ρε συ χτες περασε απ τη δουλεια μια και σου παραεμοιαζε αλλα τελικα δεν, αλλα για εξι περιπου δευτερολεπτα ειπα ρε μπας αλλα τελικα οχι.
αυτα.
Printable View
ρε συ χτες περασε απ τη δουλεια μια και σου παραεμοιαζε αλλα τελικα δεν, αλλα για εξι περιπου δευτερολεπτα ειπα ρε μπας αλλα τελικα οχι.
αυτα.
Μπα εγώ είμαι πχιο ωραία από αυτήνανε
........
να σου πω, ισχυε
.
και δεύτερος θηλυκός. το εσωτερικό ρολόι μου έχει μείνει σε διακοπές και νυστάζω μετά τις 4 αλλά δεν είμαι σε διακοπές και ξυπνάω αρκετά πριν τις δώδεκα.
και δεν έχει πλάκα.
Σημερα το πρωι αποχαιρετησα με δακρυ στο ματι που κυλουσε αργα, σχεδον ηδονικα, την LG οθονη του πισιου. 5 χρονια μας στηριξε, χτες το βραδυ εκλεισε οπως παντα τον τελευταιο καιρο, ασθμαινοντας, σημερα το πρωι, απλα δεν ξυπνησε. εφυγε ειρηνικα.
σ αγαπουσα. θα τα πουμε σε καποιον αλλο κοσμο, καλυτερο για τις παλιου τυπου οθονες, οπου θα εχει παραδεισενια ευκρινεια και αλαβαστρινη φωτεινοτητα.
Γεια σου.
Ρ.Ι.Π οθόνη.
Σερκός εδώ.
Μετά τη δουλειά σήμερα το πρόγραμμα έχει Λάρισα. Με τι ηθικό να σταθείς σ'αυτή τη ζωή πια;
πες γεια στην αδερφη Μιτς.
ο μητς πότε θα επισκεφτεί την αδερφή μητς να τα σπάσουμε?
ελα ντε.
το Μιτσμομπιλ αρχιζει και τρεμει σαν κωλογερος εδω και κατι μηνες και το σκεφτομαι. χαχα
ξερετε τι ακριβως παιζει με πνευματικά δικαιωματα σε βιβλιογραφικες εργασιες?
απο τη στιγμη που παραθετω πηγη ειμαι ενταξει αν το κανω κοπυ παστε αυτουσιο?
ειναι απαραιτητο?
σκεψου εργασια που τα παντα ειναι c/p (μεγαλο κομματι)
δε μπορω να το γεμισω εισαγωγικα...
Εφόσον αντιγράφεις την εργασία (δεν κατακρίνω), τι σε νοιάζει για τα πνευματικά δικαιώματα; Αν είναι και μεγάλο κομμάτι από το internet ή κάποιο ελεύθερα δημοσιευμένο paper κ το κάνεις c/p θα το καταλάβουν τόσο γρήγορα που ούτε ο Γιουσέιν Μπολτ δε γλιτώνει.
δεν αντιγραφω απο εργασια αλλουνου κανω ραβε ξυλλωνε απο 50 βιβλια. τιποτα δικο μου. ντιπ.
Προφανώς κάνετε πλάκα, έτσι;
c/p χωρίς εισαγωγικά ίσον plagiarism.
Δίκιο έχει η Kuolema. Για να μην βάλεις εισαγωγικά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να παράγεις ένα δικό σου κείμενο βασισμένο σε ένα συνδυασμό των 50 που έχεις ως βιβλιογραφία, αλλά ταυτόχρονα τελείως καινούργιο. Θα μπορούσες να κάνεις αυτό και σε ορισμένα σημεία που θες κάποιες προτάσεις να τις κρατήσεις αυτούσιες να βάλεις εισαγωγικά.
βαλε ενα εισαγωγικο στην αρχη και ενα στο τελος αφου δεν εχει τιποτα δικο σου και εισαι καλυμμενη.
Λοιπον. Για να εισαι ενταξει θα πρεπει καθε φορα που αναφερεις κατι το οποιο δε προερχεται απο σενα αλλα απο αλλου να βαζεις στο τελος του κειμενου την πηγη καπως ετσι:
Μπλαμπλαμπλαμπλα...
Παρατηρήθηκε ότι η αύξηση των δασικών πυρκαγιών, οφείλεται κυρίως σε κοινωνικοοικονομικά αίτια (Δημητρακόπουλος, 1994).
Ξαναλεω καθε μα καθε φορα που γραφεις κατι που δεν ειναι δικο σου θα πρεπει να βαζεις την πηγη στο τελος της παραγραφου/προτασης.
Και να κρατας ολες αυτες τις πηγες σε ενα χαρτι για να τις βαλεις στο τελος στη βιβλιογραφια.
Ετσι εγινε σε μενα που ο καθηγητης ητανε αυστηρος ας πουμε και ηθελε καθε τι να ειναι ενταξει για να μην παιχτει μαλακια μελλοντικα.
Αν τωρα (επειδη δε πολυκαταλαβα) αυτη ειναι απλα μια εργασια και οχι πτυχιακη/διπλωματικη, τοτε ισως να μη χρειαζεται και τοση λεπτομερεια στις πηγες αν σου ξεφυγει κατι.
Τελος, ακομα και να κανεις αυτο που ειπε ο κομτε πιο πριν, καποιες φορες οι πηγες θα ειναι υποχρεωτικες.
