Γιατί ικόνοκλαστ; Επειδή έτσι είναι το σωστό, το δίκαιο, το αντρίκειο;
Printable View
Η αλήθεια είναι πως με έβαλες σε σκέψεις εσύ με τη σκέψη ότι εάν κάποιοι το έχουν αποφασίσει, άσε τους.
Το θέμα είναι πως εκείνη τη στιγμή, η παρέμβαση πιστεύω είναι ισοδύναμη με την άποψη ότι ξέρεις πως οι εμπλεκόμενοι από παρόρμηση θα καταλήξουν να πάθουν ζημιά την οποία σίγουρα δε θέλουν, αλλά δεν έχουν την καθαρότητα να το δουν. Επομένως τους την επιβάλλεις. Ωστόσο, δεν μπορώ να φανταστώ σε ποια περίπτωση δεν ισχύει αυτό, οπότε να πω ότι ΟΚ, σε εκείνη την περίπτωση δε θα επέμβω, γιατί αυτοί όντως θέλουν να πλακωθούν. Σίγουρα όχι στις περισσότερες περιπτώσεις πάντως.
Εσύ γιατί θεωρείς ότι δεν πρέπει να επεμβαίνει ο φιλήσυχος, σωστός, δίκαιος κοσμάκης;
Πράγματι. Επίσης επειδή στο 90% των περιπτώσεων τα σκηνικά γίνονται από πιωμένους και για γελοίους λόγους το αν το «έχουν αποφασίσει» είναι χαζό. Οφείλεις να τους χωρίσεις με τον ίδιο πατρικό τρόπο που θα τους περιμάζευες από τα ξερατά τους.
Αν η αφορμή για μπουκέτα δεν έχει μπαγκράουντ το αλκοολ τότε οφείλεις να τους χωρίσεις γιατί απλά κάνουν σα ζώα, αυτό δεν έχω διάθεση να στο εξηγήσω ή το καταλαβαίνεις ή όχι.
Τέτοια ασάμπσιονς για το τι θέλει και τι δε θέλει πραγματικά ο άλλος και αν έχει να δει την καθαρότητα να δει και αν όχι είναι τέρμα προβληματικά και δικαιολογούν οποιαδήποτε εξουσιαστική/φασιστική πράξη μπορείς να σκεφτείς. Κι οι ΣΦΠ καληώρα μπορούν να σκοτώσουν όποιον θέλουν και μετά να πουν ξέρετε το κάναμε επειδή ήταν εντολή του ελληνικού λαού απλά τους έχουνε τυφλώσει τα ζώα οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ και δεν το ξέρουνε. Δεν πα' έτσι όμως. Αν θεωρείς ότι ο άλλος έχει λαθέψει (sic) σε κάτι μόνο να προσπαθήσεις να τον πείσεις για το αντίθετο μπορείς, όχι να επιβληθείς. Να τον σπρώξεις βίαια παραπέρα είναι ξεκάθαρα επιβολή.
Κατά τ' άλλα
Ναι, τελείως. Αυτή η αυτονόητη και σχεδόν κληρονομική θέσμιση του σωστού στα περισσότερα πράγματα μου την έδινε πάντα στα νεύρα, κυρίως επειδή προέρχεται από βάσεις πολύ σάπιες που πολύς κόσμος είναι αρκετά υπνωτισμένος για να τις αμφισβητήσει. Όχι εν προκειμένω, σε άλλα πράγματα που λειτουργούν έτσι και είναι περισσότερο σημαντικά.
Α, και όποιος όταν γίνεται πιωμένος γίνεται και βίαιος να φύγει απ' τη ζωή και γρήγορα. Σκατάνθρωποι.
Δεν καταλαβαίνω τίποτα απ' όσα λες για να είμαι ειλικρινής. Σου έχει πει/δείξει κανένας ποτέ ότι δε θέλει να τον μαζέψεις απ' τα ξερατά του;
Κέντρο χτυπήσαμε.
Δεν το εννοούσα για τον λόγο που ρωτάς αλλά μιας και ρωτάς, φυσικά. Πάρα πολύς κόσμος όταν είναι κομμάτια σε σπρώχνει όταν πας να τον σηκώσεις για να μην κοιμηθεί στο πεζοδρόμιο, αρνείται να τον χώσεις σε αμάξι, κάνει σα παιδάκι όταν τον πας στο ντους ή όταν τον γδύνεις για να τον κοιμήσεις (για τα υπόλοιπα δε λέω!). Γενικώς είναι θέμα αρχής και αξιοπρέπειας αν θέλεις να το χοντρύνουμε, η κουλτούρα της φάπας περισσεύει στον κόσμο ετούτο ενώ η κουλτούρα του λόγου όχι. Υπερασπίζεσαι το δεύτερο γιατί έτσι.
