βασικα το laptop που τρεχει ubuntu παραειναι παλιο και ωρες ωρες ζοριζεται υπερβολικα.
λοιπον.οκ thanks.θα το δοκιμασω αργοτερα.
Printable View
βασικα το laptop που τρεχει ubuntu παραειναι παλιο και ωρες ωρες ζοριζεται υπερβολικα.
λοιπον.οκ thanks.θα το δοκιμασω αργοτερα.
Δεν ξέρω πόσο σου κάνει το GNOME τότε. Δες το http://crunchbanglinux.org/
Είναι ubuntu + openbox.
μπορω να το περασω χωρις να καψω νεο cd;μεσα απο terminal ή synaptic;
αυτα που εγραψες παραπανω δεν θα κανουν δουλεια;
Φυσικά και θα κάνουν. Και φυσικά και μπορείς και να το περάσεις από πάνω το openbox. Αλλά άλλο είναι μία διανομή με σκοπό το πλήρως λειτουργικό εύχρηστο desktop στην οποία θα περάσεις από πάνω το openbox και άλλο είναι μία διανομή η οποία έχει το σκοπό να ειναι light-weight. Αν το περάσεις μόνος σου, το openbox θα έχει τις stock ρυθμίσεις και ευκολίες και θα πρέπει να το ρυθμίσεις μόνος σου, ενώ αν βάλεις τη διανομή, θα έχει γίνει η δουλειά για σένα.
ορίζω ρηφρες ρέητ 75Hz ή 85Hz για την οθόνη αλλά μετά από κάθε ρηστάρτ τη ρίχνει ξανά στα 60 και είναι κουραστικό για τα μάτια (τρεμοπαίζει)
Ας πουν οι γκουρού του ουμπούντου τι παίζει γιατί ειναι σπασαρχίδικο να το αλλάζω κάθε φορά που ανοίγω το πισι ναούμ
Κάρτα; Drivers;
Εννοείς έβαλες τους driver από το Restricted Drivers Manager, ή δε χρειάστηκε; Αν το πρώτο, δοκίμασε να παίξεις όχι από το System > Prefs > Display αλλά και από το εργαλειάκι της nVidia. Ειδεμή, καλό γκούγκλ, γιατί εγώ έχω ATI και δε ξέρω από αυτά.
αυτό με τα restricted drivers δεν το θυμάμαι να σου πω την αλήθεια, αλλά την ανάλυση γενικά από το εργαλείο της nvidia την πειράζω κάθε φορά και συμβαίνει αυτό που έγραψα. Από τα prefs>display αν πάω δεν εμφανίζει όλα τα refresh rates διαθέσιμα.
Θα το ψάξω πάντως... thanks
Για ελαφρύ Ubuntu δες και Xubuntu.
δεν έχεις permission μήπως; βρες πώς λέγεται το πρόγραμμα της nvidia και τρέχτο από γραμμή με sudo μπροστά, να σου ζητήσει password, νομίζω αυτό πάθαινα κι εγώ.
gksudo για γραφικό πρόγραμμα, ε;
α δε θυμάμαι, μπορεί. sudo nvidia-settings ή gksudo nvidia-settings λοιπόν.
ανοίγεις τέρμιναλ ή πατάς alt+F2 και γράφεις
δίνεις τον κωδικό σου, ανοίγει το πρόγραμμα, κάνεις τις αλλαγές και μετά πατάς το save to X configuration file.Code:gksudo nvidia-settings
όταν πήγαινα να σώσω τις αλλαγές στο nvidia-settings και αφού το έτρεχα με "gksudo" μου έβγαζε αυτό το error: "Failed to parse existing X config file '/etc/X11/xorg.conf'!"
Μετακίνηση το υπάρχον xorg.conf σε άλλο φάκελο κι έκανα ένα καινούριο με gedit. Έτσι δούλεψε και το save configuration τελικά... και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
τι διαφορά έχει αυτό (ubuntu windows installer) από το live cd? γιατί να το προτιμήσει κανείς;
αν λες αυτό το wubi είναι για να εγκαταστήσεις το ubuntu μέσω των windows, σαν να ήταν κανονικό πρόγραμμα. η ουσία είναι ότι φτιάχνει έναν εικονικό σκληρό δίσκο (image) αντί να κάνει κανονικό partition. μετά βέβαια για να μπεις κάνεις κανονικά restart και το διαλέγεις από boot menu. κυρίως χρησιμεύει σε περίπτωση που σκιάζεσαι να φτιάχνεις partitions ή θέλεις να έχεις την δυνατότητα να απεγκαταστήσεις το ubuntu άμεσα (πάλι μέσα από τα windows).
