Γενικά εγώ δεν έχω δει να απαγορεύεται πουθενά το κάπνισμα εκτός από μεγάλα franchises τύπου friday's.
Printable View
Γενικά εγώ δεν έχω δει να απαγορεύεται πουθενά το κάπνισμα εκτός από μεγάλα franchises τύπου friday's.
και στην κανέλα το gay μεζεδοπωλείο απαγορεύεται.
βέβαια εκεί απαγορεύτηκε από την πρώτη στιγμή
για άλλη μια φορά ένα μέτρο που ήθελε να εμφανιστεί ως κοινωνικό μετατρέπεται σε εισπρακτικό.
(όχι πως δεν ήταν από την αρχή, απλά τώρα θα είναι με την βούλα)
Σε λίγη ώρα, λέει, οι ανακοινώσεις.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
πρώτα είπαν για μερική απαγόρευση - δεν έγινε
μετά είπαν για πλήρη απαγόρευση - δεν έγινε
μετά είπε ο Λοβ ότι όπου θέλουν να το κάνουν καπνιστό θα πληρώνουν - ο ΓΑΠ τον άδειασε
Καλύτερο κι απ' το Αγιάζι του Έρωτα
Να μας αφήσουν στην ησυχία μας να καπνίζουμε όσο θέλουμε μπορούν;
πριν τους αρχισουμε στις κλωτσες, ΠΛΗΖ ΔΗΛΑΔΗ!
πλακα-πλακα εχει ακουστει η ωραια ιστορια για μαγαζι στα εξαρχεια να πανε να παρκαρουν απεναντι απ'το μαγαζι οι δημοτομπατσοι για εισπραξη και με το που πανε να κατεβουν απ'το αμαξι να τρωνε βροχη απο κοτρωνια και να φευγουν. =)
στο καφέ της γειτονιάς μου (μεγαλούτσικο για να το πεις συνοικιακό) σου δίνουν κάτι ποτηράκια πλαστικά που γράφουν DRAMBUIE ή κάποιο σχετικό ξύδι τεσπα και έχουν λίγο νεράκι μέσα για να το δουλευεις σαν τασάκι. ακολουθεί η συνομιλία με την σερβιτόρα
σερβιτόρα : καπνίζετε;
εμείς : ναι (ο ένας)
σερβιτόρα : μισό να σας φέρω ενα ποτηράκι
εμείς : γιατί ποτηράκι και όχι τασάκι;
σερβιτόρα : για να μην μπει κανένας ελεγκτής ;
εμείς : καλά το τσιγάρο δεν κοιτάνε πρώτα, βλέπει κανένας ελεγκτής τα τασάκια;;;
σερβιτόρα : εμμμχχχ.
εμεις : και αμα καρφώσει κάποιος μέσα απ'το μαγαζί;
σερβιτόρα : εμχχχχ Χ 2
εμείς : πόσο δύσκολο είναι να μπει μέσα, να δει τα ποτήρια με τα τσιγάρα;
εμείς : δεν μυρίζουν οι ελεγκτές;
σεριβότορα : αν θέλετε τασάκι να βγείτε έξω, εδώ εχει ποτηράκια
ζντοινγκ
απο τι διαβασα φαινεται οτι η σερβιτορα ηταν καλο γκομενακι!
μπα οχι καταλαβαίνω απο που το συμπέρανες βεβαια
Γιατί παραξενεύτηκες; Απλώς δε θέλουν να το ρισκάρουν. Αν έρθει ελεγκτής προφανώς θα πουν "εμείς δεν ξέρουμε τίποτα, δεν τους είδαμε ότι καπνίζουν, να, δείτε, ούτε τασάκια δεν έχουμε!".
Σιγά, και Μαβίλη τις προάλλες καθόμαστε, ζητάει η φίλη μου τασάκι και της λέει δεν έχουμε, ρίχτε τα κάτω. Αν μπει ελεγκτής (λέμε τώρα) αυτός έχει τοιχοκολλημένη την απαγόρευση και το ρίχνει στον πελάτη.
επίσης σε ποιά άλλη χώρα βγαίνει υπουργός, ενώ ισχύει 4 μήνες ο νόμος, να πει ότι ισχύει ο νόμος. Μόνο στη χώρα των Monty Python θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι παρόμοιο, ειλικρινά.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=...&artId=4613593
δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτησες
sto remo to savvato kapnizan kai oi petres padws
genika den exw akousei na exoun piasei kanena kai na ton exoun grapsei kiapopanw
θα υπάρξει ΓΑΠμησι.
είναι ο ρουβάς.
