Quote:
Originally Posted by
BURNIN AMBITION
περαστικα παντως ε
Φχαριστώ ρε καύλε.
Περιστατικό ως εξής: Π. Ράλλη, προς Κηφισό. Απόγευμα. Ποδηλάτης, τσουλώντας ποδήλατο με τα χέρια, καβαλάει νησίδα και πάει να διασχίσει κάθετα τις 3 λωρίδες της λεωφόρου. Προς τα δεξιά (για μένα). Αυτοκίνητα και μηχανάκια πλησιάζουν. Εγώ πρώτος, στη μεσαία λωρίδα. Προβλέποντας την ενδεχόμενη μαλακία, κόβω λίγο δεξιά και τον βλέπω να με κοιτάζει. Προσπαθώ να καταλάβω τι θα κάνει, ώστε να αντιδράσω ανάλογα. Επιβραδύνει το βήμα του, ξαναεπιταχύνει. Όντας σίγουρος πλέον ότι έχει καταλάβει την πορεία μου, την ταχύτητά μου κτλ κτλ (και ενώ έχω πλησιάσει επικίνδυνα), κόβω απότομα αριστερά (χωρίς φρένο, χωρίς άγχος, όλα υπό έλεγχο), ώστε να περάσω από πίσω του, εφόσον αυτός ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ.
Ενώ έχει διασχίσει τη μια λωρίδα, τρομάζει ή κάτι, ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, τραβάει με δύναμη το ποδήλατό του, κάνοντας στροφή 180 μοιρών, ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ και προσπαθεί να ξαναγυρίσει στη νησίδα ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟ ΤΟΥ. Κόβω όσο πιο αριστερά γίνεται, περιμένοντας τα χειρότερα, αφού τον βλέπω να συνεχίζει την ηλίθια πορεία του, χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα τι τον περιμένει. Δεν πρέπει να κατάλαβε καν, μέχρι τη στιγμή της σύγκρουσης. Για καλή του τύχη, ο ελιγμός μου και το άνοιγμα του γκαζιού ήταν αρκετά ώστε να τον αποφύγω και να χτυπήσω το ποδήλατό του μόνο. Για κακή μου τύχη, ήταν επίσης αρκετά για να με ρίξουν, εκσφενδονίζοντάς με πάνω από τη νησίδα, στο αντίθετο ρεύμα, μαζί με το μηχανάκι. ΕΥΤΥΧΩΣ δεν είχε κολώνα ή αμάξι σε εκείνο το σημείο, γιατί θα γλυτώνατε από μένα και δεν το θέλουμε αυτό, ε?Εε?Εεε??