ok ok gousta einai auta..apla thewrw kai ta 2 aksiopista apla emena maresei perissotero to ford .. :P
Printable View
ok ok gousta einai auta..apla thewrw kai ta 2 aksiopista apla emena maresei perissotero to ford .. :P
Ιαπωνία και Κορέα που είναι γεμάτες kei/micro cars διαφωνούν μαζί σου. *ΚΑΤΙ* ξέρουν και αυτοί, δε νομίζεις;
Όπως είπα στο πρώτο μου ποστ, η αγορά ενός 5θέσιου/5θυρου αυτοκινήτου πλέον μου φαίνεται λάθος. Το αμάξι κουβαλάει για πάντα ένα μέρος του που μένει στη πλειοψηφία των περιπτώσεων ΑΔΕΙΟ, τουλάχιστον για εμένα που είμαι εργένης και το αμάξι είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ (δε το μοιράζομαι με οικογένεια). Ταξίδια κάνω και όπως είπα σπάνια μεταφέρω πάνω από 2 άτομα. Οποιοδήποτε αμάξι μεγέθους Colt/Corsa/Yaris απλά δε μπορεί να μεταφέρει 5 άτομα και τις αποσκευές τους, κάτι που μου είναι άχρηστο εξ'αρχής (δεν έχω τόσους πολλούς φίλους :(). City cars τύπου C1, i10, 500 κτλ απλά μου φαίνονται efficient, απ'όλες τις απόψεις. Δεν είναι μόνο το IQ στην αγορά brah.
Τέσπα, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, δε περίμενα να βρω λογική στο θρεντ, ο τύπος έχει ερωτευτεί το γκριζομπλε Corsa :) Ας το πάρει να μας πει εντυπώσεις.
Πάντως, ψιλοάσχετο, αλλά για κάποιον που πρόκειται να μεταφέρει 3-5 άτομα με το αμάξι του συχνά, 5θυρο απαραίτητα. Και αυτό το λέω καθαρά για λόγους ασφαλείας και απο προσωπική εμπειρία. :(
καταρχάς συγκρίνεις Ιαπωνία Κορέα με Ελλάδα
πρώτο φεηλ.
δεύτερον. αυτής της κατηγορίας αυτοκίνητα, ότι κ να λένε οι εταιρίες κ οι αντιπρόσωποι, είναι 4θέσια. κ 4 άτομα με αποσκευές χωράνε μια χαρά.
άλλο θέμα που εσύ ή όποιος άλλος δεν του κάνει τέτοια χρήση. (που είναι απόλυτα λογικό κ δεκτό)
στην περίπτωση όμως που βγεις σε εθνικές την έβαψες. εδώ το κόρσα που έχω (πιο βαρύ απ'το κανονικό κ πιο "συμπαγές") είναι ευπαθές σε πλάγιους ανέμους στις εθνικές. πραγματικά τρομάζω αν είχα σμαρτ ή αηκιου (που είναι μόνα τους στην δική τους κατηγορία)
κ ξαναλέω. αν το έχεις ΜΟΝΟ για την πόλη οκ. αλλά κ πάλι είναι πανάκριβα γι'αυτά που σου προσφέρουν. αδικαιολόγητα ακριβά σε σχέση με μεγαλύτερα, πιο άνετα, πιο εύχρηστα αυτοκίνητα (όπως το 500 ας πούμε). το μόνο που σου προσφέρουν αυτά τα δύο είναι χαμηλή κατανάλωση (λέμε τώρα) κ εύκολο παρκάρισμα. που κ αυτό στην ελλάδα δεν χρειάζεται. μια χαρά παρκάρεις κ το 500, το κόρσα, το τουίνγκο, το γιάρις, το πάνδα το το το...
κ αλλη μία μπας κ καταλάβεις τι λεω. το αηκιου κ το σμαρτ είναι μόνα τους στην δική τους κατηγορία. δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με κόρσα, πόλο, γιάρις κ λοιπά μίνι ή ακόμα κ σούπερ μίνι (500, μίκρα, c1 κ λοιπά)
Δε μιλάω για mini, μιλάω κυρίως για CITY CARS, που είναι μια πιο ευρεία αγορά και συμπεριλαμβάνει αυτοκίνητα και από τα mini και από τα super mini και από τα micro (Smart και IQ).
Και όταν πήζεις στη κίνηση, τι είσαι στο Τόκυο, τι είσαι στην Αθήνα... είναι το ίδιο πράγμα, κατάλαβε το :P Τα mini είναι τα αυτοκίνητα που είναι ΟΡΙΑΚΑ αποδεκτά για μένα για την πόλη. Κάτι μανάδες με τζιπ και τα λοιπά που βλέπω στο δρόμο μερικές φορές μου σπάνε τα νεύρα.