χμ, δηλαδη για μονιμο παρτισιον ενδεικνυται;
δηλαδη αμα καποιος θελει να εχει dual συστημα μπορει να το κανει ετσι (απλα); θα ειναι σταθερο αυτο το πραμα;
α δεν ξέρω, γενικά υποτίθεται δουλεύει κανονικότατα, αλλά δεν το έχω δουλέψει για καιρό, ας πει κανας άλλος. το μόνο που θυμάμαι να έχω διαβάσει κάπου είναι ότι είναι σχετικά πιο αργό, αλλά εγώ δεν μπορώ να συγκρίνω.
αλλά αν πρόκειται για μόνιμο partition γιατί να μην κάνεις κανονική εγκατάσταση, με το wubi αφενός δεν κερδίζεις τίποτα και αφετέρου φαντάζομαι οτι αν παίξει κανα πρόβλημα μετά πιο εύκολα βρίσκεις λύση αν έχεις κανονικό install.
(edit, δεν κατάλαβα ακριβώς την αρχική ερώτηση πάντως, αν εννοείς αν το wubi είναι προτιμότερο από το να βάζεις το live cd κάθε φορά που θέλεις να τρέξεις ubuntu τότε προφανώς ναι)
θενξ μενι
βσκ προσπαθω να πεισω καποιον να βαλει αποκλειστικα ουμπουντου, αλλα εχει ενδοιασμους λόγω powerpoint κυριως, για να μην υπαρχει προβλημα με τις παρουσιασεις του οπεν οφις. και το ειδα σημερα και σκεφτηκα μηπως αυτο ηταν καποια λύση. σερφαρισμα με ουμπουντου και δουλεια με windows. και επειδη δε με εμπιστευομαι να κανω καλο dual boot
ε τότε ναι, κάντο έτσι αφού είναι ουσιαστικά για δοκιμή.
Προσπαθούσα να περάσω άλλη γλώσσα σε ένα application κι έφτασα να κατεβάζω ένα po template από το launchpad.
Γίνεται να το κάνω αυτό κάπως να μπεί στην εφαρμογή;
τρελάνω.
το KDE 4 επιμένει να μην μου επιτρέπει να ανεβάσω την ανάλυση πάνω από τα 800x600 ενώ τόσο οι παλιότερες εκδόσεις του KDE, όσο και τα GNOME και Windows μου το επιτρέπουν κανονικοτατα.
δεν έχει σχέση με την διανομή γιατί συμβαίνει τόσο στα Kubuntu 9 φεύγα όσο και στο Slackware.
λοιπόν, πάω να το κάνω manually μέσω xrandr και συμβαίνει το εξής:
root@darkstar:~# xrandr
Screen 0: minimum 320 x 240, current 800 x 600, maximum 800 x 600
default connected 800x600+0+0 0mm x 0mm
800x600 60.0* 56.0
640x480 60.0
400x300 60.0 56.0
320x240 60.0
root@darkstar:~# cvt 1024 768
# 1024x768 59.92 Hz (CVT 0.79M3) hsync: 47.82 kHz; pclk: 63.50 MHz
Modeline "1024x768_60.00" 63.50 1024 1072 1176 1328 768 771 775 798 -hsync +vsync
root@darkstar:~# xrandr --newmode "1024x768_60.00" 63.50 1024 1072 1176 1328 768 771 775 798 -hsync +vsync
root@darkstar:~# xrandr --addmode default 1024x768_60.00
root@darkstar:~# xrandr
Screen 0: minimum 320 x 240, current 800 x 600, maximum 800 x 600
default connected 800x600+0+0 0mm x 0mm
800x600 60.0* 56.0
640x480 60.0
400x300 60.0 56.0
320x240 60.0
1024x768_60.00 59.9
root@darkstar:~# xrandr --output default --mode 1024x768_60.00
xrandr: Configure crtc 0 failed
πριν από το τελευταίο μήνυμα η οθόνη αναβοσβήνει στιγμιαία.
