Originally Posted by
Ruthless
Deggial, δίκιο έχεις. Αλλά εγώ νομίζω πως το πρόβλημα των "δημοκρατών" του θρεντ είναι γενικά η ιδέα του να συντελούν στην άμυνα της πατρίδας ή όπως το λέει το σύνταγμα, και γενικά να κάνουν οτιδήποτε τους πει το κράτος που αντιτίθεται με τα θέλω τους, γιατί θέλουν μόνο δικαιώματα από το σύνταγμα και καμία υποχρέωση, γιατί απλά έτσι έχουν μάθει στη ζωή τους.
οι "δημοκράτες" του θρεντ και οι "δημοκράτες" γενικώς έχουν μάθει ότι το δίπολο δικαιώματα-υποχρεώσεις είναι ένα περίεργο πράγμα που μπορεί να το επικαλεστεί ο οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε φάση και εν τέλει δεν έχει και πολύ νόημα. επίσης οι "δημοκράτες" έχουν συνειδητοποιήσει, εν αντιθέσει με σένα, ότι αυτό που έχεις στο μυαλό σου σαν "πατρίδα" και "κράτος" είναι κάτι άλλο και δεν κάνουν κουβέντα για δικαιώματα που απορρέουν από αυτή/αυτό αλλά για δικαιώματα πανανθρώπινα και πολύ πιο βασικά. στα του πραγματικού κράτους τώρα, θέλω να δίνω ενα μερίδιο στο κωλοΙΚΑ για να πάρει σύνταξη ο πατέρας σου και να πάρω κι εγώ και θέλω να δώσω μερίδιο από το μισθό μου για να γίνουν πράγματα ουσιαστικά, αλλά ταυτόχρονα θέλω και το κράτος που συνέχεια επικαλείσαι να είναι ικανό να μου εξασφαλίσει ότι θα συμβούν αυτά και ότι δε θα τα χρησιμοποιήσει για να κάνει κάτι που δε θα έχει κανένα όφελος για μένα και για σένα ή ακόμα και να με/σε γαμήσει ακόμα παραπάνω
Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια. Μπορεί αν αύριο πχ βγει νόμος που θα πει όχι 12 μήνες ξύσιμο(9 μάλλον) αλλά 1 μήνα εκπαίδευση ΠΟΥΤΣΑ με όπλα, ασκήσεις, ατελείωτο τρέξιμο και λιώσιμο κλπ κλπ, όχι για να είναι υπηρέτες των στρατόκαυλων καραβανάδων αλλά για να μάθουν 2 πράγματα που θα τους χρειαστούν στη συνταγματική τους υποχρέωση αν παραστεί η ανάγκη, όλοι αυτοί να βγουν και να πανηγυρίζουν και να τρέξουν να καταταχτούν. Δεν ξέρω.
Κάνεις λάθος. οι "δημοκράτες" δε θέλουν καμία σχέση με στρατούς και υπεράσπιση της "πατρίδας". όχι μόνο γιατί είναι ιδεολογικά άκυρο, αλλά γιατί είναι και άχρηστο πρακτικά. το μόνο χρήσιμο θα ήταν μια έξτρα εμπειρία σε περίπτωση που κάποιος "δημοκράτης" θέλει να ασχοληθεί με τον ένοπλο αγώνα για να γαμήσει το "κράτος" σου κι εσένα :!:
Τώρα οκ, αν είναι να παραμείνει υποχρεωτική η θητεία, εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να είναι έτσι. όχι γιατί θα μάθω κάτι, αλλά γιατί θα είναι πολυ πιο εύκολο/σύντομο και μαλιστα το έχω αναφέρει πολλές φορές σε συζυτήσεις ως μια "λύση" που θα καλύψει όλες τις πρακτικές μου αντιθέσεις, όχι όμως και τις ιδεολογικές. μια τέτοια θητεία είναι πολύ πιθανό ότι θα έβαζα το κεφάλι μου κάτω και θα την έκανα. θα ένιωθα ότι κοροϊδεύω τον εαυτό μου, αλλά όχι σε μεγαλύτερο βαθμό απ' ό,τι νιώθω ότι τον κοροϊδεύω έτσι κι αλλιώς με το ανέχομαι διάφορα πράγματα στην καθημερινότητα μου. όσο για την ΠΟΥΤΣΑ, τις ασκήσεις, το τρέξιμο και το λιώσιμο τα κάνω έτσι κι αλλιώς και σε βαθμό που να μην μπορώ να ανέβω τη γαμημένη σκάλα μου επειδή έχω γαμήσει τα γαμημένα γόνατα μου και να πονάει ο γαμημένος ώμος μου κάθε φορά που θέλω να κλείσω το γαμημένο καθρέφτη του γαμημένου αυτοκινήτου μου. θα ήταν βέβαια πολύ όμορφο να μπορούσα να σε κάνω να καταλάβεις ότι ως "δημοκράτης" θέλω να είναι επιλογή μου το αν και πως θα προκληθούν όλα αυτά.