το κομμάτι του βίντεο είναι από EP βλέπω που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά με τον 1ο δίσκο.
άκουσα το συγκεκριμένο κομμάτι και δεν μου άρεσε, εκτός από το σημείο που ανέβηκαν οι ταχύτητες. δεν μου αρέσει καθόλου η χροιά του τραγουδιστή (σε φάση κλαψιάρης keenan). κιθαριστικά, το phrasing του είναι δυνατό αλλά δεν αφήνει τίποτα άλλο και κανέναν να "φανεί" μέσα στα κομμάτια, είτε όταν συνοδεύει μελωδικά είτε όταν djentάρει.
με έψησε πάντως να ακούσω και κάποια κομμάτια από το full length πάντως και εκεί τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα. το οτι είναι από την Αυστραλία μόνο πινκς επίσης.
συνολικά πάντως λαμβάνω μια επιτηδευμένη κλαψομουνιά, πράγμα που πιστεύω οτι κυρίως οφείλεται στον τρόπο έκφρασης του τραγουδιάρη. τεχνικά υπάρχει αρτιότητα απλά το πάντρεμα της με την μελωδία δημιουργεί προβλήματα συνοχής.
ενδιαφέρον πάντως.
25-09-2012, 16:39
Krux
μιας και bumpαρε το θρεντ όμως ας πω και εγώ δυό πράγματα για το δισκάκι που έχει κλειδωθεί στο cd-player.
σουηδοί, χαζεμένοι, παίζουν ένα μοναδικό, περίεργο μείγμα επιρροών με κεντρικό άξονα τον Zappa και τους King Crimson. το void είναι ο 7ος ( ! ) δίσκος τους και γενικά μόνο αγάπη τι να λέμε.
πάρτε και μια ιδέα και ψαχτείτε.
07-12-2013, 19:34
phthoggon
η υπερμπάντα του κύριου Tymon Kruidenier (πρώην Cynic των Traced in Air και Re-traced) όχι μόνο τελικά δε διαλύθηκε αλλά επέστρεψε με 2ο άλμπουμ, ονόματι Liminal. Καιρό είχα να ακούσω κομμάτι 5 φορές συνεχόμενα. Άμα το δει και ο κρουξ που μου τους έμαθε κιόλας (κακό ίαρ, εσύ) να πει. Και κάνας άλλος βέβαια, περίεργος είμαι αν ακούει κανείς τέτοια πράγματα.
05-03-2014, 22:35
phthoggon
Και.. βγήκε το νέο Cynic και λέγεται "Kindly Bent to Free Us".
Μέτριες κριτικές βλέπω από μεταλλάδες, λοιπόν μην είστε μεταλλάδες και ακούστε/τολμήστε. Νομίζω ότι οι Cynic τώρα είναι στα καλύτερα τους. (Προετοιμαστείτε βέβαια, λέμε για ένα πράγμα λίγο προγκ, λίγο ποπ, λίγο τζαζ, λίγο μέταλ, αρκετή ατμόσφαιρα, μελωδιάρες)
Λέμε για κομμάτι καταρχήν που έχει τους στίχους "My cheek cells traced to an ancient human hobbit sized" ε :touched:
05-03-2014, 22:44
KoiliaSamprela
ρε αγαπάτε με και βοηθάτε, βάζετε και τις κυκλοφορίες στα ριλιζις
05-03-2014, 22:55
chris_boss
φθόγγε, επειδή τους έχω χάσει "τελευταία", είναι αντιπροσωπευτικό αυτό το κομμάτι; μου άρεσε πάρα πολύ.
05-03-2014, 23:05
Phantom Duck
όλα του reunion έτσι είναι (καλά και το focus αν δεν είχε τον άλλον να γκαρίζει κανείς δε θα το 'λεγε death metal)
05-03-2014, 23:10
chris_boss
καταλαβαίνω τι λες, απλώς αυτό που άκουσα εδώ ανέπνεε πολύ ωραία, βγάζοντας μια ωριμότητα. το focus είχε τον ενθουσιασμό των νεαρών βιρτουόζων. είχα ψιλοακούσει το 1ο του reunion όταν βγήκε αλλά ήμουν στρατό τότε και δεν του έδωσα όση προσοχή ήθελα. μετά το πήρε η λήθη. να του δώσω την ευκαιρία;
05-03-2014, 23:27
phthoggon
Για μένα τα πάντα όλα, Traced in Air, Re-traced (πιο άμπιεντ/ανοιχτές εκδοχές κομματιών από το Traced) και μάλλον και το καινούργιο είναι σχεδόν αριστουργήματα. Πρώτα βέβαια το Traced θα έλεγα να ακούσεις. Πιο μέταλ από το καινούργιο δίσκο, του οποίου είναι αντιπροσωπευτικό αυτό το κομμάτι ναι. (To Carbon Traced Anatomy το έχω ακούσει στα γρήγορα αλλά κι αυτό καλό δε θα ναι)
05-03-2014, 23:29
chris_boss
το λιγότερο μέταλ έψαχνα καρδιά μου!
05-03-2014, 23:33
phthoggon
Τότε καινούργιο και απαραίτητα το Re-traced :headbang:(προτιμάω να τα ακούω από κει τα κομμάτια)
06-03-2014, 10:50
Krux
κρις-μπος ακούς το re-traced, όπως είπε και ο φθόγγον. θα λατρέψεις.
πολύ όμορφο ακούγεται και το καινούριο ε.
18-05-2014, 16:28
phthoggon
Artificial Brain - Labyrinth Constellation
Λοιπόν, αυτή κανονικά είναι μία death metal μπάντα, αλλά λόγω μερικών λεπτομερειών όπως καθαρός ήχος, συνθετική αντίληψη, κάποια αβαντγκαρντο-στοιχεία, ακόμα και το γαμηστερό όνομα/κονσεπτς (the quest to build sentient machines έχουν υπότιτλο στο σάιτ) αλλά και γιατί ως γνωστόν τα είχε κάνει λίγο σαλάτα ο Κρουξ στο όνομα του τοπικ :P θα μπει εδώ! Με λίγα λόγια, δεν θα ενδιαφέρει αυτούς που ψάχνουνε για το ΜΠΡΟΥΤΑΛ, αλλά για τις ριφφάρες/περιπλοκότητα σύνθεσης. Ίσως και λόγω εξώφυλλου-Voivodικών αναφορών μου θυμίζουν κάτι σαν τους Vektor σε ντεθ μέταλ. Από τους καλύτερους μέταλ δίσκους αυτής της περίοδου.
~
Σε ένα ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ μήκος κύματος, οι δανοί Anubis Gate πηγαίνουν το παλιό αγαπημένο λυρικό φλώρικο power/prog με άλλα επίπεδα με το καινούργιο τους. Μεγάλη μπάντα.
Έτσι είναι το σωστό προγκ μέταλ από 40ρηδες μου, καθιστοί κοντομάλληδες σε καρέκλες, καθόλου φωτογένεια, σκατά προφορά, μελωδιάρες παντού.
reposting στο θρεντ που αξίζει. Εντάξει ο/η Kakoranger έχει πιο ροκ/πανκ άποψη αλλά στο κάτω κάτω είναι και για αυτούς που ακούνε Keith Merrow και τέτοιους σολίστες
16-12-2014, 10:26
phthoggon
Δύο δισκάρες στη τεχνικο-φάση που βγήκαν φέτος. (με βάση σε μελωδία/ατμόσφαιρα όμως)