Originally Posted by
Drumsick
1)Τι γιατί να τα κοροιδεύεις ρε συ? Λογαριασμό θα δώσει ο καθένας για τα πράγματα που του φαίνονται αστεία πια? Δλδ ο,τι ακούγαμε στο παρελθόν το παντρευόμαστε και του οφείλουμε αιώνιο σεβασμό?
2)Πάτε γενικά να μπλεξετε ηθικούς κανόνες σ'ένα πολυ περίπλοκο και υποκειμενικό θέμα. Αν θεωρήσουμε πως κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική προσωπικότητα, το πως αντιλαμβάνεται κανείς τα μουσικά του γούστα και την πορεία τους στο χρόνο, είναι επίσης διαφορετικό και βιώνεται με μοναδικό τρόπο από κάθε άνθρωπο. Αν βάλεις και το πως επιρρεάζεται ο καθένας από εξωτερικούς παράγοντες και καταστάσεις, είναι αναμενόμενα τα πισωγυρίσματα, τα κολλήματα ή οι αφορισμοί.
3)Δε γίνεται να έρχεται ο ένας και να λέει πως είναι μαλάκας και υποκριτής ο άλλος που βρίσκει πλεον κοιμισιάρηδες τους όπεθ, ή να σκάει ο άλλος και να βαφτίζει κολλημένο κάποιον που συνεχίζει να αγαπά ό,τι έχει ακούσει στη ζωή του. Ξεκολλάτε λίγο, δεν υπάρχει Μια Απόλυτη Αλήθεια εδώ.
4)Ον τόπικ, θεωρώ αστείο το γεγονός οτι κάποτε αποθέωνα cradle of filth και ancient ασουμε. Σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσα να ακούσω καινούριο άλμπουμ τους, αλλά ενίοτε ακούω με ευχαρίστηση κάποια παλιά αγαπημένα. Ή κάτι bloodhound gang ξέρω γω, για όνομα του θεού.
Νιώθω επίσης μια μικρή ενοχή όταν αρέσκομαι σε κάποιο ποπ κομμάτι, αλλά το βαφτίζω αυτόματα ΚΑΛΗ ποπ, και οι ενοχές εξαφανίζονται.
Κατα τ'άλλα βλέπω πως μεγαλώνοντας μου είναι πιο εύκολο να εκτιμήσω πράγματα σε μουσικές που χλεύαζα παλιότερα, καθώς κι οτι αν βρεθώ στην ανάλογη φάση, μπορώ και πάλι να ακούσω κάτι καινούριο σε είδη που έχω ξεπεράσει (βλ. μεταλ και φετινό υπερκόλλημα με doomsword). Το να βρίσκομαι στη σωστή φάση όμως έχει ζωτική σημασία.