profanos kai simfono me ikonoklast kai epimenw pos einai protimotero na prosvalis ton opiodipote diale3e na plakoe8i para na eisai 8eatis se anigmena kefalia kai to lew logo empirias
Polles fores den xorisa se tsampoukades alla o logos den htan oti den i8ela na prosvalw tis idees tous kai tis apofaseis tous apla oti den me eperne na tous xorisw
se festival mpuras evrisa tous dream theater se enan xwris logo kai plakwthikame.
porwsi
Η φάση δεν είναι το δίπολο φάπα/λόγος επειδή έτσι σε βολεύει, είναι ότι εγώ ο ντάιθορ δεν θέλω να εκδηλώνω/ονται εξουσιαστικές συμπεριφορές. Κι αν η κρίση του άλλου αμφισβητείται όταν έχει πιεί (ιατρικά) κι όταν είναι φίλος σου (γιατί έχεις μια παραπάνω οικειότητα) δε βλέπω κανένα τέτοιο ελαφρυντικό στους ρέιβεν λορντς που χώνονται στα πέντε-πέντε επειδή τους χαλάνε το παιχνίδι (που είναι και λίγο αστείος ο λόγος ε). Είναι μέρος της προσωπικότηας του άλλου, της επιτέλεσης του και του είναι του, πώς το λένε ρε παιδί μου.
Ναι αμέ, η μάνα μου ανέφερε συχνά σαν τέτοια αυτήν που έλεγε ότι είναι κακό να κλέβεις απ' το καρφούρ. Γενικά είναι αρκετές κι άμα είσαι και λίγο κουτός πολλαπλασιάζονται θεαματικά!
μπερνη πλακωθηκατε με goetheς;
(πρεπει επειγοντως να βρω κατι να ασχοληθω)
Και για να μιλάμε με γεγονότα όταν πλακώθηκα εγώ με τον κάλκι δε μας χώρισε κανένας, μόνο ο χρήστης σταμ αν δε ουίτσες ήταν σε ετοιμότητα.
Οπότε όλα ψέμματα.
Βασικά είναι το δίπολο φάπας/λόγος επειδή ιστορικά προϋπάρχει του διπόλου Dythor/ασκότιστα αρχίδια.
Γελάω κάνα πεντάλεπτο με το ποστ μπερνη εντωμεταξύ.
Νταηθορ, ποιος κερδισε στο Clash of the Titans?
ΠΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΡΕ ΑΡΧΙΔΙ
ψηνεστε να μαγειρεψουμε ενα φαητ κλαμπ;
για να λυσω τις αποριες πολλων, ο χρηστης νταηθορ εχει φαει πολυ ξυλο, τοσο που το συνηθισαμε οποτε περασε προχθες οικειοθελως απ'το σπιτι μου, του ριξα της μπουνιες του διημερου, ηπιαμε καφε και αραξαμε.
Είναι ωραίο να υπάρχει μια συνέπεια.
Επίσης, ε, το ανθρώπινο σώμα είναι εύθραυστο πράγμα, σε ξύλο χωρίς παρέμβαση δεν εγγυάται κανείς ότι δε θα σπάσουν μέλη, κεφάλια, family lines και γενικά πολλά. Αυτό θέλεις να το αποτρέψεις. Ως τώρα έπεισες κάπως ότι δεν είναι προφανές να χωρίζεις κόσμο, αλλά εδώ νομίζω φτάσαμε στο προφανές.
Εν τω μεταξύ μου φαίνεται ότι έχεις στο κεφάλι σου ένα σύνολο περιπτώσεων όπου οι προς αλληλοξυλισμό 1) είναι πλήρως νηφάλιοι 2) έχουν συνειδητοποιήσει πλήρως το ότι θέλουν να πλακωθούν, και θα υποστούν τις συνέπειες 3) καταλαβαίνουν ότι είναι κακό να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά ο ένας στον άλλο και θα προσέξουν να μην το κάνουν 4) έχουν ελέγξει εάν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος γύρω τους και προσπαθούν ενεργητικά να τον αποφύγουν 5) είναι περίπου ίδιας δύναμης 6) είναι κωλόφαρδοι και δε θα τους συμβεί τίποτα στην τύχη.
Σκέψου και πες πόσα ξυλίκια εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, και πόσα είναι ανάμεσα σε ανεγκέφαλους για ομάδες, γκόμενες, επειδή ο ένας έσπρωξε τον άλλο κατά λάθος και έχουν πιει κι οι δύο. Σκέψου σε πόσα συμμετέχει ο ένας μαλάκας που δε βλέπει ότι είναι τόσος δα και ότι ο άλλος τύπος μπορεί να του σπάσει τα δάχτυλα με το στήθος του, αλλά δεν έχει το μυαλό να κάνει πίσω. Πόσα γίνονται με μαχαίρια, καδρόνια, περαστικούς και κατάνα.
