Ναι τη θέση τη δική σου την καταλαβαίνω. Γι' αυτό και η απάντηση που θέλω είναι από τον παλιό αντμίν.
Printable View
Ναι τη θέση τη δική σου την καταλαβαίνω. Γι' αυτό και η απάντηση που θέλω είναι από τον παλιό αντμίν.
Λοιπόν, αυτή η απόφαση δεν μπορούσε να παρθεί πριν μάθουμε ακριβώς τι έγινε. Το ban γενικότερα ξέρετε ότι το κρατάω σαν τελευταία λύση. Το τι έλεγε ο ικόνοκλαστ για το πώς είδε τα χίντεν δεν μου έλεγε και πολλά. Το να λες "με χακιά" είναι εντελώς γενικό, άσε που μπορεί να το έλεγε για να καλύψει και κάποιον. Μπορεί να του τα έδινε κάποιος από το μαγκ τα κείμενα (ψιλοαπίθανο αλλά δεν μπορώ να κόψω το κεφάλι μου για δεκατόσα άτομα, για deggial και tamagothi πχ ήμουν σίγουρος), μπορεί κάποιος να μην πρόσεχε τον κωδικό του και να τον πληκτρολόγησε μπροστά του, μπορεί κάποιος να του τον είχε δώσει παλιότερα για να δει κάτι στα κρυφά φόρουμ, μπλα μπλα μπλα. Είναι διαφορετικό να του έδωσε κάποιος το password του από καθαρή βλακεία ή και επίτηδες, γιατί τότε την ευθύνη τη μοιράζονται σε ποσοστά που δεν θα αναλύσουμε τώρα, και διαφορετικό να εξαπατά χρήστες στέλνοντάς τους σε σελίδες εμφανισιακά όμοιες με το er για να τους αποσπάσει τους κωδικούς, να μπει με τους λογαριασμούς τους, να τους κάνει μπάχαλο και να ποστάρει με αυτούς, και μάλιστα αυτό που πόσταρε. Κι αν μου πείτε ότι εμπεριέχει κι αυτό βλακεία, ε, εντάξει, δεν είναι το ίδιο με το να του δώσεις το password επειδή σου είπε "χεϊ, φίλε, θες να συγκρίνουμε τα password μας να δούμε ποιος έχει το πιο κουφό;". Και θα ήθελα να δω τι θα κάνατε οι ίδιοι αν πέφτατε θύματα τέτοιας απάτης και είχε να κάνει πχ με το e-banking σας και σας έπαιρνε τα λεφτά, θα λέγατε "heh τον πούστη, καλά μου την έφερε, άλλη φορά να μάθω να προσέχω περισσότερο!"; Μία απάτη είναι απάτη, όσο κι αν ο ikonoklast ήθελε απλώς να σπάσει πλάκα και να το παίξει (κι άλλο) μούρη στα φιλαράκια του. Δεν ξέρω τι ακριβώς έχετε καταλάβει για τον τρόπο λειτουργίας του er, πάντως τέτοια συμπεριφορά ούτε είναι μέσα στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου, ούτε είναι αποδεκτή σε καμία περίπτωση.Quote:
Originally Posted by Odonian
Ace, δεν είπα πουθενά ότι είναι προσωρινό. Ο καθένας πιστεύω έχει την ευθύνη των πράξεών του.
