1η εντύπωση μέτρια. Αυτή η Bethesda αν δεν failάρει στα ίδια σημεία με πάντα, κάτι θα πάθει.
Console port λοιπόν. Τα γραφικά δεν είναι και τίποτα το φοβερό, για την ακρίβεια απογοητεύτηκα λίγο. Είναι σαν ένα ελαφρώς αναβαθμισμένο Oblivion, λογικό μιας και το X360 είναι το main platform. To καλό εδώ είναι ότι με το σχεδόν 3 ετών PC μου το τρέχω με χαρακτηριστική άνεση στο Ultra και τα Advanced τικαρισμένα σε 1920x1080. To UI για ακόμη μια φορά είναι άθλιο, ξεπερνάει και τη κονσολίτιδα του Oblivion. Είναι φανερό πως φτιάχτηκε και ότι θα δουλεύει καλά με pad αλλά σε keyb+mouse combo είναι γαμησε τα. Τα πάντα θα ήταν καλύτερα - αν ακόμα κι έτσι - απλά δούλευε σωστά, αλλά καταστάσεις όπου μπορείς να επιλέξεις κάτι σε ένα μενου με το ποντίκι αλλά όχι και στο υπομενου του, που πρεπει να το γυρίσεις σε keyboard είναι απλά απαράδεκτες. Πραγματικά, τι σκεφτόντουσαν;
Τα animations αν και ειναι καλά για Bethesda, παραμένουν μέτρια.
Από εκεί και μετά σαν σωστό Bethesda παιχνίδι έχουμε τα bugs. Ποιο ήταν το πιο γνωστό bug σε Fallout 3/Oblivion; Μα φυσικά το πρόβλημα με τα codecs του ήχου που η ίδια η Bethesda κατηγορούσε ότι έφταιγε για τα crashαρίσματα ανα 5-30 λεπτά. Ε λοιπόν σε μια κίνηση "it's not a bug, it's a feature" είναι και πάλι εδώ και σου crashάρει το παιχνίδι με το καλημέρα στο main menu. H λύση είναι παρόμοια με πιο παλιά παιχνίδια αλλά αυτή τη φορά δουλεύει: Να μπεις στα sound options των Windows και να βάλεις την ποιότητα ήχου στο χαμηλότερο. Οπότε ναι, αν θες να παίξεις θα θυσιάσεις ποιότητα ήχου, πάλι καλά να λέμε που αυτή τη φορά δεν έχουμε να μπλέξουμε και με τα ffdshow filters όπως στο FO3. Επίσης εμένα μου έτυχε bug όπου το UI ψοφούσε στο char creation και αν μετακινούσα τον χαρακτήρα στο preview για να βλέπω τις εμφανισιακές αλλαγές μετά δε δουλευαν τα sliders οπότε έπρεπε να πας στο προηγούμενο βήμα και πάλι πίσω για να φτιάξουν. Εκνευριστικό αλλά δε γαμείς, είναι διαδικασία που κάνεις 1 φορα στην αρχή.
Κατα τ'άλλα ο κόσμος φαίνεται καλός και θα δούμε πως θα παμε από gameplay. Πάω τώρα να δώσω το fake ραβασακι του Sven στο γκομενάκι για να διώξει τον άλλον.