Printable View
http://www.imdb.com/title/tt0093593/?ref_=rvi_tt
Πολωνική του 1988. Ουσιαστικά είχαν ξεκινήσει τα γυρίσματα το 1977, το κράτος το απαγόρευσε και απαίτησε την καταστροφή σκηνικών, κοστουμιών κλπ. Ο σκηνοθέτης με κάποιους απο τους ηθοποιούς συνέχισε τα γυρίσματα στη Γαλλία και με οτι είχε καταφέρει να διασώσει κυκλοφόρησε την ταινία το 1988. Post-apocalyptic αισθητική με Ταρκοφσκική αντίληψη, έμμεση κριτική σε κομμουνισμό και χριστιανισμό και γενικά απ'τα πιο περιέργα πράγματα που έχει να προσφέρει το είδος. Πολύ βαρύ και δύσκολο πράμα, οπτικά και αισθητικά άψογο.
ναι ναι, δε βλέπεται.
http://www.imdb.com/title/tt2884206/
Ανθρωπιστικό/συναισθηματικό sci-fi στη φάση Αnother Earth, Upstream Color από το σκηνοθέτη του πρώτου. Είναι καλό, αν και το τρέιλερ το κάνει να φαίνεται αρκετά κλισέ, που είναι, αλλά λίγο (επιστήμη και το όριο της λογικής κλπ) για αυτό και καταλήγει εδώ. Έχει όμως περιεχόμενο, καλούς ηθοποιούς και αιωρείται αρκετά καλά μεταξύ των δύο οπτικών, οπότε να το δείτε.
υγ. μετά από 1 λεπτό σπολεριάζει άγρια το τρέιλερ.
καλοφτιαγμένο είναι αλλά μου την έσπασε εκεί που το πήγε.
Α το ειχα δει πριν μηνες το τρεηλερ και θυμαμαι οτι ηθελα να το δω.... μετα απο αυτο μηδεν προβολη, καλα που το θυμησες να το βρω να το κατεβασω. Φαινεται καπως πολυ ρελιτζιους αλλα θα τιμησουμε
ε, φαινόταν ότι το πάει εκεί, αλλά το ambiguity κρατιέται κάπως. Έστω κι αν το πάει δηλαδή, δε θα το χαρακτήριζα ακριβώς όπως το κωλαράκι (ευτυχώς που δεν είχα δει το τρέιλερ το οποίο τελικώς δεν έπρεπε να ποστάρω - επειδή ακριβώς δείχνει το τελικό ιντένσιον του δημιουργού χεχ)
από μία (αρνητική) κριτική
πάω να δω και τα υπόλοιπα που δεν έχω δει \m/Quote:
...the most wearying example to date of a relatively new subgenre we might label “Sundance Science Fiction,” notable for such thoughtful indie films as “Primer,” “Another Earth,” “Sound of My Voice,” “The Signal,” “Safety Not Guaranteed” and “Upstream Color”: micro-budgeted movies that translated some of the thorny themes of literary science-fiction into cinematic terms.
Από ανεξάρτητα αμερικάνικα υπάρχει και το φετινό The One I Love (λίγο romcom, λίγο scifi) με Mark Duplass από The League και Elisabeth Moss. Εμένα μου φάνηκε μέτριο, αλλά άρεσε σε αρκετούς που ξέρω.
Edit: και το Predestination με Ethan Hawke, κάπως προβλέψιμο βέβαια
και απο Καναδα μερια ενας ''δικος μας'' (Κοσματος)
http://youtu.be/Q1ertVYn750
οχι ακριβως καινουρια αλλα δε βαρεις...
Exw na pw oti to Predestination enw htan wraia gyrismeno kai eixe genika kalh skhno8esia, senariaka htan mauro xali. Autoskopos ta plot twist. (prosoxh ston plh8yntiko.)
γιος του σκηνοθέτη του Cobra ε... περιέχει κι αυτό το απίστευτο κομμάτι
https://www.youtube.com/watch?v=eKCHXpSEtOU
edit: δεν πάτησα καν play... το κομμάτι του τρέιλερ εν πάση περιπτώσει^
Συμπαθητικουλίνι μέχρι ένα σημείο το I Origins, αν και με μεγάλα ελαττώματα και ξενέρωσα τόσο με το τέλος που ήθελα να πάρω τηλέφωνο τον Φιξερ και να του ζητώ γονυπετής συγγνώμη. Predestination για τα σκουπίδια.
μέτριο το Ι... περίμενα περισσότερα
Υπομονή μέχρι το ΙΙ.
Ρε παιδιά προτείνετε καμιά καλή sci-fi σειρά, παλιά ή καινούρια, που να αξίζει έστω και στο 10% του battlestar galactica! Ίσως να υπάρχει κάτι εκεί έξω που να μην έχω δει...
Προφανώς έχω δει τα γνωστά stargate, firefly, bsg, caprica κλπ.
δεν το έχω δει (όπως και στο babylon 5, τα εξωγήινα κούτελα και αυτιά και μύτες μου παραφαίνονται "χαριτωμένα") αλλά κατα γενική ομολογία πρόγονος του BSG με αρκετούς κοινούς γραφιάδες και τον ronald d. moore ανάμεσά τους, ήταν το star trek: deep space nine.
