http://images.wikia.com/southpark/im...ic_cartman.png
And I base that on absolutely nothing
Printable View
http://images.wikia.com/southpark/im...ic_cartman.png
And I base that on absolutely nothing
καπνιζεις περισσοτερο οταν εισαι με παρεα; αν, ναι, πασο
Ναι, γιατί κυρίως καπνίζω με τον καφέ και το αλκοόλ. Σπίτι πολύ λίγο(τερο). Υπάρχουν και πολλοί που δεν καπνίζουν παρά μόνο έξω με παρέα.
Άλλο ένα θρεντ που δεν θα πεθάνει ΠΟΤΕ.
Το ηαρ που θέλουμε.
Περαν των επι της ουσιας, δηλαδη το εμπορικο κομματι, σοβαρα, γιατι σου φαινεται τοσο μαλακια η φαση "βγαινω εξω για να καπνισω"? Ποσο δυσκολο ειναι να το κανει κανεις προκειμενου να μην ενοχλησει καποιον που δε θελει να εισπνεει βλσβερο καπνο*? Δηλαδη πραγματικα απο το να πας σε καποιο μαγαζι και να πρεπει να βγεις εξω για να καπνισεις, θα προτιμησεις να μεινεις στο σπιτι? Ή απλα θα βγεις και δε θα καπνιζεις?
Παντως δε φαινεσαι καθολου μαλακας που γουσταρεις να καπνιζεις και το δηλωνεις, ισα ισα, φαινεσαι γαμω τα παιδια. Μαλακας φαινεται μονο καποιος που επειδη γουσταρει να καπνιζει, εχει αναγει την καταργηση του καπνισματος σε καταπατηση του Συνταγματος, εσυ μια χαρα τα λες, και οχι επειδη εισαι ο pink χρηστης Σαικοτρον. :P
* (προφανως δε μιλαμε για τη φαση που προτιμας να μεινεις σπιτι ουτως ή αλλως, αλλα για τη φαση που ενω γουσταρεις να βγεις εξω δε θα το κανεις μονο για αυτο το λογο)
Καθόλου δύσκολο δεν είναι να το κάνεις, όμως δεν το απολαμβάνεις. Πολλα ζητάω θα μου πεις, αλλά για μένα το νόημα δεν είναι απλώς να μαυρίσω λίγο παραπάνω τα πνευμόνια μου. Στην τελική αφού το κάνω, ας το απολαύσω κιόλας :razz:
Με τους φίλους τα λέμε και σε σπίτια, έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι καπνίζοντες είναι (κι αυτοί ακόμα που δεν είναι δεν τον έχουν πάρει με καλό μάτι το νόμο) και την ίδια άποψη έχουν. Οπότε ναι, σαφέστατα και θα προτιμήσουμε να κάτσουμε μέσα, ούτε να ενοχλούμε κανένα, ούτε να μας σπάνε τα @@ και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
Όλα αυτά σε περίπτωση που όντως εφαρμοστεί αυστηρά ο νόμος, γιατί κάποιες αμφιβολίες εγώ ακόμα τις έχω :razz:
Κατα τ' άλλα πινξ Τζόνι κλπ :grin:
Συμφωνώ κι εγώ απολύτως με FIXXXER εδώ, και ήθελα να το πω:!:
Συγγνώμη, αλλά η απαγόρευση του καπνίσματος είναι ενδεικτική περίπτωση της γενικότερης τάσης διαρκούς αύξησης της κρατικής παρέμβασης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ "για την προστασία των πολιτών", ακόμη κι από τους εαυτούς τους, π.χ. η απαγόρευση γενετικώς τροποποιημένων τροφίμων στην Ε.Ε. (παρότι είναι ασφαλή και καταναλώνονται σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ για 10+ χρόνια), απαγόρευση του transfat, airport body scanners / pat-downs, κλπ. έως τις ακραίες περιπτώσεις της Αγγλίας (περιορισμοί στην πρόσβαση σε πάρκα/πλατείες "για να προστατεύσουμε τα παιδάκια από παιδεραστές").
Shameless libertarian propaganda: Κοίτα στο youtube τα Nanny of the Month του Reason.tv για να δεις σε τι επίπεδα υπερβολής φτάνει η κρατική παρέμβαση στις ΗΠΑ.
