Ρωτούσα και τον roswell τις προάλλες. Ο μπουρζουμ δεν υποτίθεται θα σταματούσε τα μεταλς γιατί προέρχονται από μουσικές μαύρων; Άλλαξε κάτι στο σκεπτικό του ή απλά τα λεφτά είναι γλυκά;
Printable View
Ρωτούσα και τον roswell τις προάλλες. Ο μπουρζουμ δεν υποτίθεται θα σταματούσε τα μεταλς γιατί προέρχονται από μουσικές μαύρων; Άλλαξε κάτι στο σκεπτικό του ή απλά τα λεφτά είναι γλυκά;
Γενικά δεν ξέρει τι του γίνεται , οπότε δεν τον θεωρείς και αξιοπιστο σε αυτά που λέει.
ο μπούρζουμ γενικά τρολλάρει τους πάντες
Γενικότερα θέλει πολλές ακροάσεις. Στο Belus να πω την αλήθεια υπήρχε μια ομοιογένεια στα κομμάτια, πραγμά που μεν συντελούσε στο χτήσιμο ατμόσφαιρας καθ'όλη τη διάρκεια του δίσκου, αλλά με κούρασε. Από ένα σημείο και μετά άκουγα μόνο το Belus Toed (με λατρεμένο κόψιμο και επαναφορά σα γροθιά) και το επόμενο του με την φοβερή μπασογραμμή, μελωδία κτλ. Στο Fallen αρχικά είχα την ίδια εντύπωση/άποψη με εσένα, αλλά το άκουσα πολλές φορές γιατί με είχε εντυπωσιάσει ο ήχος του και μερικά θέματα. Κατέληξα πως σε γενικές γραμμές μ'αρέσει λίγο περισσότερο από το Belus σε θέμα ιδεών και μου κρατάει περισσότερο το ενδιαφέρον. Από τη Κυριακή το έχω ακούσει δε ξέρω κ εγώ πόσες φορές και ακόμα με βρίσκω να ανακαλύπτω λεπτομέρειες που δεν είχα προσέξει.
Στο θέμα που ρωτάει ο γκουντα-σαν, ο τυπάς είναι πανέξυπνος και όπως προειπώθηκε, τρολλάρει αβέρτα. Τόσα χρόνια στη φυλακή, έχει πει άπειρα άκυρα όπως το ότι δε θα ξαναπαίξει μέταλ λόγω ριζών στην μαύρη μουσική. Μετά είπε πως θα προτιμήσει το ambient σκηνικά όπως τα 2 τελευταία album που κυκλοφόρισε από την ψειρού, και στην τελική με το που βγήκε, κυκλοφορεί το Belus. Εκτός μουσικής, έχει πει επικά άκυρα περί άρρειας φυλής, φασισμοναζισμού, δημοκρατίας και λοιπά. Εν κατακλείδι, δεν χρειάζεται να πάρεις στα σοβαρά αυτά που λέει για τις ιδέες του, γιατί ΤΟΣΑ χρόνια μέσα έπαιζε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με τους έξω. Ας πεί ό,τι θέλει, στην πούτσα μας, αφού στην τελική βγάζει καλή μουσική.
Γενικά έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο αντί να τρολλάρει τους πάντες να μην ξέρει τί του γίνεται και απλά να μην είναι τόσο ηλίθιος ώστε να ξέρει πως αν κυκλοφορεί τέτοιους δίσκους θα χεστεί στο τάληρο;
Επειδή ξερωγώ το "καλή μουσική" είναι υποκειμενικό. Και προσωπικά νομίζω οτι το να γράψεις τέτοια πράματα γι 'αυτόν (ή και τον οποιονδήποτε, απλά δεν θέλω να γίνω υπερβολικός) δεν απαιτεί κάποια ουαου έμπνευση. Απλά σας φαίνεται γαμάτο γιατί ήταν κάτι χρόνια στη φυλάκα και περιμένατε νέο υλικό από δαύτον. Στην τελική τόσα χρόνια στη στενή 0 υλικό, ενώ μάλλον είχε δυνατότητα να γράφει. Μόλις όμως ξεπόρτισε και έχει ανάγκη το ρευστό, ΤΣΟΥΠ δισκάκια σε χρόνο dt.
Quote:
Dauði Baldrs was recorded using a synthesizer and a normal tape recorder while Varg Vikernes was in prison, as he was not allowed to have any other instruments or recording equipment. It was completed in a few months due to his limited access to synthesizers, which was also the case with Hliðskjálf.
και βασικά,μαζί με το quote, ταίριαζε και η υπογραφή σου σαν επιπρόσθετη απάντηση.
