ναι μωρε νταξ δε βαζω το χερι μου στη φωτια απλα απο το βιντεο ι θαλασσα δε δειχνει εφταρι..αλλα κατι θα ξες
Printable View
ναι μωρε νταξ δε βαζω το χερι μου στη φωτια απλα απο το βιντεο ι θαλασσα δε δειχνει εφταρι..αλλα κατι θα ξες
εγώ ως χρόνια στα καράβια σε παραπέμπω στο τι λέμε 7 μποφορ
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...rt_scale_7.jpg
και να ξέρεις ότι σε αγαπώ και δεν τα λέω "για να στην πω"
bonus 8ri
Spoiler
Διαβασα την γουικιπιντια και αυτο που φυσαγε ταιριαζει καλυτερα με το 6αρι, truth be told.
Για λυσε απορια, παιζει να φυσαγε ανεμος ταχυτητας αντιστοιχης 7-8 μποφορ και η θαλασσα να ηταν πιο μαλακια λογω θεσης:
Σκεπτομαι, αλλο η ανοικτη θαλασσα και αλλο το στενο Μηλος - Κιμωλος (900m)....
Spoiler
Ο καπετάνιος εδώ στο γραφείο λέει οτι μια χαρά εφταράκι είναι. Απλά είναι στενά εκεί και δεν φουσκώνει.
:touched:
κοιτα 2 φορες εχω τυχει την πιο ασχημη θαλασσα..μια μπαλο που ηταν μικρο καικι οποτε δεν ξερω ποσα ακριβως ειχε...αλλα ηταν σοκαριστικο το πως πηγαινε το πλοιο.και μετα μια χανια-αθηνα που αλλαξε και πορεια το πλοιο για να αποφυγει ακομα μεγαλυτερη θαλασσα...σκεψου οτι παρολο που μιλαμε για μαουνα μεγαλη(νομιζω ελ βενιζελος) αρχισαν να φευγουν τα ψυγεια με τα παγωτα στους διαδρομους :P
Τώρα που το θυμήθηκα, πέρσι το Πάσχα στο δρομολόγιο Σάμος-Πειραιάς είχε γεμάτο εφτάρι και πέφτανε τα πάντα απ' τα ράφια του μπαρ, απ' το αριστερό παράθυρο έβλεπες θάλασσα κι απ' το δεξί ουρανό, δεν μπορούσες ούτε για πλάκα να σταθείς όρθιος, γενικά δυο δραμαμίνες και δεν κουνιόσουν απ' τη θέση σου αν δεν ήθελες να τα ξεράσεις όλα, κι όμως αρκετοί έτρωγαν τοστακια, έπιναν καφέ και γενικά ήταν κουλ :? Ο άλλος πήγε στο εστιατόριο και γύρισε λέγοντας "αααχχχ μα τι καρμπονάρα ήταν αυτή" :puke:
εδιτ. Μια χαρά φαίνεται στο βίντεο ότι έχει αρκετή θάλασσα, για εφτάρι νταξει δεν μπορώ να το ξεχωρίσω ξέρωγω αλλά όχι και 3άρι.
και εγω σαν τους αλλους που λες ειμαι γενικα :P
θυμαμαι ενα αλλο ταξιδι με το καταμαραν απο χανια αθηνα...κανανε ουρες να τα βγαλουνε ολοι(σοβαρα)...και καθομουν και ετρωγα κατι κρουασανακια και μετα μου ζητησε τη σακουλα ενας φιλος :P
πηγα αντιπαρο με 6 μποφορ.
με φουσκωτο.
Ράμπο φάση...
δεν έχει σημασία μόνο πόση θάλασσα έχει, παίζει ρόλο και πόσο κουνάει το καράβι. Στα ίδια μποφώρ, καράβια ίδιων μέτρων αλλά διαφορετικού τύπου (φορτηγά, επιβατηγά πχ) έχουν διαφορετική συμπεριφορά.
Αν δεν αντέχετε την θάλασσα, να αποφεύγετε τα καταμαράν πάνω από τα 5 μποφώρ.
Όχι πως διαφωνώ με το αποπάνω, αλλά τα καταμαράν έχουν αυξημένη σταθερότητα σε σχέση με τα απλά σκάφη, ιστιοφόρα και μη,λόγω του διπλού κύτους. Κουνάνε και αυτά βέβαια, αλλά δεν έχουν την αίσθηση του καρυδότσουφλου που νιώθεις σε απλά σκάφη.
έχουν αυξημένη σταθερότητα κατά το εγκάρσιο. Κατά το διάμηκες με πάνω από 5 ξερνάει και ο καπετάνιος. Ειδικά τα μικρά (περίπου 50μετρα) που κκλοφορούν στο Αιγαίο, έχουν πολύ κακή αναλογία μήκους πλοίου / ύψους 2 διαδοχικών κυμάτων.
Ρε τι επαγγέλεστε οι δυο αποπάνοι;
Exo taxidepsei sto trigono ton vermoudon me 10 bofor kai psarepsa kai karxaria me petonia