εχει κανεις ιδέα τις πταίει; μου τη σπάει και γενικότερα το KDE 4 με όλα αυτά τα φρου-φρου και αρώματα (επίσης πώς κάναν έτσι το Amarok ρε φίλε;) και μ' αυτά και μ' αυτά σκέφτομαι να το γυρίσω στο xfce.
Ubuntu 10.04 Lucid Lynx... Χμ, πήγαν τα window-buttons αριστερά...
http://cache.gawkerassets.com/assets..._1004_beta.jpg
μαλακίες κάνουν. δεν νομίζω να το κρατήσουν αλλά και πάλι σιγά, εύκολα αλλάζει.
beta ειναι αυτο ή κυκλοφορησε κανονικα;
beta 1
Αριστερά-δεξιά, δεν έχει καμία διαφορά πέραν αυτήν της συνήθειας.
Το μόνο πλεονέκτημα που έχω παρατηρήσει, δουλεύοντας και με τα δύο (σε Windows και Mac), είναι πως στα δεξιά είναι εύκολο να πατήσω το Close κατά λάθος, επειδή έχω τη συνήθεια, όταν δεν θέλω να βλέπω τον κέρσορα του ποντικιού, να τον πηγαίνω στην πάνω δεξιά γωνία.
αριστερά όμως είναι ακριβώς πάνω από το file και το edit.
Τα οποία ποια ήταν η τελευταία φορά που τα πάτησε ο οποισδήποτε χρήστης;
Λέει ο Σάτλγουερθ ότι θέλει να πειραματιστούνε με innovative κουμπιά στα δεξιά για τη 10.10. Γενικά έπαιξε λίγο φλέημγουρς. Τελικά είπανε το προφανές: είναι σχεδιαστική απόφαση κ το open source δεν είναι δημοκρατία. Άρθρο περί του θέματος εδώ. Περιληπτικά η ιστορία και λίνξ εδώ.
Το open source δεν είναι τίποτα εξ ορισμού και δεν μπορείς να αποκλείσεις ότι μπορεί να είναι μοναρχία, ολιγαρχία, δημοκρατία κτλ. Πάντως από τέτοιες ξεκάθαρες δηλώσεις μόνο καλό μπορεί να βγει.
Έχει δοκιμάσει κανείς στο 10.04 το vdpau output των nvidia; Αξίζει να κάνω το upgrade; Ρωτάω γιατί έχω πρόβλημα με τον smplayer στο 9.10 για 1080p videos. Τα 720p παίζουν ΟΚ.
Δεν ξέρω πόσο ακριβώς σου κάνει, γιατί μιλάει για netbook, αλλά...
http://www.phoronix.com/scan.php?pag...u_mobile&num=1
εχει ασχοληθει κανεις με aircrack;
δεν σκοπευω να δανειστω ιnternet,αλλωστε εδω γυρο δεν παιζει αλλο ap απο το δικο μου(τουλαχιστον στην εμβελεια) αλλα θελω να δω απο περιεργια αν μπορω να σπασω το δικο μου κλειδι.
τεσπα,εκει που κολλαω ειναι στο patchαρισμα των drivers.καταρχας πως κανω unload εναν driver στο ubuntu;
aircrack-ng: Ανάλογα με τί κάρτα έχεις , πιθανών να μήν χρειάζεται να κάνεις και τίποτα απολύτως πλέον στο ubuntu. (με την intel 3945abg είναι plug&play εμένα).
βασικα προσπαθω(τουλαχιστον) να ακολουθησω αυτο http://www.askstudent.com/hacking/ho...-using-ubuntu/ αλλα κολλαω στο πατσαρισμα.στην ουσια δεν μπορω να τρεξω καν το kismet μετα.
η καρτα ειναι ralink2500 σε ενα παλιο laptop και αποτι βλεπω στο wiki του aircrack ζηταει πατσαρισμα,απλα ειμαι στην περιπτωση που θελει unload(δεν εχω δοκιμασει ακομα του σαμπρελα) μιας και ειμαι wlan0 κιοχι ra0.
Αυτός ο οδηγός είναι ψιλό-αρχαίος, π.χ. το kismet σίγουρα δε το χρειάζεσαι... το aircrack είναι stand-alone πακέτο προγραμμάτων...
Μπορείς να φτιάξεις πάντως ενα live-cd backtrack για να μήν πειράζεις το ubuntu σου &
http://www.youtube.com/watch?v=jETwvEDaJeQ