μπραβο στο τμημα σκαουτινγκ της Πορτσμουθ... :rofl: :rofl: α και της λεβερκουζεν που ψωνισε λαβρακι!
Printable View
μπραβο στο τμημα σκαουτινγκ της Πορτσμουθ... :rofl: :rofl: α και της λεβερκουζεν που ψωνισε λαβρακι!
ARSHAVIN
:gun:
Δεν ξέρω, πάντα* μου καθότανε σαν πυροτέχνημα αυτός ο παίχτης. Είδωμεν
*: Από το γιούρο και μετά δηλαδής, δεν τον ήξερα και από πριν.
Επειδή λοιπόν ποτέ δεν είναι αρκετά νωρίς για να μιλήσουμε για μεταγραφές καλοκαιριού, πάμε μια. Για ττα παρακάτω σχόλια έλαβα υπόψιν την προσφορά του κάθε παίκτη, την ηλικία, την εθνικότητα και το αν πιάνει θέση ξένου.
Τερματοφύλακες
Εδώ οι 3 που έχουμε οκ είναι, δεν έχω δει τραγικές μαλακίες γενικά.
Κεντρικοί αμυντικοί
Για τον Βάσκο γκρινιάζω από την αρχή. Επίσης Σιμάο και Ζιλμπέρτο πρέπει να σταματήσουν να παίζουν εκεί. Προτείνω να μείνουν Γκούμας, Μελίσσης και Βύντρα (ναι!), καθώς και ο Βαβζίνιακ όπως και να πάει φέτος και να αγοραστεί ένας πολύ καλός για βασικός (και όχι βασκος χοχοχο). Ο Ντέιβιντ αν δε δείξει τρελά πράγματα ας πάει δανεικός.
Δεξιά
Ο Νίλσον με τον Γκάμπριελ είναι μια χαρά, εκεί παίζει και ο Βύντρα άμα λάχει.
Αριστερά
Χρειάζεται ένα παλικάρι να αλλάζει τον Σπυρόπουλο, όχι να παίζει και στόπερ όπως ο Πολωνός που πήραμε, αλλά να παίζει και πιο μπροστά (Ζόνεφελντ;). Πρέπει να υπάρχουν 3 λύσεις με διαφορετικά στυλ.
Αμυντικά χαφ
Αφού του Τεν Κάτε δεν του κάνει ο Μάτος, ας τον δώσει. Δε μου αρέσουν τα κολπάκια με Μελίσση στη θέση αυτή, οπότε μένουμε με 2 (Ζιλμπέρτο και Σιμάο) αξιόπιστους. Ας μείνει όποιος από τους 3 έλληνες έχουμε είναι καλύτερος (Λεοντίου, Σιόντης, Τζιόλης) και ας πάρουμε άλλον έναν πιο δημιουργικό.
Επιθετικά χαφ
Ο Ίβανσιτς λογικά δε μένει. Νίνης και Καραγκούνης δεν κουνιούνται. Προτείνω να μείνει και ο Κλέυτον και ο Χριστοδουλόπουλος (μπας και δείξει κάτι) αλλά να αγοραστεί και ένας πολυ καλός να παίζει από αριστερά. Δεν αντέχω άλλο Καραγκούνη εκεί.
Επιθετικοί
Οι 4 που έχουμε είναι καλοί γενικά (Μάντζιος, Πετρόπουλος, Σάλπι και Ρούκα), αλλά θέλουμε έναν ακόμα να πάρει τη φανέλα σπίτι του.
Συνολικά μιλάω για 5 μεταγραφές, από τις οποίες οι 3 εντεκάδας. Από τους παίκτες που έχω σημειώσει παραπάνω, μόνο 2 είναι ξένοι, οπότε υπάρχουν θέσεις. Επίσης από τους 26 παίκτες (καλός αριθμός) οι μισοί τουλάχιστον είναι έλληνες, κάτι που επίσης είναι στόχος της ΠΑΕ.
Σχολιάστε. :P
Προκύπτει ένα ζήτημα. Αν με βάση το ότι ο Παναθηναικός έχει μεγάλο ρόστερ, χρειάζεται απλά παίκτες που να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν (είτε είναι κενά εντεκάδας, είτε κενά πάγκου) ή αν προτείθεται και να αντικαταστήσει παίκτες με άλλους καλύτερους. Θα πω χρησιμοποιώντας την 2η λογική για Παναθηναικό και Ολυμπιακό.
