τώρα είμαστε οκ
Printable View
τώρα είμαστε οκ
πεθαίνω. άξιζε τον κόπο τόση ώρα στο θρέντ, για αυτό το ποστ.
χαχαχαχαχαχ
Πάντως έχει ένα δίκιο ο ικόνοκλαστ. Για να φορολογηθείς πρέπει να σε υποχρεώσει κάποιος ψηφισμένος νόμος. Για να υπηρετήσεις την πατρίδα δεν χρειάζεται ο νόμος, είναι συνταγματική σου υποχρέωση(πρωτίστως και μετά μέσω νόμων καθορίζονται τα άλλα).
Άρα όντως δεν είναι το ίδιο.
Συνεχίστε πάντως, πείτε κι άλλα δημοκρατικά στον φασίστα τον Κρουξ και τους ομοίους του. Τα πάτε υπέροχα. :thumbsup:
μεταλ και γυψος
Κατ' αρχάς, δεν αναφέρομαι στο δίκαιο ή άδικο του στρατού, αλλά στο σφάλμα του δικού σου σκεπτικού ότι κανείς είναι είτε τεμπέλης είτε ανίκανος για εργασία αν βγει Ι5. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις.
Δεν είναι παράλογο ο εργοδότης να απαιτεί άτομα υπεύθυνα, που να αντέχουν την ψυχολογική πίεση, κλπ, κλπ. Παράλογο είναι να προσπαθεί να αποκτήσει τέτοιες πληροφορίες από έγγραφα όπως η στρατολογική κατάσταση, ιατρικούς φακέλους, κλπ. που δεν περιορίζονται σε αυτές τις πληροφορίες, οπότε και εισβάλλει στην ιδιωτική ζωή του ατόμου πέραν των αναγκών της λήψης απόφασης για την πρόσληψη. Γιατί να χρειάζεται να αποκαλύψει ο υποψήφιος αν έχει κάποια χρόνια σωματική πάθηση, εφόσον αυτή δεν τον εμποδίζει στο αντικείμενο της εργασίας, πόσο μάλλον αν αυτό μπορεί να αποτελέσει αφορμή για διακρίσεις (π.χ. ενάντια των ομοφυλόφιλων, των πασχόντων από HIV ή οτιδήποτε άλλο, στην πραγματικότητα άσχετο με την ικανότητα για εργασία).
Είναι διαφορετικό να έχεις μία θέση που απαιτεί αυξημένη ευθύνη και να ζητάς από τον υποψήφιο ψυχολογική εξέταση πριν την ανάληψη της θέσης (διαδικασία στην οποία οικειοθελώς συμμετέχει) και διαφορετικό να έχεις πρόσβαση στα ιατρικά του αρχεία ή σε άλλα στοιχεία της ιδιωτικής του ζωής που δεν θα έπρεπε να σε αφορούν ως εργοδότη.
Κάνεις λάθος, η θητεία δεν είναι υποχρεωτική συνταγματικά (όπως υπονοείς). Η συνταγματική υποχρέωση είναι να συντελεί κάθε Έλληνας στην άμυνα της Πατρίδας. Αν το κράτος θεωρεί την θητεία ως δόκιμο τρόπο προετοιμασίας ή όχι είναι άλλο θέμα. Αντίστοιχα, η κατάργηση της θητείας δεν απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση.
@Deggial
Προφανώς υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, το ανέφερα και σε προηγούμενα ποστ μου και συμφωνώ.
Όσο για τα άλλα που λες επίσης συμφωνώ σε γενικές γραμμές, απλά το μόνο πρόβλημα είναι ότι και οι δύο ξέρουμε ότι η πλειονότητα πλέον που παίρνει απαλλαγή από το στρατό δεν το κάνει για ιατρικούς λόγους.
@rage for order
Τι ακριβώς περιμένεις να σου πω;
Αν όντως θεωρείται συνταγματική υποχρέωση η θητεία και νομική υποχρέωση η φορολογία;
ρε φίλε jnb κατάλαβε κάτι , το να κουβαλάς ένα χαρτί που να λέει είμαι υγιής είναι ρατσιστικό , αυτόματα όσοι δεν έχουν αυτό το χαρτί είναι άρρωστοι. Επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό είστε μικρότεροι δεν προλάβατε να ζήσετε με τις παλιές ταυτότητες που όταν χρειαζόταν να την δείξεις αν δεν έλεγε ΧΟ αυτόματα σε λέγανε ιεχωβά, και με τόνο στην φωνή σαν να είσαι κάτι "εξωτικό".
Αν τώρα πας σε ένα interview για δουλειά , και σου πει το αφεντικό γιατί Ι5 και πεις , δεν μου άρεσε ο στρατός και σου αρχίσει τις μαλακίες, έ , απλά πράγματα , δεν είναι να δουλεύεις μαζί του. Πόσο ποιο απλό , δεν ταιριάζουν όλοι με όλους.
Επίσης Krux -και μην το πάρεις σαν επίθεση έτσι?- αν όντως είσαι 34 και γράφεις με τέτοιο σθένος στο ER ψάξου...
Deggial, δίκιο έχεις. Αλλά εγώ νομίζω πως το πρόβλημα των "δημοκρατών" του θρεντ είναι γενικά η ιδέα του να συντελούν στην άμυνα της πατρίδας ή όπως το λέει το σύνταγμα, και γενικά να κάνουν οτιδήποτε τους πει το κράτος που αντιτίθεται με τα θέλω τους, γιατί θέλουν μόνο δικαιώματα από το σύνταγμα και καμία υποχρέωση, γιατί απλά έτσι έχουν μάθει στη ζωή τους.
Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια. Μπορεί αν αύριο πχ βγει νόμος που θα πει όχι 12 μήνες ξύσιμο(9 μάλλον) αλλά 1 μήνα εκπαίδευση ΠΟΥΤΣΑ με όπλα, ασκήσεις, ατελείωτο τρέξιμο και λιώσιμο κλπ κλπ, όχι για να είναι υπηρέτες των στρατόκαυλων καραβανάδων αλλά για να μάθουν 2 πράγματα που θα τους χρειαστούν στη συνταγματική τους υποχρέωση αν παραστεί η ανάγκη, όλοι αυτοί να βγουν και να πανηγυρίζουν και να τρέξουν να καταταχτούν. Δεν ξέρω.