Σύλληψη μέλους των Επιτροπών Αγώνα "Δεν Πληρώνω"
Printable View
Είχαν έρθει λέει κορινθία και έκαναν ντου στην τροχαία και έκαψαν έγγραφα, λογικά με αυτό έχει να κάνει.
οι κατηγοριες δεν μας ειναι γνωστες αλλα παμε στο τμημα ολοι να φωναξουμε για την αθωοτητα του και να απαιτησουμε να αθωωθεί ..Quote:
Οι κατηγορίες δεν μας είναι ακόμη γνωστές, αλλά συνδέονται με τις δράσεις του κινήματος μέσα στο Σαββατοκύριακο. Μείνετε συντονισμένοι εδώ. Το Νομικό τμήμα του κινήματος θα έχει σύντομα ενημέρωση. ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ. ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.
γενικά οι συγκεκριμένοι ("επιτροπές αγώνα") είναι λίγο κούκου, βαριέμαι να επεκταθώ αυτή τη στιγμή αλλά κάνουν διάφορες παπαριές
κακό σκυλί...Quote:
Όταν κατέβηκαν από το λεωφορείο, ο νεαρός πυροβόλησε τον ελεγκτή δύο φορές με όπλο στα πόδια. Το κινητό του έσωσε τον -τυχερό μέσα στην ατυχία του- ελεγκτή, καθώς οι δύο σφαίρες εξοστρακίστηκαν πάνω σε αυτό.
αν και μάλλον είναι μπούρδα.
ίσως είχε νόκια 5210.
αλλού διάβασα για αεροβόλο, αλλού για .22, ζήτω τα ΜΜΕ.
αν ειναι δυνατον να τον πυροβολησε με οπλο απο 1-2 μετρα και να εξοστρακιστηκε η σφαιρα στο κινητο, δηλαδη τι αλλο θα διαβασουμε
Υποθέτοντας οτι η κοινή αφαιτηρία μας είναι μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης, ας πούμε ο συνασπισμός που αποτι καταλαβαίνω και εσύ ψηφίζεις, δεν νομίζω οτι διαφωνούμε στην κοινωνία στην οποία θα θέλαμε να ζούμε, σωστα?
Εκεί που διαφωνούμε είναι στο πως θα φτάσουμε εκεί, εγώ λέω με πούτσα και ατσάλι σε παπάδες/μπάτσους/εργολάβους/αργόσχολους και με μια νιου κέινζιαν οικονομια στα Σουηδικά πρότυπα (ενοώντας βέβαια τη Σουηδία επι Ούλοφ Πάλμε, όχι τον καραγκιόζη τον ράινφελντ και την ηλίθια σαλίν που μεχρι πριν 2 βδομάδες ηταν πρόεδρος των ΣΔ). Εσύ λές παιρνώντας τσάμπα απο τα διόδια και βγαίνοντας απο το ευρώ. Οπότε μου φαίνεται λογικό να σε ρωτήσω με πια βάση πιστεύεις οτι μια φαρσοκωμοδία του στυλ "περνάω και δεν πλερώνω" εχει οποιαδήποτε πιθανότητα να οδηγήσει σε μια πιό δίκαιη διανομή του εισοδήματος. Όπως επίσης μου φαίνεται λογικό να σου επισημάνω πραγματα που είναι ανεξάρτητα απο τις πολιτικές πεποιθήσης του καθένα, όπως το οτι "αν βγούμε απο το ευρώ θα πεινάσουμε", το οποίο είναι απλώς μια καζουαλ παρατήρηση του στυλ "ο ήλιος βγαίνει απο την ανατολή" που ισχύει είτε σαρέσει είτε όχι. Οταν θέτω ερωτήματα πχ στον Ικόνοκλαστ, ή στον Ατομ Σμασερ, ή στον Κάλκι και απαντάνε σαν άνθρωποι. Εσυ απαντάς με κνήτικα σλόγκαν και "χιούμορ", γιαυτό νομίζω οτι δικαιούμαι να σχηματίσω την άποψη οτι είσαι ψωνάρα.