Τι θες να σου πω μωρέ μαλάκα;
(Οντονιάν)
Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έκατσα να γράψω ακριβείς νόμους στο er που να καλύπτουν κάθε λεπτομέρεια και επακριβώς "αυτό επιτρέπεται, αυτό όχι" ώστε να ανατρέχουμε και να λέμε σύμφωνα με το νόμο 4345/2003 του er αυτό αξίζει ban. Εξέταζα την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, όσο πιο αντικειμενικά μπορώ. Το ίδιο σκοπεύω να κάνω και στο μέλλον, δεν ξέρω αν αυτό είναι πολύ φλου και κάνει κακό στο φόρουμ, πάντως ένας καλός κανόνας είναι να μένετε στα όρια της νομιμότητας αν δεν θέλετε να φάτε ban. Όχι ότι κι αυτό είναι απαράβατος κανόνας, γιατί πχ με την προσβολή που παίζει γενικότερα εδώ μέσα θα έπρεπε να διώξω τους πάντες, αλλά θαρρώ πως καταλαβαινόμαστε.Quote:
Εμένα μου φάνηκε σα να μη γίνεται ιδιαίτερος κόπος να βρεις τον τρόπο που πήρε τους κωδικούς, όσο έλεγε πράγματα που βόλευαν. Όταν τα έκανε πουτάνα έφαγε μπαν. Οι λόγοι για να μην ψάξεις ήταν ότι μπορεί το ένα μπορεί το άλλο και σιγά μην τον κάνω μπαν αφού θα κάνει κι άλλα ακάουντ (ισχύει ακόμα λίγο αυτό ε). Είχες σκοπό να προσπαθήσεις να μάθεις τι έγινε, για την πιθανότητα ότι παίζει πουστιά;Quote:
Originally Posted by Dragonlord
Πιστεύω ότι μια ερώτηση να του έκανες στο ΜΣΝ, θα σου έλεγε. Αλλά ίσως είμαι πολύ καλόπιστος!
Χμ, αυτό δεν είναι αλήθεια, το θέμα με απασχολούσε (απόδειξη το ότι έψαχνα ποιοι έχουν access στα κρυφά forum, εκεί που λέω ότι είχαν ξεμείνει και δύο παλιότεροι συντάκτες), απλά δεν έβρισκα τρόπο να μάθω τι σκατά είχε γίνει. Σαφώς και δεν είναι ό,τι καλύτερο να βλέπεις ότι χρήστες έχουν πρόσβαση σε περιοχές του site σου που δεν θα έπρεπε, αλλά στην τελική το μαγκ πήγαινε για κλείσιμο, τα κρυφά φόρουμ θα σταματούσαν να λειτουργούν και πίστευα ότι θα τελείωνε εκεί. Γιατί να πω την αλήθεια μου, ως πιο πιθανό ενδεχόμενο έβλεπα το να έχει το password κάποιου συντάκτη από βλακεία ή απροσεξία. Αυτό είναι ΠΟΛΥ διαφορετικό από αυτό με τα pms που είχε γίνει τελικά, και όταν το μάθαμε η απόφαση πάρθηκε με αρκετή ευκολία.Quote:
Για την ερώτηση στο μσν, του την είχα κάνει στο irc. Η απάντηση ήταν "με hacking".
Πάσο (pun).
Πάντως η ανακοίνωση άργησε πολύ, ακόμα και να μην είχε γίνει τέτοιου είδους φίσιν'.
Εγώ δεν αλλάζω παςς, ζω επικίνδυνα.
O deggial μου έστειλε email το πρωί που ήμουν στη δουλειά που μου έλεγε για phishin', το μεσημέρι μιλήσαμε μσν και η απόφαση πάρθηκε άμεσα. Δεν καθυστερήσαμε κάπου, άντε να καθυστερήσαμε κάποια λεπτά που συζητούσαμε οι τρεις μας με το tamagothi τι ακριβώς θα ανακοινωθεί.
Αυτό βασικά, μέχρι εκεί που βόλευε κανένα πρόβλημα με το scam. Ωραίο πάντως. Πούλο και ο Σπυρέτος και ο Κωνσταντίνος! Μ'ένα σμπάρο δυό τρυγώνια!
Η ανακοίνωση για αλλαγή των παςς έπρεπε να γίνει όταν μάθαμε ότι καποιος έχει έστω και ΕΝΑ παςς που δεν πρέπει. Από τότε που πόσταρε ο ικόνοπλατς τα χίντεν.
Γενικά πάντως υπήρχαν ενδείξεις κάμποσες από τότε ότι ήταν όντως χακιά - μπορούσαν να γίνουν πραγματάκια.
Αλλά επειδή το θέμα φαίνεται να λήγει, ας το λήξω κι εγώ.
Πάω να ποστάρω για ΜΟΥΝΑΚΙΑ.
