Το συστήνω φορ σουρ. Βέβαια δε ξέρω αν θα πήγαινα ολόκληρο ταξίδι από ελλάδα πχ - όταν μένεις εδώ/εκεί γύρω είναι πολύ λιγότερος κόπος/χρήμα προφανώς.
- Ο χώρος πολύ καλός. Το Effenaar στο Eindhoven. Ιστορικός ίσως - εκεί έκαναν πχ τα υπερδιαστημικά λάιβ τους οι 35007 στα τέλη 90ς. Έχει πάρα πολύ καλό ήχο (κάτι που είναι συνηθισμένο για τα σωστά κλαμπς της Ολλανδίας). Και ψιλοωραίο χώρο έξω. Τις μέρες του φεστ είχε καύσωνα (30 βαθμοι στην ολλανδια) και το μέσα ήτανε λίγο ξενέρα. Αναμένουμε για Psych fest σε παραλίες, λίμνες γιά ποτάμια. Πολύ σωστά φώτα/λέιζερ. Ειδικά στον μεγάλο χώρο είχανε στήσει μια βιντεοπροβολη σε 5 οθόνες με διαφορετικά βάθη, διαφορετικά κροπ στην εικόνα καμιά φορά - ψυχή δέλλεια.
- Ο κόσμος ήταν ανάμειχτος. Παίζανε τραγικοί χίπστερς, τελειωμένα χιπία, 40-50αρηδες κάζουαλ ολλανδοί. Και καμια 10αρια ελληνες (νταξ, εμεις μόνο ήμασταν 5). Ωραία φάση, φιλικό κλίμα, μια χαρά.
- Διαμονή: μείναμε ένα βράδυ μόνο σ'ένα airbnb. νομίζω μας βγήκε 20 το άτομο. Την άλλη μέρα γυρίσαμε ουτρέχτη που ένας απ την παρέα μένει εκεί και την αράξαμε σπίτι του. Στο μαγαζί οι μπύρες και τα ποτά νομίζω ήταν σε κανονικές για ολλανδία τιμες (ακριβούτσικα) - δε θυμάμαι ακριβώς αλλά νομίζω δε μου κανε καμια εντύπωση.
Γενικότερα κομπλέ. Να πατε μεν στας ευρώπας για φεστιβάλζ. Αλλά για σάι φεστ το ξαναλέω θα με έψηνε κάτι με νερά και ζέστες. Το πιο κοντινό που παίζει είναι αυτό:
http://www.reverencefestival.com/
όχι αποκλειστικώς σάι, αλλά έχει καμπόσες μπάντες που 'χουμε αναφέρει σ αυτό το θρεντ. τσήαρς, ελπίζω να σε κάλυψα