k otan ton paizoun skeftontai ton eauto tous na to mpaizei? xlwmo mou fainetai. mallon iparxei provlima koinonikopoiisis s auti tin periptwsi k oxi diastrofi
Printable View
Δεν ξέρω τι σκέφτονται, μπορεί απλώς να θέλουν να ξεμπερδέψουν με τη βιολογική τους ορμή.
Σύμφωνα με αυτή την περιγραφή είναι διεστραμμένοι πάντως.Quote:
na poume oti i diastrofi xrisimopoieitai akoma stin psixiatriki gia paidofilous, ktinovates, mazoxi/sadistes, fetixistes, epideiksiomaneis, mpanistirtzides, nekrofilous.
tin antilamvanomai san apoklisi apo to fisiologiko kai psixodynamika milwntas to fisiologiko tha elega oti einai i erwtiki apolausi k korifwsi mesw tis swmatikis epafis me enan allon anthrwpo.
de skeftomoun ton aunanismo otan to egrafa auto. alla an kapoios aunanizetai einai eks orismou antitheto na einai aseksoualikos. to ti iliko xrisimopoiei gia na ton paiksei mporei na poikilei. mporei k na einai paidakia, kompologia i glaroi, s auti tin periptwsi tha elega oti prokeitai gia diastrofikes taseis. diastrofi exeis otan ap to xwro tis fantasias sou pernas stin pragmatiki zwi k exeis orismenes simperifores.
Χμου, νομίζω ο ίδιος ή μέρος του ψυχιατρικού κόσμου το αποδέχεται σαν πιθανότητα, δεν το λέω απ'το μυαλό μου.
Κι εγώ στην αρχή είχα παραξενευτεί γιατί μου φαίνεται παράδοξο τουλάχιστον λεκτικά, αλλά δεν φαίνεται να είναι τουλάχιστον για τους ίδιους τους ανθρώπους που χαρακτηρίζονται τον εαυτό τους ως τέτοιο.
Καιρό είχε να γίνει τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση στο ηαρ.
diavasa to miso. katarxin o tipos/i tipissa autoxaraktirizetai aseksoual k prospathei na to plasarei san kati fisiologiko pou den einai se kamia periptwsi. san amina gia na kalipsei tis adinamies tou mou fainetai. parousiazei ti seksoualiki diegersi sa kati mixaniko pou mporei na tou erthei enw skeftetai epipla, einai teleiws travigmeno. nomizw oti to sigkekrimeno atomo exei provlima k auto to didaktiko psilokoul iperaplousteutiko ifos einai apla i amina tou. genika polles tripes exoun oi apantiseis tou
einai travigmeno paradeigma auto. s sxesi me ton orismo pou edwsa de tha to elega diastrofi, afou o tipos epimenei oti den ton endiaferei to seks, k oi diastrofes einai eks orismou seksoualikes. einai sigoura pantws kapoio allo provima, koinwnikopoiisis sta plaisia mias diataraxis proswpikotitas (sxizoeidous tha mporouse) i kati tetoio
Δεν μπορείς να το αποδείξεις επιστημονικά αυτό δυστυχώς -ούτε' γω, ούτε αυτός/ή βέβαια-. Υπάρχει αυτό το ρημάδι το πρόβλημα με τη διαψευσιμότητα που ορθώς κατ' εμέ έθεσε ο Popper αναφορικά με την επιστημονικότητα. Θα μπορούσε να είναι αυτό που λες αλλά θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο εντελώς διαφορετικό. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να εξετάζουμε αυτό και αλλά παρόμοια ζητήματα με ανοικτό μυαλό και χωρίς να βγάζουμε πρόχειρες ετυμηγορίες ή επιχειρήματα περί ''φυσιολογικού'' μέσα σε τρεις, τέσσερις γραμμές σε ένα φόρο. Εκθέτει και την ίδια την έννοια της επιστημονικότητας αυτό το πράγμα, αν έχει ουσία αυτή η παρατήρηση. Τώρα θα μου πεις, εγώ άνοιξα κουβέντα για σεξ με ζώα στο ER και θα έχεις και δίκιο.
