αφήνω αυτό εδώ https://www.sdna.gr/politiko-deltio/...tq25myBBE8Pvqc
Printable View
αφήνω αυτό εδώ https://www.sdna.gr/politiko-deltio/...tq25myBBE8Pvqc
νταξ, τι να πεις. μόνο ΨΟΦΟ σε τέτοια υποκείμενα.
Καλά, μην βιάζεστε να κράξετε τους γάβρους.
Το "κοριτσάκι" το "αθώο" έχει σκάσει τον τελευταίο χρόνο καμιά 10αρια μαχαιριές σε γάβρους, έχει σκάσει σφυριές σε κεφάλι γάβρου, έχει στείλει γάβρους φυλακή με ρουφιανιές...και επίσης, την μέρα της επίθεσης στην τσάντα της μέσα βρέθηκε πτυσσόμενο, μαχαίρι, στυλό και μάσκα.
Όταν ξέρεις λοιπόν σε τι μπαίνεις (όλοι όσοι ασχολούνται με αυτά ξέρουν που μπαίνουν...) να περιμένεις πως κάποια μέρα θα κάτσεις εσύ πάνω στο παγωτό.
Δεκτόν, αλλά 5 με μία δεν θα τους καμαρώσουμε κιόλας.
ελα ρε Αλεξ....
κι ο Φιλοπουλος δεν ηταν το καλυτερο κουμασι, μηπως να επικροτησουμε τον φονο του?
εδω εχουμε σφοδρη κανιβαλιασις, τι να λεμε...
πεντε (και ποσοι δε φαινοντε) ατομα με μια νεαρα που οσο ΡΑΜΠΟ και να ειναι....γαμεσετα
εδω οι αλλοι αφηνουν υποννοουμενα οτι δεν τους εκατσε αρα καλα επαθε, αυτο δεν το μετρας?
ειπαμε ρε, αλλα οχι κι ετσι
ε αυτό. δεν μπορώ να φανταστώ τι είδους καριολίκι θα δικαιολογούσε βιασμό ή πεσιματική 5 προς 1 με μαχαίρια
Ο Παρασάιτ, τα λέει μια χαρά γενικά.
Όπως επίσης εξαιρετικά σημαντική είναι αυτή η παρατήρηση η οποία ισχύει όχι μόνο για την περιπτωση του οπαδισμού, αλλά σχεδόν για οποιαδήποτε περίπτωση κοσμοθεωρίας:
Γενικά ο φανατισμός απέναντι σε κάποιον ο οποίος δεν σου κλέβει την ελευθερία ή δεν είναι ξεκάθαρα ηλίθιος, δεν έχει ουσία.
Να πούμε φυσικά ότι είναι ξεκάθαρα πολιτικός ο χώρος του οπαδισμού, από την άποψη ότι οι κινήσεις που γίνονται αρκετές φορές έχουν πολιτική χροιά. Ο Ριτζεκτ μπορεί να μην είναι έτσι, αλλά άλλοι 5000 είναι όμως.
Να μην πούμε για τα ξεράσματα, που συνδεσμοι λένε "δεν θα παίξει στο γηπεδο της ομάδας μας η εθνική". Από αυτό και μόνο διάλυση συνδέσμων να τελειώνει η υπόθεση(και φυσικά δεν είναι καν ο πιο σοβαρός λόγος για να διαλυθουν).
Γενικά είναι αδιανόητο να είναι τάδε ομάδα και ξυλοφορτώνεις κάποιον επειδή είναι άλλη ομάδα.
Τώρα οι ροματζάδες και το ααααχ θυμάμαι όταν ήμουν 10 χρονωνε και μπλα-μπλα, σορυ κιολας αλλά δεν μπορουν να είναι επαρκείς δικαιολογήσεις για την σκατομυαλιά που υπάρχει (και δεν εννοώ τίποτα για Ριτζεκτ και Τσιμπου που το αναφέρανε).
@τσιμπου, απαντάω εδώ λοιπόν. καταρχήν, καλά τα λέει ο ονιμπότσος περί μαγαζιών.Quote:
Yesterday 18:52 <tsimpouklano> Πάντως γιατί Ολυμπιακός, ΠΑΟ και Άρης δεν έβγαλαν ανακοίνωση για το χθεσινό +1.30' πέρα από τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων στο Πανιώικος-Ολυμπιακός; Γιατί θυμάμαι εδώ μέσα κάποιοι λυσσούσανε.Μόνο σοβαρές απαντήσεις.
Yesterday 19:29 <Raven Lord> ποιοι;
Yesterday 19:37 <tsimpouklano> Μη σοβαρή απάντηση. Νεξτ.
Yesterday 20:15 <Imperium> Έβγαλε σήμερα ανακοίνωση ο κουγιας; μόνο σοβαρές απαντήσεις
Yesterday 20:18 <Raven Lord> @τσιμπου, σοβαρά ρωτάω, πώς συνδυάζεις επανάστα με στήριξη σε πλουτοκράτες τύπου σαββίδη?
