Σ' έχω βάλει σπίτι μου εσένα ε; =/
Printable View
Ποτέ δε μ' άρεσε. Όπως επίσης μου τη δίνουν όλοι οι εξυπνάκηδες που είναι καβατζωμένοι και κρίνουν εκ του ασφαλούς τα πάντα όλα.
'Ηταν και άσχημη.
οι γυναίκες μπορούνε αν κρατάνε όπλο στον ελληνικό στρατό;
τι εννοεις?
ε προφανως ναι . εδω οδηγουν αρματα .
ε ναι ρε .Πιο παλια επισης δεν μπορουσαν να ψηφισουν ε :p Εμενα η διοικητης της στρατονομιας στο νησι ειχε και μεγαλη πουλαδα και ηταν περιπου 50 χρονωνε.
μια χαρα κρατανε οπλο γυναικες, άλλωστε ενοπλες υπηρεσίες κάνουν και αυτές
χαχαχαχαχ, ετσι, να ξεθαφτει καμια μπινια σαν το βιντεο "ελληνες" εψαχνα οταν ανοιξα το θρεντ. διαμαντακι.
εν τω μεταξυ, δεν ξερω κατα ποσο το πηραμε πρεφα, αλλα δεκαετια του '90 υπηρξε γενικα ετσι ενα ρευμα διανοουμενων που πατουσαν λιγο και προς αριστερα μερια αλλα παντα δηλωνοντας υπερηφανοι ελληνες. αυτη η βλαχια των νεοελληνων ελληνιστων μην χεσω την οποια διελυσε ο ρενος αποστολιδης με μια απλη κινηση. το μαλβινακι λοιπον, κατα πασα πιθανοτητα, αν ζουσε σημερα θα ηταν το εναλλακτικο πλαισιωμα της ΣΠΙΘΑΣ, ενα απολιθωμα και οχι "αυτη που θα τα πει οπως ειναι". αλλα ετσι παει το πραμα, λιγο λαϊφσταϊλ, λιγο πολιτικη επικαιροτητα, πολλη φιλολογια, πολλους αρχαιους και λιγο νιτσε, να σου ο ελληνιστης! και ποιος τον καλεσε; κανεις!
εχω ακουσει την φοβερη προταση "τι ιταλικη αυτονομια, η δικη σου γενια θα επρεπε να διαβαζει μονο πρωιμο μαρξ (νταξ, πες καλα ως εδω, αυτο το "μονο" μας τα χαλαει λιγο) και ρηγα φεραιο"
ΚΑ-ΤΣΑΝΓΚ!
εν τω μεταξυ, να προσεχουμε λιγο και την ποιοτικη διαφορα που υπαρχει αναμεσα στον φασιστα και τον διανοουμενο ελληνιστη. ο ενας ειναι φασιστας με την εννοια της ισχυος, ο δευτερος ειναι απλα συντηρητικος, που καταληγει στον φασισμο μακροσκοπικα, αλλα σε αλλον φασισμο και με αλλον τροπο.
Πόσα είδη φασισμού υπάρχουν?
μπολικα.
Δεν το καταννοώ αυτό, γι' αυτό προφανώς και ρώτησα. Δεν είναι κάτι ενιαίο και εξ' ίσου απεχθές όπως το αντιλαμβάνομαι δηλαδή? Θα ήθελα να μάθω τις κατηγορίες αν και είναι οφτόπικ.
Οντόπικ λοιπόν, η γυναίκα πάντα μου ήταν αδιάφορη. Νοήμων σίγουρα, αλλά αδιάφορη.
αρχικα, λολ, μια που λεω για τον ρενο αποστολιδη:
κοιτα, αν δεχθουμε οτι φασισμος ειναι οποιαδηποτε κοινωνικη οργανωση που εξαναγκαζει τους πολιτες της σε συμπεριφορες, φαντασου ποσα ειδη μπορεις να βγαλεις.
ακομα καλυτερα ισως, μπορουμε να τον αντιληφθουμε ως καθε σχεση που επιβαλει εκβιαστικα την συναινεση σε καποιο ειδωλο της πραγματικοτητας.
