μετά μιλάμε για DSO... που ακόμα και τους χριστιανουλιδες Αμερικανούς θα τρόμαζε)και η γυναικά του αποδίδει το υλικό με πολύ επιβλητικό τρόπο που ο τύπος από Hammerfall στις επανεκτελέσεις δεν πιάνει ούτε στο ένα δέκατο. Και κάθε τραγούδι στα 2 Lordian Guard είναι άψογο και άξιο μελέτης. Οι Warlord είναι σπουδαίοι. Οι Lordian Guard σπουδαιότεροι.
ωραία τα λες.
Τότε μάλλον εγώ είμαι ο παράξενος που για μένα οι Nevermore ξεκινάνε από εκεί που τελειώνει το Dreaming (άντε και αυτό μέσα) και οι Sanctuary μου φαίνονται αστείοι..
Esy eisai apla o H. ayto ta leei ola!:)
Αποστωμοτικό επιχείρημα καθαρά μουσικού περιεχομένου (συνώνυμο του 'δεν έχω τι να πω' κατά άλλους) που με έκανε να θέλω να επανεξετάσω Sanctuary και πρώτα Nevermore. Will do!Quote:
Originally Posted by Rush
Εγώ πάντως δεν το δέχομαι αυτό το επιχείρημα ότι οι τραγουδιστές δεν το πιστεύανε και αυτό βγαίνει. Καθόλου δεν βγαίνει άτι τέτοιο, ίσα-ίσα που οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές. Πιστεύω ότι διαβάζεις αυτό που θέλεις εκ των υστέρων. Αντίστοιχο παράδειγμα (και πολύ πιο κραυγαλέο) είναι στο Epicus των Candlemass. Ο Johan Langquist ποπ γούσταρε και δεν ήταν καθόλου στη φάση, αλλά οι ερμηνείες του έχουν καθολίκότατη αποδοχή, μια χαρά μπορεί να μπει στο πετσί του ρόλου του και ο untrue ερμηνευτής.Quote:
Originally Posted by Helm
Δεύτερον και κυριώτερον, αυτό το είναι η πρώτη μπάντα σημαίνει ότι υπάρχει ο τεράστιος αγνός ενθουσιασμός, η πρώτη έμπνευση και καύλα και αυτό αν μη τι άλλο βγαίνει στα κομμάτια τα οποία ένα προς ένα είναι απίστευτα αξιομνημόνευτα το καθένα μόνο του και η ποιότητά τους φαίνεται από το γεγονός ότι ο κάθε ένας μεταλάς έχει και το δικό του αγαπημένο.
Προφανώς και δεν διαφωνώ με το δικαίωμά σου να σε πείθουν οι Λόρντιαν Γκαρντ παραπάνω, αλλά αυτό μπορείς να το κάνεις και χωρίς να απαξιώνεις (εν μέρει προφανώς) τους Warlord με α ποστεριόρι επιχειρήματα.
Αυτά τα σχόλια ήταν η αφορμή για το reply. Σιγά την πρωτοτυπία των στίχων! Υπάρχουν πραγματικά εκατοντάδες μπάντες στην Αμερική που καταπιάνονται με τα ίδια ακριβώς θέματα και με μιλάνε με ευχαρίστηση και θρίαμβο για την εκδίκηση του Θεού και την τιμωρία των κακών αμαρτωλών, τα οποία συναισθήματα βέβαια είναι ίδιον απείρων αμερικανών χριστιανούληδων. Οι στίχοι των Λόρντιαν Γκαρντ είναι αφόρητα κλισέ με μια υπερδόση τυριού από έπικ μέταλ.Quote:
Και στα 90's η επιστροφή για να 'πετύχουν' ήταν. Οι Lordian Guard όμως δεν ήταν φτιαγμένοι για να πετύχουν εμπορικά ούτε στο λιγουλάκι, ήταν εξυπηρέτηση εσωτερικής ανάγκης και για αυτό είναι τόσο αλλόκοτοι και τελικά όμορφα ιδιαίτεροι για μένα. Το πήγε το θρησκευτικό συναίσθημα στο άκρο του (ένα θρησκευτικό συναίσθημα όχι βασισμένο στο 'ο θεός είναι καλός, ο θεός σας αγαπάει' που ήταν σύνηθες από την US Christian Power Brigade τα 80s αλλά αντίθετα στο ότι ο θεός είναι σκληρός, και τιμωρεί την ύβρη, τιμωρεί αυτούς που νόμισαν ότι θα μπορέσουν να φτάσουν σε βασιλεία των εγκόσμιων ... και μετά μιλάμε για DSO... που ακόμα και τους χριστιανουλιδες Αμερικανούς θα τρόμαζε)και η γυναικά του αποδίδει το υλικό με πολύ επιβλητικό τρόπο που ο τύπος από Hammerfall στις επανεκτελέσεις δεν πιάνει ούτε στο ένα δέκατο. Και κάθε τραγούδι στα 2 Lordian Guard είναι άψογο και άξιο μελέτης. Οι Warlord είναι σπουδαίοι. Οι Lordian Guard σπουδαιότεροι.