αλλά γενικά μην ψάχνεις, οι τρεις πρώτες σεζόν του bsg ήταν πρωτόγνωρο πράμα ως τότε και φαινόμενο που δεν έχει επαναληφθεί.
ξεκίνα το babylon-5 έτσι για την καλτιά, μπορεί και να σ'αρέσει, αν δε βαριέσαι να δεις εφέ 90's :P
βλάχα, βλαχάρα.
Είναι άνιμε καί δεν είναι στη φάση αυτών που συζητάτε (είναι όμως sci-fi λογικά, δε λεω τίποτα άλλο γιατί θα σποιλεριάσω), αλλά το Attack on Titan γαμάει άσχημα γενικά. Άμα δε μπανίζεις θα σου πρότεινα να μη κοιτάξεις τίποτα σχετικό, να κατεβάσεις, να πατήσεις play καί να μη κοιτάξεις πίσω..Προς το παρόν παίζει μια σεζόν γιατί είναι απο comic πού τρέχει αλλά λένε ότι θα βγεί η δεύτερη το 2016.
Όπως και να'χει, σοβαρά είναι πολύ καλό, γαμώ τα ορίτζιναλ κόνσεπτ καί θα μπορούσε να εξελιχθεί σε απίστευτο..
Συνονόματε, Star Trek: The Next Generation δε βλέπω να αναφέρεις σε αυτά που έχεις δει, οπότε εγώ θα έλεγα να ξεκινήσεις από εκεί. Μπορεί η πρώτη (βία και η δεύτερη σεζόν) να σου φανούν "κάπως" αλλά από την τρίτη απογειώνεται και δε νομίζω πως στο συγκεκριμένο είδος θα βρεις κάτι καλύτερο. Επίσης, μιας και σου πρότειναν Deep Space Nine, δες και Voyager και Enterprise κι όταν το κάνεις, μπορείς να απαντήσεις και στο φλέγον ερώτημα που ταλανίζει την παγκόσμια Sci Fi κοινότητα:
"ποια είναι η ομορφότερη γυναίκα που έχει παίξει σε Sci Fi σειρά;"
Σε πιο χαλαρή φάση, μπορείς να δεις και τη μία σεζόν Dresden Files. Τίποτα phenomenal, αλλά αξίζει να το έχεις δει! :)
ακούω καλά λόγια για το Defiance και σκέφτομαι να το αρχίσω
http://www.imdb.com/title/tt2189221/?ref_=nv_sr_1
Που λέτε με Star Trek δεν έχω ασχοληθεί πολύ, πέρα από τις ταινίες. Ίσως το κάνω τώρα, καλοκαίρι έρχεται, χρόνος θα υπάρχει. Τουλάχιστον προτείνετε κάποια σειρά να τα δω, αν παίζει ρόλο.
Αν θες να δεις και την Original σειρά, δες την, είναι 3 σεζόν από 20 επεισόδια χοντρικά. Αλλά την βλέπεις για την καλτίλα, για τους διαλόγους μεταξύ McCoy και Spock, για τα σενάρια που τότε θεωρούνταν sci-fi, για τη σειρά που έθεσε το όραμα του genre.
Η σειρά βάσει ημερομηνίας παραγωγής, πάει ως εξής:
Original Series -> Next Generation -> Deep Space Nine -> Voyager -> Enterprise.
Αν είσαι μερακλής και δεν ξενερώσεις από τη μετάβαση ανάμεσα σε παραγωγή των 00's και 60's, τότε το timeline τοποθετεί τη σειρά Enterprise πρώτη και τα υπόλοιπα όπως σου τα είπα. Αν είσαι ακόμα μεγαλύτερος μερακλής κι έχεις χρόνο, τα TNG και DS9 συναντιούνται χρονικά, προς το τέλος του TNG, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τα μπλέξεις, δες τα straight. Ούτως ή άλλως, οι 3 τελευταίες σεζόν TNG βλέπονται νεράκι!
edit: κοντά σε όσα σου είπα, αξίζει να αναφερθεί ότι τα BluRay Remasters ήταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, οπότε δε θα σου φανεί τόοοοοοοσο παλιομοδίτικο το πολυαγαπημένο TNG. ;)
Μεταπτυχιακό πάνω στο Star Trek βλέπω έχεις κάνει! Οκ, θα μπουν στο queue για να τα δω, λογικά θα το πάω βάσει timeline, μήπως είναι και πιο engaging το πιο καινούριο series.
Το χω κατεβασει κι εγω αυτο αλλα δεν το εχω ξεκινησει ακομα, διαβασα γενικα καλα λογια. Δεν εμπιστευτομαι Σωτο παντως αυτος ειναι του σατανα
το έχω προχωρήσει λίγο (8 επεισόδια) και δεν είναι χάλια. εμμένω στην αρχική μου άποψη. βλέπεται αρκετά ευχάριστα, καλό θα έλεγα, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο.
δες πάλι το firefly
3η προσπάθεια για να δω το BSG..
γαμαει το ντιφαιανς το βλεπω φανατικα