τώρα ρε deggial σοβαρά συγκρινες την απαγόρευση του καπνίσματος με όλα τα υπόλοιπα και ειδικά κάτι airport body scanners;
ούτε καν θέλω να μάθω πως στο καλό πήγες στα πάρκα και τους παιδεραστές έτσι; δλδ ήμαρτον.
μιλάμε για αντικαπνιστικοί νόμοι οι οποίοι έχουν αρχίσει από τα '50s-60s και εξελίχθηκαν σταδιακά σε αυτό που βλέπουμε σήμερα.
πήγαινε σε καμμιά σκανδιναβική χώρα και κάντους την σύνδεση να δούμε πως θα σε κοιτάνε
ναι αλλά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ψυχωτικά οι αντικαπνιστικοί νόμοι ακόμα και αν είναι εισπρακτικοί όπως εφαρμόζοντε στην ελλάδα, όντως συνεισφέρουν στην γενικότερη ασφάλεια και προστασία λόγω υγείας. θα έλεγα οτι είναι γουιν γουιν η κατάσταση που εντελώς συγκυριακά βολευει και το κράτος αλλα η μόνη βλακεία που γίνεται είναι οτι οι καπνοβιομηχανίες θα συρικνωθούν και θα χάσουν κιαλλα ατομα την δουλειά τους. την αγροτική παραγωγή να την λυπηθώ εσένα γιατί;
πως ακριβώς περιορίστηκαν οι προσωπικές ελευθερίες σου; επειδή δεν μπορείς να καπνίσεις στα μαγαζιά; εφόσον έχει εξακριβωθεί επιστημονικά ότι το παθητικό κάπνισμα προκαλεί καρκινογόνες παθήσεις γιατί το βλέπεις πατριωτικά; γιατί συνεχίζουμε να κάνουμε αυτήν την κουβέντα; drama queens. βλέπουμε να λένε και οι καπνιστές πως είναι φασιστικό αυτό που συμβαίνει, λες και το μόνο φασιστικό που γίνεται σε αυτήν την χώρα και αξίζει να θιχτούμε είναι η απαγόρευση του καπνίσματός.
εγώ καπνίζω συχνά, αλλά είμαι αρκούντως λογικός ώστε να βγω εξω, όχι μόνο στο καφέ αλλά και στο ίδιο μου το σπίτι που μένουν και άλλοι άνθρωποι που ενοχλούντε. οπότε ότι και να μου πεις, σου φάγαν το μπιφτέκι σου.
ντεγκιαλ, δεν είναι στο όνομα της προστασίας και της ασφάλειας των πολιτών, είναι στο όνομα του "δεν ψοφάτε με τη μία, αλλά αρρωσταίνετε από διάφορες παθήσεις και επιβαρύνετε τα ταμεία". Αν οι καπνιστές πεθαίναν στα 60 μια κι εξω, ακόμα καλύτερα για το κράτος, θα γλυτώναν και τις συντάξεις. Αν νοιάζονταν για την προστασία σας, θα απαγορεύονταν τα τσιγάρα σαν τα ναρκωτικά
α και fyi, οι libertarian σου έχουν προτείνει οι καπνιστές να πληρώνουν μεγαλύτερες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία (μέτρο που εφαρμόζουν πολλές ιδιωτικές ασφάλειες), συμφωνείς με αυτό;
επιστημονικα εχει αποδειχθει και οτι ολα τα νεα μετρα θα ειναι προς οφελος της κοινωνιας. δηλαδη πραγματικα, τοσο δυσκολο σας να ειναι να καταλαβετε οτι το συγκεκριμενο μετρο αποσκοπει στην ενισχυση της κρατικης κυριαρχιας, την πειθαρχια και την δημοσια ταξη; δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο!
αμα περιμενετε το κρατος να σας φτιαξει τις ζωες ειστε αξιοι της μοιρας σας.
κι ο αλλος φερνει ως υποδειγμα τις σκανδιναβικες χωρες. τι λετε ρε μαλακες ρε, τι λετε ρε. ολα αυτα τα στοιχεια του "κρατους προνοιας" που θαυμαζετε εκει περα για ποσο ακομα πιστευετε οτι θα υπαρχουν πανω σ'εναν αδρανοποιημενο πληθυσμο; κοιταξτε την κουβα, μολις πετυχε την ολοκληρωτικη καταστολη των κουβανων, πηγε στον φιλελευθερισμο.