Yesterday 20:19 <Raven Lord> μόνο σοβαρές απαντήσεις
Today 01:22 <tsimpouklano> @Raven, ο Parasight, νμζ, είχε ανοίξει ένα thread για τα οπαδικά κ.λπ., νομίζω πως δεν μπορώ να εξηγήσω παραπάνω τι και πώς. Άσε που κι εσύ κι εσύ ομάδα δε γίναμε για τον Σαββίδη και τον κάθε Σαββίδη. Εκτός κι αν εννοείς π.χ. ότι στηρίζω τα μαγαζιά του, στηρίζω ενδεχομένως μελλοντικούς υποψηφίους του για τον δήμο ή δεν ξέρω εγώ πού, κάτι που δεν κάνω και ούτε θα κάνω.
Today 01:24 <tsimpouklano> Από εκεί και πέρα, κρίμα που δεν έπιασες το όχι-και-τόσο-πετυχημένο-αστειάκι-τελικά που έκανα, που αναφέροταν στην κουβέντα που χαμε κάνει για τον έξτρα χρόνο στο παοκ παο.
Today 07:31 <OniBocho> ο άλλος τα είχε πει λέει στο θρεντ περί οπαδικών (ότι έγινε μπάοκ επειδή ήταν πολύ αντιρρησίας στο γυμνάσιο ξέρω γω) αλλά όταν πηγαίνει στο γηπεδο και πιθηκίζει είναι διαφορετικό απ' το να πηγαίνει στα ΜΑΓΑΖΙΑ του Σαββίδη
Today 07:31 <OniBocho> λες κι ο Ζμπάογκ δεν είναι μαγαζί του Σαββίδη
Today 07:31 <OniBocho> γενικά, ό,τι χειρότερο σ' αυτόν τον άθλιο ντουνιά, είναι οι οπαδοί
από εκεί και πέρα και μόνο που έκανες ένα τέτοιο αστείο, σημαίνει ότι δεν κατάλαβες τίποτα από αυτά που είπαμε μετά το ματς παοκ - παναθηναϊκός και ακόμη σκέφτεσαι με την οπαδική λογική ότι εμένα για κάποιο λόγο θα πρέπει να με νοιάζει πόση καθυστέρηση κρατάνε οι κόρακες σε κάθε ματς (το οποίο μάλιστα δεν παρακολουθώ καν). ένα απλό πραματάκι θέλω να πω προς όλους όσους ασχολούνται ακόμη με αυτά, ως πρώην άρρωστος οπαδός: καντε την αυτοκριτική σας και μην εθελοτυφλείτε σε αυτά που γίνονται στο όνομα οποιασδήποτε "ομαδάρας". δεν είναι δικαιολογία η ατάκα "οι άλλοι κάνουν χειρότερα / ειναι χειρότεροι".
Κατ' αρχήν να πω οτι έχετε-έχουμε δίκιο όταν λέμε οτι το ποδόσφαιρο βρωμάει, οι πρόεδροι εκμεταλλεύονται τους οπαδούς για να προωθήσουν άλλα δικά τους συμφέροντα ή και το ίδιο το άθλημα για να κονομήσουν. Ούτε ο Τσίμπου διαφωνεί ούτε εγώ ούτε ο οποισδήποτε άνθρωπος με στοιχειώδες μυαλό.
Από την άλλη υπάρχουν οπαδοί σαν εμένα και τον Τσίμπου που αγαπάμε της ομάδες μας, όχι τους προέδρους, μας αρέσει να τις βλέπουμε να παίζουν και αν κερδίζουν ακόμα καλύτερα. Δε χρειάζεται να μας εξισώνετε με τους κάφρους, τους στρατιώτες, τους γλύφτες, τους εγκληματίες οπαδούς, γιατί αυτοί δεν αγαπάνε την ομάδα τους, κάνουνε κάτι άλλο.
Υπάρχει και το στοιχείου του θεάματος το οποίο σε πολλούς αρέσει και δε βλέπω το λόγο γιατί να μην υπάρχει αυτό ΝΑΙ ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΜΕ οτι υπάρχει βρωμιά σε ένα βαθμό.
Στο κάτω κάτω αν μείνουμε εμείς, μπορεί να αλλάξει κάτι, αν φύγουμε σίγουρα όχι.
να ξεκαθαρίσω ότι δε λέω πουθενά να μην παρακολουθείτε τις ομάδες σας. με το ξέπλυμα της ομαδάρας έχω πρόβλημα του στυλ "τα κάνουν όλοι" ή "οι άλλοι είναι χειρότεροι".
παράδειγμα: 40 μέτρα πανό στην τούμπα για τη μακονία μας, "ε 5-10 άτομα είναι, οι γαύροι είναι φασίστες" κτλ κτλ κτλ + καμιά 15αριά αναρτήσεις από "αντιφασίστες οπαδούς παοκ" κλπ. με αυτή την αντιμετώπιση έγινε καλύτερη η κερκίδα?
