;)
Άσχετο, αλλά ο Γκετζ και ο Δοξιάδης είχαν δώσει και κάποιες διαλέξεις μαζί, που δυστυχώς δεν είχα αξιωθεί να παρακολουθήσω.
Τον Δοξιάδη τον είδα και στην τηλεόραση τις προάλλες σε μια (εκλαϊκευμένη) εκπομπή για φυσική.
Είναι ψιλοθεούλης, γενικά.
Printable View
;)
Άσχετο, αλλά ο Γκετζ και ο Δοξιάδης είχαν δώσει και κάποιες διαλέξεις μαζί, που δυστυχώς δεν είχα αξιωθεί να παρακολουθήσω.
Τον Δοξιάδη τον είδα και στην τηλεόραση τις προάλλες σε μια (εκλαϊκευμένη) εκπομπή για φυσική.
Είναι ψιλοθεούλης, γενικά.
Αναφέρθηκα στο πιο γνωστό μάλλον, του Amir Azcel.Quote:
Originally Posted by carheart
Κουλ, ο Θείος Πέτρος και η Απολογία στην του- μπάι λίστα λοιπόν.
Διακοπές στη Χέλλαντ.
Ομορφιές, ξεκινάει και με εξαφανίσεις χαραχτήρων[/spoiler]
δεν ξέρεις τί λες.Quote:
Originally Posted by Mostos
ξέρει, και πολύ καλά.
Ερμ απλά οι εξηγήσεις του Doyle είναι όλες μετά την πλοκή. Δλδ οκ σπάνια ξέρεις όσα και ο Χολμς (ώστε να έχεις την ευκαιρία να τα "προσέξεις" όπως αυτός) πριν σου αποκαλύψει την λογική αλληλουχία πίσω από το συμπέρασμα. Συνήθως σου σκάει ένα "έκανα μια έρευνα για το παρελθόν του, ήταν στρατιωτικός στην Ινδία όπου και είχε τσακωθεί επί μιας υπόθεσης....μπλαμπλα" το οποίο δεν μπορεί να προκύψει ως δεδομένο για τον αναγνώστη.
Παραμένει βέβαια ο καλύτερος μαζί με τον Simenon.
Όχι. Simenon. Ψοφος κακός. Τραύματα από το sorbonne.
αηαηαηααηαηαηαηαηχααχαχαδγδγαδδγαδγαδ
εχεις τρο σορνοοφζχχααχχααχαχ
θα συμφωνησω με rince. κατεληξα εκεί διαβαζοντας παλι κατι διηγηματα του πριν μια βδομαδα και δε μου παν τίποτα. μέτριος.
Basika mou fainetai pws o Doyle ephreashke polu apo to xarakthra tou Poe sta Murders in the rue Morgue klp, tou opoiou mou diafeugei to onoma logo ksenuxtiou kai posothtas glukanhsou.
O Doyle einai kalos, uperbolika spastikes kamia fora oi ekshghseis tou Holmes, alla gia astunomika to diakopes sth Xellant leei para polu!! :D
Επίσης είναι ο πιο "στεγανός" απο όλους τους αστυνομικούς που έχω διαβάσει.
Αν και δεν έχει πολύ μεγάλη σχέση με το είδος που αναφέρεται, τσεκάρετε τον Eric Ambler, κάποια που έχω διαβάσει είναι πολύ καλά. Είναι πιο πολύ αστυνομικό thriller, παρά αστυνομική έρευνα, με στοιχεία κτλ.
on topic: George Orwell - Πεθαίνοντας στην Καταλωνία.
Ακετά καλό θα έλεγα..
"Ο Θείος Πέτρος και η Εικασία του Γκόλντμπαχ" λοιπόν.
Γαμεί.
"Γαλάζια ζωή" Μ.Γκόρκι. χαριτωμένο.
Ε τι άλλο..
Terry Pratchett και Moving Pictures λοιπόν!
John Gribbin - In Search of Schrodinger's Cat
Villa incognito tou robbins
Το Tales of the unexpected του Dahl. Οι πρώτες ιστορίες είναι εντελώς μιαμ.
αυτό που λέτε ήταν εκπληκτικόQuote:
Originally Posted by nothingman
άργησα βέβαια να το αρχίσω γιατί προηγήθηκε το Bororo (δεν είχα ξαναδιαβάσει Χρηστίδη :oops: ) που μου άρεσε πολύ και το High Fidelity γιατί ποτέ δεν είναι κακή εποχή για να το διαβάσεις ξανά και ξανά και ξανά.