esi kollises me tous orismous re leke k piges ekei tin kouventa. apo kei k pera einai logiko na kinithei i kouventa me autous tous kanones. an milame me orous k ti "diastrofi" tha xrisimopoiisoume alla k to "fisiologiko". simfwnw s auto pou les oti prepei na analithei parapanw to kathe atomo pou leei k pisteuei auta, kathe atomo ksexwristo. k egw mono gi auto to atomo milisa oti mou dinei auti tin entipwsi. esi parousiases ena gkroup anthrwpwn pou legetai "aseksoualikoi pou aunanizontai". to idio leme en telei opote agapi
Γιατί δεν είναι φυσιολογικό; Η σεξουαλική διέγερση είναι μηχανική, το ερέθισμα μπορεί να είναι οπτικό ή αντικείμενο της φαντασίας, αλλά όχι απαραίτητα. Αν τρίψω το τσουτσούνι μου, θα καυλώσω ασχέτως του αν είμαι ομοφυλόφιλος και σκέφτομαι έπιπλα, γυναίκες ή τίποτα από αυτά. Αρκεί που ασκήθηκε πίεση σε κάποια ερωτογενή περιοχή, κατά αυτόν τον τρόπο είναι μηχανική διαδικασία. Πολύ συχνά μάλιστα, υπάρχει διέγερση χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα σεξουαλικό, μπορεί να παίζεις τέτρις και ξαφνικά να πάρεις χαμπάρι ότι σου έγινε τούμπανο (όχι επειδή παίζεις τέτρις!). Ναι, έχει ύφος το κείμενο που έβαλε ο μαρίλλιον, και συμφωνώ ότι φανερώνει αμυντική στάση, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι είναι παράλογα αυτά που λέει (ή κάποια από αυτά). Το ύφος μπορεί να είναι κάλλιστα (εμένα αυτό μου φαίνεται πιθανότερο) άμυνα προς την επίθεση και το στιγματισμό που δέχεται σχεδόν οποιοσδήποτε δεν συμβαδίζει με την ετεροκανονικότητα. Tώρα, αν αυτό τον κάνει σχιζοειδή, πάσο, αλλά να δούμε και πώς προκύπτει η "διαταραχή" και τι διαταραχές έχουν αυτή που στην ουσία προκαλούν αυτές τις διαταραχές με τη συμπεριφορά τους. Και ακριβώς αυτός είναι ένας λόγος γιατί πρέπει να αρχίσει να εγκαταλείπεται η χρήση φορτισμένης γλώσσας (ανωμαλία, διαστροφή, μη φυσιολογικό κ.λπ.), δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα λύνει.
Σχετικά με την ασεξουαλικότητα, εμένα περισσότερο ως σεξουαλικός προσανατολισμός μού κάνει, οπότε μάλλον συμφωνώ με την ουσία αυτών που γράφονται στο κείμενο, ασχέτως ύφους. Η ασεξουαλικότητα, ως προσανατολισμός, αυτό που υποδηλώνει είναι η απουσία ερωτικής έλξης, όχι η αποχή από κάθε ερωτική διαδικασία, αν και, λόγω του πρώτου, το δεύτερο είναι συχνά το αποτέλεσμα. Όπως ένας ετεροφυλόφιλος πηγαίνει με άντρες για λεφτά, αλλά παρόλα αυτά παραμένει ετεροφυλόφιλος γιατί ο προσανατολισμός υποδηλώνει την σεξουαλική προτίμηση, έτσι κι ένας ασεξουαλικός μπορεί να έχει ερωτικές επαφές και να παραμένει ασεξουαλικός. Ο προσανατολισμός έχει να κάνει με το πώς νιώθεις και τι επιθυμείς κι όχι με το τι εν τέλει κάνεις.
mporeis na mou oriseis tin aseksoualikotita opws tin antilamvenesai sfinotouvlaki?
tin psilopairnw pisw tin erwtisi giati kaliftika kapws me mia deuteri anagnwsi tou post sou. ksanalew. an theloume na kanoume kouventa gia tetoious orous prepei na dextoume k ton oro fisiologiko, alliws de ginetai na iparksei tetoia sizitisi.
deuteron de me peithei auti i fasi tis aseksoualikotitas. o aunanismos einai apo monos tou seksoualikotita gia mena. to na leei kaneis oti to seks einai trivi metaksi dio swmatwn k tipota parapanw to vriskw tragiko k sigoura provlimatiko gia tin idia ti zwi sou, afou an pisteueis kati tetoio pote de tha exeis tin eukairia tin apolauseis to seks stin olotita tou, kati pou proipothetei ti xrisi tis fantasias mesa apo to filtro asineiditwn epithimiwn.
an to atomo pou egrapse to keimeno, pisteuei ola auta pou leei gia to seks, prwton den prokalei ekpliksi to oti de viwnei ti seksoualikotita opws tha tis aksize k deuteron stereitai fantasias se pathologiko vathmo.
k gia na ksanamilisoume me orous: kati pathologiko einai eks orismou mi fisiologiko
Ως απουσία σεξουαλικής έλξης την αντιλαμβάνομαι, η οποία δεν είναι αποτελεί απαραίτητα παθολογική κατάσταση.