Όπως έχω εξηγήσει και στους συντάκτες, ο σίγουρος τρόπος για να δουν όλοι αυτό που πόσταρε από τα χίντεν θα ήταν να τον κάνω ban με τη μία και να αρχίσουν και οι ακόλουθοί του και ο ίδιος με fake accounts να το ποστάρουν συνέχεια, όπως μου είχε πει ότι θα κάνει. Στη συγκεκριμένη φάση έκανα πίσω και για να μη γίνει μπουρδέλο το φόρουμ και γιατί όπως εξήγησα πιο πάνω πίστευα ότι απλώς είχε το pass κάποιου συντάκτη και θα τελείωνε το θέμα με το κλείσιμο των κρυφών φόρουμ. Η αλήθεια όπως αποδείχτηκε σήμερα ήταν πολύ διαφορετική. Όσο για το σχόλιο με Σπυρέτο και Κωνσταντίνο, πιστεύω πως και οι δύο είναι 100% υπεύθυνοι για τις πράξεις τους.Quote:
Originally Posted by Ace
Για το πρώτο παίζει να έχεις δίκιο, βασικά θα έπρεπε όντως να το πω στους συντάκτες. Ανακοίνωση γενικότερη τότε δεν θα έβγαζα, γιατί δεν πίστευα ότι το πρόβλημα αφορά το υπόλοιπο φόρουμ.Quote:
Για το δεύτερο, ειλικρινά, εγώ δεν ξέρω από τέτοια, και το social engineering (edit: το θυμήθηκα, public relations) που λέγατε με τη Σωτηρία θυμάσαι ότι δεν είχα καταλάβει καλά και νόμιζα ότι πήγαινε σε μένα. Κι ας είχα διαβάσει την ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ μικρός.
Αν δεν είναι ταλαιπωρία, πού το λέει αυτό ο ικονοκρατς;Quote:
Originally Posted by Dragonlord
Για τον ίδιο λέω, όχι για τους υπόλοιπους. Στο irc μου το είχε πει, όταν το είχε πρωτοποστάρει και μπήκα να του πω να το κατεβάσει.
Είχε ένα pass που τότε ήταν πολύ πιθανό να του είχε δωθεί επίτηδες από κάποιο συντάκτη, οπότε δε θα είχε ιδιαίτερο νόημα η ανακοίνωση.Quote:
"Παιδιά δώσατε ένα παςς στον ικόνοκλαστ;"
"ΟΟΟΟΟΧΙΙΙΙΙΙ"
"Αλλάχτε παςς"
:sk8:
Quote:
ΙΚΟΝΟΚΛΑΣΤ ΜΗ ΧΑΚΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ
http://a476.ac-images.myspacecdn.com...bc7b775343.jpgQuote:
Originally Posted by VirusXI
Πέθανα.
Καλώς ή κακώς, σε εκείνη τη φάση δε μιλούσαμε ιδιαίτερα πολιτισμένα. Ούτε ήμουν εντελώς νηφάλιος για να σκέφτομαι τα πάντα σωστά, λες και το κάνει κανείς όταν είναι νηφάλιος. Νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολικός, ναι, σε κάποια επιμέρους πράγματα ίσως να μπορούσαν να γίνουν και καλύτερα τα πράγματα, σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι ο χειρισμός ήταν σωστός.Quote:
δηλαδή τώρα δε θα λέμε για τα εαακ;
να πω κι εγώ δυο πράγματα, μιας και το πράγμα έφτασε μέχρι εκεί.
στο τι πίστευω εγώ για το μαγκ και το ερ έχω καλυφθεί πλήρως από διάφορους, από το τελευταίο ποστ του . πχ.
παρότι μερικοί ίσως ελπίζουν κάτι άλλο δεν υπάρχει θέμα για το γιατί έφαγε μπαν ένας από τους καλύτερους χρήστες εδώ μέσα.υπήρχαν κανόνες που δεν τους όριζε το #ourakotango και εφόσον δεν έπαιξε με αυτούς έφαγε μπαν.όσο κι αν είναι θλιβερό που έχουν μείνει διάφοροι καραγκιόζηδες με κ κεφαλαίο.τι να κάνουμε, too many jokes.