εχω ορεξη για βια. ποιο μαλακισμενο με μουτζωσε να του σπασω κανα παϊδακι;
Κοίτα, ο κύκλος της κάραλη είχε έτσι κι αλλιώς την ψυχοπάθεια του, μπορούσε να συνυπάρχει με τους τσαγκαρουσιάνους και τον σταμάτη κραουνάκη όσο και με τη λιάνα κανέλλη τον διονύση χαριτόπουλο (τον οποίο παντρεύτηκε κιόλας) κλπ. Υπάρχει πολύς κόσμος της γενιάς της κάραλη που είναι έτσι και πολλοί απο αυτούς είναι και πολύ εγγράμματοι άνθρωποι. Ένα χαοτικό πράγμα που όπως περιλαμβάνει καλιαρντά και λατινικά μαζί μπορέι να περιλαμβάνει «αντι-μικροαστίλα» και μικροαστικό εθνικισμό, η μακεδονία είναι ελληνική κλπ.
Υπάρχει μια διαφορά όμως και ίσως είναι πιο πολύ αισθητική παρά πολιτική, ο εθνικισμός της κάραλη (και της κανέλλη εγώ μπορώ να πω) παραμένει σκατένιος αλλά δεν είναι ουρανοκατέβατος και μονολιθικός. Έχει, εκεί, τις καταβολές του, στον Άρη, στο εθνικοαπελευθερωτικό που συνδέεται με το κοινωνικοανατρεπτικό, έχει ένα μπαγκράου ή/και τουλάχιστον προέρχεται απο ανθρώπους που έχουν ένα βάθος κουλτούρας και συνήθως ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε. Δες την διαφορά με τον εθνικισμό του cybernaut ή όποιου άλλου μαλάκα, που δεν θα μπει ποτέ στην ουσία της ελληνικής γραμματείας πχ, αλλά θα μηρυκάσει ό,τι βρει απο δω κι απο κει στο youtube για να επιβεβαιώσει μια φαντασιακή ανωτερότητα «της φυλής του».
Αν ζούσε η κάραλη, δεν ξέρω αν θα ήταν με τη Σπίθα, μάλλον το κόμμα θα ήταν. Αλλά στο αυτό πλαίσιο θέσεων, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά.
αυτον τον διαχωρισμο τον κανω και στο ποστ μου θα ελεγα.
Δεν είπα ότι διαφωνούμε, απλά εγώ είμαι πιο έγκυρος :!:
γιατι - οπως λεει κι ο μπαντιου - εισαι αριστερος και αρα λες παντα την αληθεια, σωστα;;;;
Λέει τέτοιο πράμα ο μπαντιού;
Και τελοσπάντων, στην ελλάδα αριστεροί είμαστε όλοι να πουμε - καλή ώρα απο τη μαλβίνα μέχρι τον καρατζαφέρη. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ είμαι και λέω πάντα την αλήθεια :!:
ο κομμουνιστής του ικόνοκλαστ
"Η Πολιτική και η Λογική του Συμβάντος". γελοιο κειμενο στο οποιο επιχειρει να κανει μια τυπικη μοντελοποιηση του πολιτικου λογου. εκει που παει να αναπτυξει το μοντελο εχει μια διατυπωση του τυπου "εχουμε τους ομιλητες Α, Β και Γ. ο ομιλητης Α ειναι αριστερος αρα λεει παντα την αληθεια". διασκεδαστικο, δεν λεω.
εντιτ: βασικα εχω την εντυπωση οτι η διατυπωση ειναι "κατηγορουνται για ενα εγκλημα οι Α, Β και Γ, ο Α ειναι αριστερος αρα λεει παντα την αληθεια".
Δεν το έχω διαβάσει αλλά σιγά μη κυριολεκτεί, κάνα σχήμα θα κάνει που δεν κατάλαβες :!:
Εγώ νομίζω το εξής. Πως αυτός ο έντονος αντιεθνικιζμός στην αριστερα που έχουμε σήμερα, και που δείχνουν κάποιοι να θεωρούν αυτονόητο, συμβαίνει περίπου τα τελευταία χρόνια. Στα σέβεντιζ και πίσω, είναι η ιδέα μου, πως και οι αριστεροί είχαν αυτό τον ελαφρύ εθνικιζμό.
Τελοσπάντων, οι περισσότεροι έλληνες απο 40 και πάνω, θεωρώ, οτι δε ταυτίζουν την ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ με τη δεξια και το φασιζμό, όπως κάνουμε εμείς κιεσείς..!
Δε λέω αν έχουν δίκιο η άδικο, απλά υπάρχει μια κάποια διαφορά στην οπτική, που ασπούμε ο κάλκι τη μεταφράζει αυτόματα σαν βλακεία/άγνοια απο μέρους αυτών.
