Δεν ξέρω τι παίζει εκεί Γερμανία, αλλά από torrent πάει πιο γρήγορα. Αισθητά πιο γρήγορα.
Το iso του ubuntu είναι η #1 επιλογή μου για να τεστάρω ταχύτητες σε torrents.
Printable View
Με λίγα λόγια το κάνεις για να ελαφρύνεις το φόρτο των servers του ubuntu. Εφόσον το έχουν κατεβάσει ορδές χρηστών που είναι διατεθειμένοι να στο δώσουν, δεν έχεις λόγο να το κατεβάζεις μόνο από το ubuntu.com.
genikotera na exeis ipopsin na to kapseis se sxetika xamhlh taxitita.
δεν υπαρχει επιστροφη
σε 62% θα ειμαι ενας απο σας :touched:
prwto post apo to ubuntu :touched:
paw taxydromeio kai tha psaksw ta ellinika meta
System -- > Preferences -->Keyboard
(βάνεις όσες γλώσσες θες στο Layouts)
Μετά click στο layout options και ξανά click εκεί που λέει Key (s) to change layout και βάζεις ότι σε βολεύει)
Μετά (μπακάλικα το κάνω εγώ δεν ξέρω άλλο τρόπο)
Πας στο panel δίπλα από εκεί που μοιάζει με ηχείο , δεξί click και Add to Panel και επιλέγεις το Keyboard Indicator και click στο add to panel και έχεις και το visibility στο τι γλώσσα χρησιμοποιείς
θενξ σε ολους
εχω σοκαριστει με το ποσο ευκολα εγκατασταθηκαν και ποσο user friendly ειναι
ρε, εκτυπωση χωρις drivers ρε. λιγο ελειψε να βαλω τα κλαμματα :touched:
προτείνω και αυτά
υπάρχει για Linux κάνενας player στα κυβικά και τις δυνατότητες του winamp; Βρήκα αρκετούς να κατεβάσω, απλά ρωτάω τους έμπειρους για να μην πάω στα τυφλά.
Εμένα μ'αρέσει ο Banshee αλλά όπως βλέπεις είναι περισσότερο iTunes-like (όπως και οι περισσότεροι linux players άλλωστε).
Άλλοι που μπορείς να δοκιμάσεις είναι τα Songbird, Listen, Exaile.
Βασικά το audacious είναι πολύ ελαφρύ και μοιάζει με winamp, αλλά πρέπει να σε προειδοποιήσω ότι η τελευταία μου επαφή με winamp ήταν κάπου στο 2000-2001 οπότε δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα ο παραλληλισμός.
Βασικά βάλε exaile και άσε τα άλλα. Κι αν έχεις όρεξη γράφεις και τα δικά σου plugins σε Python και κάνει ότι θες.
giati oxi rhythmbox?
Το Audacious είναι Winamp-clone. Ίδια shortcuts λέμε.
Επίσης αν είσαι άνετος με την εγκατάσταση από πηγαίο κώδικα, δες και το πλαγκίν μου :D
δε μπορω να εκτυπώσω από adobe reader. κανονικα θα μου αρκουσε και ο απλός file viewer, αλλα θελω να εκτυπώνω 2 σελίδες σε μία και μπρος πίσω και στο file viewer (αυτος ειναι ο evince?) το μπρος πισω ειναι απενεργοποιημενο. οπότε ή έχετε καμιά ιδέα πως ενεργοποιείται το εκτυπωση μπρος πισω, ή τι λείπει για να εκτυπώσω από acrobat reader ή ποιες λέξεις να ψάξω ακριβώς στα φορα του ubuntu, γιατι το "print problem acrobat reader" δε με βοηθησε. Ή προτεινεται εναν pdf viewer που επιτρεπει την μπρος πισω εκτυπωση
α, ναι, και με το που παταω print ston acrobat, κλεινει/εξαφανιζεται το αρχειο. και με το http://noscope.com/journal/2009/10/v...er-bookmarklet το ιδιο συμβαινει =/
λεπον χωρις καμια διαθεσις να θαψω το λειτουργικο...εκφραζω μια αποριαν...
ποσο πιο φρεντλυ ειναι αυτο που σε αναγκαζει να αναζητας βοηθεια για το παραμικρο πραμα σε φορουμια? εννοαω οκ κλασικα ''αμα το μαθεις μετα πετας'' αλλα γιατι να ειναι τοσο τζισκολο μεχρι να το μαθεις?
αφορμη βεβαιας το αποπανω ποστ αλλα και το γεγονος οτι ενας φιλος εβαλε...και τρωει την μιση μερα του στο να ψαχνει πως θα δει τις τσοντουλες που κατεβασε...
1) Ο φίλος σου ψάχνεται γιατί έβαλε κάτι καινούριο. Θέλει λίγο χρόνο να το μάθεις.
2) Όταν, πχ, πρωτοείδες ότι μπορείς να δεις ταινία με υποτίτλους, δεν έψαχνες στο νετ βοήθεια για το πως γίνεται; Για Windows μιλάω.