τώρα Catch 22 που πόσταρε και ο Γκάλης στο από κάτω θρεντ
Διαβασα πριν λίγες μέρες τον "Γλαρο Ιωναθαν Λιβινγκστον" που ταν αρκετά όμορφο και τώρα έχει πάρει σειρά το "Κάτω από τον τροχό" του Esse. Ωραίο είναι μέχρι στιγμής αλλά δεν με έχει κερδίσει όσο τα υπόλοιπά του που έχω διαβάσει.
Terry Pratchett - Reaper Man
w kala Spiritcrusher 8a sapiseis!! Xalara apo ta kalutera discworld bibliarakia!
Eidika oi malakies twn magwn DEN perigrafontai!!
Quote:
Originally Posted by sabbattack
Χαχα, "Get his legs, Get his legs!"
To "Is it just me or is everything shit?" των Steve Lowe και Alan McArthur. Αν και ιδιαιτέρως αγγλικό σε σημεία είναι και απείρως αστείο/διασκεδαστικό και πολύ έξυπνο. Και αρχίζω να το αγαπώ.
όλα τα πτώματα έχουν ίδιο χρώμα, του μπόρις βιάν και, αν μας ρωτάτε, πατάει αφειδώς επί των.
Πολύ ωραίο. Το μόνο που με απογοήτευσε σχετικά ήταν το "να καθαρίσουμε τους κακομούτσουνους".
Den exw polu kairo pou teleiwsa to Fthinopwro sto Pekino tou idiou. Htan to prwto tou pou epese sta xeria mou kai mou aresei para polu h kammenh symbolikh grafh tou. Poia alla dika tou proteinete?
ta 2 tou vian pou exo diavasei (ftyno stous tafous sas kai ola ta ptomata ktl) itan poly metria.eixa kapoies orees idees kai ekfraseis alla tpt to idiaitero kai oxi auto pou perimena. mou fanike san elafra kalyteros mpoukofski ksero go. symvolismous de vrika. mallon tha eixa kapoia neoteri ekdosi pou tous eixan afairesei.
EEE??? :shock: Prosexoume ti leme....Quote:
Originally Posted by iskra
ontos.
se periptosi pou den egina katanoitos ennoousa oti o mpoukofski einai skata.
καλη επιλογη για καλοκαιρακι ειναι scifi. ή ακομα χτυπας κανα περιοδικακι τυπου Φανταστικα Χρονικα, Οι Δραματουργοι του Γιανν και ολα καλα.
οντοπικ: 9 ελληνες συγγραφεις επιστημονικης φαντασιας.
Το καλύτερο του Vian είναι "Ο Αφρός των ημερών".
Ο Bukowsky είναι σαφώς καλύτερος.
Quote:
Originally Posted by iskra
βούλωνε ρε τρόμπα
loipon CAVITY dose vasi. sou proteino auto edo to vivlio:
http://cyberread.com/files/13269/LogoutMS.jpg
δε ξέρω. δε σαρέσει ο μπουκόφσκι. για πες ελληνική έκδοση.
τυπικός φλώρος ... :roll:Quote:
Originally Posted by Dimitra
εγώ τον τελευταίο καιρό πήρα σβάρνα τα βιβλία του Slavoj Zizek: φιλοσοφια και πολιτική από λακανική ψυχαναλυτική σκοπιά, 4 έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικα.
Συχνά αρκετά μπερδεμένος, όμως έχει πολλά χαριτωμένα παραδείγματα από ταινίες, ανέκδοτα και θέματα καθημερινότητας που τα κάνουν πολύ απολαυστικά.
Τελευταία έχω μπει σε ένα reading mode, πρωτοφανές για μένα.
Μέσα σε 1 βδομάδα διάβασα το Όνομα του Ρόδου. Εντάξει, δεν χρειάζονται σχόλια.
(ρε πούστη κάποτε, μικρότερος 900 σελίδες τις διάβαζα για την πλάκα μου σε 2 μέρες. Αλλά ρε πούστη ότι παρατάς, σε παρατάει...)
Τώρα τελειώνω το Άρωμα του Ονείρου του Ρόμπινς. Καλό, αλλά σίγουρα όχι τόσο απολαυστικό όσο οι Ανάπηροι.
Και μετά κάτι ανάλαφρο για τις διακοπές, ο Ζαρατούστρα του Νίτσε.
Ουάου.
Albert Camus "Η πανούκλα".