άλλο παράδειγμα, δίνει πέναλτυ 30'' μετά το πέρας των καθυστερήσεων στον παοκ με τον παναθηναϊκό (και να ξανατονίσω ότι στα παπάρια μου, δεν είδα καν το ματς, δεν ξέρω τι έγινε), "στο πανιώνιος - ολυμπιακός γιατί κράτησε 1.30' καθυστερήσεις παραπάνω" (το οποίο επίσης το έμαθα λόγω τσίμπου, δεν έχω ιδέα τι γίνεται στο πρωτάθλημα). μιλάμε για παράνοια. όταν μιλάω με οπαδούς, νιώθω σα να μιλάω με φανατικούς χριστιανούς. το μόνο επιχείρημα πίσω από όλα τα άλλα είναι "δεν μπορείς να καταλάβεις την πίστη μου".
Δεν είναι ξέπλυμα, είναι μία αλήθεια, δε μπορείς να βάζεις μαζί Ολυμπιακό και Άρη π.χ. όσον αφορά το επαγγεματικό ποδόσφαιρο. Αν εγώ όμως πω οτι στα παπάρια μου οι απλήρωτοι υπάλληλοι του Καρυπίδη ο Άρης να πάει καλά, τότε ναι υπάρχει πρόβλημα.
Αυτό που λες δεν έχει σχέση με την πίστη, έχει σχέση με το πόσο αγκυλωμένος είσαι στις απόψεις σου και δεν αφήνεις άλλες προσλαμβάνουσες να σε επηρεάσουν. Και εσύ όταν μου είπες οτι τα παλούκια τα θέλανε για τις σημαίες και όχι για ξυλίκι και οτι θέλανε να μπούνε σε κλειστό Πανεπιστήμιο για να διαβάσουν ενώ την επομένη έγιναν συνελεύσεις για κατάληψη, λέω πάει ο ΡΛ το έκαψε :). Παρομοίως (και χειρότερα) σκέφτεσαι και εσύ για εμένα... αλλά το θέμα είναι το ποδόσφαιρο.
Για τους κάφρους δε μπορείς να κάνεις κάτι και μη νομίζεις οτι είναι η πλειοψηφία, για εμάς που δίνουμε που και που 15 ευρώ να δούμε την αγαπημένη μας ομάδα και δεν πλακωνόμαστε με τους "αντίπαλους"... ε δεν κάνουμε και κάτι κακό.
στο πολιτικό έχουμε τελείως διαφορετική κοσμοθεωρία, δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό. εσύ θεωρείς πιο οκ, από αυτό που έγινε σε σχέση με την ύπαρξη 5 κονταριών, 10 μπουκαλιών ποτού και 4 κράνων, οπότε πάω πάσο αν δεν μπορώ να σε πείσω γιατί είναι λάθος.
στη μπάλλα όμως το πρώτο βήμα του ξεπλύματος είναι αυτό που μόλις έκανες. ναι, οκ ισχύει ότι ο μαρινάκης αυτή τη στιγμή είναι το πιο ισχυρό χαρτί που κινεί τα νήματα σε πολλούς τομείς και ο χειρότερος μαφιόζος. πάντα όμως θα υπάρχει κάτι χειρότερο από εμένα, οπότε αυτό δικαιολογεί για κάποιο λόγο τις πράξεις μου? μπορώ π.χ. να γίνω απατεώνας στη δουλειά μου με τη δικαιολογία "εντάξει, μωρέ, ο τάδε είναι χειρότερος"?
Ρε συ... είπα οτι δικαιολογώ κανέναν; Εϊπα οτι κρύβω τις πράξεις του δικού μου προέδρου πίσω από τις χειρότερες του άλλου προέδρου; Αλλά το οτι ο άλλος είναι εγκληματίας δεν κρύβεται, και φυσικά δε θα καλύψω-κάνω γαργάρα τις παρανομίες του δικού μου. Προφανώς υπάρχουν βλάκες που κάνουν ό,τι έχεις πει εσύ στα διάφορα ποστ σου. Αλλά αυτοί σε σχέση με όλους όσοι παρακολουθούν το άθλημα είναι λίγοι.
Εν κατακλείδι, σε αυτά που λες έχεις δίκιο, αλλά αφορούν μια μικρή ομάδα που για αυτούς δε θα σκοτιστούμε κιόλας για το τί έχουν στο κεφάλι τους.
Τι καλά τα λέει ο Onibocho ρε θα τρελαθούμε εντελώς; Ότι δηλαδή οπαδισμός πριν τους επενδυτές/προέδρους δεν υπήρχε και όλοι ξαφνικά έγιναν παοκ με το που ήρθε ο Ιβάν και ο κάθε Ιβάν. Και ξαφνικά όλοι οι οπαδοί έγιναν πληρωμένοι στρατοί/μπράβοι του εκάστοτε προέδρου, που πάνε και πλακώνονται με αλλωνών τα μαγαζάκια. Δε θα σου πω αν έχεις δίκιο ή άδικο, αυτό είμαι σίγουρος πως μπορείς να το καταλάβεις, σκέψου μόνο ποιοι σκέφτονται τόσο ολοκληρωτικά και απόλυτα για ένα κοινωνικό σύνολο, το οποίο μάλιστα δεν "συναντιέται" κάτω από συγκεκριμένες ταυτότητες.