3) Δεν είναι πιο φρέντλυ. Είναι αρκετά φρέντλυ, κι επίσης πιο πάουερφουλ. Και επίσης ελεύθερο.
Αυτά εν συντομία.
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ printer στο Ubuntu. Έψαξα λίγο (ελάχιστα) και μία μπακαλίστικη λύση μπορεί να είναι αυτή. Αν δεν τα καταφέρεις ρώτα και στα ubuntu forums ή στο ubuntu-gr. Αν το βρεις πες μας έτσι από περιέργεια.
Για δοκίμασε κι αυτό http://linux.about.com/od/eco_howto/a/hwteco21t00.htm (ναι το ubuntu τρέχει CUPS).
ειναι κακο να μην ξερεις απλες command lines, ψαχνεις μια ωρα να βρεις τη σωστη προσθαφαιρώντας / και :
με τα πολλα εχω φτασει στα εξής:
εχω πλεον το hp control device (το τελευταίο firmware δεν εγκαθίστανται για κάποιο λόγο, μένω με το default προηγούμενο). ούτε στο control device έχει πουθενα option για double side printing, οποτε παιζει να μην το υποστηρίζει απλά ο hp για linux. αμνηζιακ με το μακ σου τι παίζει, μπορείς να εκτυπώσεις μπρος πίσω;
σ'αυτό που με έδωσε ο cloud τώρα (εκει κολλάει το ότι ειναι καkό να μην ξέρεις κομαντ λαινς): κατ'αρχην δηλωνω ηλίθια και δεν ξέρω αν το
lp -o sides=two-sided-short-edge filename
έπρεπε να το δώσω στο terminal, αλλά εκεί το έδωσα, γιατί οτιδήποτε άλλο
δε βγάζει νόημα. Όταν τελικά βρήκα το σωστό pathname και ξεκίνησε η
εκτύπωση, δεν έγινε κι απτις δυο πλευρές. Οπότε ή δεν έκανα κάτι καλά
στο CUPS (έκανα, σωστη πιστευω, εγκατασταση του εκτυπωτή) ή απλά ο
hp officejet 5610 δεν εκτυπώνει και τις δυο πλευρές σε linux.
ευχαριστώ για το χρόνο σας
ωχ εγώ κατάλαβα ότι θέλεις να εκτυπώσεις δύο σελίδες σε μία σε φάση σμίκρυνση και όχι μπρος πίσω! συγνώμη αν σε μπέρδεψα.
κοίτα τώρα ο απλός ο χρήστης σε τί τριπάκι έχει μπεί για να τυπώσει μπρος-πίσω
rage δεν εγινε τιποτα, δε με μπερδεψες. και για να απαντησω, από ubuntu εκτυπώνεις αυτόματα, απλά αυτό το both sides μου χει σπασει τα νευρα. και έχω αρχίσει να πιστεύω οτι αυτο το πράμα το υποστήριζαν τα χρ κι όχι ο εκτυπωτής (αν κάτι τέτοιο είναι δυνατόν)
λοκαστ, βοηθα και εξηγησε τι εννοείς. στο πηγάδι κατουρήσαμε οι απλοί γιουζερς; =/
επίσης άλλαξα τη ρύθμιση στο system > printing, εκει υπάρχει το γαμω both sides, γιατί δεν το βλέπει το evince? ουτε το acrobat.
αναφέρομαι στο πόσο πιο φιλικό έχει γίνει το λινουξ για τον μέσο χρήστη. Ναι μεν έχει κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά έχει ακόμα αρκετά προβλήματα.
ο απλός χρήστης είναι αυτός που δεν έχει όρεξη/γνώσεις/χρόνο για να ψάξει πως γίνεται κάτι που θέλει να κάνει. Θέλει να πατήσει το κουμπάκι, δεν τον νοιάζει αν είναι ελεύθερο το λειτουργικό, αν τρώει πόρους ή αν μπορεί να του αλλάξει τα φώτα με τις παραμετροποιήσεις. Θέλει απλά να πατάει το κουμπί.
δεν ρωτησα οχι, αλλα και στη σελιδα της hp για linux δε φαινεται να υπαρχει κατι. υπαρχει απ'οτι φαινεται ενα μοντελο officejet μονο που υποστηριζει το both sides αυτοματα. του εχω αφιερωσει περισσοτερο χρονο απ'οτι πρεπει, αλλα επειδη εκτυπωνα πολυ συχνα 2 σελίδες σε μία και μπρος πισω (αρα συνολικα 4 σελίδες σε ένα Α4) και ο υπολογισμός γινότανε αυτόματα, σπαστηκα λίγο.