Το πόιντ μου είναι ότι ΟΚ, με έπεισες ότι σε μερικές περιπτώσεις ίσως απλά πρέπει κάποιοι να τις παίξουν για να λύσουν κάτι δικό τους στο οποίο δεν έχω ανάμιξη, αλλά επειδή μπορεί να παιχτεί καμιά μαλακία, νομίζω ότι ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να χωριστούν για να μην παιχτεί καμιά μαλακία. Αυτά. Όχι ότι θα μπορούσα να χωρίσω κανέναν, εδώ που τα λέμε.
ο Raven Lord τους χωρίζει για να μην τους δείρει
καταρχήν δεν τριγυρνάω στο δρόμο και να χωρίζω κόσμο που πλακώνεται. εννοείται αναφέρομαι σε καταστάσεις που ως ένα βαθμό επηρεάζουν κ εμένα.
από εκεί και πέρα ο καθένας φέρεται όπως θέλει. εσύ ντυθορ άμα δεις δυο φίλους σου να σκοτώνονται, άστους στη μοίρα τους. εγώ ξενερώνω.
γυμνασιακά/λυκειακά χρόνια ήταν πολύ συχνό το ραντεβού "17,00 στις μπασκέτες ρε μουνί", για διάφορους λόγους.
μετά έγινα άνθρωπος και κατάλαβα πως δεν πρόκειται να μου κατέβουν αρχίδια όσες και να φάω/δώσω οπότε κλείνω σχεδόν δεκαετία που είμαι Qρία με κάποιες λαμπρές εξαιρέσεις που τις σκέφτομαι και συγκινούμε.
τώρα θυμήθηκα ότι έχω σηκώσει χέρι (ελαφρά) στον κάλκι και μας χωρίσανε.
:touched:
Χαίρομαι που το τόπικ εξελίχθηκε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Σιγά σιγά ξεχωρίζουν οι ΑΝΤΡΕΣ από τις αδερφές που μπορούμε να ειρωνευόμαστε άφοβα.
Να απαντήσει στο τόπικ και ο ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ.
eprepe na hsoun ekei
akou dialogo. ennoeitai kai egwkai autos liarda
vlepw tupaki na erxetai apo thn antitheth kateuthusnh. krataei gurw sta 17 ekatommuria megalka pothria mpuras (ta dinan nomizw dwrean me thn eisodo, kati tetoio)
fwnazw egw
etsi re mounia metal kai kati alla asunartthta
fwnazei autos ena group metal de thumamai ti, tou stul
manowar re mounia
apanta egw kati tou stul maideeeeeeeeeeeeen
xanaapantaei
dream thetaerrrrrrr
apantaw
gamw tous theater kai to progressive sou re mounii
kai plakwthikame
kserw yperoxo atomo pou gia kapoio adieukrinisto logo bre8hke se tsampouka me katana kai ekopse to xeri tou asxhma, ton trexan gia rammata kai polla alla.
ontopic, o amnesiac sthn 1h selida me kalypse apolyta, exw na plakw8w apo 2a lykeiou. genika eimai flwros (tm).
Τελευταιες μαπες πεσανε 1η λυκειου αναμεσα σε μενα και 2 μουνοπανα γειτονες, αδερφια. εφαγα εδωσα τελος. απο κει και περα εχουν γινει μερικοι τσαμπουκαδες αλλα δεν τραβηξε παραπανω το θεμα.
Α, εχω φαει και περιπου 20 μπουκετα απο το 1 τελ Νικαιας στην πενταημερη, αλλα βαραγαν στην πλατη, ωμους και τοτε δεν ενιωθα. Στην πουστια τελειως με βαρεσαν. Καμια 15 ατομα.
Δεν εχω πλακωθει ποτε σοβαρα, οι μαλακιες που καναμε στο σχολειο δεν μετρανε, πλακωνομασταν επειδη ημασταν ολα μαλακιστηρια, κι αυτα που απλα ημασταν εφηβοι με περισσοτερη ενεργεια απο οση μπορουσαμε να διαχειριστουμε (η αλλη μιση περισσευουμενη πηγαινε σε μαλακια), κι αυτα που φαινοταν οτι θα μεινουν για παντα (και εμειναν). Μια φορα στο σχολειο ομως τα ειχα παρει με ενα μουνοπανο που με εβριζε συνεχεια χωρις λογο γιατι ηταν μανκας, και εν ωρα μαθηματος (καλλιτεχνικων, οκ..) του εριξα καρεκλα με σκοπο να τον πετυχω αλλα ηταν ΑΙΛΟΥΡΟΣ και την απεφυγε. Ευτυχως.
6η δημοτικού και γω.
Με κοροιδευε ένα παιδί για κάτι λάθος που είχα πεί, αλλά πολύ ώρα.
Έτσι όπως περπαταγαμε στον διαδρομο, το πιάνω από το χέρι και τον κοπανάω στην πόρτα, πέφτει κάτω και με θεικό άλμα αλα ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣ με παρατεταμένο αγκώνα, πέφτω πάνω του. Ευτυχώς δεν τον πέτυχα στο κεφάλι :fear:
Από τότε τίποτα.