Quote:
Originally Posted by
Fireknight
Quote:
Originally Posted by
KoiliaSamprela
Μπαίνω στο PB, κατεβάζω το καινούριο σιμς , μέσα έχει ένα virus , λέω στον ISP στο τάδε site κονόμησα βάιρους, και πάνε να μου φάνε τα λεφτά μου.
Στην φάση ο ISP κάνει καταγγελία (αν θέλει να είναι νόμιμος , χωρίς καταγγελία με παραθυράκι που μπορώ να το εξηγήσω) και κάνει ένα dns entry
www.piratebay.se A 127.0.0.1
ΆΝΤΕ ΓΕΙΑ
Gia kanto ligo pio liana afto plz , giati edw (Dania) to site tou piratebay einai blockarismeno edw kai poly kairo apo tous ISPs alla me ta torrents den paizei provlima.
Ε, απλό είναι αυτό που λες.
Τα τορρεντς έχουν μια πληροφορία που σε λέει ποιος είναι ο tracker , δεν ξέρω και αν έχει δυνατότητα ανανέωσις on the fly.
Από κει και πέρα το site που κατέβασες το torrent δεν είναι απαραίτητα και ο τρακερ.
Μπορούν να έχουν 100-200 διαφορετικές ips και να τις αλλάζουν όποτε θέλουν για τράκερ, κάνοντας από δύσκολο ως απίθανο το κόψιμο.
Ο μόνος τρόπος να κλείσουν γενικά τα τορρεντς είναι με packet inspection σε layer 7 , οπότε και θα διαβάζουν την πληροφορία και θα την κόβουν.
Δεν είναι τόσο ακριβό ούτε τόσο δύσκολο να γίνει από τεχνικής πλευράς , όσο θέμα προστασίας προσωπικών δεδομένων και EULA.