απιστευτο...εδωσε λινκς...λολ
Printable View
απιστευτο...εδωσε λινκς...λολ
Δεν νομίζω να έχω βιονικά αυτιά, αλλά διαφορές στον ήχο καταλαβαίνω και εγώ (και χωρίς discman που βρίσκω ουσιώδη διαφορά). Όπως μου φαίνονται παραψηφιοποιημένες και πολλές νέες βινυλιακές κυκλοφορίες, σαν cd ένα πράγμα.
Πάντως είναι γεγονός, οτι χρειάζεται πανάκριβο ηχοσύστημα για να είναι οφθαλμοφανέστατη η διαφορά, αφού σε κάποια πράγματα είναι μηδαμινή. Μιας και λέμε για κασέτες, μου θυμίζει τις κασέτες χρωμίου που αγόραζα (για τα "καλά" πράγματα) νομίζοντας και πιστεύοντας οτι θα έχω καλύτερο ήχο... χωρίς να τις υποστηρίζει στο κασετόφωνο...
Η διαφορά για εμένα είναι οτι στο mp3 ακούς επιπόλαια τη μουσική και στο ΥοuTube ακόμα χειρότερα... αλλά αυτή είναι απλώς μια άποψη.
Έχω πει μαλακίες σε αυτό το φόρουμ ανά καιρούς, αλλά οι μεγαλύτερες είναι σίγουρα κάπου σε αυτό το θρεντ, στη κλασική φάση το mp3 είναι για το πούτσο, η διαφορά με το σιντι είναι τεράστια, πως ο άνθρωπος ακούει μέχρι τα 20khz (αρχίδια τελικά, η μάλλον σε περιπτώσεις και απειροελάχιστα) και πως τα σκατοακουστικά μου έβγαζαν τέτοιες συχνότητες (με την ευφράδεια και το σε-γαμάω στυλάδι του er είχε κάνει και πίσω και ο καημένος ο coil που ήξερε καλά σαν ηχολήπτης). Στην πραγματικότητα αυτό που χάνεται από ένα mp3 καλής ποιότητας (άνω των 256) είναι λιγότερο από 1% του ακουστού ήχου ας πούμε, οπότε διαφορά καταλαβαίνεις μόνο εάν είσαι ψυχολογικά προετοιμασμένος και προδιαθετειμένος να καταλάβεις! (συν βέβαια ότι πρέπει να ακούς από πολύ καλά ηχεία και να έχεις καλό αυτί). Με άλλα λόγια όσοι έχετε γεμίσει με flac το δίσκο σας δε κάνετε και τπτ τρομερό, από την άλλη όμως για τέτοιες διαφορές (μεταξύ γαμάτου και υπεργουάου ηχοσυστήματος) άλλοι σκάνε 5 χιλιάρικα, οπότε..
γιατι αναφερετε τα υπερσυστηματα? ακομα και στο pc την καταλαβαινεις την διαφορα...εδω υπαρχουν εμφανεστατες διαφορες μεταξυ δυο ιδιων αλμπουμ ριπαρισμενων στα 320 ρε
καλο και κακο ριπ...δεν σας λεει κατι? και μιλαω για ριπ που εγινε απο το pc κι οχι απο δυο διαφορετικες αναλογικες πηγες πχ
φθογγε τα ''καλης ποιοτητας'' mpfree δεν εχουν να κανουν απαραιτητα με το bitrate αλλα με την σωστη κωδικοποιησις...εχω τοσα και τοσα 160αρια που ακουγοντε σαν wav μπροστα στα 320
αλλα εχω και 320αρια που ακουγοντε απειρως καλυετρα απο συγκεκριμενα ριπ σε λοσσλεςς
αυτο το 1% που λες παντως πρεπει να ειναι πολυ βαρυ το ατιμο
τεσπα εγω σε προτεινω να προετοιμαστεις και αρνητικα αν θες και να κανεις ενα τεστ με αυτο το ριπ αυτου του αλμπουμ πχ και του ιδιου οχι στα 320, αλλα σε ενα απλο λαικο flac του θεου
αν δεν καταλαβεις την διαφορα ε...εισαι μεταλλας
μεταλλάς είμαι έτσι κι αλλιώς και το 1% το γράφω σαν ένα παράδειγμα καλού ριπ. Ναι, έχεις δίκιο, η διαφορά μεταξύ καλού και κακού ριπ είναι μεγαλύτερη από αυτή μεταξύ καλού ριπ και σιντι. Δε ξέρω πόσο συχνά υπάρχουν κακά ριπ (και αυτό είναι καλό πόιντ) επειδή σπάνια έχω και το αντίστοιχο σιντι για να ακούσω, σαν μία θεωρητική έννοια πάντως, το mp3 δεν είναι προβληματικό. Τα vinyl rip (όσον αφορά το Bardo Pond) είναι ΠΑΝΤΑ προβληματικά, και αυτό δεν έχει καμία σχέση με το mp3, (βασικά σαν κασέτα ακούγονται) αλλά αυτό έχει να κάνει με το πως μεταφέρεται ο ήχος από το βινύλιο στην κάρτα ήχου (από αναλογικό στο ψηφιακό τομέα δηλαδής), που είναι προβληματική σύνδεση είτε εξ΄ορισμού είτε λόγω κακής χρήσης/άγνοιας, δεν το έχω κάνει και δεν είμαι σίγουρος.
υγ. είμαι και μεταλλάς επειδή 2 φορές στο κείμενο έγραψα αντί ριπ, ριφ.
αν υπαρχει κακη χρηση τοτε υπαρχει και καλη χρηση αρα ΔΕΝ ειναι παντα προβληματικα
ε και οταν καποιος κανει ριπ κατι τετοια...
http://pixhost.info/avaxhome/6c/45/0009456c_medium.jpeg
200 gram κλπ...και χρησιμοποιαει αυτον τον εξοπλισμο....