Υπάρχουν και μεγαλύτεροι σε ηλικία αριστεροί που τσαντίζονται αμα τους πεις οτι ο πατριωτιζμός τους ισοδυναμεί με φασιζμό, και συγκεκριμενα μπορεί να σε θεωρήσουν μέρος της καπιταλιστικής παγκοζμιοποίσης και ισοπέδωσης!
από την άλλη, έτσι απλά
ΜΠΑ
Είναι λίγο πιο περίπλοκο, «πιο διεθνιστικές τάσεις» στο ελληνικό εργατικό κίνημα υπήρχαν από πάντα, ήταν για παράδειγμα οι αρχειομαρξιστές, η τροτσκιστική αντιπολίτευση στο σταλινισμό, ο Άγις Στίνας, οι αναρχικοί κλπ. Τους έτρωγε η μαρμάγκα φυσικά (και ο ΔΣΕ μερικούς, χοχοχ) μέχρι τη χούντα και πιο πολύ μέχρι την μεταπολίτευση που άρχισε να υπάρχει πιο ουσιαστική επικοινωνία και συγχρωτισμός και με τις ευρωπαϊκαί αριστεραί και ο αριστερός πατριωτισμός άρχισε να γίνεται λίγο μπαναλ. Τα περί «εθνικής κυριαρχίας» και «λαϊκής ανεξαρτησίας» άλλωστε τα φόρεσε πολύ ωραία ο Αντρέας - πολύ πατριώτης όταν έφερε τελικά τις βάσεις των αμερικανών. Στην πραγματικότητα ακόμα και σήμερα η πιο διεθνιστική ματιά εντός αριστεράς παραμένει μειοψηφία, είναι οι του ευρύτερου ευρωκομμουνισμού ΣΥΝ/αλτουσεριανοί κλπ, οι διάφορες τροτσκιστικές διασπάσεις, η ΚΟΕ (συζητήσιμο) και το ΝΑΡ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι παραδοσιακά πράματα, και αντίθετα με αυτό που λες Caffrey τα τελευταία χρόνια έχουν φυτρώσει μια σειρά από «πιο πατριωτικές φωνές», κυρίως έντυπα με σχιζοειδή αριστερή/εθνικιστική φιλολογία όπως η το Άρδην, η Ρήξη, το Ρεσάλτο κλπ που καταλήγουν ανοιχτά στην μεγάλη αγκαλιά της Σπίθας του Μίκυ που χωράει αυτούς όσο και κάθε χουντοφασίστα πικραμένο.
τι μωρε βλακα, εχει την παραδοχη οτι αναμεσα στους διαφορους πολιτικους λογους που εκφερονται σε ενα θεσπισμενο συστημα, αυτος που φερεται κατα του συστηματος (στον καπιταλισμο ο αριστερος για τον μπαντιου) ειναι αυτος που δεν ψευδεται. ποσο να το παρεξηγησεις αυτο;
Όσο το να πεις ότι «ο μπαντιού λέει ότι οι αριστεροί λένε πάντα την αλήθεια». Στ' αρχίδια μας όμως!
Spoiler
Επειδή έχω βαρεθεί τις πιουρίστικες μαλακίες αριστερά και δεξιά, να σε πληροφορήσω ότι:
- Χώρα χωρίς συμμαχίες δεν υπάρχει, αν πιστεύεις ότι σε αυτή τη χώρα με αυτό το ιστορικό (πχ Κύπρος) μπορείς να ασκήσεις ό,τι πολιτική σου καυλώσει τότε καλύτερα να τα λες αυτά με στενούς σου φίλους γιατί παραέξω θα πέσει το γέλιο της αρκούδας
- Ο Παπανδρέου γυρόφερνε επί Σισμίκ τις αμερικανικές βάσεις που σαμποτάρανε τα ελληνικά ραντάρ για να τις βομβαρδίσει
Λίγος γαμημένος ρεαλισμός, πόσο πιο απλά να το θέσω, αν ήσουν στην εξουσία τι σκατά θα κανες :?:
Αλήθεια το λες τώρα, ετοιμάζεσαι να υποστηρίξεις τις βάσεις;
λολαρω. τον ειχα για κκε, τελικα ειναι οακκες.
Edit: Αττίλα, δεν είπα ότι η χούντα έκανε ό,τι της καυλώσει, είπα ότι από κει και στο εξής με τη μισή Κύπρο κατεχόμενη και όλο το καθεστώς στο Αιγαίο έχεις δεμένα χέρια και πόδια, αυτό μονάχα.
