Ε όταν ποστάρουμε στο φόρουμ τα λέμε και στο μσν ταυτόχρονα καμιά φορά βρε παιδί μου!
Anyway, δεν έχω πρόβλημα με τις απόψεις του κόσμου, αρκεί να μην θέλουν να τις επιβάλλουν με τον τρόπο τους πάνω μου, ούτε να μου υποδείξουν τι θα κάνω.
Printable View
Ε όταν ποστάρουμε στο φόρουμ τα λέμε και στο μσν ταυτόχρονα καμιά φορά βρε παιδί μου!
Anyway, δεν έχω πρόβλημα με τις απόψεις του κόσμου, αρκεί να μην θέλουν να τις επιβάλλουν με τον τρόπο τους πάνω μου, ούτε να μου υποδείξουν τι θα κάνω.
Αυτό που λες είναι παρανοϊκό. Εγώ ξέρω πως το αφεντικό θέλει απλά να γίνει η δουλειά του, και αν πάνε για την ίδια θέση δύο υποψήφιοι, ένας με I5 και ένας με εκπληρωμένο φανταρικό, το αφεντικό δεν θα μπει σε διαδικασία να σκεφτεί μήπως και δεν είναι μουρλός/φυγόπονος ο ήρωάς μας, και θα πάρει τον άλλον. Και επειδή δεν γνωρίζω αν δουλεύεις, αλλά σίγουρα υπάρχει ανεργία, άθλιες συνθήκες εκμετάλλευσης και πολύ κακές εργασιακές συνθήκες, δείχοντας το Ι5 στα αφεντικά, μάνι μάνι σχεδόν ξεγράφεις μια κατηγορία ανθρώπων που δεν έκατσαν να φάνε την ψωλή "γιατί έτσι", και τώρα ψάχνουν να εργαστούν.
Και επειδή "η λύση" σε έναν κρουξ θα ηταν "ε ας πήγαινε στρατό εγώ μαλάκας είμαι που πήγα δηλαδή;", σκέψου λίγο τα αποτελέσματα των αηδιών που λες.
Με έχεις ήδη πει φυγόπονο ενώ δεν με ξέρεις btw.
Δεν είναι η λύση αυτή κάρχαρτ και σταμάτα να προσπαθείς να φέρεις την συζήτηση εκεί που θέλεις για να υποστηρίξεις αυτό που λες.
Είμαι σύμφωνος να χορηγείται απαλλαγή σε άτομα που έχουν όντως κάποιο πρόβλημα και για τους Χ, Ψ λόγους δεν μπορούν να κάνουν στρατιωτική θητεία.
Είμαι τελείως κάθετος με άτομα που θα κάτσουν να σκαρφιστούν οποιαδήποτε μαλακία, να βρουν οποιαδήποτε τρύπα στο σύστημα για να γλυτώσουν κάτι. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τον στρατό.
Για το "σκατίπουστας" μιλιά δεν έβγαλε ο κάρχαρτ.
Χμ.
βαρετο thread!
Πάντως ζούμε στο 2010 ρε πούστη μου, πάνω κάτω εδώ μέσα είμαστε όλοι συνομίλικοι, και δεν μπορούμε να συντονιστούμε και να ξεφύγουμε απο την μαλακία να κάνουμε διακρίσεις για το πόσο μάγκας/αξιος/πούστης/φλώρος/ΑΝΤΡΑΣ είναι κάποιος με βάση το που ή το αν υπηρετησε. Συνεχίζουμε δηλαδή και χρησιμοποιούμε σαν κριτήριο για "το ποιόν" κάποιου ένα κατ' εξοχήν καταπιεστικό, αυταρχικό άχρηστο και παροχημένο θεσμό που συνεχίζει και μας ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ. Μήπως να αρχίσουμε να νιώθουμε και τύψεις προσωπικά, σαν άτομα, για το δημόσιο χρέος της χώρας, και όποιος δεν πληρώνει για την απόσβεση των 300 δις να θεωρείται ΠΟΥΣΤΑΡΑ; Με τέτοια δουλοπρέπεια ακόμη και στις ιδέες, περιμένετε να δούμε κάτι πραγματικά αισιόδοξο σε αυτόν τον ρημαδοτόπο τα επόμενα χρόνια;
Λοιπόν κατ'αρχάς δε δουλεύω, ψάχνω δουλειά εδώ και 3+ μήνες. Είμαι σίγουρος πως αν έψαχνα από το χειμώνα του 2009 που πήγα στρατό (αντί να πάω) τώρα θα είχα κάτι.