...ε μαλλον φαινεται να ειναι μαστορας και θα βγει καλο το μαλλιQuote:
Music Hall MMF 5.1 Turntable
Goldring 1042GX reference Cartridge
Belari VP-129 Tube Phono PreAmp
Tascam US-144 external USB 2.0 Audiointerface
Interconnections by "Goldkabel"
Audacity 1.3 Recording Software
επισης εισαι μεταλλας γιατι μπερδεψες τους Bardo Pond, μια μπαντα προσιτη σε μεταλλαδες
με τον Bevis Frond εναν καλλιτεχνη που ο,τι κι αν κανει (αναφορες, συλλογες, λινξ) ο μινμιν βρισκει τοιχο στους μεταλλαδες
:p
ειναι επειδη ο Saloman ειναι αχτενιστος
χαχα βασικά κανένα από αυτά δε τα 'χω ακούσει οπότε λογικό να τα μπερδέψω ναι!
Πσ. μινμιν σε έχασα, αυτά για ηχογράφηση είναι εξοπλισμός, όχι mp3 rip
πσ.2 κατάλαβα, για μεταφορά από βινύλιο σε σιντί, οκ.
ηχογραφησε σε πικαπ δηλαδη ο μαλλιας...λολ τι λες?
σε πρόλαβα! (βλέπε υγ2)
απλά προτιμώ βινύλιο.Με τις τόσο χαμηλές τιμές (που μπορώ δλδ να βρώ από άκρες που έχω), που βγαίνουν στα 5-8ε το lp και 1-4 το 7αρακι,ε θα είμαι μαλακας αν μείνω μόνο στο mp3.
Γουστάρω όμως και mp3.
εννοειτε βινυλιο...ακομα και στην ροκ μουσικη (γενικα) οπου δεν αναδεικνυετε η διαφορα σε τοσο μεγαλο βαθμο οπως σε αλλα ''high fidelity'' ειδη,παλι το κερδαει το cd
και μιας και πιασαμε τα αναλογικα...δειτε τι ειχαν βγαλει καποτε....
Spoiler
καλά, σύμφωνα με ότι έχουν πει παραπάνω σπουδαίοι χρήστες του φόρουμ, η γνώμη μου εξετάζεται αλλά παραμένει γνώμη μου και: δεν ξέρω για τι βινύλια μιλάτε αλλά η αλήθεια είναι ότι το mp3 υστερεί του βινυλίου αρκετά τόσο ώστε να ακούσεις ένα μουσικό έργο, ένα κομμάτι και να το εκτιμήσεις, να πάρεις όση περισσότερη χαρά απαφτό και να έχεις περισσότερες πιθανότητες να καταλάβεις και να νιώσεις τη μουσικότητα του. Η ψηφιοποίηση του κομματιού ακόμα και σε καλό ριπ σε 320 mp3 το κάνει να ακούγεται καλό αλλά όχι απαραίτητα σαν την αρχική σύνθεση. Σε άλλα σημεία μπορεί να χάνεται η ένταση στα πιατίνια, προσδίδοντας τους έναν πιο κούφιο, μουντό ήχο. Τα φωνητικά ακούγονται κάπως αλλά και πάλι δεν ακούγεται και δεν βιώνεται αυτή η αμεσότητα της αληθινής φωνής που έχει περαστεί αναλογικά στο βινύλιο χωρίς εκπτώσεις. Το μπάσσο στο mp3 υποχωρεί, είναι κι αυτό πιο μουντό και του λείπουν στοιχεία και από το attack και από το βάθος και τον όγκο που έχει στην πραγματικότητα. Μιλάω για συγκρίσεις που έχω κάνει ανάμεσα σε mp3 και ίδια κυκλοφορία σε βινύλιο από διαφορετικά πράγματα από grindcore έως autechre έως stoner και πιο experimental μεριά. Δηλαδή οκ οι agoraphobic nosebleed ακούγονται σαν ένας όλεθρος που παίζει σε μπάντα μπροστά σου και οι autechre είναι 3d. Πως θα ακούσεις sunn0))) δυνατά στο σαλόνι σου και όλες αυτές οι μπάσσες και μη, συχνότητες θα χτυπήσουν το μυαλό και το σώμα σου και θα γεμίσουν το δωμάτιo με drones τα οποία μεταφέρονται μέσω του αέρα προς πάσα κατεύθυνση? Πάνκη δε νιώθεις διαφορετικά ακούγοντας πανκ βινύλια απότι mp3? Δεν τα σπάνε πιο καλά τα παιδιά?
εδιτ: είναι ακριβά όμως τα γαμημένα
Εννοείται ρε συ χολκ.Ούτε κουβέντα για αυτό.Πέρα από το "ολοκληρωμενο μουσικό έργο" που ανέφερες,στο βινύλιο ακούγεται σαν να παίζει μία μπάντα δίπλα σου.
Π.χ Το Agent Orange-Living in darkness όσο καλό ριπάρισμα και να έχει,δεν φτάνει με τίποτα τον ήχο του βινυλίου.Μιλάμε για 20 λεπτά μουσικής απλωμένα σε δίσκο 33 στροφών,πιο απλωμένα δεν γίνεται.
Απλα επειδή ακούω και πολύ μουσική έξω (βασικά μονίμως με ακουστικά),χρησιμοποιώ και mp3.
Χτύπα ebay,σε κανένα ταξίδι σου πάνε από μεταχειρισμένα,και θα βρείς πολύ καλές τιμές.Π.χ βρήκα το Plactic Crimewave Sound-no wonderland μεταχειρισμένο αλλά Vg++/Vg++ στα...1.34$