Την ρουφιάνα!
http://www.yupi.gr/gossip/c25099/Eleonwra_Meleth.html
κανα κωλο θα εβλεπε
έπεσε πρόστιμο σε καφετέρια μπροστά στα μάτια μου :touched:
όχι, στην καφετέρια. κάπνιζε ο λαντζέρης ! :P
you totally deserved it
στην κουζίνα έπινες τον καφέ σου;
και το χαιρεστε ρε καραγκιοζηδες;
μ'αρεσει στο συγκεκριμενο περιστατικο που το κυριοτερο επιχειρημα υπερ του νομου ηταν για να διευκολυνουν την εργασια των υπαλληλων. ο λαντζερης σας λεει ευχαριστω.
I agree, your life sucks
Και όταν τον διώξουν τον λαντζιέρη από την πτώση εσόδων,τότε θα είναι όλα καλά.
και οι 20% μη καπνιστές θα απολαμβάνουν τα ποτά τους στα άδεια μαγαζιά.
Μέχρι να μείνουν μόνο μερικά μεγάλα κεφάλια,
και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα.
Καλά αυτό δεν ισχύει. Μαζί ήμασταν στο Λέγκασυ που δεν κάπνιζε κανείς και το μαγαζί ήταν υπερβολικά γεμάτο και όλοι έβγαιναν έξω να καπνίσουν. Και μιλάμε για μεταλλάδικο ε. Γενικά είναι τεράστιος μύθος το "ο Έλληνας θα κόψει την έξοδο αν δε μπορεί να καπνίσει" έχω την εντύπωση.
Ναι, θα συμβεί. Δεν είναι μόνο αυτό, το οποίο ισχύει. Στατιστικά υπάρχει πτώση εσόδων στα μαγαζιά που εφαρμόστηκε στις περισσότερες χώρες και φυσικά το καπνισμα ΔΕΝ μειώθηκε. Επίσης είναι οτί θα έχεις προβλήματα με τις γειτονιές. Εγώ όπως και πολλά μαγαζιά ούτε έξω έχουμε χώρο ούτε γίνεται μετά τις 12 να κάνεις φασαρία έξω. Μην βλέπεται μόνο τον Ελληνα, υπάρχουν και άλλα θέματα που ακολουθούν.
Κι όμως, ισχύει. Ακριβώς μία εβδομάδα μετά από το Σάββατο που λες (συγκεκριμένα την αμέσως επόμενη Παρασκευή), βγάλαμε βραδιά με 20-25 άτομα όλα κι όλα, ενώ οι καθημερινές μέχρι εκείνη την παρασκευη, βγήκαν με 10-15 άτομα. Μέχρι και τηλέφωνα μας έπαιρναν και μας ρώταγαν "μπας και το αφήσατε ψιλο-ελεύθερο, να καπνίσουμε κανα τσιγάρο" και όταν τους λέγαμε όχι, η απάντηση ήταν "καλά, τα λέμε κάποια άλλη φορά".
Δεν κάνω πλάκα, 25 άτομα όλο το βράδυ, Παρασκευή. Υπήρξαν άνθρωποι που μπηκαν, είδαν ότι δεν καπνίζουμε και έφυγαν στεγνά. Και απ' ότι έμαθα από φίλους / γνωστούς που δουλεύουν βράδυ, ίδια κατάσταση ήταν και σε άλλα ροκάδικα.
Ισχύει και παρα-ισχύει, δυστυχώς.
Μαλακία μου τότε, εσείς ξέρετε σίγουρα παραπάνω.
Γενικά όλες οι πλευρές έχουν τα δίκια τους, απλά κατά την άποψη μου υπερτερεί η αντικαπνιστική επειδή μπαίνει και ο παράγοντας "υγεία" στη μέση.
Κρίμα που δεν υπερτερεί ο παράγοντας ελευθερία.
ο Έλληνας στο εξωτερικό δε βγαίνει; Ειλικρινά, πιστεύετε οτι θα σταματήσει να βγαίνει κόσμος στην Ελλάδα για τον οποιοδήποτε λόγο; (Όπως δε σταμάτησαν να πετάνε ή να ταξιδεύουν γενικά). Στην αρχή θα τσινίσουν όπως πάντα, μετά θα ξαναβγουν
Σκωτία τα έσοδα μείναν ίδια, γιατί άρχισαν να βγαίνουν οι μη καπνιστές που δε νγαίναν πριν (καλα, για Ελλάδα δεν ισχύει αυτο)
Ποιά υγεία μώρε ,ποιος νοιάζεται για την υγεία.
Στην κοζάνη με τόσους καρκίνους που έχουν απο τα εργοστάσια της δεη, ποιος νοιάζεται πραγματικα.
Μιλάμε για θεμα ελευθερίας και επιλογής.
ΑΝ νοιαζόντουσαν ασ απαγόρευαν την πώληση αυτών. Την ρίζα του κακού συνήθως δε κυνηγάμε?