Ο Παναθηναικός θέλει
- έναν κεντρικό αμυντικό για βασικό, ο οποίος πρέπει να είναι μια από τις 2 πιο ακριβές του μεταγραφές. Παίκτη έτοιμο, που να έχει παίξει Ευρώπη και να έχει εμπειρία είτε σε καλό πρωτάθλημα είτε σε champions league. Με την απόκτησή του , θα έχει για κεντρικούς αμυντικούς: αυτόν, τον Βύντρα, τον Γκούμα, Σαριέγκι,τον Μελίσση και τον Βαρζίνιακ (ο Ντέιβιντ απ'ότι λέγεται θα δωθεί δανεικός). Ο Βαρζίνιακ από ότι λένε δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά είναι σταθερός, ο Γκούμας είναι σημαία και καλός αμυντικός, ο Μελίσσης έχει προοπτικές. Πρέπει να φύγει ο Σαριέγκι
- Στα δεξιά μπακ όπως είπες είναι καλυμμένος με Νίλσον, Γκάμπριελ που θα παίζουν εναλλάξ ανάλογα με το αν το παιχνίδι απαιτεί επιθετικό ή αμυντικό προσανατολισμό. Ο Μουν είναι πολυτέλεια και αφού ενδιαφέρονται ομάδες πρέπει να δωθεί
- Αριστερά ένα μπακ απ που θα παίζει σπάνια, κάτι με 500 χιλιάδες ή περίπου εκεί αρκεί. Βασικό να είναι σταθερός (έστω και σε χαμηλό επίπεδο) και να μην ξεχνάει να γυρίσει
- Ακριβώς ότι είπε ο Odonian στο θέμα των αμυντικών χαφ. Από τη στιγμή που Ζιλμπέρτο και Σιμάο αποδίδουν σε καλό επίπεδο, αυτός που θα αποκτηθεί πρέπει να είναι "καλός παίκτης πάγκου"
- Αριστερά η λύση του Λεονάρντο είναι ακριβώς ότι χρειάζεται, προσωπικά θα το θεωρήσω μεγάλη επιτυχία αν γίνει. Το μόνο του κακό ότι δεν μαρκάρει αλλά και πάλι μιλάμε για καλή λύση. Εδώ προκύπτει και το ζήτημα αν ο Παναθηναικός χρειάζεται και 2ο αριστερό για πίσω από τον Λεονάρντο αλλά δεν βλέπω το λόγο αφού ο Καραγκούνης έχει δείξει ότι κάπως μπορεί να την παίξει τη θέση. Νίνης Κλέιτον Καραγκούνης λοιπόν μένουν, ο Χριστόδουλόπουλος είναι επίσης πολυτέλεια και με λίγη τύχη 1 εκατομμύριο θα το βγάλει από την πώληση του, ειδικά αν τον βάλει και λίγο στα play-offs να τον δουν οι ξένοι.
- Τέλος πάμε στην επίθεση. Εδώ για μένα πρέπει να γίνει η πιο ακριβή μεταγραφή. Οκ έχει αυτή τη στιγμή όσους χρειάζεται αλλά κανείς από αυτούς δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με τους υπόλοιπους. Το φορ που θα αποκτηθεί πρέπει να είναι ένα βαρύ φορ, με έμφαση στο τελείωμα , για να μπορεί να πλαισιώνεται από Ρουκάβινα και Σαλπιγγίδη. Οπότε έχουν μείνει Μάντζιος και Πετρόπουλος. Ο 2ος έχει δείξει περισσότερα πράγματα οπότε ο Μάντζιος μπορεί να πουληθεί. Κι αυτός ενά και εκατομμύριο το πιάνει.
Οπότε τελίκά έχουμε
Αγορές: DC (βασικός), DL (πάγκο), DM (καλός πάγκου), ML (βασικός), FC (βασικός)
Λίγο πρόχειρα οι τιμές πάνε: ~5m , 500k, 2m, 0m (ο Λεονάρντο έρχεται ελέυθερος), 9m . Σύνολο 16.5m
Και με αυτούς που θα φύγουν τα έσοδα είναι:
Μοοn 1.7m (πρόσφατα ήρθε πρόταση της Χαμ 1.7), Χριστοδουλόπουλος 1m, Μάντιος 1.3m Σύνολο 4μ.
Οπότε μιλάμε για έξοδα της τάξης των 12.5m για μεταγραφές, μπορεί και λιγότερα γιατί το 2m για καλό παγκίτη dm είναι μάλλον πολύ. Βέβαια τελείως αυθαίρετοι οι υπολογισμοί αλλά τέσπα
Πάμε στον Ολυμπιακό τώρα. Αν και παίρνει το πρωτάθλημα πανεύκολα, έχω την εντύπωση ότι για καλή ευρωπαική πορεία χρειάζεται παραπάνω μεταγραφές από ότι ο Παναθηναικός. Συγκεκριμένα και μιλώντας για 4-5-1:
- Έναν τερματοφύλακα. Για βασικό. Ιδανική λύση είναι ο Σηφάκης που έχει αποδείξει ότι μπορεί και με γύρω στα 3.5m πιστεύω πουλιέται. Θα μου πείτε, μπορούσε να τον κρατήσει με 300κ. Τέσπα 3.5m είναι σχετικά λίγα, σε σχέση με το αν πάει για κάνα πασίγνωστο ξένο. Αν ο Βολκαν μένει ελεύθερος (δεν θυμάμαι) μπορεί να την βγάλει και τσάμπα. Κόβατς να φύγει, αν και λογικά δεν θα αποφέρει καθόλου λεφτά
- Αριστερά μπακ με Λεονάρντο, Ντομί είναι υπερπλήρης. Ο Μπράβο να πουληθεί και όχι να δίνεται δανεικός
- Δεξιά μπακ: Τοροσίδης βασικός και νομίζω χρειάζεται έναν για πάγκο, ο Πάντος για σοβαρό επίπεδο είναι λίγος. Δεν θέλει κάτι το ιδιαίτερο αλλά όχι και κάτι υπερβολικό μέτριο γιατί ο Τοροσίδης όταν ξέρει ότι παίζει μόνιμα γίνεται Λέτο Σεπτεμβρίου.
- Κέντρο άμυνας: η άμυνα πρέπει να ξεκινάει από τον Αβραάμ. Από κει και πέρα ο Άντζας 1-2 χρόνια ακόμα παίζει άνετα. Σταθερός ο Ζεβλάκοφ και καλή λύση πάγκου, αλλά χρειάζεται άλλος ένας. Μεταγραφή δεν χρειάζεται όμως, αφού μπορεί να ανεβάσει τον Κ. Παπαδόπουλο στην 1η ομάδα.
- Αμυντικά χάφ: εδώ πρέπει να είναι ίσως η πιο ακριβή μεταγραφή. Ένας μη δημιουργικός που κυρίως να κόβει είναι αυτό που χρειάζεται, για να πλαισιώνει τον Ντουντού. Όχι Λεντέσμα , χρειάζεται κάτι αρκετά καλύτερο. Για πάγκο Πατσατζόγλου και Γ.Παπαδόπουλος προς το παρόν αρκούν. Ειδικά μάλιστα αν αυτός που αποκτηθεί είναι επίπεδο Ντουντού και πάνω, οι παγκίτες σε αυτή τη θέση θα παίζουν ελάχιστα
- Επιθετικά χαφ: Ξεκινάω με την υπόθεση ότι θα μείνει ο Λέτο. Αν όχι χρειάζεται παίκτης αντίστοιχης ποιότητας. Στα δεξιά χρειάζεται ένα μπακαπ του Γκαλέτι. Νομίζω θα ταίριαζε ένας νέος με προοπτικές παίκτης, περισσότερο από έναν μέτριο σταθερό. Ένας ακόμα τέτοιος χρειάζεται και για μπακάπ του Μπελούτσι.
- Επίθεση: από τη στιγμή που ο Ντάρμπισαιρ λογικά δεν μένει θέλει έναν γρήγορο, έστω και λίγο ατομιστή, που να μπορεί αν χρειαστεί να παίξει και μια φορά στα άκρα γιατί ο Τζόρτζεβιτς του χρόνου, οκ δεν είναι και η καλύτερη λύση πάγκου. Όλοι ξέρουμε ότι τον παίκτη αυτό τον λενε Λουα Λούα
Συνοπτικά λοιπόν ο Ολυμπιακός θέλει
Τερμα (βασικό), DR (πάγκο), DM (βασικό), MR , AMC (πάγκο κι οι 2), FC (καλό πάγκο)
Αξίες: ~3m (ίσως και δωρεάν), 500k, 5m, 1m, 1m, 2.5m. Σύνολο 13m. Το κακό είναι ότι δεν έχει να βγάλει λεφτά από πώληση κάποιου ήδη παίκτη του. Άντε κάνα εκατομμύριο από Μπράβο
Οντόνιαν νομίζω είναι επαρκής ο σχολιασμός :P
Επαρκέστατος! Θα αναφερθώ μόνο στα δικά μας:
Πάνω κάτω τα ίδια λέμε (απλά εγώ δε μιλάω για τα λεφτά). Διαφωνώ για τον οικοδόμο, γιατί και μικρός είναι και η χρονιά δε βγαίνει με 4 επιθετικά χαφ (συν τον Γκάμπριελ που παίζει και πιο μπροστά - ο Ρούκα για μένα δεν είναι για εκεί). Ας μείνει και αν δεν κάνει ούτε για τα εύκολα ας φύγει πιο μετά. Χρειάζεται κόσμος να παίξει κανένα 4-5-1 όταν πρέπει.
Δεν είναι απαραίτητο να φύγει ο Βαγγελάκης επίσης. Αν ο βασικός που θέλουμε για κάποιο λόγο πρέπει να ξεκουραστεί, ο Πετρόπουλος και ο Μάντζιος είναι διαφορετικοί παίκτες και μπορεί να γίνει επιλογή ανάμεσά τους ανάλογα με το ματς. Πχ ο Μάντζιος έχει καλύτερη υποδοχή και βλέπει πιο πολύ γήπεδο και ο Πετρόπουλας (!) καλύτερο κεφάλι και πιο δυνατός.
Όπως και να 'χει λέμε τα ίδια, απλά εσύ βγάζεις ρόστερ 24 παικτών κι εγώ 26. :D
εγώ ξέρω ότι έχουμε παροπλίσει τους 2 καλύτερους περσινούς μας παίκτες, ιβ και μάτος κ νομίζω ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο κλαριτζής. αν κάνει το έγκλημα κ φέρει το "γυαλινο" λεονάρντο, τι να πω?
με την προϋπόθεση ότι οι 2 παραπάνω θα παίζουν κ θα αποδίδουν τα περσινά, χρειαζόμαστε 1 σέντερ μπακ, 1 αριστερό μπακ για αλλαγή, 1 επιθετικό και να φύγει ο μάντζιος.
Αν μείνει ο Μάτος, δε χρειάζεται η μια από τις μεταγραφές που γράφω, του αμυντικού χαφ. Κι εμένα μου αρέσει, ας μείνει. Ο Ίβανσιτς όμως είναι λίγος για να παίζει βασικός στον ΠΑΟ. Περιμένεις να κλείσεις την δημιουργική ψαλίδα ανάμεσα σε μας και τον γαύρο με έναν παίκτη που έχουμε δει το ταβάνι του και δεν πλησιάζει καθόλου αυτό του γκαλέτι πχ; Εκεί χρειάζεται κάτι καλύτερο. Ας μην είναι ο Λεονάρντο, δε με απασχολεί το όνομα, πρέπει να είναι κάτι καλό όμως.
Στα άλλα τα ίδια λέμε.
στο θέμα του ιβ ή λεονάρντο συμφωνώ με το βαϊμάκη... εξάλλου, ο αυστριακός έχει κάνει τα καλύτερά του ματς σε ντέρμπυ. της αεκ της έχει κλείσει το σπίτι ενώ πέρσυ μέσα στο καραϊσκάκη έκανε ματς με αρχίδια κ μοίρασε σακούλες (αν έμπαινε κ το δοκάρι θα είχαμε το γκολ της χρονιάς - georgiou speaking). προσωπικά τέτοιους παίκτες θέλω.
για θέσεις που χρειαζόμαστε απλά back up για να ξεκουράζεται ο αντίστοιχος βασικός( δηλαδή κυρίως σε εύκολα mats) υπάρχει πάντα και η πιθανότητα να προωθηθεί κάποιος από τους μικρούς σιγά σιγά e... δηλαδή όπως παίζει φέτος ο δάρλας δεν θα με χάλαγε να τον εχω μαζι με σπυροπουλο
από εκεί και πέρα όντως ένα παρα πολύ καλο κεντρικό αμυντικό και έναν αριστερό χαφ που να μπορεί επιτέλους να κάνει καμια ατομική ενέργεια χρειαζόμαστε οπωσδήποτε...γενικά αν συγκρίνεις τα άκρα του παναθηναϊκού με τα αντίστοιχα του γαύρου καταλαβαίνεις οτι υπαρχει τεραστια διαφορα.και εναν επιθετικο οπως ειπαν και οι απο πανω...δλδ εγω λεω για 3 πολυ καλες μεταγραφες...απο εκει και περα βλεπουμε
Και η δική μου άποψη δεν είναι ιδιαίτερα διαφορετική απο του Odonian, παρ' όλα αυτά διαφέρει κάπως. Για το κέντρο της άμυνας πρέπει να δούμε πρώτα τους δύο νέους που πήραμε, αν και νομίζω οτι θα χρειαστούμε τελικά και κάτι πιο "ψυχολογικά" σταθερό εκεί, αν δεν εγκλιματιστούν γρήγορα οι νέοι.Στα ακραία μπάκ νομίζω οτι χρειαζόμαστε ένα πιο αμυντικογενές δεξί μπάκ απο Μούν και Γκάμπριελ που δείχνουν καλύτεροι όταν παίζουν εξτρέμ, ενώ ο Νίλσον δεν μου γεμίζει το μάτι γιατί είναι οτι πιο άοσμο άχρωμο και ουδέτερο είχαμε στην ομάδα τα τελευταία χρόνια.Δηλάδή ούτε κακός αλλά ούτε καλός.Αριστερά προφανώς και χρειάζεται κάποιος να "ξεσκάει" τον Σπυρόπουλο, αλλά θυμίζω οτι εκεί ίσως μπορεί να παίξει κι ο Λεοντίου που -του πούστη πια- κάποια στιγμή θα γυρίσει. Στα χαφ νομίζω οτι θέλουμε μόνο έναν αριστεροπόδαρο στην περίπτωση που κάνουν την μαλακία και συνεχίσουν να κλάνουν τον θεούλη Ιβ.Τον Μάτος ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ.Στην επίθεση θέλουμε πραγματικά ένα βαρύ όνομα.Ένα τύπο πάλι με ψυχολογικό βάρος στην αυτοπεποίθηση της ομάδας, και με άμεση επαφή με το γκολ.Με έναν τέτοιον παίχτη ίσως ξαναδούμε τον Σάλπι να αποκτά την χαμένη του "killer" αυτοπεποίθηση, και τον Πετρόπουλο να μαθαίνει πράγματα που θα τον κάνουν μεγάλο φορ.Τέλος, αν πρέπει να φύγει κάποιος, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως αυτός είναι ο "Καρκίνος Νο24", και ίσως αν συνεχίσει τη..."δαντέλα", και ο Μάτζιος.
Με άλλα λόγια: σίγουρα 2 ακραία μπακ (ένα για κάθε πλευρά), έναν αριστερό επιθετικό χαφ (μόνο αν είναι δεδομένα καλύτερος του Ιβ), και ένα δυναμίτη στην επίθεση.Κεντρικό μπάκ, προαιρετικά, μόνο στην πιθανότητα που οι 2 νέοι βγούν "τουρίστες".
Μένει ως έχει η ΑΕΚ.
Ο Ματίας Λέκι, που ήρθε στην Ελλάδα και έδωσε το «παρών» στην προπόνηση της Δευτέρας, αρνήθηκε να περάσει από διαδικασία δοκιμής, θεωρώντας το μειωτικό, λόγω του ονόματος και της αξιόλογης καριέρας του.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ήθελε να διαπιστώσει το επίπεδο της αγωνιστικής του κατάστασης και ως εκ τούτου επέλεξε να μην αποκτηθεί ο Αργεντινός αριστεροπόδαρος αμυντικός.
Η «Ένωση» δεν θα αποκτήσει ούτε τον Ολιβιέ Ενσαμπαμφούμου.
Αυτο παλι; =ρ
Ρε γαμώ, χάσαμε ευκαιρίες για κοιλιακούς με Παλομπαρίνηδες και Βερνίκηδες να λένε το όνομα του μάγκα κείνου.
http://www.sport-fm.gr/article/164582
Ε-Ε-ΕΡΧΕΤΑΙ
καλα ο αλλος οντως του ειπε "τι να με δοκιμασεις μωρε,δες με στο youtube να τελειωνουμε" ;
αν ναι,λολ