Πχ για εκθεση οποιουδηποτε στοιχειου πρεπει να ξερει ο αλλος απο που τα πηρες.
Για συμπερασματα απτην αλλη, συνηθως ειναι δικα σου οποτε δε χρειαζεται.
Ελπιζω να βοηθησα~
αυτο κανω παντα αλλα αυτο που λες απο αυτο που λεει το κουολεμα απεχει. θελει και εισαγωγικα το μημενο αν στο τελος της παραγραφου λεω το ονομα και αναλυτικα τα παντα στι βιβλιογραφια στο τελος?
Ναι, αλλά όταν λέει αυτούσιο προφανώς εννοεί c/p, στην οποία περίπτωση δεν νοείται να μη βάλει εισαγωγικά. Δεν ξέρω για πού είναι αυτή η εργασία, αλλά δεν χρειάζεται να είναι αυστηρός ο καθηγητής για να τον πιεις. Και το c/p δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει. Δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα στο να βάλεις εισαγωγικά.
για να είναι ποιο εύκολο το αποπάνω που είπαι ο Νιούρο κάνε το εξής:
Κάνε μια λίστα με τα βιβλία που θα τσιμπήσεις κείμενα στο τέλος και αρίθμησε την (βιβλιογραφία στην ουσία) και μέσα στο κείμενο να αναφέρεις μόνο τον αριθμό του βιβλίου που αντιστοιχεί στη λίστα σου καθώς και τη σελίδα αν θες.
π.χ. [5, σελ 121] εννοώντας το βιβλίο αριθμ.5 στη λίστα σου, στη σελίδα 121.
Αν δε θες να μπλέξεις με σελίδες, κάνε μόνο την αρίθμηση.
Δε νομίζω ότι χρειάζονται εισαγωγικά αν βάλεις αναφορά στο τέλος της παραγράφου.
Πω.. εγώ δεν έβαλα πουθενά εισαγωγικά ή νούμερα ή τπτ.. απλως βιβλιογραφία.
ΘΑ ΜΕ ΔΕΣΟΥΝ!
Ιντίντ. Αυτό που περιγράφεις είναι κλοπή (πολλών εργασιών/βιβλίων) και δε σε σώζει κανένα αυτάκι. Δε θα σου κάνουν μήνυση λογικά αυτοί γιατί δεν γνωρίζουν την ύπαρξή σου, αλλά θα σε πάνε για αντιγραφή οι καθηγητές/για-όποιον-το-κάνεις.
έντιτ: απάντηση σε αυτό που είπε το κου στην προηγούμενη σελίδα. Εν προκειμένω, αν κάνεις κόπι/πέιστ ΚΑΙ βάζεις σελίδα και βιβλίο δίπλα στην παρένθεση, είναι σαν να τρέχεις στο δρόμο με την τηλεόραση που βούτηξες και να έχεις αφήσει πάνω ένα τεράστιο αυτοκόλλητο "ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ"
Ει! Μα έχει κι ενα σωρο πειραματικά και δικά μου πράματα η εργασία!
Η θεωρία είναι κλεμμένη μόνο.. =S
Για την πίξις πήγαινε. Για σένα, είναι απλώς σλόπι δουλειά όπως τα λες και κανονικά έπρεπε να στο έχει πει ο σουπερβάιζορ.
διπλωματική είναι της Χ, δεν είναι original research ξέρω γω.
μόλις έσβησα το φάκελο με τις τσόντες για να χωρέσουν τα νέα επεισόδια big bang theory και house, R.I.P. μερικές ήταν πάνω από 10 χρονών.
Όλες οι υπόλοιπες ήταν με 8χρονα;
Spoiler
εντάξει, καλό ήταν
και μένα μ'άρεσε.
Πολλά φιλιά από τη μαγευτική Λάρσα!!1
Αυτό. Αλλά γενικά καλό είναι να αποφεύγεται το c/p. Η δική σου απόδοση της πηγής, ή συμπεράσματα βάσει της πηγής είναι προτιμότερα, διότι δείχνουν καλύτερη κατανόηση του προς μελέτη αντικειμένου.
Προσωπικά δε βάζω γενικώς εισαγωγικά. Προτάσεις του στυλ, "Οι Batis και Mitsmann αναφέρουν ότι στη βιομηχανία παραγωγής τυρολέζικου μυγίου παίζουν κύριο ρόλο οι εξής οκτώ παράγοντες: blah, blah [15]" είναι γενικώς αποδεκτές. Το σημαντικό σημείο είναι ό,τι δε βασίζεται σε δική σου πρωτότυπη εργασία να συνοδεύεται ξεκάθαρα από αναφορά στην αντίστοιχη βιβλιογραφία.
EDIT: Οι σελίδες δεν είναι ανάγκη να φαίνονται στην παράθεση, εκτός αν τυγχαίνει να έχεις στο κείμενο αναφορές σε ξεχωριστά μέρη ενός μεγάλου κειμένου (π.χ. κάποιου βιβλίου), για την ευκολία του αναγνώστη. Στο παράρτημα των βιβλιογραφικών αναφορών, όμως, θα πρέπει να φαίνονται, οπωσδήποτε αν η πηγή αποτελεί τμήμα κάποιου είδους συλλεκτικού έργου, όπως papers σε journals. Π.χ.
S. Talluri and R. Baker, “Quantitative framework for designing efficient business process alliances,” Proc. IEEE Int. Conf. Eng. Tech. Man, 1996, pp. 665–661.
α ρε, δεν εκτιμάτε ... :P