Quote:
Originally Posted by Phoebus
Και για να σου απαντήσω, σκληρή δουλειά τι εννοείς; Εγώ σκληρή δουλειά καταλαβαίνω αυτή που σου δίνει βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα. Μέταλα, μπετά, χημικά, τέτοια πράγματα. Νομίζεις ότι στην Χαλυβουργική δεν υπάρχουν Έλληνες; ΜΟΝΟ Έλληνες υπάρχουν. Δεν διαφωνούμε. Οι Έλληνες κάνουν σκληρές δουλειές, αλλά μόνο αυτές που ΚΟΛΛΑΝΕ ΕΝΣΗΜΑ. Θα πάει ο Έλληνας νομίζεις να κάνει σκληρή δουλειά ΧΩΡΙΣ τα προβλεπόμενα; Φυσικά και όχι. Ο μετανάστης όμως, επειδή ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΙΝΑ, θα πάει. Τι δεν καταλαβαίνεις;
To Σ/Κ μίλαγα με ένα παλικάρι εκεί που ήμουν ο οποίος απλά λύκειο έχει βγάλει(ίσως μόνο γυμνάσιο) χωρίς καμία ειδίκευση.
Δούλευε για 3 χρόνια σε εργοστάσιο σωλήνων εκεί κοντά που έμενε. Ναι, αυτά που θεωρούνται ανθυγιεινά, χημικά, χρώματα κι έτσι.
Δεν του είχε κολλήσει ούτε ένα ένσημο, νομίζω του έδινε κάπου 550 με 600 ευρά.
Και φυσικά πλέον το έδιωξε το παιδί αυτό γιατί προφανώς υπάρχει έλλειψη Ελλήνων που δουλεύουν σε ανθυγιεινά επαγγέλματα χωρίς ασφάλιση(για την ακρίβεια κανένας σύμφωνα με τα λεγόμενά σου). Και τώρα ψάχνεται για δουλειά. Μπα, μάλλον θα είχε βρει άλλον για να τον αντικαταστήσει. Ανεργία και μαλακίες.
Έτσι απλά για να μη νομίζεις πως ΟΛΟΙ οι Έλληνες δουλεύουν με ένσημα και αφήνουν τους αλλοδαπούς μόνο για να οργιάζει η παραοικονομία.
Και προφανώς υπάρχουν και πολλές ακόμα περιπτώσεις Ελλήνων που δουλεύουν σε δουλειές χωρίς ένσημα. Δε θα αλλάξει αυτό αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν αλλοδαποί. Όμως το ποσοστό ανεργίας(η ανεπίσημη, ξέρεις, έχουν δουλειά με ένσημα ή όχι τόσοι στους τόσους, όχι μόνο όπου υπάρχει ασφάλιση) με την παρουσία τόσων αλλοδαπών μεγαλώνει. Ξέρετε πότε ένα κλάσμα γίνεται μεγαλύτερο και πότε μικρότερο.