Πρώτον, "μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης" θα σου πουν ότι θέλουν 99 στους 100, δε λέει κάτι αυτό ούτε δείχνει κάποια πολιτική ταύτιση. Δεύτερον, δεν ψηφίζω συνασπισμό, έχω ψηφίσει δηλαδή και επειδή γενικά δε θεωρώ τις εκλογές το άλφα και το ωμέγα της πολιτικής παρέμβασης κάποιου δεν αποκλείω να ξαναψηφίσω κάποια στιγμή, κρίνοντας επιτόπου τις συνθήκες, αλλά άμεσα δεν υπάρχει περίπτωση. Τρίτον, πώς περιμένεις να κάνουμε σοβαρή συζήτηση όταν μου λες ότι δεν οδηγεί σε πιο δίκαιη διανομή του εισοδήματος το να μην πληρώνω τρίευρα εγώ ως μισθωτός στον μπόμπολα. Κάθε φορά που δεν πληρώνω διόδια γίνεται συγκεκριμένα, αν καταργηθούν συνολικά τα διόδια τότε θα έχει και μόνιμο και καθολικό χαρακτήρα. Γενικά, αν θες να αξιώνεις σοβαρές απαντήσεις τότε μίλα σοβαρά.
Όταν μου λές οτι έχεις περάσει 7 φορές δηλαδή γλύτωσες 20 ευρώ απο τα νυχια του μπόμπολα, νομίζω ειναι απλό να καταλάβεις γιατι μου φαίνεται γραφική η στάση σου. Αν κάποιος αναγκάζεται να πληρώνει διόδια καθημερινά είναι εντελώς διαφορετική ιστορία, αλλά δεν νομίζω οτι κάποιος που γλυτώνει 20 50 η 100 ευρώ το χρόνο δικαιούται να νομίζει οτι προσφέρει κάτι στο θέμα της δικαιοσύνης στην κοινωνία - αν πήγαινες να σπάσεις τα φορτηγά του μπόμπολα θα ήταν διαφορετική η κατάσταση γιατι τότε όντως θα είχε ζημιές που θα τον έκαναν να το σκεφτεί δύο φορες πριν κάνει άλλη τέτοια σύμβαση.
Όσον αφορά την κατάργηση των διοδίων, ναι, αν είσαι διατεθημένος να σκάς το 500αρικάκι κάθε χρόνο σε τέλη κυκλοφορίας κανένα πρόβλημα, αλλα απο κάπου πρέπει να μαζευτούν λεφτά για το χτίσιμο και τη συντήρηση των δρόμων και επειδή σε αυτή τη χώρα κανείς δεν γουστάρει τους φόρους, μου φαίνεται πιο πρακτικό το σύστημα των διοδίων, δεδομένου οτι έτσι δεν επιβαρύνεις με τέλη αυτόν που παίρνει πχ το μετρό. Και αυτό στο λέω εγώ που όταν είμαι ελλάδα χρησιμοποιώ την αττική οδο 2 φορές τη μέρα.
Περι σοβαρότητας, ΟΚ, εκεί πρέπει να έχεις επίγνωση του τί γράφεις. Όταν εσύ ως πάνος μιλάς σε κινητό φτιαγμένο στη Φινλανδία, τρως τυρί απο τη Γαλλία, παίζεις μπασο φτιαγμένο στην αμερική και οδηγείς αυτοκίνητο φτιαγμένο στην Ιαπωνία, υποθέτω καταλαβαίνεις οτι αυτά τα πράγματα μπορείς να τα αγοράζεις επειδή πληρώνεις με ένα νόμισμα που έχει αξία και οτι αν είχες δραχμές δεν θα μπορούσες να το κάνεις. Οπότε οταν βγαίνεις και πετάς το θέμα της εξόδου απο το ευρώ σαν να εισαι διατεθημενος να ζήσεις χωρίς τα παραπάνω (υποθέτω δεν είσαι) περιμένεις να απαντήσω σοβαρα? ΟΚ, αν είσαι διατεθημένος να ζήσεις χωρίς τα παραπάνω μαγκιά σου αλλα σε κάθε άλλη περίπτωση νομίζω οτι είναι αυταπόδεικτη η γελοιότητα του συλλογισμού.