Αν θες να μιλήσουμε για ταξίδια και εθνικές με μικρά αυτοκίνητα, ας έρθουν και όσοι έχουν μηχανή να σου πουν τις εμπειρίες τους.
Barka gia dwrakia pou eleges. egw otan phga na parw prosfora gia to fiesta, medwke dwro patakia, gps, parkin radar kai sunagkermo.
genika tous bike to avgo sthn kwlara kai dinoun averta.
giati den pas sthn opel antiprosopia na tou kaneis PAZARIA?
αν το πάμε έτσι κ εγώ μιλάω για αυτοκίνητα που είναι μια ακόμα πιο ευρεία κατηγορία. ΔΕΝ μπορείς να συγκρίνεις το σμαρτ με το C1. πως να το κάνουμε δλδ. είναι τελείως διαφορετικά αυτοκίνητα. το ότι είναι για πόλη κ τα δύο δεν σημαίνει ότι ανήκουν στην ίδια κατηγορία. έστω κ αν κοστίζουν πάνω κάτω το ίδιο. το θέμα είναι τι σε βολεύει κ τι σε συμφέρει να αγοράσεις. πάντα με τα δικά του κριτήρια ο καθένας. γι'αυτό κ υπάρχουν κ τόσες επιλογές.
κ δεν είναι το ίδιο πράμα τόκυο αθήνα. απλά δεν είναι. σύγκρινε πληθυσμό, έκταση, αρ. αυτοκινήτων που κυκλοφορούν κ θα καταλάβεις ότι δεν είναι.
όσο τα τζιπ. έλεος. απλά έλεος. γενικότερα κατα τη γνώμη μου στις μεγαλουπόλεις δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να το κυκλοφορείς. φασιστικό? ναι αλλά ο υπόλοιπος κόσμος δεν σου φταίει επειδή εσύ την είδες γκανγκστας παραντάης και πήρες το θωρηκτό. ουστ.
όσο για μηχανές τώρα. άκυρο. όταν αγοράζεις μηχανή γνωρίζεις πολύ καλά τους εκάστοτε κινδυνους. το ταξίδι κ γενικότερα η κίνησή σου με μια μηχανή δεν συγκρίνεται με αυτοκίνητο. εκεί ξέρεις ότι με το που φυσήξει λίγο θα πρέπει να είσαι πιο προσεχτικός. δεν θα κάνεις τα λάθη που κάνεις σε ένα αυτοκίνητο (που μπορει να μην τα θεωρείς κάν λάθη) με μια μηχανή. δεν θα πέσεις στις λακκούβεςπου έρχονται με 120 αλλά θα πέσεις με 50 γιατί αλλιώς μπάη μπάη. δεν θα τρέχεις με 180 στην εθνική αν νιώθεις ότι οι άνεμοι είναι δυνατοί. δεν δεν. άλλο πράμα η μηχανή. κ αυτοί που την έχουν ξέρουν τη διαφορά. να στο πω αλλιώς: επέλεξαν τη διαφορά γνωρίζοντας. κ δε μιλάω για κάγκουρες με τζιελέξ ή ρο ένα ή μπαρμπάδες με σκούτερ που δεν ξέρουν καν τι είναι το κράνος
εν ολίγοις: μου συγκρίνεις πράγματα που εξ ορισμού δεν συγκρίνονται.
Μπορώ να τα συγκρίνω, ασχέτως αν εσύ ή ο οποιοσδήποτε τα βάζει σε άλλη κατηγορία, γιατί όπως είπα (και είπες) το θέμα είναι τι σε βολεύει και τι σε συμφέρει.
Thought experiment:
Ζω στην Αθήνα. 95% (πολύ συντηρητικό νούμερο) του χρόνου που οδηγώ είναι στην Αθήνα. 80% του χρόνου οδηγώ μόνος μου στο αμάξι. Κουβαλάω πάντα ελάχιστα πράγματα. Θέλω οπωσδήποτε κλιματισμό, χαμηλή κατανάλωση, μαλακή ανάρτηση, αυτόματο κιβώτιο. Θέλω το αμάξι να είναι όσο πιο μικρό γίνεται για να το παρκάρω εύκολα, ειδικά εκεί που δε μπορούν να παρκάρουν άλλοι. Το υπόλοιπο 5% του χρόνου οδήγησης είναι σε εθνικούς δρόμους εκτός Αττικής. Είμαι συνετός οδηγός, δε τρέχω υπερβολικά, δε βιάζομαι στα ταξίδια μου, οδηγώ στα δεξιά με το πάσο μου. Ταξιδεύω πάντα με λίγα πράγματα (1 βαλίτσα για 2 άτομα).
tl;dr Θέλω να πηγαίνω από το point A στο point B όσο πιο ανέξοδα και άνετα γίνεται, χωρίς να ψάχνω ατελείωτες ώρες για parking.
Πες μου τι να πάρω.
inb4 ποδήλατο/πατίνι.
