το γεγονός ότι παρατηρούμε το σύμβολο δεν του δίνει και περισσότερη σημασία από αυτήν που έχει όμως, ε;
Printable View
το γεγονός ότι παρατηρούμε το σύμβολο δεν του δίνει και περισσότερη σημασία από αυτήν που έχει όμως, ε;
καλά τόσο πολύ σας ενόχλησαν μερικά καμμένα κτήρια;
εδώ οι άλλοι ψήφισαν συνθήκη φάση ελλάδα 19ος αιώνας τότε που δεν ήξερε να διαβάζει κανείς, σε λίγο θα δώσουν πίσω τα δωδεκάνησα.
χάνω κάτι, υπερβάλλω τι;
Δε μπορώ να ανοίξω πολιτική κουβέντα με όρους όπως "φλεγόμενη κακογουστιά", αν δε μπορείς να καταλάβεις το λάθος την ιεράρχηση τι να πω εγώ. Αν ο συμβολισμός σου αρέσει επειδή σου θυμίζει επανάσταση το δέχομαι, δυστυχώς έχω μία υποψία ότι μόνο ο συμβολισμός είναι που σε τραβάει, αλλά οκ. Δεν είναι καν το θέμα μας σήμερα.
μάλλον νομίζει πολύς κόσμος ότι νταξ, κακά τα μέτρα, αλλά αν βγούμε όλοι μαζί και τους το ζητήσουμε ευγενικά θα τα πάρουν πίσω
κι αν δεν τα πάρουν πίσω τότε έχουν να φάνε ένα μαύρο στις εκλογές... θα τους δείξουμε εμείς!
σταμ:
απλά εξήγησέ μου το εξής: από το στάδιο της μικροαστικής αποχαύνωσης μέχρι το "ένοπλος αγώνας, επαναστασάρα, τα μέσα παραγωγής στα χέρια μας" που ονειρεύεσαι, δε θα μεσολαβήσουν 1-2 καμένα κτήρια; έτσι φίλλερ κατάσταση, για να βγάλουμε τη σαιζόν, μην πάμε κατευθείαν στο κλιφχάνγκερ, μετά τι θα δείχνουμε.
Μπα δε διαφωνώ σε αυτό. Στην οκτωβριανή επανάσταση στρίβαν τσιγάρα με βιβλία της βιβλιοθήκης της Μόσχας πχ. Αλλά δεν ήρθε ο αυτόνομος της εποχής να ποστάρει σε ένα φόρουμ "κοίτα ένα στριμμένο λογοτεχνικό θησαυρό - η επανάσταση είναι δίπλα". Η εμμονή με το συμβολισμό, όπως την εκλαμβάνω εγώ έστω από τέτοιες κουβέντες, είναι αυτή που μου δίνει την εντύπωση που σου ανέφερα, ότι δηλαδή ασχολείται κόσμος μόνο με αυτήν. Αυτά από μένα, ηλίθιο θέμα εξ'αρχής, καληνύχτα.
και ισως το "υπεροχα" ηταν συμβολιστικης φυσεως αναφορα στο υπερ + οχι της βουλευτικης ψηφοφοριας
Εισαι βλακας.
Ναι χανεις. Δε μας ενοχλησαν τα καμμενα κτιρια. Συγκεκριμενα εκανα σημερα ποστ στο φεησμπουκ σε φιλο μου, επειδη αντι να εστιασει στο ζοφερο μελλον της Ελλαδας και στην εμετικη υπερψηφιση του καταδικαστικου μνημονιου, σχολιασε για την ιστορια του Αττικου και ποσο μαλακες ειναι αυτοι που το καινε. Το ενα θεμα ειναι ασχετο με το αλλο, και οποιος μεσα στον ολο χαμο σχολιαζει "υπεροχο" κατι τετοιο, το μονο που κανει ειναι να μας θυμιζει λιγο ακομα γιατι εχουμε φτασει στο σημειο που εχουμε φτασει. Γινεται ρε μλκ της καριολας, αλλαζουν τα παντα για τους παντες γυρω μας και το κρατος μαραζωνει, και ο αλλος πεταγεται και λεει "υπεροχο" ρε μλκ. Και δικαιολογει και αυτο το ποστ, επειδη τωρα οι Νυχτες Πρεμιερας θα γινονται αλλου και επειδη, ενταξει μωρε, ηταν ωραια φωτογραφια. Απογοητευση μονο.
αφου το ειπε η αλεκα ρε μαγκες οτι στην πραγματικη επανασταση δε θα σπασει ουτε μισο τζαμι
κάπως έτσι είναι τα πράματα φίξξξερ, αλλά δεν υπάρχει λόγος απογοήτευσης. ακόμα και τα παιδιά που τα κάψανε δεν νομίζω να χαίρονται ιδιαίτερα ίσα ίσα είμαι σίγουρος ότι νιώθουν ατέλειωτη οργή και απογοήτευση για αυτά που βλέπουν και ακούν γύρω τους. οι περισσότεροι από μας δεν θα το κάνανε αλλά δεν είμαστε κι όλοι το ίδιο. από κει και πέρα στο ER είμαστε υπάρχει μια ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ ο (κάθε) κάλκι θέλει να βγάλει τον (κάθε) στάμ από την τρύπα του κλπ κλπ.