Η προστασία της υγείας θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο αποδοτικά, χωρίς περιορισμούς στις προσωπικές ελευθερίες, σε ένα σύστημα ελεύθερης αγοράς οπου οι καταστηματάρχες επιλέγουν εάν θα επιτρέπουν ή όχι το κάπνισμα - και, κατ' επέκταση, να προσφέρουν στους πελάτες αυτό που πράγματι θέλουν κι όχι την όποια ιδέα επιβάλει το κράτος για το πώς θέλει να ζούμε. Δεν υπάρχει λόγος να επεμβαίνει το κράτος, κι ιδιαίτερα με τρόπο που δεν είναι win-win όπως ισχυρίζεσαι (βλ. posts psychotron για την μείωση της πελατείας).
να πειθαρχησουμε οικειοθελως στα "in" μετρα της εποχης, τι λαμπρη ιδεα!
νατος και ο αλλος.
μας κράζει που φέραμε για παράδειγμα την σκανδιναβία και φέρνει ως αντιπαράδειγμα την κούβα.
γιορ αργκιουμεντ ιζ ινβαλιντ ηθελα να πω στον deggial μην το χοντραίνεις.
τι στο καλό ειναι ο αδρανοποιημένος πληθυσμός;
επίσης ας είναι και για τους σιωνιστές, ας είναι και για την επικράτηση του φαντάσματος του χίτλερ. δεν είναι οτι περιμένουμε το κράτος να φτιάξει τις ζωές κανενός, αλλά ούτε περιμένουμε και από άτομα που νιώθουν πως θιγονται οι ελευθερίες τους λόγω αντικαπνιστικών νόμων να σεβαστούν και τον συνάνθρωπο τους. απλα τα πράγματα.
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΕΣ
δεν μιλάμε για ιν μέτρα βρε αγόρι μου γλυκό, μιλάμε για μία κατάσταση που υπάρχει χρόνια, οι άνθρωποι που δεν καπνίζουν ενοχλούνται από τον καπνό των καπνιστών (γι'αυτό δεν παμε σε άλλα μαγαζιά deggial, δεν μας ενοχλούν πια τοσο οι ιδιοι οι καπνιστες για να γινει τετοια κινηση), άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο. Δεν είδα όμως τους καπνιστές να κάνουν κάτι γι'αυτό (δεδομένου ότι βάλλουν κατά της αναπνευστικής μας ελευθερίας πρώτοι, και οχι μονο), πέρα από ορισμένες εξαιρέσεις ανθρώπων τύπου μαριλιον (να το παραδειγμα στο φορουμ μας).
It's not about health it's about control
-steve hughes
Οπότε θα έπρεπε το κράτος να επιβάλει αυτό που δεν είστε διατεθειμένοι καν οι ίδιοι να ζητάτε;
Και το παθητικό κάπνισμα δεν περιορίζει καμία ελευθερία σας. Μπορείτε κάλλιστα να μην κάνετε και παρέα κανέναν καπνιστή, δεν σας επιβάλλει κανείς τις φιλίες σας. Αν αυτό δεν το κάνετε επειδή υπάρχουν σημαντικότερα κριτήρια, αυτό δε σημαίνει ότι περιορίζεται κατ' οποιονδήποτε τρόπο η ελευθερία σας.
steve holt
-steve holt
πως δεν το ζητάμε; το θέμα είναι ποιος ακούει, την κολοκυθιά θα παίζουμε τώρα; αυτό ήθελα να δείξω στον καλκι, οτι είναι και λιγο θεμα γαϊδουριάς που οι άνθρωποι δεν σέβονται αυτό το μικρό πράγμα.
οι μειοψηφίες γενικά δεν εισακούγονται, σε κάθε θέμα της ζωούλας μας αυτό, κι αν οι καπνιστές δεν ήταν τόσο εγωιστές (γιατί περι εγωισμού μιλάμε, οσοι δεν καπνιζουν πηγαιναν σε μαγαζια με τσιγαρο, οι καπνιστες ομως δεν ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ), τα πράγματα θα ήταν πολυ ομορφα διχως παρεμβαση κρατους και οποιουδήποτε.