Υπάρχει κάτι που λέγεται συνέντευξη που σε καλούν να δουν τι σόι άτομο είσαι πριν σε προσλάβουν, όπως προφανώς θα ξέρεις, παρ'όλο που έχουν όλα τα χαρτιά σου. Άν στα χαρτιά σου έγραφε Ι5 για τον Χ λόγο, πιστεύεις ότι δε θα σε καλούσαν καν;
Επίσης, είπα ότι ΕΓΩ πιστεύω ότι μπορώ να καταλάβω αν κάποιος είναι φυγόπονος ή όχι βλέποντάς τον έχοντας το χαρτί του να λέει I4-5, λόγω της εμπειρίας που είχα με άτομα που πήγαιναν για I όσο ήμουν σε γραφείο στρατολογίας τα πρωϊνά (δηλαδή κοντά 9 μήνες). Άτομα με τα οποία συναναστρεφόμουν καθημερινά. Αυτοί που άλλαζαν το I ήταν αρκετοί.
Αυτό δεν είναι απόλυτο, και προφανώς κανείς αλάνθαστος.
JnB σταμάτα με τη βλακεία του Ι5. Σε μια σοβαρή κοινωνία και σε ένα σοβαρό εργοδότη δε θα έπρεπε να μετράει καν αν έχεις πάει στρατό ή όχι (ναι, ναι, εκπλήρωση υποχρεώσεων και τέτοια, πέρα από αυτό), όχι τι Ι εχεις
για συνέντευξη σε καλούν να δουν πόσο βλάκας είσαι, τι να τα καταλάβουν απο τα χαρτιά σου;
και η απάντηση (απο τον συντάκτη του κειμένου που σε βοηθάει για το πως θα αντιμετωπίσεις τον "μαλάκα" εργοδότη)
Quote:
Τέλος, καλή ιδέα είναι να μην ανακοινώνεις αμέσως από την αρχή κάθε συνέντευξης με τον υποψήφιο εργοδότη ότι έχεις πάρει απαλλαγή στράτευσης. Μπορείς να λες ότι έχεις ξεμπερδέψει με τον στρατό (που δεν είναι ψέματα) και όταν (και αν) τελικά σου ζητήσουν χαρτί, τότε θα τους δώσεις το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α, όπου θα φαίνεται ότι έχεις πάρει απαλλαγή. Πολλοί εργοδότες ρωτάνε αν έχεις πάει στρατό, εσύ λες ένα απλό «ναι» και σε πιστεύουν χωρίς να ζητήσουν χαρτί και το θέμα λήγει εκεί.
Σε μια σοβαρή κοινωνία δεν θα έπρεπε να υπάρχει στρατός.
Για τη συνέντευξη αυτό λέω κι εγώ, ό,τι και να γράφουν τα χαρτιά σου άμα δε σε δουν φάτσα κάρτα δεν τους κάνεις. Τα χαρτιά είναι απλά ενδείξεις. Αυτό που λέω -όντας αναγκαστικά στην κοινωνία με στρατό- είναι ότι από τη σκοπιά του εργοδότη θα ήταν χρήσιμο για τη γνώμη που θα σχηματίσει για σένα αν έχει μια παραπάνω ένδειξη για σένα.
Ναι ρε μαν, τι δεν καταλαβαίνεις; Η κοινωνία είναι ανώριμη τόσο σε επίπεδο του να μην έχει στρατό όσο και στο να απαλλάσει σωστά αυτούς που έχουν πρόβλημα με αυτόν, και μερικοί εδώ μέσα είστε παραδείγματα αυτής της κοινωνίας, αυτό λέει ο κάρχαρτ. Σου φαίνονται δηλαδή σκατάδες οι άλλοι επειδή δεν γουστάρουν κάτι άρρωστο;
Ωραία είναι ανώριμη η κοινωνία. Είμαι μαζί σου.
Ολοι έχουμε πρόβλημα με τον στρατό. Κανείς δεν γούσταρε να πάει να χάσει 6, 9, 12, 18, 24 μήνες απο την ζωή του. Μαζί σου και εδώ.
Εδώ έχω πρόβλημα όμως
Quote:
Πολλοί εργοδότες ρωτάνε αν έχεις πάει στρατό, εσύ λες ένα απλό «ναι» και σε πιστεύουν χωρίς να ζητήσουν χαρτί και το θέμα λήγει εκεί.