Ξαναμανά το λέω δικαίωμά σου και μαγκιά που χάνεσαι και τριπάρεις (το ζητούμενο δηλαδή), αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα για την σπουδαιότητα της μπάντας. Θεωρώ το όλο κόνσεπτ ταιριαστό στο σύμπαν του Τσάμη και το όλο αποτέλεσμα έχει την γοητεία του φυσικά αλλά οι αμερικανοί χριστιανούληδες σαφώς και τα κάνανε πάνω τους πολύ περισσότερο με τους Slayer που δεν πολυγουστάρεις ή ακόμα και με την μία καμπανιά που βαράει στην σάπια εισαγωγή του Slowly We Rot παρά με τους στίχους που στην τελική θα βάζανε και όλο καμάρι στα παιδιά τους να ακούνε.
Η σπουδαιότητα της μπάντας έγκειται στην προσωπικότητα του Τσάμη και εννοείται στο παρελθόν πάνω στο οποίο χτίστηκε ο μύθος, δηλαδή τους Warlord. Μέχρι εκεί.
Συμφωνώ πλήρως με το σχόλιο για την γυναίκα του σε σχέση με τον Κανς, αλλά αν τελικά οι μπάντες τρέχανε δίπλα δίπλα, οι Λόρντιαν Γκαρντ και το ντραμ μασίν τους θα τρώγανε την σκόνη του Ζόντερ με το θαυμάσιο, ακόμα και αν είναι λίγο άτολμο ακόμα παίξιμό του.
----------
Nevermore:
Nevermore: 9.5
In Memory: 9
Politics: 9.5
Dreaming: 9.5
Dead Heart: 8
Enemies: 7 η πρώτη μίξη, 8 η δεύτερη
Godless: 8.5 με 9
Sanctuary.
Refuge Denied: 9.5
Into the Mirror Black: 9.5
Τα μισάρια που λείπουν είναι γιατί δεν υπάρχει πλήρης ομοιογένεια στο υλικό, κομμάτια σαφώς ξεχωρίζουν, απλώς ξεχωρίζουν τόσο πολύ που υπερκαλύπτουν τα όποια φίλερς, και αυτό πάει και στις 2 μπάντες.
μα καλά γίνεται να είναι απαξίωση το να θεωρώ τους Warlord μεγάλη μπάντα? Με τσιγλας τώρα για να κάνουμε τζερτζελο αλλά άμα ξέρω απέξω όλο το deliver us ε δε μπορεί, θα γουστάρω και εγώ λιγάκι.