egw tin apousia seksoualikis elksis tin antilamvanomai sa simptwma. mporei auto to simptwma kathauto na min exei pathologiko xaraktira, diladi na min ipoferei kapoios ap auto sigkekrimena, alla de mporw na fantastw auto to simptwma eksw apo mia varia psixiki diataraxi, pou auti einai telika pou exei ton pathologiko xaraktira, afou einai megali i pithanotita kapoio ap ta simptwmata autis tis diataraxis na kanei to atomo na ipoferei (na pathei kapoia stigmi kathathlipsi as poume)
de nomizw oti einai tixaio oti i noumero ena katigoria anthrwpwn pou den niwthoun tin anagki na kanoun seks einai oi sxizofreneis
pros theou de lew oti oi feromenoi aseksoualikoi einai sxizofreneis, apla anaferw to paradeigma gia na stiriksw ti thesi mou oti o aseksoualikos de ginetai na einai "kata t alla ok"
Γιατί όμως; Εκεί που εσύ βλέπεις το φυσιολογικό, εγώ βλέπω απλώς το συνηθέστερο (και ίσως αυτό που αντιπροσωπεύει εμένα).
Πώς θα ονομάζες την απουσία σεξουαλικής έλξης; Δέχεσαι έστω ότι μπορεί να υπάρχει επαφή (και διέγερση) χωρίς απαραίτητα να υπάρχει έλξη;
Εγώ ωστόσο δεν είπα αυτό. Αυτός είναι ένας από τους τρόπους που λειτουργεί η σεξουαλική διέγερση. Τα άλλα που γράφεις είναι αξιακές κρίσεις και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια να αντιληφθείς τα πράγματα έξω από τη δική σου εμπειρία. Ναι, εγώ δεν θα απολαύσω το σεξ στην ολότητά του κι εσύ που θεωρητικά έχεις τη δυνατότητα να το απολαύσεις στην ολότητά του, το πιθανότερο είναι ότι μια ζωή θα βασανίζεσαι γιατί ποτέ δεν θα έχεις αυτό που θέλεις. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για την πλειονότητα. Αν υποθέσουμε πως πίσω από το "σεξ στην ολότητά του" κρύβεται η ευχαρίστηση και πίσω από την ευχαρίστηση κάποιο είδος ευτυχίας, τότε πάλι δεν έχει μεγάλη διαφορά γιατί η ευτυχία σε μεγάλο βαθμό κατασκευάζεται. http://www.youtube.com/watch?v=4q1dgn_C0AU
Ο τυφλός ποτέ δεν θα έχει την ευχαρίστηση του βιώματος των χρωμάτων που έχω εγώ, αλλά κι εγώ δεν θα έχω ποτέ την ευχαρίστηση να βιώσω τις υπόλοιπες αισθήσεις με τον τρόπο που τις βιώνει αυτός. Το αυτό ισχύει και στον σεξουαλικό τομέα, μόνο που υπάρχει προσπάθεια άρνησης ότι αυτά τα πράγματα είναι δυναμικά κι ο καθένας τα αξιολογεί με βάσει τα δικά του υποκειμενικά και αυθαίρετα κριτήρια που τον κάνουν να νιώθει καλύτερα. Το βίντεο που έβαλα εξηγεί πώς δουλεύει το πράγμα.
Η σεξουαλικότητα δεν είναι πρόσωπο για να τις αξίζει να τη ζήσουμε κάπως συγκεκριμένα, ισχύει ό,τι είπα παραπάνω. Εξ ορισμού, τι είναι παθολογικό;
Αν θες να τα στηρίξεις κάπου όλα αυτά, οκ, αλλά εμένα δεν μου φαίνονται καθόλου έτσι. Ποιο πιθανό θεωρώ να εμφανίσει κατάθλιψη ένας μη-ετεροφυλόφιλος λόγω της αντιμετώπισής του από την κοινωνία παρά γιατί ο προσανατολισμός του είναι άμεσα συνδεδεμένος με κάποια βαριά ψυχική ασθένεια!
sfinotouvlaki gia tin pathologia sou apantisa parapanw
o tiflos den einai fisiologikos giati ta matia pou exei gia na vlepei den douleuoun
o aseksoualikos (de thelw na to xontrinw pali me ti fisiologikotita alla de mporw na to apofigw) den einai fisiologikos giati tin epithimia pou exei gia na kanei seks den tin antilamvanetai, de leitourgei i epithimia tou as poume
tin epithimia gia seks tin pairnw san emfiti, opws i ikanotita na vlepeis me ta matia sou, ara fisiologiki