@Οnibocho: Το πού θα «πιθηκίζει» ο καθένας στον ελεύθερό του χρόνο δε θα το κρίνεις εσύ, τη στιγμή που αυτή η δραστηριότητα δεν σε επηρεάζει (εκτός κι αν έχει κίνηση στην Εγνατία και στην Λαμπράκη τις ημέρες των ματς, σόρρυ, φταίμε). Κι εγώ π.χ. μπορεί να θεωρώ ανάπηρο ότι πας και χαίρεσαι με υπερήρωες, αλλά το σέβομαι και χαίρομαι για σένα. Επίσης, πιστεύω ότι μιλάμε με διαφορετική ορολογία εδώ μέσα (εγώ δλδ νομίζω αναφέρεσαι απλώς σε χουλιγκάνια/τύπους που αποκατασταθήκαν), εκτός κι αν όντως πιστεύεις ότι όσοι πάνε για να χαρούν με την ατμόσφαιρα των ματσ και να μαλώσουν με κανά φιλαράκι που υποστηρίζει άλλη ομάδα (ναι, για μένα αυτοί είναι οι οπαδοί) είναι «ό,τι χειρότερο σ' αυτόν τον άθλιο ντουνιά». Αν ναι, τότε τσέκαρε τι έγραψα παραπάνω στον Raven.
Ρε για να σε πειράξω ήταν αυτό, γιατί ακριβώς δεν ασχολείσαι και εγώ είχα νομίσει (για το παοκ παο) ότι μπορεί και να ασχολείσαι. Πίστεψα ότι θα μπορούσε να γίνει κατανοητό, δεν έγινε, πάμε παρακάτω, εδώ ο άλλος γράφει πως οι οπαδοί είναι ό,τι χειρότερο σε αυτόν τον άθλιο ντουνιά, τι να πω πραγματικά.
Όσο για την αυτοκριτική, συμφωνώ με όσα λες, γενικά είμαι της άποψης πρώτα πάντα τα του οίκου σου και αυτό ισχύει από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα. Το να υπάρχει η άποψη πως όλοι οι οπαδοί (όχι απαραίτητα «άρρωστοι», όπως λες, καθώς αυτό το όλοι δεν αφήνει περιθώριο για άλλους) δεν κάνουν αυτοκριτική και εθελοτυφλούν - μάλλον έχει να κάνει με τα στάνταρ του καθενός αυτό, αλλά δε σημαίνει πως τα δικά μας στάνταρ πρέπει να έχουν μόνο maximum - απλά πιστεύω πως δεν ανταποκρίνεται με την πραγματικότητα όσων πηγαίνουν γήπεδο για να γουστάρουν.
ω ρε φίλε. πες ότι πας σε ένα μπαρ που σου αρέσει η μουσική, τα ποτά, η παρέα, οι τιμές και ξαφνικά μαθαίνεις ότι το αφεντικό είναι φασίστας. κάποιοι θα ξέκοβαν τελείως, κάποιοι θα συμβιβάζονταν και θα συνέχιζαν να πάνε επειδή τους αρέσουν όσα προανέφερα. και οι δύο τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης είναι θεμιτοί. το αθέμιτο είναι να υπερασπιστείς το φασίστα επειδή σου αρέσει το μαγαζί του.
οπότε ναι, όταν από τους περισσότερους παίρνω την απάντηση ότι οι άλλοι είναι χειρότεροι ή "όταν ΕΓΩ αδικούμουν" (είναι τραγικό που κάποιοι οπαδοί μιλούν σε πρώτο πρόσωπο αναφορικά με την ομάδα), θεωρώ ότι μια μεγάλη πλειοψηφία εθελοτυφλεί. για το παοκ παο έγραψα μια μαλακία για να προκαλέσω κάποια συγκεκριμένα άτομα που σπάνε ούμπαλα - όχι πάντως εσένα - εγώ τα ξαναπαμε, ήμουν στους riot και δε με νοιάζει τι παίζεται στη σουπερ λιγδ. οπότε ήταν λίγο δύσκολο να πιάσω το χθεσινό αστείο αφού δεν έχω ιδέα για το πόσες καθυστερήσεις δίνουν οι κόρακες σε κάθε ματς. αλλά και μόνο που μπήκες στη λογική ότι "να οι γαύροι πάλι έκαναν χειρότερα" πάλι επιστρέφουμε σε αυτά που λέω για το οπαδιλίκι.
Θα ξέκοβα απ' το bar. Αλλά βρίσκω το παράδειγμά σου ατυχές, καθώς ο πρόεδρος δεν είναι το αφεντικό, αλλά ο υπεύθυνος εκείνη την περίοδο, όπως ήταν και άλλα λαμόγια πριν απ' αυτόν. Τουλάχιστον, έτσι το βλέπω εγώ και, εντάξει, δεν είμαι ο μόνος.