Πρώτον όταν πηγαίνουμε και ανοίγουμε συλλογικά τα διόδια περνάνε χιλιάδες αυτοκίνητα και ναι, εκεί η ζημιά είναι έως και κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Με πρόχειρους υπολογισμούς πιστεύω ότι στα ανοίγματα στα οποία έχω συμμετάσχει συνολικά έχουμε στοιχίσει εύκολα πάνω από 100.000 ευρώ στους εργολάβους. Και αν μειωθούν έστω και λίγο τα διόδια, όπως λέγεται, δικό μας έργο θα είναι. Από εκεί και πέρα, εντάξει, κι εμείς βλέπαμε ταινίες καταστροφής όταν ήμασταν μικροί, η αλήθεια όμως είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν ευρώ και καταφέρνουν με ένα μαγικό τρόπο και ζουν, όπως και εμείς μέχρι πριν μια δεκαετία. Και όχι, το γενικό επίπεδο διαβίωσης στα 90ς δεν ήταν χειρότερο από ό,τι είναι σήμερα, εκτός αν το μόνο κριτήριο είναι το "ζομγκ πώς ζούσαμε χωρίς αιφον", το οποίο φυσικά γινόταν επειδή δεν υπήρχε. Γιατί πχ εγώ θυμάμαι και τους γονείς μου με δυο αμάξια από πριν γεννηθώ, και με τηλέφωνο (στο οποίο μιλούσες και ωωωωωώρες ολόκληρες με μια μονάδα), και με τηλεόραση, γενικά με όλα τα καλά της τότε τεχνολογίας. Και θυμάμαι να παίρνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά με τις σακούλες και να τα πετάμε επειδή δεν προλαβαίναμε να τα φάμε, και τις μπύρες όταν πρωτοπέρασα πάτρα τις θυμάμαι στις 300 δραχμές, να βγαίνουμε και να πίνουμε 6-7 κάθε φορά για πλάκα, ωραία περνάγαμε τώρα που το σκέφτομαι, ναι, δε θα με χάλαγε.
Ο πληθωρισμός επι δραχμής ήταν γύρω στο 20%. Επι ευρώ γύρω στο 5%. Όταν μπήκα στο δημοτικό με 20αρικο αγόραζα τυρόπιτα, όταν μπήκα στο γυμνάσιο ήθελα 100 δραχμές για μια τυρόπιτα! Μιλάμε για 5πλασιασμό σε 6 χρόνια και η τυρόπιτα δεν είναι τυχαίο παράδειγμα γιατι στην τιμή της περιλαμβάνονται πολλά τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας, πχ γαλακτοκομικά, σιτηρά, η τιμή του μηχανήματος που την κρατάει ζεστή, τα μεταφορικά απο το φούρνο στο σχολείο κλπ. Όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο η τυρόπιτα έκανε 1 ευρώ και όταν βγήκα (πάλι σε 6 χρόνια γιατι περασα και 2 χρόνια στη σουηδία χροστώντας 2 μαθήματα για πτυχείο) έκανε 1.5. ΟΚ, ο φαντομντακ δεν τα έχει ζήσει αυτά αλλα εσύ κάτι θα έπρεπε να θυμάσαι.
Αυτό για όλα τα καλά της τεχνολογίας, είναι σχεδόν εξωφρενικό - το 1988 που αγόρασε ο πατέρας μου το πρώτο βίντεο, μαζευόταν σπίτι μου η μισή Ηλιούπολη για να δούμε νοικιασμένη ταινία με τα νιτζάκια. Επίσης, πάρε τη μουσική. Δες με τι όργανα παίζαν οι μεγάλες μπαντες των 80ς, αν είχες Έπιφον θεωρούσουν μεγιστάνας. Σήμερα σε κάθε λαιβ που βλέπω το κάθε 15χρονο έχει και απο μία Λες Πώλ αυθεντικότατη. Γενικώς στο θέμα του πληθωρισμού εισαι φαιρ εντ σκουέρ λάθος, αν κάνεις τον κόπο να πας στο σαιτ της στατιστικής υπηρεσίας που δημοσιεύονται τα στατιστικά απο τις τιμές διαφόρων αγαθών θα δεις οτι δεν σου λέω ψέματα.
Τώρα όσον αφορά τα 100 000 ευρώ, μιλάμε για ποσό που είναι ασήμαντο για έναν μεγάλο εργολάβο, απο εκατομύριο και πάνω κάτι γίνεται. Αλλα σου λέω οτι σε μια χώρα που γινεται της ΠΟΥΤΑΝΑΣ, απο την άποψη οτι βγάζει σχεδόν το ΑΕΠ του βελγίου αλλα στην ελλάδα η χαμηλότερη σύνταξη είναι 220 και στο βέλγιο 1500, το να κάνεις ΚΙΝΗΜΑ "δεν πληρώνω διόδια" μου φαινεται κάπως... Ιδίως όταν ξέρεις οτι στο τέλος ο εργολάβος θα τα πάρει τα λεφτά, είτε κάνοντας μυνήσεις, είτε παίνρνοντας αποζημιώσεις απο το κράτος.