επίσης θα ήθελα να εξηγήσω γιατί τα χθεσινοβραδινά μπάχαλα δεν είναι τόσο προβληματικά όσο του καλοκαιριού
ο λόγος είναι απλός. στο μεσοπρόθεσμο ήταν πιο κοντά η νίκη. μπορούσες να τη μυρίσεις, ήξερες ότι πιθανότατα δεν θα την είχες διότι το ΠΑΣΟΚ θα συσπείρωνε 150+ αλλά και πάλι είχε ενδιαφέρον. οπότε πάνω σε αυτό και με παρακαταθήκη το κίνημα των αγανακτισμένων είχε βρεθεί μια φόρμουλα ότι μαζευόμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι και "μπλοκάρουμε" τη βουλή. το ωραίο ήταν ότι φαινόταν να δουλεύει μάλιστα μια μέρα είχε μαζευτεί τόσος κόσμος το πρωί που είχαμε στη βουλή καμμιά 30ριά βουλευτές (τραμπουκισμοί κλπ) + παπανδρέου + τον αρχηγό της ΕΥΠ -μάλλον τα είχαν χαμένα. μέχρι να σκάσουν το μεσημέρι οι κουκούλες και να γαμήσουν τη φάση μια τακτική που φανέρωνε αγκύλωση και απουσία ανάλυσης.
τα χθεσινά είναι διαφορετική ιστορία. η αθήνα είχε καεί από τα "αποδυτήρια" για τον ίδιο λόγο που το νομοσχέδιο είχε ψηφιστεί από τα "αποδυτήρια". δηλαδή η εικόνα που έχω από δω θυμίζει δεκέμβρη. και η εμπειρία μου από τον δεκέμβρη μου λέει ότι σε τέτοιες φάσεις δεν υπάρχουν κανόνες απλά ο κόσμος αντιδρά σαν πληγωμένο ζώο.
γενικά η αναρχία είναι σαν ένα χαλασμένο ρολόι. δυο φορές τη μέρα δείχνει τη σωστή ώρα.
Παντως γενικα αυτα που εγιναν εχθες δεν συμβαινουν ουτε σε χωρες που διοικουνται απο δικτατορες. Οποιος ψηφισε κατα διεγραφη.
Φανταστειτε τι θα χε γινει αν ο Ομπαμα πχ διεγραφε οποιον βουλευτη διαφωνουσε με εκεινον.
της πουτανας θα χε γινει.
και εδω απλα εγιναν τα κλασσικα επεισοδια και πηγαν σημερα ολοι στις δουλειες τους κανονικα.
αηδια και αισχος.
Εν τω μεταξυ γελαω γενικως. εκτος των οσων ειπε ο ασημουλης με τα οποια συμφωνω 100%, ουσιαστικα ο φιξξξερ και υποθετω και αρκετα αλλοι εδω με θεωρουν ενα νεο ειδος Νερωνα που υποστηριζει οτι η πολιτικη απο τα κατω μετριεται σε βαθμους Κελσιου ή Φαρενάιτ. Ε σε καμια περιπτωση ομως. Προτεραιοτητα δινω στους αγωνες στις γειτονιες, στο πεδιο της ανεργιας και στους χωρους εργασιας και αυτο το υποστηριζω οσο τιποτα. Το ζητημα ειναι οτι αμα γυρισεις να κοιταξεις στο μικροσκοπιο τι συμβαινει σε ολα αυτα τα πεδια, π.χ.: Η Κουνεβα ηταν συνδικαλιστρια και της εριξαν οξυ στο προσωπο, ο δασοφυλακας που ηταν να υπογραψει αρνητικα για το προτζεκτ των ανεμογεννητριων στην Κρητη εξαφανιστηκε νυχτα αφηνοντας πισω γυναικα και δυο παιδια, οι μπατσοι σε συνδυασμο με ρουφιανους γειτονες πετανε ολοκληρες οικογενειες στον δρομο στον Ταυρο επειδη καταλαβανε σπιτια αφου οι γονεις εμειναν ανεργοι και δεν ειχαν πια λεφτα να πληρωσουν νοικι, μεταναστες δολοφονουνται μπροστα στα παιδια τους, σπιτια μενουν χωρις ρευμα, η δικηγορος του μπομπολα συστηνει σε 55 χρονων γυναικα να παει να ζησει με τους γονεις της, ενας συναδελφος της συνδικαλιστης επαθε εμφραγμα απο την πιεση που δεχοταν απο τα αφεντικα και πεθανε στον χωρο δουλειας, κανεις δεν πληρωνεται απο πουθενα και το αφεντικο εξαφανιζεται με τα φραγκα μετα απο κανα χρονο τζαμπα εργασιας, το πλανο των 270 ευρω για φαρμακευτικη περιθαλψη σημαινει για καρκινοπαθεις οτι δεν μπορουν να κανουν κατι αλλο απ'το να πεθανουν και πολλα αλλα.