Σε αυτό που έγραψα στο chat, το ύφος δεν ήταν "οι γαύροι/βαζελοι/χανουμια/σκουλήκια κάνουν χειρότερα", αλλά "δεν κοιτάνε πρώτα τι συμβαίνει στη δική τους ομάδα". Τώρα, αν θα πειράζομαι με έναν γαύρο, βάζελο, χανούμι, σκουλήκι δεν είναι απαραίτητα επειδή είμαι καλύτερος, που ακόμα κι αν νιώθω, δεν είναι επειδή το νιώθω αξιακά, αλλά ως κομμάτι και έκφραση του ανταγωνισμού, αλλά επειδή - όσο μένει σε επίπεδο παρέας/γνωστών/internet και δεν πάει σε "μαχες εξωφύλλων" - υπάρχει και κάτι ωραίο σε όλο αυτό.
Αυτό νομίζω το έχω απαντήσει σε ένα από τα πρώτα posts αυτού του thread: όταν υπάρχει ρομαντισμός, όταν κάτι το νιώθεις δικό σου και το βλέπεις να εκφυλίζεται, ε προσπαθείς και εσύ απ' τη μεριά σου να το αλλάξεις (ή να μην το αφήσεις να αλλάξει προς την κατεύθυνση που δε θες). Και αυτό γιατί μεγάλωσες μαζί του, όταν δεν ήταν καν λέξη, αλλά συναίσθημα (π.χ. μία βόλτα με τον πατέρα σου στο γήπεδο) - και εδώ μπαίνουν όλες μα όλες οι ομάδες. Μεγαλώνεις, βλέπεις, κρίνεις, ζυγίζεις τα σημαντικά, περνάει στη σφαίρα της ψυχαγωγίας, της διασκέδασης, των γούστων, μπορεί να μην πολυέχεις διάθεση μετά από μία ήττα (εδώ στεναχωρεθήκαμε και μας πήρε από κάτω το φινάλε του GoT) ούτε μαχαίρια τραβάς, επειδή κάποιος είναι άλλη ομάδα, ούτε γίνεσαι μπράβος σε μαγαζιά.
Και όσον αφορά τη στήριξη σε Σαββίδη, κι εγώ μπορώ να πω πως ο χ ή ο ψ που γουστάρει Premier League και βλέπει Nova στο καφενείο, ταΐζει έμμεσα τον Μαρινάκη. Φυσικά και υπάρχουν όρια και στάδια σε όλα αυτά, απλά το «πάτε και κοπανιέστε σαν τα πιθήκια στο γήπεδο και βγάζετε 15€ εισιτήριο και έτσι στηρίζετε τον δυνάστη πρόεδρο» θεωρώ πως βρίσκεται πολύ μακρυά από το όριο της τυφλής υποταγής και άβουλης διάθεσης του κόσμου (στο παρελθόν έχουν φύγει πρόεδροι από ομάδες έπειτα από στάση των οπαδών - τώρα, γιατί πρόεδρος; Γιατί έτσι είναι ο αθλητισμός. Και το δέχεσαι; Ε, δεν αλλάζουν όλα απ' την μία μέρα στην άλλη). Φυσικά, όμως, υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή που περιγράφεις - πάντα υπήρχε - απλά το θέμα μου εδώ είναι ότι δεν είναι όλοι έτσι.
εννοείται δεν είναι όλοι, αλλά υπάρχουν καταστάσεις που ακόμη και το υγιές κομμάτι των οπαδών επιχειρηματολογεί παράλογα ή φέρεται με τρόπους που δεν το κάνει σε άλλες καταστάσεις.
καταλαβαίνω ότι ακόμη δεν έχει "καεί" η φάση στο μυαλό σου... στην ηλικία σου παραλογιζόμουν πολύ χειρότερα σε σχέση με τα οπαδικά και κάπως πίστευα ότι μπορεί να χωράει ιδεολογικά όλο αυτό με αυτό που είχα στο κεφάλι μου. με αλαφούζους όμως δυστυχώς αυτό κατάλαβα ότι δε γίνεται.
Όταν 500.000 πίθηκοι κάνουν πορεία για να φύγει ένας πρόεδρος από μια ΑΕ, ταλαιπωρούν μια ολόκληρη πόλη γιατί "ΛΕΦΤΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΟΚ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ" δεν μπορώ παρά να πω ότι είναι όντως πίθηκοι που δεν έχουν δράμι μυαλό στο κεφάλι τους. Το αντίστοιχο θα ήταν να έκαναν πορεία οι πελάτες του περιπτέρου μου κλείνοντας την Παπαναστασίου, για να φύγω απ' τη δουλειά μου. Σου φαίνεται γελοίο κάτι τέτοιο, χρήστη tsimpoyklano; Καλώς σου φαίνεται, γιατί είναι γελοίο. Λιγότερο γελοίο απ' το να κλείνουν την Εγνατία 500.000 ΠΙΘΗΚΟΙ που φωνάζουν "ΛΕΦΤΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΟΚ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ".
Πάμε παρακάτω: οπαδός δεν είναι μόνο αυτός που πηγαίνει στο γήπεδο και δίνει 15€ για να δει ένα ματς, να κάνει καζούρα με φίλους του "οπαδούς" άλλων ομάδων κι έτσι πέρασε μια πανέμορφη Κυριακή, όπου ο καθένας ήταν ελεύθερος να διαχειριστεί τον ελεύθερό του χρόνο.