εφυγε μουτζα, μετα το εγραψε αυτο, καθομαι κι απανταω σοβαρα, αποχωρω και αφηνω να γελοιοποιειται οποιος θελει
δεν την εφερα ως ΘΕΤΙΚΟ παραδειγμα, την εφερα ως μια χωρα για την οποια η κυρια γραμμη υπερασπισης της ηταν το κρατος προνοιας. υγειονομικη περιθαλψη, εκπαιδευση, συνταξιοδοτηση - τα κοινα χαρακτηριστικα μιας σοσιαλιστικης πολιτικης η οποια σε γενικες γραμμες χαρακτηριζει και τις σκανδιναβικες χωρες. ε αυτα ειναι κοινωνικα κεκτημενα κι οσο κι αν ακουγεται μπαναλ στα αυτακια σας κερδηθηκαν με κοινωνικους αγωνες, δεν αποφασισε καποια στιγμη απο καλοσυνη το κρατος να τα δωσει. αδρανοποιημενος πληθυσμος ειναι αυτος που εχει επαναπαυτει τοσον καιρο που ξεχασε οτι αυτα ειναι κεκτημενα, ακολουθει πιστα και ακριτα μια κυριαρχη πολιτικη αποψη και ειναι ολοσχερως ανικανος να διεκδικησει οτιδηποτε. συνεπως - και αφου το κρατος προνοιας ειναι απλα μια προσωρινη εφησυχαστικη κατασταση του πληθυσμου - πολυ συντομα τα κεκτημενα αυτα θα αποσυρθουν και θα καθονται ολοι στην πολυτιμη σκανδιναβια σας να κοιτανε σαν ηλιθιοι. "σαν";
δεν ειναι κανα ανεμογκαστρι, οι ελευθεριες θιγονται. μου αποκλειεις εναν ολοκληρο τροπο ζωης. εσυ εχεις και τα σταρμπαξ να πας για τον υγιεινισμο σου. και θα μπορουσε καλλιστα να υπαρξει μια καμπανια με εκκληση στους μαγαζατορες να απαγορεψουν το καπνισμα στα μαγαζια τους, αν αυτη η θεληση ηταν οντως τοσο ισχυρη στον λαο. η καθολικη απαγορευση ειναι φασιστικη πειθαρχια (ποιο ηταν εκεινο το αρθρο που ελεγε οτι η πρωτη απαγορευση καπνισματος υπηρξε στην ναζιστικη γερμανια?). ενα φαντασιακο εξευρωπαϊσμου ειναι με πολλες παραπανω προεκτασεις απο αυτες που ανεφερα. σιγουρα θα το εχω αναφερει στο θρεντ αλλα ας το επαναλαβω: πριν δυο χρονια εζησα για καποιους μηνες σε μια επαρχιακη πολη της γερμανιας. συζητωντας με γερμανους εμαθα οτι η απαγορευση του καπνισματος οδηγησε τον κοσμο να κλειστει στα σπιτια του και κατα συνεπεια να κλεισουν τα περισσοτερα μικρα μαγαζακια, αφηνοντας μονο τα μεγαλα και τις αλυσιδες να επιβιωσουν. δεν θελει πολυ μυαλο για να καταλαβεις οτι δεν υπαρχει περιπτωση το κρατος να νοιαζεται για την υγεια σου. καθε νομοθεσια αποσκοπει σε μια συγκεκριμενη μεταβολη του εγχωριου εμποριου και μονο, αμεση ή εμμεση.Quote:
επίσης ας είναι και για τους σιωνιστές, ας είναι και για την επικράτηση του φαντάσματος του χίτλερ. δεν είναι οτι περιμένουμε το κράτος να φτιάξει τις ζωές κανενός, αλλά ούτε περιμένουμε και από άτομα που νιώθουν πως θιγονται οι ελευθερίες τους λόγω αντικαπνιστικών νόμων να σεβαστούν και τον συνάνθρωπο τους. απλα τα πράγματα.
Χά, τέτοιες μαλακίες δεν τις λένε μονο αναρχες, τις έλεγε κι ο Χάγιεκ το 50 και 60 χρόνια μετά αυτός είναι στο χώμα και το σκανδιναβικό κράτος πρόνοιας μια χαρά τα πηγαίνει. Τις έλεγε και ο φριντμαν, αλλα τουλάχιστον αυτός πρόλαβε να ανακαλέσει στα γεράματά του και έτσι κατάφερε να μην πεθάνει καθυστερημένος. Α, και στα μπαρ μια χαρά καπνίζουμε στους ειδικούς χώρους εδω!
