Δεν ξέρω αν η ladykiller έδωσε όντως.. κουτουλίδια (!) στους καθηγητές μου, αλλά παει το προφορικόοοοοοοΟΟΟΟοΟΟοΟοοοΟΟΟ http://www.electricrequiem.com/forum.../happyjump.gif
Printable View
Δεν ξέρω αν η ladykiller έδωσε όντως.. κουτουλίδια (!) στους καθηγητές μου, αλλά παει το προφορικόοοοοοοΟΟΟΟοΟΟοΟοοοΟΟΟ http://www.electricrequiem.com/forum.../happyjump.gif
Γαμω τις μπομπες στο ΜΟ!
δεν είναι στανταράκι οτι παίζει κάτι τέτοιο στο μαγαζί?
βσκ γαμιέται το μο σε γενικές γραμμές.
γεια σου λαμπρο :!:
Βασικα ειναι στανταρακι! Αλλα οταν παιζει κερασμα δυσκολα λες οχι! :D
Γεια σου Νικολα,γκαγκανιαν, σουολεν, Κωστα, κατερπιλαρ!
I made him an offer he couldn't refuseQuote:
Originally Posted by Lethargica
δεν θα κλειδώνετε καθυστερημένα τόπικ αν δεν έχω ποστάρει και εγώ, γκεγκε;
το καταλαβαίνεις οτι αυτό που λές είναι λογικό παράδοξο ε?Quote:
Originally Posted by Candiru
δώστε και στο παιδί ένα δίκιο μωρέ,αμέσως να τον εφάτε
Quote:
Originally Posted by Swollen
xaxaxaxaxaxxaxa :P
Ξύλο, φασαρίες, ΝΑΤΟικά πλοία στο λιμάνι του Βόλου, πάμε για την Επανάσταση.
Περιορίστε τα σόπιν θέραπυ και ενισχείστε οικονομικά Greenpeace, WWF, καρέτες, μονάχους, μαυρόγυπες, κλπ, κλπ, θα πλέετε μετά σε πελάγη ευτυχίας
Quote:
Το χρήμα (όταν ξοδεύεται σε άλλους) φέρνει την ευτυχία
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» 21-03-08
Το χρήμα μπορεί να φέρει την ευτυχία, εφόσον ξοδεύεται για άλλους ή σε κοινωφελείς σκοπούς, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.
Η έρευνα, που πρόκειται να δημοσιευθεί στο σημερινό τεύχος της επιθεώρησης Science, αποδεικνύει ότι το γνωμικό «καλύτερα να δίνεις παρά να παίρνεις», είναι επιστημονικά έγκυρο, όπως εξηγεί η Ελίζαμπεθ Νταν, Ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας του Καναδά.
Οι μελετητές διεξήγαγαν τρία πειράματα για να μετρήσουν πόσο ευτυχείς νιώθουν άνθρωποι, που μόλις ξόδεψαν χρήματα για τον εαυτό τους, σε αντίθεση με όσους έδωσαν ποσά σε κοινωνικούς σκοπούς. «Διαπιστώσαμε ότι όσοι ανέφεραν ότι ξόδεψαν περισσότερα χρήματα για τους άλλους, ένιωθαν πιο ευτυχείς», λέει η δρ Νταν, επικεφαλής της πρωτότυπης μελέτης.
Αν και παλαιότερες μελέτες είχαν συσχετίσει το αίσθημα ευτυχίας με την προσφορά σε φιλανθρωπίες, η παρούσα έρευνα είναι η πρώτη που αποκαλύπτει ότι η προσφορά χρημάτων σε κοινωνικούς σκοπούς είναι παράγοντας ευτυχίας. Η πρώτη μελέτη μέτρησε πόσο ευτυχείς δήλωσαν 630 Αμερικανοί, αφού είχαν ξοδέψει χρήματα για τον εαυτό τους ή για άλλους. Εκείνοι που ανέφεραν ότι ξόδεψαν για άλλους, ήταν πιο ευτυχισμένοι. Η δεύτερη μελέτη μέτρησε τη μεταβολή στην ευτυχία εργαζομένων εταιρίας, αφού ξόδεψαν χρηματικό μπόνους μεταξύ 3.000 και 8.000 δολαρίων.
«Όσοι ξόδεψαν μεγαλύτερο μέρος του μπόνους τους σε κοινωφελείς σκοπούς, ένιωσαν πιο ευτυχισμένοι», λέει η δρ Νταν. Αυτό που επηρέασε περισσότερο το βαθμό ευτυχίας δεν ήταν το ποσόν του μπόνους, αλλά πόσο από αυτό δαπανήθηκε σε κοινωνικά έργα.
Στο τρίτο πείραμα, μεταπτυχιακοί φοιτητές στο Βανκούβερ έλαβαν πέντε ή είκοσι δολάρια και πήραν την εντολή να τα ξοδέψουν την ίδια ημέρα. Στους μισούς δόθηκε η εντολή να ξοδέψουν τα χρήματα αγοράζοντας πράγματα για τον εαυτό τους, ενώ οι υπόλοιποι έπρεπε να δωρίσουν πράγματα σε άλλους. Στο τέλος της ημέρας, οι φοιτητές που είχαν αξιοποιήσει τα χρήματα για να αγοράσουν πράγματα για άλλους, ένιωθαν πιο ευτυχισμένοι, σύμφωνα με την έκθεση των ερευνητών.
Η δρ Νταν σχεδιάζει τώρα να πραγματοποιήσει νέα μελέτη, με θέμα την προσφορά χρόνου ή υπηρεσιών για κοινωφελείς σκοπούς και πόσο αυτή ευνοεί την ευτυχία.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.publicaffairs.ubc.ca/media/r ... 8-032.html
www.kathimerini.gr με στοιχεία από AFP
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_a ... 008_226314
Asxeto: Xreiazomai boh8eia..
Exw ena filaraki pou exei poluuuu petaxta matia..Xontra kai petaxta kai einai san koimismenos, exei trelo gelio, ton blepw kai mou feugoun ta tsisa ka8e fora , giati omws???
Giati mou 8umizei ena cartoon, to opoio omws eilikrina de mporw me thn kamia na 8umi8w pws legetai h ti einai..
Xerw oti olo dauto akougetai les kai exw parei manitaria alla an de brw ti einai 8a skasw, boh8hste thn psuxopneumatikh mou ugeia..
plzthnx :D
μήπως λές εκείνο το κοπρόσκυλο τον Ντρούπι?
Re paixtara mou kati mou les psaxne mia photo kai postare..
Giati den exw kai thn eikona toy gamwcartoon sto mualo mou..
Alla to ntroupu kati mou leei , sa kala na to pas..ante prwta8lhma sou 'dwka shmera sprwkse ligo..:P:P