original windows? an oxi alla3e torrent. an nai pare thl thn ms.
Printable View
original windows? an oxi alla3e torrent. an nai pare thl thn ms.
solved already, thanks!
τι είχε τελικά;
Δεν έχω ιδέα, το άφησα ένα μεγάλο διψήφιο αριθμό ωρών και απλά σε ένα από τα check που έκανα να δω αν έχει κάποια πρόοδο, είχε βρε ένα αρκετά μεγάλο σε δεδομένα pack για updates (το οποίο δεν δικαιλογείται κάπως, SEARCH έκανε όπως έγραψα και πιο πάνω, όχι download/installation)
Στο μεταξύ μετά το format το bsplayer του βγάζει τους ελληνικούς υπότιτλους έτσι
http://i.imgur.com/T6GieTa.jpg
καμιά ιδέα πως φτιάχνεται; ήξερα στο VLC να φτιάχνω αντίστοιχες περιπτώσεις, κατέβασα αλλά και πάλι δεν, αν έχετε καμία ιδέα ρίξτε να μην με σκοτίζει άλλο
Ορίζεις ελληνικά για non-unicode;
path στον bs;
edit: επειδή παίζει να σε μπέρδεψα μ'αυτό που έγραψα πιο πάνω, στον VLC τους δείχνει κανονικά, απλά δεν μπορώ να βρω ανάλογες επιλογές στο BS
edit2: γάμα το, είμαι μαζόχα και προτιμώ να σπαζοκεφαλιάζομαι από το να κάνω ένα google search
sysadmin, server admin και λοιποί κομπιουτεράδαι του φόρου
θέλω να στήσω έναν VPS server για να διακομίζει 2 εφαρμογές σε LAMP stack, μία ιστοσελίδα κι ένα elearning CMS γραμμένα σε php
1.) αξίζει τον κόπο και τα resources να εγκαταστήσω κάποιο γραφικό περιβάλλον (κάτι ελαφρύ lxde ασούμε) και να κάνω vnc with ssh tunneling για το administration του σέρβερ;
2.) πέρα από το να θωρακίσω τον ssh server μου τι άλλο πρέπει να προσέξω για την ασφάλεια των δεδομένων μου;
3.) μπορώ να στήσω τον σέρβερ σε κάποιο virtual environment στο σπίτι μου και μετά να κάνω τον production server μου ίδιο με το virtual image που έστησα;
mono putty
piss off, hameron
1. Δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. SSH plain & simple. Αν για οποιοδήποτε λόγο θεωρείς ότι χρειάζεσαι ευκολίες θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κάποιο web εργαλείο (πχ webmin). Από την δική μου εμπειρία δεν το προτείνω.
2. Ποιά εταιρεία; Τι distro θα παίξεις; Απο κει και πέρα τακτικά μπακαπ, ισχυροί κωδικοί, sftp, private key auth, τακτικά updates στα cms σου και στα Plugin σου, σωστά permissions στο server, αποφεύγεις τα root. Βασικά πράγματα, δεν είναι και κάτι φοβερό, μη φανταστείς.
3. Φυσικά. Rsync. Git.
όχι, ακόμα και έτσι μπορείς να σηκώνεις remote X applications με σκέτο ssh χωρίς vnc (αλλά δεν το χρειάζεσαι)
Σημαντικό είναι το πως είναι γραμμένο το application που θα σηκώσεις και ποιοι θα έχουν πρόσβαση, από κει και πέρα οι αρχές είναι σταθερές ανοιχτές πόρτες μόνο σε ότι χρειάζεται modules στον apache μόνο τα απαραίτητα και μονίμος patched ο server , γενικά το hardening σε έναν server είναι περίεργη περίπλοκη και ενίοτε υπερβολική υπόθεση
Απ ότι ξέρω όχι. Ίσως κάποιοι να το κάνουν με κάποια τουλς. Όμως μπορείς να στίσεις το application σου τοπικά και μετά να το μεταφέρεις
Αν δεν έχεις πάρει vps και θες να πάρεις να πάρεις από το λινκ που έχουμε για το ER :P (εκτός αν είναι ακριβό οπότε yolo )
Με το rsync μπορείς να κάνεις τα πάντα. Γιατί το λες αυτό για το git;
E, εντάξει ρε συ, αν θες φροντίζεις για encryption και με key auth είσαι κομπλέ. Προσωπικά χρησιμοποιώ third parties (gitlab).
ευχαριστώ σας παιδιά
σαμπρέλα αν σε χρειαστώ για τσατ σέσσιον θα σου πω
για λειτουργικό σκεφτόμουν ubuntu 14.04, οι άλλες εναλλακτικές που έχω είναι debian, fedora και centos
προτιμώ deb distros γιατί σπίτι έχω ubuntu και είμαι πολύ πιο εξοικειωμένος, αν και φαντάζομαι δε θα'ναι τίποτα να μάθω ένα καινούριο package management system.