είμαι ένας από αυτούς που χαζεύαν τα κρυφά κατά καιρούς επειδή είχα μεθύσει τον κάλκι μια φορά και του πήρα τον κωδικό.δε με νοιάζει τι λέγατε εκεί φίλοι συντάκτες αν και το ξεκατινιασμά σας ήταν αρκετά αστείο.με εκνευρίζει και με θλίβει παράλληλα το εξής.ότι διάφοροι βλάκες πήραν το πόστο του reviewer και απέκτησαν ένα φοβερό ύφος και κοινωνική καταξίωση, ότι κάτι καραγκιόζηδες που δεν γράφαν καν στο φόρουμ ωρύονταν για το πως αυτό θα εκκαθαριστεί για να μη μολύνει το κοινό των κριτικών τους, ότι κάτι πουθενάδες που αποχώρησαν με ύφος χιλιών καρδιναλίων επέστρεψαν για να πάρουν το αίμα τους πίσω από αυτούς που τους πήραν την παρθενιά του αλάνθαστου, ότι κάτι ξεφτίλες δεν τολμάγαν καν να αντιστοιχίσουν το τι λένε πίσω από το παραβάν με το τι λέγετε ενώπιων όλων.παρότι είναι κομπάρσοι σε ένα περιοδικό ενός φόρουμ στο ίντερνετ.και δεν είναι μόνο ο φίλος κώστας αυτοί, ο φίλος κώστας έχει ακούσει διάφορα κατά καιρούς γιατί έχει μιλήσει και δημόσια αν μη τι άλλο.αυτές οι γελοίες ρόμπες είναι αγαπητοί συνχρήστες οι inside charmers του σήμερα, σε μια χειρότερη εκδοχή ακόμα.να φύγουνε οι ρόμπες λέω εγώ, να πάρουνε τη σηκωμένη μυτούλα τους και να πάνε να κάμουν το ποιοτικό περιοδικό τους.να μιλήσουν για το πόσο αηδιαστική είναι η ανωνυμία και το μαζικό αμφιθέατρο του ίντερνετ, για το πόσο δύσκολο είναι να ασκείς το λειτούργημα του κριτικού και πόσο εύκολο να σαρκάζεις και να πετάς χλευασμό.κακέκτυπά αντιλήψεων που δεν καταλαβαίνουν πως τα πράγματα αλλάζουν, όπως περιέγραφε έντιμα εκείνο το αστείο editorial για όποιον θυμάται.άντε στο καλό.εγώ θα κάτσω εδώ γιατί γράφουν διάφοροι ωραίοι, καμιά φορά που τους καβλώνει με διάφορα, μουσικά και μη.
Ωραίος! Το συνεχίζεις!
@ ντράγκον: μπορούμε να διαφωνούμε, δεν τίθεται θέμα.
γράφω 3 χρόνια, θα πω ότι θέλω για να τα ακούσει όποιος τα ακούσει, τόσο απλό.
Καλά ντε.
Παλιά μεθούσαν τις γυναίκες για να τις εγαμήσουν, τώρα μεθούν τον κάλκι για να διαβάσουν τα hidden forums ενός mag στο μαζικό αμφιθέατρο του ίντερνετ;
Και μιλάνε και για κομπάρσους;;;
Γκρίφιθ είσαι εκτός.
δεν θέλω να μπω σε μια διαδικασία να υπερασπιστώ ή να δικαιολογήσω τις πράξεις του ικόνοκλαστ που οδήγησαν στο μπαν, ελπίζοντας σε άρση του μπαν ή έστω σε "ηθική δικαίωσή" του. θέλω μόνο να σταθώ στο εξής, στο εντελώς πρακτικό μέρος, στο τι μένει.
νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε πως οι χρήστες που έχουν πράγματι κάτι να πούνε και να δώσουνε δεν είναι πολλοί. είναι καμιά δεκαριά, ίσως και λιγότεροι. είναι οι χρήστες που όταν ανακύψει ένα ζήτημα που πυροδοτεί έντονες συζητήσεις, περιμένεις και θέλεις να δεις την δική τους άποψη σ' αυτό. πάλι νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε πως ο ικόνοκλαστ ήταν ένας από αυτούς, ακόμα και αυτοί που δεν τον γούσταραν συνολικά φαίνεται ότι αναγνωρίζουν πως η συμβολή του σε τέτοιες συζητήσεις είχε αξία. για μένα προσωπικά, είχε να πει και να δώσει τα περισσότερα ανάμεσα σ' αυτούς τους δέκα. πέρα απ' το χιούμορ του με το οποίο προσωπικά λυνόμαι αλλά, έστω, κάποιοι βρίσκουν κακόγουστο, έχει γνώσεις και συγκρότηση σκέψης και λόγου που ελάχιστοι μπορούν επιδείξουν εδώ μέσα, και αυτό -όπως προείπα και απ' ότι φαίνεται και σε τούτο 'δώ το θρεντ- το αναγωρίζουν ακόμα και όσοι τους κάθεται στο λαιμό.
οπότε η σωστή ερώτηση για μένα είναι η εξής: αν η επιβεβαίωση των κανόνων λειτουργίας, η απαίτηση και απότανση σεβασμού προς αυτούς και η επιβολή της τιμωρίας προς παραδειγματισμό για την μελλοντική τήρηση της τάξης αξίζουν αυτό το τίμημα. δηλαδή την κατά κοινή ομολογία φτώχυνση του φόρουμ.
όταν έφαγα εγώ μπαν, ο ικόνοκλαστ είχε πει πως ο καθένας έχει το φόρουμ που του αξίζει. έτσι ακριβώς είναι. στο "ER που θέλω" εγώ λοιπόν, ο ικόνοκλαστ δεν είναι banned.
αχαχαχαχ, αντέ γαμήσου ρε μαλάκα.
το φοβόμουν ότι μπορεί να φανεί σαν επικήδειος.
Εντάξει, στην κρίσιμη καμπή κατέληξε σε Brokeback Mountain.
brokeeaak mountain κιολα.
Μαλάκα, ντάξει, αν σου έμεινε ότι δεν πρέπει να λέτε για τα εαακ τι να σου πω. Τα έσπασα με όλο το er mag εκτός των άλλων για να υπερασπιστώ το δικαίωμα χρηστών όπως εσύ κι ο ikonoklast να μιλάτε για τα εαακ και για ό,τι σας καυλώσει. Αυτό όμως δεν δίνει ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα στο ikonoklast να κάνει αυτό που έκανε, προσπάθησε να το δεις αντικειμενικά, κι ο Mitsmann ξερωγώ να το έκανε το ίδιο θα'κανα. Και στον ikonoklast έλεγα πριν μερικές μέρες ότι δεν έχω κάτι μαζί του ή μαζί σας, πριν από ένα-ενάμιση χρόνο θεωρώ ότι το γαμάγατε τελείως και με το trolling και με τα fake accounts, έκανα σε σένα συστάσεις, μου απάντησες σε φάση "αγαμήσου μια χαρά ποστάρω" και έφαγες μπαν. Δεν ήθελα να το συνεχίσω, αν και ίσως να έπρεπε να πέσουν κανα δυο μπαν ακόμα, αλλά λέω θα ηρεμήσουν τα πράγματα, όπως και έγινε. Ούτε σε σένα έγινε για προσωπικούς λόγους, δε με νοιάζει άμα το πιστεύεις εσύ κι άλλοι πεντακόσιοι, εγώ τα έχω καλά με τον εαυτό μου γιατί θεωρώ ότι τα έχω διαχωρίσει μια χαρά αυτά τα δύο, και απόδειξη το ότι όταν γράφτηκες σαν ubu roi και δε μαλακιζόσουν δεν έπεσε ban. Κι εσύ θέλω να ποστάρεις κι ο ikonoklast ήθελα πριν κάνει ό,τι έκανε, το οποίο όμως δεν μπορεί να περάσει έτσι, δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις.Quote:
Originally Posted by Ubu Roi
Το ερώτημα είναι το εξής: αν το ότι έκανε και δέκα γαμάτα ποστ ο μακαρίτης του έδινε το δικαίωμα να κάνει αυτό που έκανε. Υπερασπίστηκα το δικαίωμά του να ποστάρει για ό,τι θέλει, με την εξαπάτηση/υποκλοπή που έκανε το έχασε μόνος του.Quote:
Ευχαριστώ, κάτι τέτοιο είχα υποψιαστεί γι'αυτό και δεν έχασα και τον ύπνο μου για να μάθω πώς και γιατί ο ikonoklast έβλεπε τα κρυφά φόρουμ. Θεώρησα ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να έχει γίνει κάτι τέτοιο (να έδωσε κάποιος τον κωδικό από δικό του λάθος), οπότε με το κλείσιμο των κρυφών σε μερικές μέρες δεν είχε νόημα να ψάχνω να βγάλω το φίδι απ'την τρύπα.Quote:
Originally Posted by Griffith
[quote=Dragonlord]Μαλάκα, ντάξει, αν σου έμεινε ότι δεν πρέπει να λέτε για τα εαακ τι να σου πω. Τα έσπασα με όλο το er mag εκτός των άλλων για να υπερασπιστώ το δικαίωμα χρηστών όπως εσύ κι ο ikonoklast να μιλάτε για τα εαακ και για ό,τι σας καυλώσει. Αυτό όμως δεν δίνει ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα στο ikonoklast να κάνει αυτό που έκανε, προσπάθησε να το δεις αντικειμενικά, κι ο Mitsmann ξερωγώ να το έκανε το ίδιο θα'κανα. Και στον ikonoklast έλεγα πριν μερικές μέρες ότι δεν έχω κάτι μαζί του ή μαζί σας, πριν από ένα-ενάμιση χρόνο θεωρώ ότι το γαμάγατε τελείως και με το trolling και με τα fake accounts, έκανα σε σένα συστάσεις, μου απάντησες σε φάση "αγαμήσου μια χαρά ποστάρω" και έφαγες μπαν. Δεν ήθελα να το συνεχίσω, αν και ίσως να έπρεπε να πέσουν κανα δυο μπαν ακόμα, αλλά λέω θα ηρεμήσουν τα πράγματα, όπως και έγινε. Ούτε σε σένα έγινε για προσωπικούς λόγους, δε με νοιάζει άμα το πιστεύεις εσύ κι άλλοι πεντακόσιοι, εγώ τα έχω καλά με τον εαυτό μου γιατί θεωρώ ότι τα έχω διαχωρίσει μια χαρά αυτά τα δύο, και απόδειξη το ότι όταν γράφτηκες σαν ubu roi και δε μαλακιζόσουν δεν έπεσε ban. Κι εσύ θέλω να ποστάρεις κι ο ikonoklast ήθελα πριν κάνει ό,τι έκανε, το οποίο όμως δεν μπορεί να περάσει έτσι, δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις.Quote:
Το ερώτημα είναι το εξής: αν το ότι έκανε και δέκα γαμάτα ποστ ο μακαρίτης του έδινε το δικαίωμα να κάνει αυτό που έκανε. Υπερασπίστηκα το δικαίωμά του να ποστάρει για ό,τι θέλει, με την εξαπάτηση/υποκλοπή που έκανε το έχασε μόνος του.[/quote:1rc3ojuo]Quote:
Originally Posted by "Ubu Roi":1rc3ojuo
το πρώτο κουότ ήταν εμφανώς σαρκαστικό χιουμοράκι.
όσο για το δεύτερο, αυτό που είπα. εκ του αποτελέσματος, θέλουμε απόδοση δικαιοσύνης και ηθική δικαιώση για μια πράξη που ούτε μη αναστρέψιμες συνέπειες είχε. ούτε ολέθρια ήταν, ή θέλουμε ένα καλύτερο φόρουμ;
δεν μπορώ να το κάνω σαφέστερο. επίσης δεν ευελπιστώ να σε πείσω. απλώς ήθελα να δώσω μια άλλη οπτική.
yo.