λοκαστ, δεν πιάνω το ύφος. οι περισσότεροι είναι απλοί γιουζερς που το ψάχνουν στα φορα λίιιγο παραπάνω μπας και βγάλουν ακρη, μέχρι command line προσπάθησα (αυτό που πόσταρε ο cloud) και δε βγήκε άκρη. ούτε τους προγραμματιστές του ubuntu εβρισα που δε σκέφτηκαν να συμπεριελάβουν αυτή τη δυνατότητα, ουτε και κανεναν άλλο. να λέμε κάθε φορά που έχουμε πρόβλημα "αλλά να είναι καλά αυτοί που το ανέπτυξαν και είναι open software";
Nα συμπληρώσω πως φταίει το ubuntu και το κάθε ubuntu που οι ΑΤΙ πχ γαμιούνται με αυτό και δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το compiz. Η ΑΤΙ ως εταιρεία(όπως και η ΗΡ στην περίπτωση αυτή) δεν φέρουν ΚΑΜΙΑ ευθύνη. Και τι δηλαδή που οι drivers τους είναι για τον πούτσο; Φταίει το linux, το λένε όλοι. O Πέτρος ο πέτρας, ο Νίκος ο πεταλούδας, ο Μπάμπης ο σουγιάς, κι ο Μπίλης ο Πόρτας ακόμα το λέει.
οχού κούραση. αφου λέει ότι βρήκε την ρύθμιση αλλά η ρύθμιση δεν περνάει στο πρόγραμμα.
Σ'αυτο που λές, οι drivers της ΑΤΙ είναι για τον πούτσο και στα windows και απορώ ποιος αγοράζει ακόμα ΑΤΙ κάρτες. Απο την άλλη και η ΗΡ σιγά μην ανοίξει τους drivers της για να δεί όλος ο κόσμος ότι οι εκτυπωτές τους ζητάνε αντικατάσταση μελανιού όταν το μελάνι είναι στο 40%.
Χρησιμοποιώ linux απο το 98 on and off, και σαν αποκλειστικό λειτουργικό απο το 2005 εώς το 2008. Και ξέρεις γιατί το παράτησα?Γιατί δεν είχα ούτε τον χρόνο ούτε την όρεξη να ασχολούμαι με το να κάνω το pc να δουλέψει όπως πρέπει. Την μία κολούσε το κομπιζ (nvidia), για να κάνω εγκατάσταση κάποιο πρόγραμμα που δεν το έβρισκες σε κανένα repo ήθελε να εγκαταστήσεις πρώτα χίλιες δυό άλλες μαλακίες, και στο τέλος τα παρατούσες χαμένος στα dependencies.
Απο το 2006 και μετά που απέκτησα διάφορα λαπτοπ με wireless, ακόμα δεν έχω καταφέρει να κάνω το wireless να δουλέψει. Και αυτό με τσιπάκια ιντελ και ριαλτεκ. 4 χρόνια μετά και τα μόνα τσιπάκια που δουλεύουν out of the box είναι αυτά της atheros.
To linux δεν είναι για τον απλό χρήστη, είναι για τον tech savvy χρήστη, που έχει όρεξη να ψαχτεί λιγάκι.
Λοιπόν, χελπ. Θέλω να αλλάξω λειτουργικό και στο desktop μου καθότι δεν την παλεύω άλλο με τα windows. Το θέμα είναι ότι χρειάζομαι απαραιτήτως κάποια εξειδικευμένα (έως επαγγελματικά) προγράμματα τα οποία στα ubuntu δεν τρέχουν με wine. Δεν μπορώ να πω ότι θα βρω κάτι ανάλογο, μιλάμε για προγράμματα που δεν δίνουν περιθώρια για υποκατάστατα. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να τα χρησιμοποιήσω σε περιβάλλον ubuntu; Μήπως αν βάλω άλλη διανομή να έχει λιγότερα προβλήματα συμβατότητας; Αν δεν γίνεται τίποτε θα κάνω dual boot λογικά, αλλά προσπαθώ να το αποφύγω.
Υπάρχει, φτιάχνεις virtual machine και βάζεις winxp μέσα. Πες μου τι cpu και ram έχεις να σου πω κατά πόσο είναι καλή λύση αυτό.
Η διανομή δε παίζει ρόλο στο θέμα.
Pentium 4 στα 3,2 GHz
1500 MB RAM
Κάνουμε τπτ; :P
Χλωμό σε βλέπω :p
Δε χάνεις τίποτα βέβαια να δοκιμάσεις, η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη, αλλά εάν τα προγράμματα που τρέχεις είναι απαιτητικά θα ψιλοσέρνεσαι.
Λόγω cpu ή λόγω ram; Να καταλάβω με πόσα λεφτά σώζεται η κατάσταση. Πάντως η μητρική μου λόγω αντικατάστασης που έγινε κάποια στιγμή σηκώνει και διπύρηνο.
Και τα 2. Για να τρέχει καλά ένα virtual machine θέλει dual core κι 1 gb ram δικό του (και με 512 θα γίνει δουλειά αναλόγως την χρήση). Αν σηκώνει σίγουρα η μητρική σου 2πύρηνο πάρε έναν τώρα που βρίσκεις ακόμα και είναι φθηνοί. Αν βρεις και cpu με υποστήριξη Virtualization (οι amd έχουν όλοι, οι intel δυστυχώς όχι όλοι) θα είσαι άρχοντας. Ψάξτο και λίγο όπως είσαι όμως, κατέβασε virtual box εγκατέστησε του ένα linux και δες πως πάει.