εσείς τι προτείνετε;
εγώ δουλεύω εδώ και χρόνια μόνο CentOS αλλά είναι ότι σε βολεύει εσένα φτάνει να είναι ένα distro που να έχει support (δλδ να βγάζει patch να κάνει update τα πακέτα του κλπ) Απ ότι γράφεις όλα τα κάνουν αυτά
Το ντέμπιαν δεν το συμπαθώ γιατί είναι λίγο σπασαρχίδιδες με το τι βάζουν και τι όχι (καλά κάνουν ως "καθαροί"). Fedora δεν βλέπω τον λόγο γιατί να το κάνεις, δλδ δεν εχω ακούσει για χρήση του σε σερβερικό περιβάλλον.
Αλλά μπορεί και απλά να μην έχω ακούσει εγώ. Ε τώρα για ubuntu server τα ξέρεις , δυνατό communtity εύκολη πρόσβαση σε πακέτα κλπ
slackware ή τίποτα!
<3
btw, εγώ πέρασα Linux Mint 17.3 xfce στο χρέπι που έχω στο περίπτερο και θυμήθηκα όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους αγαπώ το Mint περισσότερο από κάθε άλλη διανομή. Και αυτή τη στιγμή, μου φαίνεται ελαφρύτερο κι από το lubuntu 15.05 που είχα πριν. Είπα να δοκιμάσω και το SolydX, αλλά με αποθάρρυνε το γεγονός ότι είναι μόνο 64bit και για κάποιον λόγο, δεν ήθελα να δω το Linux Lite.
Για λειτουργικό βάλε αυτό που ξέρεις καλύτερα.
Για το 3 που ρωτάς κατάλαβα ότι θες να τα στήσεις όλα σε ένα VM σπίτι σου το οποίο μετά θα μεταφέρεις στον server, σωστά; Αυτό το κάνω με KVM και γίνεται εύκολα. Μεταφέρεις το image στον server, μεταφέρεις και το definition του VM (XML αρχείο), αλλάζεις paths και δικτυακά αν χρειάζεται και έτοιμος. Μετά θα μπορείς να παίρνεις εύκολα snapshots του VM και rsync θα κάνεις όλο το image (αν δεν έχεις θέμα χώρου φυσικά).
Για git έχω να ακούσω κάτι από το '14 και για το τότε θέμα του νομίζω έπρεπε να έχεις πρόσβαση στο repository για να το εκμεταλλευτείς. Κατά τα άλλα είναι τόσο ασφαλές όσο το ssh αν το ρυθμίσεις σωστά.
το σύστημα που προτείνεις είναι εξαιρετικά εύχρηστο πράγματι
αυτό που με προβληματίζει είναι η εκτέλεση του VM στον VPS. πέφτει πολύ η απόδοση όταν το λειτουργικό δεν εκτελείται natively αλλά virtually;
Δεν πρόσεξα ότι θα το στήσεις σε VPS και VM πάνω σε VPS δεν θα έχει καλή απόδοση.
ευχαριστώ παιδιά τζάμπα κόπος
stoopid management αποφάσισε να διατηρήσει την παλιά διαχείριση του συστήματος.
η συζήτηση ξεκίνησε επειδή ο σέρβερ τους πέφτει συχνά, καίγονται από χρόνο, θέλουν να μειώσουν το κόστος και να αποκτήσουν διαχειριστικό έλεγχο στην εφαρμογή τους.
τελικά κατέληξαν να συνεχίσουν με την ίδια διαχείριση, η οποία έχει εκατοντάδες άλλες εφαρμογές να φιλοξενήσει, πετώντας απλά περισσότερα λεφτά στο πρόβλημα
ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν είμαι ο dilbert
μου ακούγεται σαν λιγότερη έξτρα δουλειά για σένα οπότε μια χαρά είσαι.
ε ήλπιζα να κάνω κάτι πιο ενδιαφέρον από το desktop publishing και random it support που κάνω αυτές τις μέρες
ε το IT τα έχει αυτά, 100 δουλειές βαρεμάρας και μια με ενδιαφέρον.
Εγώ έκανα expertise στο VM για να βρεθώ σε ένα προτζεκτ με openstack.
Τι έχω να πω? ΓΑΜΩ, επιτέλους λίγο ενδιαφέρον και τσαλεντζ, ακόμα και αν δεν μετέχω στο στήσιμο της πρωτογενής υποδομής.
ωραίο ακούγεται αυτό! opensource είναι το project που ασχολείσαι; κάποιο λινκ;
in house project
Πάντως γενικά ανεβαίνει το οπενστακ αλλά είναι για πολύ συγκεκριμένες δουλειές σε σχέση με το vm.
