Quote:
Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο Βικελίδης ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση της χρονιάς. Ο Αρης έχασε στην Τούμπα με 4-1 στο πρώτο ματς. Είχε ένα προπονητή που κάθονταν για πρώτη φορά στον πάγκο και έκανε λάθος σύνθεση εκείνη τη μέρα χρησιμοποιώντας τον λάιτ Φερνάντεζ στη μεσαία γραμμή και τον μετριότατο Ρομπέζ τον οποίο ο Μουσλίμοβιτς έκανε ό,τι ήθελε. Όμως ο Αρης είχε δυο δοκάρια και δυο τρεις ευκαιρίες και κυρίως δεν σταμάτησε να παίζει ούτε όταν βρέθηκε να χάνει με 3-0. Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε ποτέ και ειλικρινά αναρωτιέμαι τι διάβολο πήγε να κάνει στο Βικελίδης. Δεν έκανε ένα ματς αναμονής όπως αυτό στο Καραϊσκάκη όπου ακύρωσε τον Ολυμπιακό, δεν είχε το πάθος που έχε με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, δεν είχε ούτε καν τη συνοχή που έδειξε με την ΑΕΚ. Επίσης δεν είναι δυνατόν να μην μπορει να ανατρέψει ένα σκορ ή να μην έχει ο προπονητής του ένα σχέδιο αντίδρασης. Εγώ περίμενα ότι στο β ημίχρονο ο Σάντος θα έβγαζε τον ανύπαρκτο Γκαρσία για να χρησιμοποιήσει το Φωτάκη, ότι θα περνούσε στο ματς τον Εντίνιο πάνω στο Νέτο, ότι θα τολμούσε να στείλει τον Βιερίνια κοντά στον Μουσλίμοβιτς, ότι θα επανασχεδίαζε τον ΠΑΟΚ με σκοπό να διεκδικήσει κάτι από τη στιγμή που το σχήμα δεν λειτουργούσε και η τακτική (περιμένω και βγαίνω στην κόντρα) είχε ακυρωθεί από το σπουδαίο γκολ του Κάμπορα, Ο Σάντος δεν έκανε τίποτα και περίμενε στοϊκά την κατάρρευση. Διάβασα ότι τον εξέπληξε η κάρτα στο Γκαρσία. Εμένα με εξέπληξε αυτό ως δικαιολογία: μου μοιάζει αστείο να το επικαλείται ένα προπονητής που έχει κερδίσει (ή έχει κρατήσει το αποτέλεσμα σε) ένα πλήθος από ματς στα οποία έπαιζε με παίκτη λιγότερο! Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ κάνει ένα άθλιο ματς την πιο κρίσιμη στιγμή του πρωταθλήματος του γιατί εμφανίζεται αγχωμένος και η εντυπωσή μου είναι ότι κουβαλάει το άγχος του προπονητή του που έκανε βιντεοθεραπεία και τακτική ανάλυση του αντιπάλου στην ομάδα μέχρι και την Κυριακή το πρωί! Γιατί αγχώθηκε ο Σάντος; Γιατί βρήκε απέναντι του ένα αληθινό προπονητή κι όχι μαθητευόμενους, σκάουτερ, ή φοβητσιάρηδες έλληνες που τρέμουν τον ΠΑΟΚ. Ο Κούπερ κάνει ένα ρεσιτάλ σε όλα τα επίπεδα. Το κύριο χαρακτηριστικό του Αρη είναι ότι απλώνει την αμυντική τετράδα του ΠΑΟΚ παίζοντας με το αριστεροπόδαρο Μεριέμ δεξιά και τον δεξιοπόδαρο Κάλβο αριστερά, ώστε και οι δυο να μην παίρνουν το βάθος του γηπέδου αλλά να συγκλίνουν και να απειλούν ή να παίζουν το ένα – δυο με τους δυο κυνηγούς. Αποτέλεσμα αυτού του στρατηγήματος, (ξαναδείτε τις φάσεις των γκολ και ειδικά το πρώτο, αλλά και τη φάση του πέναλτι), είναι να δημιουργηθούν πολλά «ένας εναντίον ενός» που όπως έχω γράψει πριν το ματς ήταν το πρόβλημα του ΠΑΟΚ: ο Κοντρέρας κι ο Μαλεζάς χωρίς να χουν κοντά τους το Σνάουτσερ (κυρίως) και το Λίνο (που χάθηκαν στο μαρκάρισμα του Κάλβο και του Μεριέμ) στα ένας εναντίον ενός με τον Κόκε και τον Κάμπορα χάσαν τα αυγά και τα καλάθια. Άκουσα πολλά και για το Σπάθα. Αν ήμουν ο Αρης θα ήμουν έξαλλος μαζί του. Οι αποφάσεις του μετά το 2-0 ήταν επιδείξεις μαγκιάς που δεν αφορούν το ματς αλλά δικά του θέματα: αν δεν υπήρχαν οι δυο αποβολές η συζήτηση θα ήταν ελάχιστη. Ο Σπάθας που σημειωτέον έχει δώσει εγγυήσεις σοβαρότητας το Σάββατο σε όλους του τους προϊστάμενους παίζει έδρα όχι περισσότερο από ότι ο Καλόπουλος στο ματς της Τούμπας, αλλά με τις αποβολές του κάνει κάτι ακατανόητο: δημιουργεί ένα τεράστιο θέμα χωρίς να υπάρχει λόγος αφού ο ΠΑΟΚ ήταν στο καναβάτσο. Το ότι χάρισε μια δυο κάρτες στους παίκτες του Αρη σε ένα ντέρμπι είναι πταίσμα, το ότι αλλάζει κριτήριο μετά το 2-0 για να διαλύσει τον ΠΑΟΚ είναι ακατανόητο. Για αυτή του την επίδειξη μαγκιάς προβλέπω ότι δύσκολα θα μείνει του χρόνου στους πίνακες δεδομένο ότι έχει ήδη δυο τιμωρίες και κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει λάθη (από τα δικά του) και σε κάποιο από τα ματς που σίγουρα θα πάρει στα play offs.
Σχολιάστε, ειδικά οι οπαδοί ΠΑΟΚ. Φαντάζομαι ξέρετε από που είναι το κείμενο.