Οπαδός είναι ο κάθε Ρουπακιάς, οπαδός είναι ο κάθε λογής ταλιμπάν (είτε χριστιανός, είτε ισλαμιστής), οπαδός είναι ο κάθε δασπίτης που θα κατέβει με σημαιάκια και καραμούζες στους δρόμους και τις πλατείες επειδή ένας ακόμη ψευτεράς θα βγει να πουλήσει το δικό του όπιο, οπαδός είναι το γαμημένο ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΑ ΧΑΚΙ, που θα σπάσει στο ξύλο διαδηλωτές, θα καφριλιάσει σε κοριτσάκια, θα ψεκάσει γεροντάκια κτλ κτλ
Μην προσπαθείς να μου υποδείξεις ότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ σαν αυτούς, γιατί αν ήσουν δε θα έμπαινα καν στην κουβέντα μαζί σου. Αλλά εκεί που εσύ εντοπίζεις "ρομαντισμό" εγώ βλέπω φαιδρότητα, επικίνδυνες προεκτάσεις και ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ επιβολή στις δικές μου ελευθερίες και δικαιώματα.
Το δε γελοίο επιχείρημα περί κόμικς, υπερηρώων, star wars κτλ κτλ, να το βάλετε στην πατάρα σας όσοι το χρησιμοποιείτε, εκτός αν δείτε κόσμο να φανατίζεται και να πλακώνεται/σκοτώνεται για ήρωες με κολάν, ρε ΗΛΙΘΙΟΙ. Κι όσο για το αν ο πρόεδρος μιας ομάδας είναι ο υπεύθυνος εκείνη την περίοδο κι όχι το αφεντικό, θα προτιμούσα πριν διπλωθώ στα γέλια μέσα στο περίπτερο, να μας πεις ποιος (τακτική Murinho με Inter στην εστία μου, δε σε/σας χάλασε) είναι το αφεντικό σε μια ομάδα. Πόσο πολύ θέλω να διαβάσω ως απάντηση "Ο ΛΑΟΣ, ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ" γιατί όντως, χρειάζομαι ΠΟΛΥ γέλιο για να ξελαμπικάρω λίγο.
Μιλάνε οι τύποι που ανήκουν σε ομάδα της Θεσσαλονίκης κι έπαιξαν ξύλο με πορεία μουσουλμάνων (κυρίως προσφύγων) στο κέντρο της ΑΘΗΝΑΣ, επειδή οι τύποι απ' την πορεία των τρομαγμένων οπαδών που αποτελούν και μειωνότητα ένιωσαν να απειλούνται (ωπ, μήπως παίζει το ρόλο του ο οπαδισμός κι εδώ; ) και "την έπεσαν στον λαό, στα αδέλφια". :touched: :touched: :touched: :touched:
ΥΓ. Χθες διάβασα αυτό:
Αν θεωρείτε εσείς οι οπαδάρες, ότι κάτι τέτοιο αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλοάμ για όλους σας, κάτι δεν έχετε καταλάβει σωστά. Γιατί για κάθε 1 τέτοιο περιστατικό, υπάρχουν 100 καφρίλες. Do the fucking math.Quote:
ULTRAS δεν είναι ούτε ταμπέλα σε μπλούζα ούτε σε πανό... ULTRAS νοοτροπία και μαγκιά είναι το παρακάτω!
200 περίπου ηρωικοί οπαδοί της Κάλιαρι ταξίδεψαν χθες από τη μια άκρη της Ιταλίας στην άλλη για να δουν την ομάδα τους με τη Λέτσε.
1144 χιλιόμετρα, 22 ώρες ταξίδι οδικό. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ακραίες και τελικά το παιχνίδι αναβλήθηκε για σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου.
Με το άκουσμα της απόφασης οπαδοί της Λέτσε πρότειναν στους εκδρομείς οπαδούς της Κάλιαρι να τους φιλοξενήσουν ενώ τους πρόσφεραν φαγητό και νερό.
Στις οπαδικές διηγήσεις του μέλλοντος για θρυλικές εκδρομές, κάποιοι θα λένε στις παρέες τους και στη νέα γενιά, όχι για επικές μάχες στις εθνικές οδούς και στους δρόμους, όχι για σπασμένα και καμμένα πούλμαν, όχι για κυνηγητά και ξεβρακώματα αλλά για την αλληλεγγύη και τη μαγκιά των οπαδών της Λέτσε. Και αν υπάρχει ζυγαριά στη μαγκιά, μάλλον η κίνηση αυτή των ultras της Λέτσε ζυγίζει πολλά κιλά. Πολύ περισσότερο από ένα νικηφόρο πέσιμο, μια καλοστημένη ενέδρα...
500.000 κλείνουν τον περιφερειακό ρε μλκ, όχι την Εγνατία :touched:
πόσο ξεφτίλα πια, και να πεις ότι δεν υπήρχαν παρόμοια περιστατικά. 2 χρόνια μόνο έχουν περάσει
inb4 "δεν είναι όλοι οι οπαδοί έτσι" κτλ κτλ κτλ
:puke:
Ο οπαδισμος δε σε κάνει κρετίνο. Κρετίνος είσαι έτσι και αλλιώς, απλά εκεί βρίσκεις διέξοδο.
