κάνε τις αλλαγές που προτείνω στον αναρχοκομμουνισμό και θα πάρεις την απάντησή σου.
Printable View
Απάντα τώρα :excl:
πως φαίνεται ο άνθρωπος που δεν διαβάζει..
Το λοιπόν. Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι δεν καταλαβαίνεις αλλά υποθέτω ότι λες ότι αφού τα ΜΜΕ προτιμούν να δείξουν μπάχαλα αντί για την ειρηνική πορεία τα μπάχαλα είναι "θεαματικά". Έχω να σου πω ότι επειδή μία πράξη προβάλετε από τα ΜΜΕ αυτό δεν σημαίνει ότι αυτομάτως παίζει με τους όρους του θεάματος.
Που Χου. Τα ΜΜΕ έχουν πάρει την πραγματική εικόνα του κουκουλοφόρου που εσύ που έχεις κατέβει σε 5-10 πορείες ξέρεις ποιοι και γιατί και την έχουν μετατρέψει σε κάτι άλλο που εσύ που έχεις δει 5-10 φορές ειδήσεις ξέρεις τι εννοώ. Οπότε αυτός που κρύβει το πρόσωπό του με μαντίλι για να μην αναγνωρίζεται από τις κάμερες και για να προστατευτεί από τα δακρυγόνα με βάση την δική σου λογική θα έπρεπε να σταματήσει να το κάνει γιατί ο Πρετεντέρης δεν το δέχεται ή γιατί ο Ευαγγελάτος παίρνει αυτήν την εικόνα και την μετατρέπει σε κάτι άλλο. Εγώ λέω ότι πρέπει να συνεχίσει να το κάνει και παράλληλα να απευθυνθεί στον κόσμο γύρω του και να πει καλύπτω το πρόσωπό μου για αυτόν και αυτόν τον λόγο. Ο κουκουλοφόρος όμως που δέχεται να βγει στην εκπομπή του Θεοδωράκη που λέγαμε και πριν, στην υπόγεια διάβαση με μουσική υπόκρουση το "αίμα, χιλιάδων αθώων θέλω να δω να βάφει τους δρόμους" από τα "38 χιλιοστά" και υπότιτλο "ο ιδεολόγος της μολότωφ" κατά την προσφιλή μας έκφραση ρίχνει νερό στον μύλο του θεάματος, γιατί επιλέγει να ενισχύσει την πλασματική εικόνα που έχει δημιουργήσει το θέαμα για τους κουκουλοφόρους.
Άρα εκεί που καταλήγουμε είναι ότι το πρόβλημα που έχουν οι αναρχικοί με τις καταστασιακές επιρροές με τα μπάχαλα δεν είναι τα μπάχαλα αυτά καθ' αυτά αλλά η εικόνα που δημιουργούν τα ΜΜΕ για τους μπάχαλους αλλά ακόμα σημαντικότερα οι μπάχαλοι που γίνονται μπάχαλοι ακριβώς γιατί το θέαμα επιβάλει αυτή την κοινωνική συμπεριφορά. Η λύση όμως δεν είναι να σταματήσεις τα μπάχαλα (για αυτόν τον λόγο) αλλά να προσπαθήσεις να αντιστρέψεις την ψεύτικη εικόνα. Άλλωστε αν δεν γινόντουσαν τα μπάχαλα τα ΜΜΕ θα μπορούσαν με την ίδια ευκολία να τα δημιουργήσουν ή θα μπορούσαν να διαστρεβλώσουν την εικόνα της ειρηνικής πορείας. Άλλωστε πιστεύω πως όσο καιρό είσαι στην αριστερά έχεις δει αριστερούς κανονικούς και έχεις δει και αριστερούς Athens Voice.
Βασικά τώρα που ξαναδιαβάζω το ποστ μου βλέπω ότι έχει λογικά άλματα. Φταίει το τσίπουρο. Ελπίζω να κατάλαβες τι θέλω να πω.
δυστυχως, ρφο, υπαρχουν περισσοτεροι αναρχικοι athens voice αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
ικονοκλαστ υπαρχει η θεαματικη πτυχη των μπαχαλων αλλα δεν μας αφορα αυτη. στην τελικη σ' αυτον τον ανεστραμμενο στην πραγματικοτητα κοσμο το αληθινό δεν είναι παρά μια στιγμή του ψεύτικου.
γκουχ.
τα μπαχαλα εγω δεν τα στηριζω ως εξεγερσιακες πρακτικες και σιγουρα με ορθοδοξο καταστασιασμό δεν τεκμηριωνονται. η σημασια τους ειναι η εξης:
α) προπαγανδιστικη καθώς όταν βρεθείς να βρίσκεις μια πράξη βίας (κάτι που πρέπει να είναι απεχθές σε κάθε άνθρωπο) λάθος, αφελή, απάνθρωπη, προβληματική αλλά όχι άδικη αυτό οδηγεί σε μία πολύτιμη συνειδησιακή αλλαγή.
β) διαπιστευτική καθώς είναι η πιό δύσκολη μορφή αγώνα να πνιγεί (και είναι αναγκαίο για το σύστημα να πνιγεί για τον παραπάνω λόγο). Όταν θα καταφέρουν να απορροφήσουν πλήρως τα μπάχαλα θα ξέρουμε πως μιλάμε για την οριστική νίκη του φιλελευθερισμού και το "τελος της ιστορίας". τους αριστερούς δεν τους πειράζει κανείς σήμερα, είναι απόλυτα απορροφημένοι. στα μπάχαλα και τους αναρχικούς επικεντρώνεται η αντίδραση.
γ) ελπίδα για τους αναρχικούς. αναρχικός γίνεσαι μόνο αν συνειδητοποιήσεις πλήρως την απελπιστική δυστυχία του καπιταλιστικού κόσμου. χωρίς αυτές τις εκρήξεις οργής και αγανάκτησης ενάντια στην θεαματική (αφού έτσι το θες) καταπίεση, θα ήμασταν όλοι υποψήφιοι αυτόχειρες και κάθε ελπίδα αλλαγής αυτού του κόσμου θα χανόταν.
το σύστημα είναι σε μια λεπτή κλωστής μεταξύ πολυεθνικών και καγκελακίου.
αυτό το thread έχει τα πάντα, dythors να καταργούνε άσυλο, κάλκιδες να ρίχνουν τον καπιταλισμό με μπάχαλα, που την βρίσκετε την όρε3η ήθελα να 'ξερα.
ok να σου πω, κανονίζουμε κάτι μπάχαλα για αύριο; έχουμε κάτι καλούς πρωτοετείς και τους ψήνουμε για επαναστάτες.
σε πμ ρε κοκκινορουφιανε!!
κοίτα το καλύτερα, είναι mindfuck!
ξυπνα ρε γαμημενη κρασοκανατα ρεητζ, μας την πεφτουν απο παντου ρε