καλκι αν τα σταρμπαξ ηταν τα μονα μαγαζια που επιτρεποταν το καπνισμα θα πηγαινες εκει;
πες μια για τους κοινωνικούς αγώνες τον σκανδιναβών, με ενδιαφέρει (δώσε και βιβλιογραφία αμα βαριεσαι να εξηγεις)
καπου εδω σταματησα να διαβαζω παντως.Quote:
η καθολικη απαγορευση ειναι φασιστικη πειθαρχια (ποιο ηταν εκεινο το αρθρο που ελεγε οτι η πρωτη απαγορευση καπνισματος υπηρξε στην ναζιστικη γερμανια?)
δε θελετε ενα μετρο γιατι σας χαλαει μια ζαχαρενια και αρχίζετε να επιχειρηματολογείτε με ΜΠΟΥΡΔΕΣ
Οι όροι της ασφάλισης μου θα έπρεπε να καθορίζονται συνεναιτικά από την συννενόηση μου με την ασφαλιστική, δε θα έπρεπε να επεμβαίνει το κράτος. Οι ασφαλιστικές είναι λογικό να ζητούν μεγαλύτερες εισφορές από καπνιστές, δεν υπάρχει καμία προσβολή στις ελευθερίες μου εκεί εφόσον οικειοθελώς είμαι πελάτης τους.
Οι δημόσιες ασφαλιστικές ιδανικά θα έπρεπε να καταργηθούν, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσε το κράτος να μη με αναγκάζει να είμαι ντε και καλά ασφαλισμένος σε κάποιο δημόσιο φορέα και να επιλέγω ελεύθερα.
τελικά διάβασα παρακάτω. αν είχες μείνει περισσότερο βερολίνο, θα είχες δει ΕΝΑ ΣΩΡΟ μικρά μαγαζάκια που επιτρέπουν την είσοδο μόνο άνω των 18 και είναι για καπνιστές, μεγαλύτερα μαγαζιά που έχουν ξεχωριστό χώρο για καπνιστές και γενικά το θέμα έχει λυθεί μια χαρά. Οι λοβοτομημένοι της επαρχιακής σου πόλης, δεν έκαναν τίποτα, καλά να πάθουν. Επίσης πόσο παίρνεις στα σοβαρά έναν άνθρωπο, που προτιμά να κλειστεί σπίτι του (μόνος του, όχι με παρέα, για γερμανία μιλάμε), επειδή δε μπορεί χωρ'ις μια εξάρτηση, παρά να βγει έξω να δει τι τρέχει εκεί έξω.
Ο Μαρίλλιον είναι ο μόνος που έχει τοπν εγκέφαλο του στο ON, κάντε το ίδιο
και παλι δεν ειναι τυχαιο, και οι δυο ευρωπαϊκες χωρες που εχω στο μυαλο μου που δεν διατρεχουν κανενα φοβο κοινωνικων πιεσεων (σουηδια, ελβετια) ειναι αυτες που εχουν δεχθει το μεσοβεζικο μετρο, οχι την καθολικη απαγορευση. και στις δυο αν δεν απατωμαι (στην ελβετια σιγουρα), η διασκεδαση γενικα δεν ειναι ακριβη (σε αναλογια με την σχετικη αξια του μισθου παντα). και ειναι γενικα αστειο το φαινομενο, τοσο στην ελλαδα οσο και στις περισσοτερες ευρωπαϊκες χωρες που το κρατος εχει αρμοδιοτητες καταστολης ατομικων μονο ελευθεριων και περιορισμου των δυνατοτητων των χαμηλοτερων ταξεων, αφηνοντας τα μεγαλοεπιχειρησιακα συμφεροντα εκτος οποιουδηποτε νομικου πλαισιου.
και ποιες μαλακιες; δεν ξερω αν το πηρες πρεφα, τον τελευταιο χρονο εχει ξεκινησει κυμα ιδιωτικοποιησεων στην κουβα.
α, επισης, τραβα αυτοκτονα ρε αμορφωτε σαλτιμπαγκε.