Αν αντιστοιχησεις προσωπα σε γεγονοτα, το μονο που μπορει να σε κανει να μην σαλταρεις ειναι η παρηγορια οτι μια μεγαλη μεριδα του κοσμου δεν θεωρει τιποτα ιερο σ'αυτο το συστημα, οπου η λεξη "συστημα" ειναι πραγματικα ιδανικη, ολα συνδεονται μεταξυ τους με σκοπο να εντεινουν την υποβαθμιση των κατωτερων στρωματων.
Δεν ξερω σε τι ειδους μεσοαστικη ευδαιμονια ζειτε, εγω ασχολουμαι με την πολιτικη, στηριζω τους αγωνες των γειτονιων, ειμαι αλληλεγγυος στους αγωνες στους χωρους εργασιας και βλεπω ποια ειναι η πραγματικοτητα των ανθρωπων. Αν τα παραπανω, που δεν ειναι παρα ελαχιστα σε σχεση με το τι συμβαινει καθε μερα, δεν τα θεωρειτε ικανα να εξαγριωσουν τον κοσμο και αν πιστευετε οτι ενα συστημα που πραττει τα παραπανω θα σας δωσει το κλειδι στο χερι ειστε μακρια νυχτωμενοι.
εξαιρετικό ποστ κάλκι, αλλά να κάνω κι εγώ το κομμάτι μου:
είναι εντυπωσιακό με πόση ακρίβεια, κάθε φορά, όλοι οι υπερασπιστές του υπάρχοντος θα ξεσηκωθούν μπροστά σε κάποια καταστροφή "περιουσίας", θα ξεχάσουν μνημόνια, μισθούς, συντάξεις, φασίστες, νεκρούς αλέξηδες. Επιστρέφετε όλοι σε "στιγμιαία βαρβαρότητα" όπως θα έλεγε και ο τσαρλυ.
Στο θέμα του αν η "κοινωνία" κάνει τα μπάχαλα, η απάντηση είναι σίγουρα όχι, η ταξική κοινωνία είναι αυτή που χτυπιέται από αυτά και σίγουρα αυτή που τα αποδοκιμάζει. Γι' αυτό άλλωστε είναι στόχος μας η καταστροφή αυτής της κοινωνίας. Για να προλάβω κάθε έξυπνο αριστε-ρούλη που θα πεταχτεί, όχι, αυτό δε θα επιτευχθεί με "μπάχαλα", αλλά είναι κι αυτά μια βασική στιγμή της (ακόμα λανθάνουσας) αρνητικότητας_από_τα_κάτω. Όπως είναι και η στάση πληρωμών, η παραβατικότητα στα μμμ, οι καταλήψεις στέγης.
Έχουμε και μεις λόγο στη διαμόρφωση του αστικού τοπίου ρε γαμιόληδες.
εντιτ: μμμ ήθελα να πω ε.
παντως ξερω κοσμο με μαγαζια στο κεντρο που παρακαλαγε ¨να το καψουν το μπουρδελο" . ;)
Νιώθω μαλάκας που σπαταλάω την ώρα του ωραίου καφέ μου για να απαντήσω εδώ.
Κάλκι, κανείς δε διαφωνεί όταν προσπαθείς να φανείς «πολιτικός», διάσταση που καταργείς αυτόματα από μόνος σου κάθε φορά που κάνεις το ίδιο «προκλητικό», εντελώς παιδαριώδες σχόλιο σχετικά με την «αισθητική της φθοράς» της «υλικής περιουσίας» (ουτε καν προυντονισμός, μάλλον βούδας). Κάθε φορά δηλαδή που βιάζεσαι, έρχεσαι τροχάδην σπίτι για να προλάβεις να γράψεις «Υπέροχο» κάτω απο τη φωτογραφία με τη φωτιά του ιστορικότερου κινηματογράφου της Αθήνας (για τον οποίο το μόνο πράγμα που γνωρίζεις είναι οι Νύχτες Πρεμιέρας, όπως είπες). Με τον ίδιο τρόπο που βιάστηκε ο μόστος να το σχολιάσει, και φυσικά τα κανάλια. Μη και δε στραφεί η κουβέντα εκεί που πρέπει, στη μόνιμη επωδό περί «ειρηνοποιών» και «εξεγερμένων» δηλαδή, στην αιώνια «κουβέντα» περί εμπρησμών, στην κατάργηση όχι μόνο της πολιτικής αλλά και της στοιχειώδους συνείδησης. Γιατί από όλα όσα συνέβησαν χθες το σημαντικό είναι να νοηματοδοτηθεί διαφορετικά από ότι είναι ένα αδιάφορο τυχαίο κάψιμο, αδιάφορο και στην αντικειμενική σημασία του αλλά και γιατί συντελείται από μια αισχρή μειοψηφία (μέσα στην οποία δεν είστε καν εσείς). Αυτό είναι τόσο αλήθεια και τόσο ντεμπόρ που γελάω: