Originally Posted by Phoebus
Μισό λεπτό μισό λεπτό...
Αν η Ελλάδα λοιπόν μπορούσε να εξασφαλίσει νομικά όπως λες (για μένα είναι να εξασφαλίσουμε ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα για όλους εντός συνόρων), τότε θα έλεγες τα ίδια; Θα ήθελες να απελάσουμε τους ξένους "να πάνε να φτιάξουνε τη πατρίδα τους";
Έτσι για να γνωρίζεις, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την μέτρηση της ανεργίας δεν διαφέρουν σε κάτι απ'αυτές που χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αν εσύ θες ή όχι να φέρεται το Ελληνικό κράτος στους μετανάστες ως ανθρώπους.
Και για να σου απαντήσω, σκληρή δουλειά τι εννοείς; Εγώ σκληρή δουλειά καταλαβαίνω αυτή που σου δίνει βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα. Μέταλα, μπετά, χημικά, τέτοια πράγματα. Νομίζεις ότι στην Χαλυβουργική δεν υπάρχουν Έλληνες; ΜΟΝΟ Έλληνες υπάρχουν. Δεν διαφωνούμε. Οι Έλληνες κάνουν σκληρές δουλειές, αλλά μόνο αυτές που ΚΟΛΛΑΝΕ ΕΝΣΗΜΑ. Θα πάει ο Έλληνας νομίζεις να κάνει σκληρή δουλειά ΧΩΡΙΣ τα προβλεπόμενα; Φυσικά και όχι. Ο μετανάστης όμως, επειδή ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΙΝΑ, θα πάει. Τι δεν καταλαβαίνεις;
Επίσης, πως βγάζεις "χαλαρά" την ανεργία στο 25%; Ποιον θεωρείς άνεργο; Εμένα που είμαι 24 χρονών και σπουδάζω και δεν δουλεύω με θεωρείς άνεργο; Άνεργος είναι αυτός που θέλει να δουλέψει και δεν μπορεί να βρει δουλειά. Εγώ που δεν θέλω να δουλέψω γιατί έχω το μπαμπά και τη μαμά να με ταΐζουν, δεν είμαι άνεργος! Ούτε κατά διάνοια λοιπόν δεν μπορώ να μπω στο ίδιο σακί με κάποιον που είναι 50 χρονών και ψάχνει να δουλέψει 100 μέρες για να συμπληρώσει τα 4500 ένσημά του για να βγει σε σύνταξη.
Επίσης ρε ΒΛΑΜΜΕΝΕ, τι σχέση έχει ο πρόεδρος του ΟΤΕ που παίρνει 22 χιλιάρικα; ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ, ο άνθρωπος έχει 30+ χρόνια υπηρεσίας και θα βγεις εσύ ρε τσουτσέκι να του πεις "ντροπή σου που παίρνεις τόσα"; Αναφέρεις αυτόν όταν δεν γνωρίζεις ότι χοντρικά τα 2/3 του πλούτου που διανέμεται είναι στα εισοδήματα μέχρι τα 1000 ευρώ; Γι'αυτά δεν παλεύουμε όλοι; Να τα πάμε από τα 1000 στα 1500 που λες εσύ; Με ποιο δικαίωμα εγώ θα αφαιρέσω από τον οποιονδήποτε τα δεδουλευμένα τουq Αν είναι να πάρει 22 χιλιάρικα ο οποιοσδήποτε να τα πάρει, ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΕΝΑ; Εμένα με νοιάζει αν τα 1000 ευρώ που θα πάρω εγώ και ο όποιος σύντροφός μου, να αρκούν για να ζήσουμε ποιοτική ζωή. Στα αρχίδια μου και μένα αν ο άλλος παίρνει 22 χιλιάρικα, αφού τα δούλεψε ας τα πάρει... τι πρόβλημα υπάρχει; Μήπως να κατηγορήσουμε και τους ποδοσφαιριστές που παίρνουν εκατομμύρια; Πωωωω λες και μιλάω στους αμόρφωτους ΠΚΣίτες της σχολής μου που μου μιλάνε για μόρφωση, παιδεία, εργασία όταν οι ίδιοι χρωστάνε τα ηλεκτρονικά 1.