Δεύτερον, στο EDM τραγουδάει όπως λες στο 'πετσί' ο Johan αλλά ο άνθρωπος ήθελε να ζήσει (οικογένεια) από το ταλέντο του και για αυτό το προσπάθησε αλλού, τα 'δεν γούσταρε καθόλου' από που είναι? Γιατί βγήκε και είπε όλο το Epicus σχεδόν στην Σουηδία προ μηνών (και ήμουν και εγώ εκεί :D :D) αφού δε γούσταρε? Ενώ οι Damien Kings mk.1 και mk.2 ήθελαν να πετύχουν για να "πετύχουν στο L.A." (αυτά τα λέει ο Τσάμης, αν θέλεις τα πιστεύεις) που δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Και που είναι σήμερα οι Damien Kings? Τους θυμάται κανείς? Και πως να το κάνεις τον έναν τον έχουμε και σε βίντεο να είναι το μελανό σημείο. Εσένα μπορεί να σε πείθουν περισσότερο, τι να κάνουμε. Εμένα μου φαινονται κλασικοί US metal τραγουδιστές, ούτε τρομεροί ούτε κακοί, αλλά σιγουρα του σορού. Ενώ η άλλη των Lordian Guard είναι εξαιρετικά ιδιαίτερη και ας μην έχει έκταση η φωνή της. Ιδιαίτερο > καλό αλλά του σορού, για μένα.
Τα ίδια τα λένε διάφοροι. Είναι το πως το λες και πως η μουσική το κάνει ισχυρό. Ο Τσάμης είναι σπουδαγμένος άνθρωπος θεολογικά και αυτό το quality ποτίζει το υλικό. Δεν είναι απλά θεός εκδικητής μίσος ραρ ραρ άπιστοι.Quote:
Υπάρχουν πραγματικά εκατοντάδες μπάντες στην Αμερική που καταπιάνονται με τα ίδια ακριβώς θέματα και με μιλάνε με ευχαρίστηση και θρίαμβο για την εκδίκηση του Θεού και την τιμωρία των κακών αμαρτωλών, τα οποία συναισθήματα βέβαια είναι ίδιον απείρων αμερικανών χριστιανούληδων.
ΝνννγγγκκκρρρργχχχχQuote:
Οι στίχοι των Λόρντιαν Γκαρντ είναι αφόρητα κλισέ με μια υπερδόση τυριού από έπικ μέταλ.
Μα οι μπάντες δεν τρέχανε δίπλα-δίπλα, εκεί είναι το ζήτημα. Για να εκτιμήσει κανείς πλήρως τι έγινε με τους Lordian Guard πρέπει να ξέρει την ιστορία των Warlord. Με παρεξήγησες αν νομίζεις ότι λέω ότι οι Warlord είναι κακοί και οι Lordian Guard καλοί. Όπως σου είπα, είναι τι σημαίνει η μια φάση για μένα, και τι η άλλη. Μπορεί να μην συμφωνείς αλλά να μου δίνεις το δικαίωμα να κάνω την δική μου ανάγνωση της φάσης, ακριβώς a posteriori. Δεν είναι μόνο αν γουστάρω αυτό το ριφ ή το άλλο ριφ που ορίζει τι από τα δυο μου αρέσει περισσότερο. Στο υλικό Lordian Guard δεν ταίριαζε που το ξανακούσαμε πχ (όπως το σφαγμένο Winds of Thor) ούτε το ντραμινγκ Zonder και ας είναι η μεγαλύτερη μου αγάπη λόγω Fates. Τώρα θα μου πεις 'ρε Χελμ μα το Winds of Thor ήταν γραμμένο για Warlord mk.1 πρώτα και μετά την διάλυση το έπαιξε με Lordian Guard, προφανώς το ήθελε ο άνθρωπος αρχικά με Zonder όχι drum machine!' αλλά τελικά έτσι έγινε και η αναγκαιότητα της εποχής (δεν έχω ντραμερ) έναντι του πεισματωδώς ορισμένου οράματος (...αλλά θα το ηχογραφήσω με ντραμ μασιν και θα είναι και γαμώ!) το κάνει τόσο πιο ουσιαστικό.Quote:
Συμφωνώ πλήρως με το σχόλιο για την γυναίκα του σε σχέση με τον Κανς, αλλά αν τελικά οι μπάντες τρέχανε δίπλα δίπλα, οι Λόρντιαν Γκαρντ και το ντραμ μασίν τους θα τρώγανε την σκόνη του Ζόντερ με το θαυμάσιο, ακόμα και αν είναι λίγο άτολμο ακόμα παίξιμό του.