Κι εμένα μου άρεσε πολύ η τέταρτη, αλλά έχει να κάνει με σχολεία, οπότε.
Printable View
Κι εμένα μου άρεσε πολύ η τέταρτη, αλλά έχει να κάνει με σχολεία, οπότε.
Ε, πιστευω οτι
ο 3ος κυκλος (που πραγματευεται το δημοσιο, την γραφειοκρατεια και γενικοτερα το πολιτικο συστημα)
ηταν αυτος που δεν ειχε εναν σταθερο "θεματικο πυλωνα", αλλα ηταν το μεταβατικο σταδιο που ηταν απαραιτητο για το κεντρικο στορυ.
Ηταν ο κυκλος που ηταν ο πιο "συγκεχυμενος" σε σχεση με τους αλλους 4, που ευθυς εξαρχης ηταν διακριτο το θεμα τους.
Χωνευτηρι των 2 προηγουμενων κυκλων κυριως και λιγοτερο προσηλωμενο στο αρχικο του θεμα.
Συνολικα ομως, και οι 5 κυκλοι λειτουργουν συμβιωτικα.
Καθε κυκλος κουβαλαει κατι απο τον επομενο.
Και μεσα στον νεο κυκλο (ή στους επομενους) κλεινουν ομαλα καποια ανοιχτα θεματα απο τους προηγουμενους.
Αυτο ειναι και ενα απο τα τεραστια συν της σειρας.
Μόλις είδα το έκτο επεισόδιο και δε συμφωνώ με όσους λένε ότι χρειάζονται 5-6 επεισόδια για να κολλήσεις. Κόλλησα εξ αρχής.
Μεγάλη σειρά.
Σε μούτζωσα ρε φίλε :!:
Γιατί ρε φίλε :?:
Γιατί είσαι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ρε φίλε :!:
Καλύτερη σειρά έβερ και λοιπά κλισέ. Ξαναδιαβάζω το thread από την αρχή και έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις.
Όσον αφορά τον Brother Mouzone, κι εμένα μου φάνηκε εντελώς καρικατούρα. Και ο Όμαρ μειώνει τον ρεαλισμό της σειράς αλλά ο Mouzone παραείναι.
Όσον αφορά τους Έλληνες και την προφορά τους,
Spoiler
Επίσης, συνεχίζοντας σχετικά με τις προφορές, ενώ ο McNulty υποτίθεται ότι μεγάλωσε στη Βαλτιμόρη ο ηθοποιός συχνά δεν καταφέρνει να κρύψει την Αγγλική προφορά, σε αντίθεση με τον ηθοποιό που υποδύεται τον Stringer που δεν περνάει απ' το μυαλό σου ότι δεν είναι Αμερικάνος.
Για το σποιλερ,
Spoiler
Για τον Μακνόλτυ δεν συμφωνώ απόλυτα, υποθέτω ήξερες από πριν ότι ο ηθοποιός είναι άγγλος; έχω φίλο με αγγλική καταγωγη και αγγλικά για πρώτη γλώσσα που μην ξέροντας εκ των προτέρων ότι είναι άγγλος, δεν κατάλαβε ότι είναι τέτοιος βλέποντας τη σειρά.
Δε ξέρω γιατί κόλλησε ο ubu αλλά έτσι κι αλλιώς ο μακνάλτι υποτίθεται πως είναι ιρλανδός στη σειρά.
ναι αλλά ούτε καν 2ης γενιάς. επίσης, αλλο αγγλική προφορά, άλλο ιρλανδέζικη. επίσης2 ο Stringer είναι εξωφρενικά καλός, τόσο σε ερμηνεία όσο και ως χαρακτήρας.
Το μεγαλείο της σειράς είναι ότι ψειρίζουμε την προφορά του Μακνόλτι (που όντως σε σημεία χάνει) για να σχολιάσουμε το ρεαλισμό της.
Πιο αστεία φάση με προφορά ήταν όταν ο Μακνόλτι κάνει την ψεύτικη αγγλική προφορά του.
HBO και στον σοσιαλισμό, τι να λέμε τώρα.
Το Luck το έχει τσεκάρει κανείς;