Δεν υπερασπίστηκα καμία αμερικάνικη βάση, ήμαρτον. Λέω, κάνετε πολιτικές αναλύσεις της πούτσας ("πατριώτες δήθεν, αλλά τους είδαμε όταν α ου α ου"). Αυτά.
Edit: Κάλκι στο υπουργείο Εξωτερικών τώρα.
Αγόρι μου καλό, αν κάνεις πολιτική πάνω στο «η ελλάδα στους έλληνες», και τσαμπουκαλεύεσαι με τα «έξω από το ΝΑΤΟ» και «έξω από την ΕΟΚ» και «έξω οι βάσεις» για να αρπάξεις ψήφους από την αριστερά και επι της ουσίας ανανέωνεις την σύμβαση με τους αμερικανούς και ενισχύεις τον ρόλο της ελλάδας σαν τοπικό επιχειρησιακό προτεκτοράτο, είσαι «πατριώτης»; Όχι, είσαι γελοίος λαϊκιστής. Πράγματι, λοιπόν, πατριώτες δήθεν αλλά τους είδαμε όταν.
Δεν χρειάζεται να πετάγεσαι σα την τσουτσου ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ μυρίσεις γεωπολιτική για να κάνεις μαλακισμένα σχόλια, υπερασπίσου τις βάσεις, πες ότι ο παπαντρέου ήταν πατριώτης, πες τα χοντρά ή μην πεις τίποτα, χέσε μας να πούμε.
Μπορείτε να τα λέτε με τον Κάλκι και το Cybernaut για το έθνος και τη φυλή, λες και νοιάζεται κανείς, αλλά εδώ είπες μαλακία (για τον Κάλκι δε μιλάω καν γιατί δεν τον ενδιαφέρει η κουβέντα, τον ενδιαφέρουν άλλα πράγματα, και δεν το λέω υποτιμητικά), και την είπες όχι επειδή είναι η πολιτική σου θέση τέτοια αλλά επειδή δε σε απασχολεί, σε αφήνει αδιάφορο, δεν ξέρω.
H αμερικανόδουλη χούντα των Παπαδόπουλου+κολάμπορειτορς πιθανώς οχι. Η χούντα Ιωαννίδη-σκληροπυρηνικών που εκανε το πραξικόπημα στην κύπρο, οκ, προφανώς εξακολουθούσε να επηρεάζεται απο την αμερική αλλα μην λεμε μαλακίες, το όλο εγχείρημα στην κύπρο εγινε με δική της απόφαση. Πως να στο πώ, ο Παπαδόπουλος (τη χούντα του οποίου στήριξαν οι αμερικανοι επι 6.5 χρονια) κοιμόταν με το όνειρο να προσγειώνεται στο παρίσι ως προεδρος της ελληνικής δημοκρατίας ενώ ο Ιωαννίδης κοιμόταν με το όνειρο να μπει στρατηλάτης στην πόλη και να πετάξει τους απίστους στη μαύρη θάλασσα. Και ναι, η χούντα αυτή ασκούσε ότι πολιτικες της καύλωναν και γιαυτό την σιχάθηκαν στο τελος οι αμερικανοι και σφυρίξαν στους στρατηγούς να τελειώνουν με τον Ιωαννίδη και ήρθε ο καραμανλής.
Και ούτε η Χουντα παπαδόπουλου πήγαινε κάθε πρωί στην πρεσβεία για να παραλάβει της εντολες της ημερας. Απλώς είχε κανει τη συννενόηση οτι θα εξασφάλιζε την παραμονή της ελλάδας στο νατο, οτι θα εξασφάλιζε τα αμερικανικά επιχειρηματικά συμφεροντα κλπ, ενώ απο την άλλη μεριά οι αμερικάνοι για να τους ανταμείψουν θα αντιμετώπιζαν την χούντα ως νομιμη κυβερνηση και θα παρείχαν κάποια υλική στήριξη. Η χούντα Ιωαννίδη προφανώς ηθελε να συνεχίσει αυτή την συνεννόηση, αλλα εβαζε τις τρελες φιλοδοξίες περι πολεμου με την τουρκία πάνω απο τα συμφεροντα του νατο, γιαυτό και οι αμερικάνοι κάποια στιγμή αποφάσισαν οτι το ρίσκο ενδο-νατοικής σύρραξης ηταν μεγαλύτερο απο το ρίσκο να δει τον φλωράκη πραιμ μίνιστερ και απεσυραν τη στήριξη μετα τα γεγονότα της Κύπρου.