To openstack σε περιορίζει σε scale up περιπτώσεις ενώ είναι μανούλα σε scale out (νομίζω είναι και ξεκάθαρο στους vps providers)
Αντίθετα το VM τα κάνει όλα και όσο χώνεις σε license τόσο περισσότερες δυνατότητες έχεις.
μπερδεύτηκα τώρα. Το VM τι είναι; Virtual Machine εννοούσα πριν με τον rat poison.
από συνήθεια όταν λέω VM εννοώ VMware
εδώ ζητάμε συμβουλές;
πριν το βάψω μπλε και το πετάξω στην θάλασσα το λάπτοπ "κολλησε" ένα πράγμα που λέγεται oem_NewSearch123...στο chrome. Προγραμμα να απεγκαταστήσω δεν βρισκω. Στις ρυθμίσεις δεν με αφήνει να αλλάξω search engine και να αλλαξω την πρωτη σελίδα. Δεν δείχνει καν να υπάρχει επέκταση που μου λέει ότι ελέγχεται από την επέκταση η search engine...Οδηγίες που βρήκα λένε να απεγκαταστήσω το πρόγραμμα ...και μετά να βρω στο registry - δεν εχω ιδέα καν τι ειναι το registry - ότι έχει περάσει και να το σβήσω και λοιπά. Μόλις διαγράφω chrome και τον ξαναβάζω όλα μια χαρά...αν εξαιρέσεις ότι χρησιμοποιεί αλλη search engine, κάποιες φορές.
Κατέβασε ένα spybot ή ανάλογο πρόγραμμα και καθάρισε τις μαλακίες που κολλάς από τα τσοντοσάιτ.
Kάτι μου βρωμάει εδώ. Μιλάμε για win 7 64-bit. What do?
(δεν ξέρω αν σχετίζεται, αλλά γενικά το σύστημα ψιλοσέρνεται και κρασάρει που και που)
http://i.imgur.com/uhzsEcj.jpg
Ναι, δε θέλει κι ερώτημα... Ψάξε παραπίσω, κάτι αντίστοιχο δεν έγραφε κι ο Parasight για το pc της δουλειάς του?
Επίσης, όσο και να σχετίζεται αυτό το πρόβλημα με το ότι σέρνεται και crashάρει, το γεγονός ότι από το 2009 έχεις να περάσεις λειτουργικό, σίγουρα αποτελεί αιτία να κρεμάει το σύστημα.
Oύτε χρόνος δεν έχει κλείσει από το προηγούμενο "φορματ", απλώς το λαπτοπ έχει αποθηκευμένο το λειτουργικό σε κάποιο ξεχωριστό παρτίσιον, και κάνω φορμάτ αυτόματα, πατώντας απλά ένα κουμπί. Τεκνικλυ σπηκινγκ δηλαδή, οκ ναι, κανονικότατο φορματ δεν έχει γίνει, αλλά επαναφορά συστήματος. Φουλ φορματ φοβάμαι λίγο να κάνω γιατί δεν έχω κάνει ποτέ στα 7, κι επειδή θα χάσω τα αυθεντικά που τρέχω τώρα και θα μπλέξω πάλι με παράνομες κόπιες και μαλακίες.
μια χαρά φορμάτ είναι κι αυτό (συνήθως, εκτός αν κάνει κάτι περίεργο)
όταν βγάζουμε ένα πρόγραμμα, στην πραγματικότητα βγάζουμε μόνο τα δικά του αρχεία κι όχι τις έξτρα κοινές βιβλιοθήκες που αυτό εγκατέστησε, γιατί το σύστημά μας δεν ξέρει αν υπάρχει άλλο πρόγραμμα που μπορεί να τις χρησιμοποιεί, έτσι ώστε η αφαίρεσή τους να κατέστρεφε τη λειτουργία του δεύτερου αυτού προγράμματος.
έτσι με τον καιρό το windows folder αναγκαστικά μεγαλώνει και μεγαλώνει μέχρι που γίνεται υπερβολικά παραφουσκωμένο με επιπτώσεις στην απόδοσή του.
για να δεις αν πάσχεις από αυτό το πρόβλημα ή αν όντως έχεις εγκατεστημένο κάτι ύποπτο, χρησιμοποίησε αυτό
http://www.folder-size.com/
για να τσεκάρεις το μέγεθος των υποφακέλων σου και να βρεις αν υπάρχουν κάποιοι με μέγεθος που σου φαίνεται πολύ μεγάλο για το όνομά τους.
Θενκς.
Αυτά μου βγάζει.
http://i.imgur.com/wNEoPIK.jpg
Μέσα στον φάκελο όμως δε φαίνεται να υπάρχει κάτι εξωφρενικά μεγάλο.
http://i.imgur.com/akRJW8o.jpg
Οπότε τι?
οπότε σβήσε το windows\temp