ωραίο είναι και πώς παρουσιάστηκε από τα μέσα. "επεισόδια μεταξύ οπαδών".
οι μεν έπιναν το καφεδάκι τους ήρεμα και οι δε έσκασαν με λοστάρια, αλλά όλα κι όλα. μη θίξουμε κανέναν. ήταν και βούλγαροι τα θύματα, οπότε στα παπάρια μας.
Εεεεε καλά να σαι.
Πάντως όπου ακούς κράνος και ρόπαλο, είναι παοκτσής, μη την ψάχνεις.
Πριν λίγα χρόνια έγινε το ίδιο και στη Αγίου Δημητρίου που Ηρακλειδείς κυνήγησαν εναν Κύπριο παοκτση τον οποίο επίσης χτύπησε αμάξι και σκοτώθηκε.
Δεν ξερω ποια μεσα διαβαζετε, μεχρι και η αστυνομια εβγαλε ανακοινωση που λεει για οπαδους του ΠΑΟΚ.
Αν ισχυουν οσα διαβαζω για ραντεβου που εδιναν καιρο αλλα τους επαιρναν χαμπαρι οι μπατσοι κριμα που δεν εμειναν στον τοπο ολοι και απο τις 2 πλευρες, νεξτ ταημ.
Και φυσικα καμια σχεση με την περιπτωση του Νασου, ΑΝ ισχυουν αυτα για το ραντεβου θανατου ξαναλεω
Όταν τα ντου σε καφετέριες και συνδέσμους στην πόλη ήταν/είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, δυστυχώς όλοι ξέραμε/περιμέναμε πως αργά ή γρήγορα θα υπήρχε θύμα. Γάμησέ τά η κατάσταση.
Είτε το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ραντεβού ήταν random πέσιμο σε κίτρινα κασκόλ, για την όλη σκατίλα που εσωκλείει αυτή η φασιστική λογική αφανισμού το πράγμα παραμένει το ίδιο: πάντα θα υπάρχει άσχετος κόσμος που δεν έχει καμία επαφή με τα ξυλίκια και θα την πληρώνει (από δόντια και χέρια μέχρι ζωές (βλ. Νάσος)).
Ποια ηρεμα καφεδακια εντωμεταξυ.
Quote:
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες γύρω στις 4 το μεσημέρι υπήρξε συμπλοκή οπαδών στην περιοχή με αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός και τον τραυματισμό άλλων δύο.
Στο περιστατικό βρέθηκε κατά τύχη η ραδιοφωνική παραγωγός Μαρία Στύλου. Όπως γράφει στην μαρτυρία της στο facebook στην συμπλοκή χρησιμοποιήθηκαν λοστοί και ρόπαλα.
«Ραντεβού θανάτου οπαδών! Το ζησα κι αυτό. Το πρωί σκεφτόμουν πόση βλακεία δέρνει κάποιους ανθρώπους που βλέπουν τα πράγματα με παρωπίδες και το απόγευμα βρέθηκα ανάμεσα σε αντιμαχόμενα πυρά.
Η διαδρομή μου σταθερή. Ναυτικός όμιλος, Σοφούλη, Express Service Μέγαρο. Εκεί τους είδα να έρχονται. Μία ομάδα οπαδών με τα διακριτικά της ομάδας τους ανέβαιναν το στενό που οδηγεί στο Μέγαρο και είναι η προέκταση της Μαρτίου. Ξάφνου αντιλαμβάνομαι πως από την πλευρά της αλάνας – parking μπροστά από την Κάλλας έρχεται η αντίπαλη ομάδα με λοστούς και ρόπαλα η οποία έχει αποβιβαστεί από ένα βαν και εγώ είμαι στη μέση.
Πιάνω το κινητό μου στο μπουφάν μου αλλά παράλληλα σκέφτομαι πως αν σηκώσω το χέρι μου να τραβήξω φωτογραφίες είναι σα να υπογράφω τη καταδίκη μου. Είμαι ανάμεσα σε αντίπαλα πυρά και το μόνο που έχω περιθώριο να κάνω είναι να ξεφύγω προς τα γηπεδάκια.
Απομακρύνομαι τρομοκρατημένη και παράλληλα προσπαθώ να δω τι γίνεται. Άγριο ξύλο ανάμεσα σε έφηβους λες και παρακολουθώ ταινία. Αυτό όμως δεν είναι ταινία. Είναι άγρια ωμή βία ανάμεσα σε ανθρώπους που τους διχάζει ..... η ηλιθιότητα!» αναφέρει μεταξύ άλλων για τα όσα έζησε.