η απάντησή σου σ'αυτά που θες είναι αηκιου (λέμε τώρα δεν ξέρω τι έχεις κ ούτε τι προτιμάς να πάρεις αν τίθεται τέτοιο θέμα)
η απάντησή μου με βάση τα παραπάνω που είπες είναι μηχανή
διαφορετικές ανάγκες.διαφορετικός τρόπος σκέψης. νοου χαρμ νταν
απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος με 15 χιλάρικα πουχού διαλέγει σμαρτ/αηκιου/ξυσταρχιδιασου αντί για το κόρσα (μιας που γίνεται κ η κουβέντα)
με τα ίδια λεφτά παίρνεις ένα μικρότερο αυτοκίνητο που σου προσφέρει λιγότερα κ σε περιορίζει.απλό
δεν έχει σημασία τι θες κ τι όχι. αυτό που λέω είναι τι πληρώνεις κ τι παίρνεις. με γεια σου με χαρά σου να έχεις σμαρτ κ να το χαίρεσαι κ μακάρι να είχαμε όλοι σμαρτ για την πόλη. αλλά αν έχω επιλογή να πάρω καλύτερο αυτοκίνητο που οι διαφορές του στην πόλη είναι υπερελάχιστες, και λειτουργεί κ μια χαρά εκτός. ε θα το κανω.
ας μείνουμε σ'αυτό που είπαμε κ οι δύο λοιπόν
Φέηλ, ξαναδιάβασε την ερώτηση :P
Διαφωνώ σε διάφορα σημεία με τον Σουόλεν, που btw πιστεύω πως τα στηρίζει λόγω των δικών του ερμ..."κόμπλεξ" γιατί τώρα που γράφω το ποστ έχω κολλήσει και δεν μου έρχεται καλύτερη λέξη.
Σίγουρα η αξία ενός αμαξιού που λέει ο phoebus είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έχω χάσει μέχρι και 2 ώρες απλά ψάχνoντας parking και έβρισκα θέσεις μόνο για smart και σία. Δεν ήταν πάντα έτσι, κυρίως το τελευταίο 6μηνο μου συμβαίνει λες και πήραν όλοι από +1 αμάξι. Από την άλλη με τόσα λεφτά δεν πολυλέει και το IQ.
Επίσης θα μπορούσα να πω για τίποτα προβλήματα που έβγαζε η Opel ή για το πως θεωρητικά το νέο Fiesta είναι καλύτερο αμάξι κτλ κτλ αλλά πάνω από όλα το αμάξι πρέπει να το γουστάρεις. Και μπορεί να υπάρχουν πόρσε κτλ αλλά αυτό θα είναι το δικό σου.
Αν νεαρέ αμνίζιακ αυτό που είδες σε καλύπτει σαν επιδόσεις, χώρους, εμφάνιση και τα πάντα όλα τότε πάρτο. Εδώ έχεις βρει και το χρώμα ( που btw μαζί με το γεμάτο καμπύλες σχήμα του αμαξιού παραπέμπουν σε κάποιον που ακούει τίποτα γκέυ ποστ ροκς αλλά όλοι ξέρουμε πως από τα ηχεία του εσύ θα αφουγκράζεσαι νότες δυνατού θρασ)
PS: Παίζει, στην προηγούμενη σύγκριση, στο Τόκυο να είναι καλύτερα...
Swollen φάσκεις και αντιφάσκεις. Το Χ6 είναι καλύτερο αμάξι απ'όσα έχουμε αναφέρει, δε πάει να πει ότι θα αγοράσεις αν έχεις την επιλογή.
Και η μηχανή δεν είναι μέσο μετακίνησης που σε προστατεύει από τα στοιχεία του καιρού και έχει κλιματισμό για τις δύσκολες μέρες του καλοκαιριού.
Νομίζεις ότι περιέγραψα εμένα btw ενώ δεν το έκανα. Αλήθεια.
παραδέχομαι ότι είμαι υπερβολικός. από την συζήτηση με τα αυτόματα πιστεύω το καταλάβατε. το είπα κ όλας. αλλά δεν πιστεύω ότι φάσκω κ αντιφάσκω πουθενά.
το χ6 δεν έχει 15000..
η απάντηση είναι με βάση κ τα δικά μου στάνταρ
δεν το νόμιζα. πάνω στην κουβέντα φάνηκε
K brah :)
Βασικά για να είμαι ειλικρινής μόνο το χρώμα έχω βρει + ότι μου αρέσει εμφανισιακά, τα υπόλοιπα για επιδόσεις και τέτοια δε τα καταλαβαίνω, αλλά για να έχει τόσο ωραίο χρώμα πρέπει να είναι καλό αμάξι ε;;
Α, εννοείται μόνο θρας (και σπορεφεμ), όποιος πάει να βάλει ποστ ροκ μαλακίες κλωτσιά και έξω.