Καλά ρε παιδί μου, αλλά και πάλι, δεν καταλαβαίνω ειλικρινά τι προσπαθείς να αποδείξεις και γιατί προσπαθείς να πιαστείς από το παραμικρό. Στην τελική, υπήρχε και παλιότερα (όσο έλειπα) θέμα με διαρροές κειμένων από τα κρυφά, κανείς δε σκέφτηκε να πει να αλλάξουν όλοι pass γιατί προφανώς θεώρησαν ότι γίνονταν c/p επίτηδες. Ε, όπως λέω και παραπάνω, δεν θεώρησα πως έχει νόημα ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση, που βρισκόμασταν μέρες πριν το κλείσιμο των κρυφών, να ψάχνω να βρω αν κάποιος του τα έδειχνε ή του είχε δώσει pass ή αν όντως ήταν hacking όπως έλεγε ο ίδιος. Ό,τι ήταν να δει το είχε δει ήδη. Αντίθετα, εσύ που λες ότι "Γενικά πάντως υπήρχαν ενδείξεις κάμποσες από τότε ότι ήταν όντως χακιά - μπορούσαν να γίνουν πραγματάκια", δεν καταλαβαίνω γιατί δεν με έπιασες να μου πεις ξέρεις νομίζω ότι έγινε αυτό κι αυτό, αλλά το κράταγες για τον εαυτό σου και έρχεσαι τώρα, κατόπιν εορτής, στην ουσία να υποννοήσεις ότι κι εγώ τα είχα υποψιαστεί όλα αλλά δεν έκανα τίποτα επίτηδες. Και δεν είναι ότι είσαι κανας άσχετος, έχουμε διοργανώσει το πρώτο er fest μαζί, κι ακόμα και σήμερα moderator του φόρουμ είσαι, αν δεν το κάνεις εσύ ποιος θα το κάνει;Quote:
Για να μην πω ότι αποδεικνύεται ότι δεν ενέκρινα αυτό που έκανε ο ikonoklast από το ότι πήγα στο irc κατευθείαν και του είπα να το κατεβάσει (η απάντησή του ήταν συγκεκριμένα "θα το σπαμμάρω παντού"), του ζήτησα εν τέλει να μου δώσει τουλάχιστον λίγο χρόνο να το σκεφτώ, ζύγισα τα πράγματα και σκέφτηκα ότι εφόσον δεν μπορούσα να ξέρω πώς πήρε πρόσβαση, θα έκρινα την απόφαση να τα ποστάρει. Και εκεί είπα ότι, οκέη, ανήθικο αυτό που έκανε γιατί ήταν κρυφά τόπικς, από την άλλη ανήθικη και η υποκρισία του atheist, αν ήταν να τιμωρήσω τον έναν για ανηθικότητα ξερωγώ θα έπρεπε να τιμωρήσω και τον άλλο, οπότε και με δεδομένο το τι θα επακολουθούσε με fake accounts κλπ σύμφωνα με τον ίδιο τον ikonoklast (δε θυμάμαι αν μου είπε για fake, πάντως αυτό το θα το σπαμμάρω παντού έτσι το κατάλαβα), είπα να νίψω τα χείρας μου και να κριθεί ο καθένας από τις πράξεις του. Όταν βεβαιώθηκα για phishing scam από τον ikonoklast όμως, αυτό ήταν κάτι πολύ διαφορετικό.
μ, οκέη. Απλά δεν μπορεί να πέφτει η ευθύνη για τα πάντα σε μένα. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, και αν ήθελε και ο ikonoklast ένα *καλύτερο ερ* με αυτόν μέσα θα μπορούσε να περιοριστεί στο posting και να μην περάσει στην εξαπάτηση, δεν πα να εξαπάτησε τον candiru ή όποιον να'ναι. Και στο χέρι του καθενός που θέλει να ποστάρει είναι να τηρεί κάποιους πολύ βασικούς και αυτονόητους πιστεύω κανόνες.Quote:
Και τέσπα, αν νομίζετε ότι είναι εύκολη υπόθεση να παίρνεις τέτοιες αποφάσεις καλά να πάθετε. Εύκολη κριτική όλοι κάνουν. Σκεφτόμουν αυτό που είπε ο Παύλος πιο πάνω, ότι έχει διαφωνήσει με τις κινήσεις μου στο μαγκ και το φόρουμ δύο φορές, ε ρε πούστη μου, ακόμα κι αν όντως ήμουν εντελώς λάθος τότε, δύο φάουλ μέσα σε μισή δεκαετία δεν μπορεί, καλό σκορ είναι.