Διαβαζω και τις προηγουμενες σελιδες για την καημενη την κοπελιτσα που της την επεσαν 5 vs 1 αλλα τελικα ηταν μεσα στη φαση κι αυτη και λιγο καιρο μετα την επιασαν μαζι με κατι καλοπαιδα που κουβαλουσαν λοστους σφυρια κλπ, και προσπαθω να μην κανω σχολια σαν αυτο που εγραψα πιο πανω ή σαν το "ψοφος σε τετοια υποκειμενα" που εγραψε ο ρεηβεν γιατι θα πεταχτει ο λασπονερας να πει οτι δεν ειναι σωστο να ευχομαστε θανατους ανθρωπων (εκτος αν ληστευουν το μαγαζι σου πρεζακια, εκει σουτ του κιλλ) οπότε αφηνω αυτο εδω:
Quote:
Λοιπόν αν κατάλαβα καλά, τα δεδομένα σύμφωνα και με τα γραφόμενα αυτοπτών μαρτύρων, έχουν ως εξής:
Κάποιοι χούλιγκανς - οπαδοί - ηλίθιοι υποστηρικτές του Άρη, έδωσαν ραντεβού για να παίξουν ξύλο - να δείξουν ότι την έχουν μεγαλύτερη - να σκοτώσουν με αντίστοιχους χούλιγκανς - οπαδούς - ηλίθιους υποστηρικτές του ΠΑΟΚ, οι οποίοι πήγαν στο ραντεβού με πρόθεση να δείξουν ότι μπορούν να παίξουν καλύτερο ξύλο - να αποδείξουν ότι η δικιά τους είναι η μεγαλύτερη - ότι μπορούν να σκοτώσουν αποτελεσματικότερα.
Τα αποτέλεσματα αυτού του ραντεβού, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ήταν τα εξής:
Ένας άνθρωπος νεκρός, 2 άλλοι στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ένας οδηγός που τυχαία περνούσε από κει και χωρίς απ' ότι φαίνεται να φταίει σε τίποτα να καταζητείται, γιατί χτύπησε κατά λάθος τον θανόντα.
Ελπίζω να τους βρουν όλους και να τους βάλουν σε ένα κελί μακριά από την κοινωνία.
Δεν θα λείψουν από κανέναν.
Ποιος είναι ο Νάσος και τι έπαιξε με αυτόν;
Εκείνο το παλικάρι ο παοκτζής που τον χτύπησε αμάξι πριν κάνα δίχρονο στην Αγ. Δημητρίου μετά από ντου ηρακληδέων
γενικά, δεν έχει σημασία αν πρόκειται για "ραντεβού" ή για τυχαίο ξύλο. η ηλιθιότητα είναι ακριβώς η ίδια. κ ο φιλόπουλος δεν ήταν κανας άγιος - όμως βρέθηκε με καμιά 30αρια μαχαιριές (ακόμη και στο κεφάλι!) και μπλεγμένους χρυσαυγίτες το φόνο, όπως και η τύπισσα που τη μαχαίρωσαν 5 γαύροι (και κόμπαζαν ότι χάρη θα της έκαναν αν τη βίαζαν κιόλας). όλα αυτά δείχνουν μια τυφλή υπακοή σε μια κεντρική "ιδέα". το ρόλο της ιδέας εδώ παίζει η εκάστοτε ομάδα, αλλά στην πράξη αυτό που γίνεται είναι να εξυπηρετούνται μαφιόζοι και απατεώνες, εκπρόσωποι της εγχώριας πλουτοκρατίας (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το φαινόμενο αποτελεί ελληνικό "προνόμιο"). για όλους αυτούς νομίζω δεν υπάρχει διαφωνία μεταξύ μας.
αυτό που προσπαθώ να τονίσω είναι ότι ακόμη και συμπεριφορές της πιο "υγιούς" μερίδας οπαδών - αυτών που πάνε γήπεδο να χαζέψουν ένα ματς και να ξεδώσουν - μπορεί να συμβάλλουν στα παραπάνω φαινόμενα. π.χ. η μόνιμη καραμέλα ότι "οι άλλοι κάνουν χειρότερα" ή ότι "ομάδα δεν είναι ο εκάστοτε πρόεδρος" και "η ομάδα είναι ιδέα". και το έχουμε κάνει όλοι ανεξαιρέτως οι οπαδοί.
Εδώ διαφωνώ αρκετά, γιατί ενώ η ομάδα είναι η αφορμή, η λογική του σβήνω, όχι οπαδικά ή αγωνιστικά, αλλά με όρους φυσικής εξόντωσης τον αντίπαλο είναι εντελώς διαφορετικής κοπής κουλτούρα, που σίγουρα περισσότερα κοινά έχει με φασιστικές πρακτικές (και άρα υπάρχουν άλλα ζητήματα για να λυθούν) παρά με την όποια - έστω και - συγκαλυμμένη αγάπη & προσφορά για την ομάδα. Και αυτό το λέω χωρίς να παραγνωρίζω την έστω και άθελη κάλυψη που λαμβάνουν αυτά τα άτομα (και κατ' επέκταση και οι πρακτικές, όσο κι αν στα λόγια καταδικάζονται από την πλειονότητα) από μέρος των κερκιδών, που τους δίνει ένα οκ στη συνέχιση τέτοιων πρακτικών.
Η δολοφονία του Βούλγαρου έγινε και σύνθημα. Δεν τόλμησα να πατήσω να το ακούσω.