Όντως, μπορώ να πω ότι κάποιος που πεθαίνει από καρκίνο των πνευμόνων υποκειμενικά για μένα είναι υγιέστατος.
όπως και να'χει, τον καλό τον τετραψήφιο τον καβατζώσαμε εμείς οι αντικαπνιστές. σάλτα να πληρώσεις κανα πρόστιμο λοιπόν!
Printable View
http://img9.imageshack.us/img9/7202/...ngentlemen.jpg
Ρε σοβαρά, έχει ποτίσει καλά η πίσσα.
α) καποιος που εχει ζησει οσο το δυνατον πιο κοντα στις επιθυμιες του και πεθαινει απο καρκινο των πνευμονων στα 50 του, ναι, ειναι υγιεστατος για μενα. καποιον που υποβάθμισε τις ευχαριστήσεις του χάριν της σωματικής του υγείας τον βρίσκω ναρκισσιστη και βαριά άρρωστο.
β) εισαι μόνο ανθρωπακι ομως.
τελικά dragonlord μπαράκια θα τα κόψεις ή θα συνεχίσεις να πηγαίνεις σε μέρη που σε ποτίζουν καρκίνο, καρδιακά κτλ;
Μιας και τα ξέρεις όλα, δε βγαίνω συχνά και ο βασικότερος λόγος ήταν το τσιγάρο, ενώ έχω φύγει πάμπολλες φορές λόγω αυτού από μαγαζί - ο κόρονερ μπορεί να επιβεβαιώσει. Όπως λοιπόν τα απέφευγα μέχρι τώρα, τώρα θα τα αποφεύγω ακόμα περισσότερο αφού υπάρχει εναλλακτική. Ήδη ένα από τα λίγα μαγαζιά που πηγαίνω είδα ότι έφτιαξε χώρο μη καπνιστών, οπότε κομπλέ.
μην είσαι απότομος απέναντι μου, θα μπορούσα να είμαι φίλος σου.
άντε να μαζευτείτε πολλοί σε αυτά τα μαγαζιά να γουστάρετε υγιεινά και να μην δίνεται σημασία σε εμάς τους υπόλοιπους
Προς τι η χολή; Δεν είμαι ούτε men's health τύπος, ούτε σνομπάρω τους καπνιστές - πολλοί είναι φίλοι μου, αλήθεια! Απλώς, αν είναι να κάνω κακό στον εαυτό μου, θα το επιλέξω εγώ. Όπως κι εσύ φαντάζομαι διαχωρίζεις το ξύλο που θα πέσει σε μία συναυλία στην οποία θα χωθείς στο πιτ οικειοθελώς από το ξύλο που θα φας από ματατζή επειδή βρέθηκες στο δρόμο του σε διαδήλωση. Μην είστε τόσο αναρχικοί και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιλεκτικά ε, μαλακία είναι.
και εγώ έχω φύγει από μαγαζιά με σκατά εξαερισμό. αν είχαν καλό εξαερισμό δηλαδή θα σηκωνόσουν να φύγεις όπως έχεις κάνει πολλές φορές μέχρι τώρα; ρωτάω έτσι από περιέργεια, μιας και η κουβέντα έχει τελειώσει, για να δω πόσο μπορεί να σε ενοχλεί το τσιγάρο. κάνεις και άλλα ωραία για υγιεινή ζωή;
edit:πόσταρα πριν δω την απάντηση ε
Εφόσον μάλλον σε κάλυψα στην τελευταία ερώτηση, όχι, αν είχε καλό εξαερισμό ένα μαγαζί μάλλον δε θα έφευγα, αλλά όχι επειδή δε θα με ενοχλούσε, απλά επειδή δε θα είχα φτάσει στο αμήν. Δηλαδή κι εσύ μπορεί να μη φεύγεις από μία δουλειά των 600 ευρώ, δε σημαίνει ότι σ'αρέσει κι όλας. Όταν δεν υπάρχει άλλη λύση, προφανώς και αναγκάζεσαι να συμβιβαστείς. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί να πρέπει να γίνει ο συμβιβασμός εις βάρος του μη καπνιστή τη στιγμή που μπορούν να υπάρχουν χωριστοί χώροι και να είναι όλοι οκ.
Tι υγιέστατος και παπαριές λες τώρα? Πάμε στο άλλο άκρο έτσι μπας και στην μέση έχουμε δίκιο. Ρώτα ρε τον καρκινοπαθή, στην διάρκεια που υποφέρει αν αισθάνεται υγιέστατος, επειδή τα προηγούμενα 30 χρόνια κάπνιζε και δεν περιοριζόταν. Πες μας και για μεταθανάτιες εμπειρίες μιας και φαίνεται να ξέρεις και αυτό.
Τα μέτρα είναι ηλίθια. Και ηλίθια γιατί απλά δεν πάνε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν να κάνουν όλες αυτές τις αλλαγές τελευταία στιγμή.
Σε άλλα νέα και γω καπνιστής, almost μανιώδης, αλλά μια χαρά το βρίσκω να μην καπνίζουμε μέσα στα μαγαζιά. Και πιο καλή ατμόσφαιρα και λιγότερα τσιγάρα για μένα. Το μόνο που θα με χαλάει είναι να μην μπορώ να καπνίσω σε συναυλίες. Ιν αδερ νιουζ, μου την δίνουν απίστευτα οι αντικαπνιστές και ο τρόπος που υπεασπίζονται τα "δικαιωματα τους". Ένα "μηπως μπορείς να πας πιο δίπλα/σβήσεις το τσιγάρο για με ενοχλεί σε παρακαλώ" φτάνει. Δεν χρειάζεται να γίνονται φεμινίστριες.
Χμ, κι εγώ αυτό έλεγα, αλλά ίσως επειδή είναι τόσο ελαστικά και γκέη τα μέτρα να γίνει κάτι τελικά. Έστω, σαν ένα πρώτο βήμα για μια καλύτερη λύση αργότερα.
Μα γιατί να μπω εγώ στη θέση του ενοχλητικού μαλάκα για κάτι που δε θα έπρεπε να κάνεις σε κλειστό, κοινόχρηστο χώρο εξαρχής; Γιατί να θεωρείς ως δεδομένο ότι ΔΕ με ενοχλεί και, αααν είμαι από τους περίεργους που τους ενοχλεί να εισπνέουν πίσσα, να πρέπει να το δηλώσω;
Αυτό τώρα γιατί το είπες; Τι σημασία έχει τι πιστεύεις για τη σύνδεση ψυχικής υγείας με τη σωματική και τι σχέση έχει με το θέμα;
Κατα τ'άλλα αν ήταν στο χέρι του μαγαζάτορα τότε όλα τα τρέντυ και κουλ στέκια που πηγαίνω θα ήταν ακόμη στέκια καπνιστών και θα μουνα (καλά όχι εγώ αλλά ένα μη καπνίζον alter ego μου) στην απέξω :( Ισότητα με το ζόρι ρε μουνιά.
Και όντως αρκετά ασχολείστε με το ζήτημα, υπάρχουν και σημαντικότερα όπως συμφωνούμε όλοι, οπότε μην κάνετε λες και σας έφυγε το απόλυτα αυτονόητο κεκτημένο.