όσο τον ακούω (10 τουλάχιστον φορές ως τώρα) τόσο και θεωρώ ότι είναι ο πιο προσιτός δίσκος του σε αυτιά που δεν πολυαντέχουν το μπλακ. Επίσης, κανείς δεν παρατήρησε ότι έχει έντονα φολκ στοιχεία;
Η αλήθεια είναι πως ο Vikernes έχει αλλάξει πολλές φορές τα λεγόμενα του, τις πιο πολλές φορές όμως το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να βγαίνει πάλι αυτός από πάνω. Στη προκειμένη περίπτωση ναι είχε πει πως δε θα ξαναπαίξει μουσική μαύρων, αργότερα όμως είπε πως οφείλει στο κοινό του 1-2 δίσκους Burzum όπως τους ξέραμε για να ευχαριστήσει αυτούς που τον στηρίξανε. Επίσης είπε πως μετά ή θα αποσυρθεί ή θα κυκλοφορεί δίσκους με άλλο όνομα. Ο δεύτερος δίσκος βγήκε, χωρίς να τον περιμένει κανείς, η επίσημη ιστοσελίδα ήταν σχεδόν ανενεργή για μήνες. Τώρα θα δούμε τι θα κάνει...Το απλό λογότυπο δε ξέρω αν προσπαθεί να περάσει κάποιο μήνυμα. Το σίγουρο είναι πως πολλά ήταν μελετημένα, ανακοίνωση νέου δίσκου, λινκ διαθέσιμο και την ίδια μέρα οι στίχοι στην ιστοσελίδα. Αυτό τον άνθρωπο δε μπορείς να τον πιάσεις από πουθενά.
Στα του δίσκου, ίδιος και διαφορετικός με το Belus. Αυτό δε μειώνει σε τίποτα την αξία του, δισκάρα είναι oπως και κάθε άλλη φορά. Και αυτό το ουρλιαχτό στο Vanvidd...
Επίσης, κάπου διάβασα, μάλλον σε άλλο φόρουμ, πως αν το Fallen έβγαινε από μικρότερο συγκρότημα θα περνούσε τελείως αδιάφορο, αν είχε βγεί όμως πριν 16-17 χρόνια τι θα λέγαμε τώρα για αυτό;
Έφτασε σε κανέναν το preorder του?
όχι ακόμα
Πήρες αυτό?
Έκανα τη μαλακία και το παρήγγειλα όταν ακόμη ήταν το κόκκινο στα σκαριά και τον ήπια, πιο πολύ μου άρεσε το clear...
ναι, αυτό υπήρξε
χαίρομαι κάπως που δεν είναι κόκκινο βέβαια!
Και ναι...
εν ετη 2011 υπάρχουν ακόμη μεταλλάδες χωμένοι στις σπηλιές τους που ακούνε burzum
ξέχασες να πατήσεις το caps lock
Με αυτά που έχω διαβάσει απο τα μπουνίδια που έφαγε το keyboard δεν έμεινε caps lock
god....
nice
Με έχει κερδίσει ο δίσκος! 8)
Ο δίσκος είναι πράγματι καλός.Παρόλαυτά θεωρώ μαλακία του varg που έβγαλε καινούργιο σε τόσο μικρό διάστημα.
Δισκάρες σαν το belus θέλουν περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν.
Ρε βρέθηκε ένας καλλιτέχνης ο οποίος ακόμη φαίνεται να μπορεί να προσφέρει αφειδώς ΚΟΜΜΑΤΙΑ κι όχι αηδιούλες της σειράς (βλ. τις γνωστές μπάντες που αναφέρω συνήθως) και έχουμε και παράπονο;; Δηλαδή, τί να 'λεγαν οι χεβυμεταλλάδες το '84, να κατηγορούσαν τους Manowar, που μέσα στο ίδιο recording session γέννησαν τα "Hail to England" και "Sign of the Hammer"; Αφήστε τους καλλιτέχνες να εκφραστούν με τον ρυθμό τους.
Έλα μωρε που για τα επίπεδα των Burzum το "Fallen" δεν είναι της σειράς. Ο δίσκος δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, δεν είναι κακός αλλά είναι επικίνδυνα κοντά στο μέτριο. Και εντάξει όταν μιλάμε για εμπόρους τύπου Βικερνες, ποια έκφραση των καλλιτεχνών. Μυρίστηκε φράγκα ο μπάρμπας και γι' αυτό limited βινυλια που κάνουν 30ε από την πρώτη έκδοση.
Φίλε H2He, αυτά τα κάναν πρώτοι και καλύτεροι οι Maiden. Αφού είδαν ότι τα βινύλια ύστερα από κάποια χρόνια εκτοξεύονται στο θεό, τα πουλάγαν κατευθείαν οκτώμισι χιλιάρικα ξέρω 'γώ. Το ίδιο κι οι Manowar με το Battle Hymns MMXI, κι απ' ό,τι μου λες το ίδιο κι οι Burzum πλέον. Εγώ, όμως, δεν μίλησα ούτε για συσκευασίες ούτε για format ούτε για τίποτε άλλο πέραν της μουσικής καθεαυτήν. Απεχθάνομαι τα 3ιντσα CD με δώρο πλαστελίνες και χειροποίητα κουλουράκια και box vilyls με bonus παζλ και εξπρεσιονιστικές νουβέλες. Την μουσική ακούμε σε κάθε περίπτωση και στην τελική, αν δεν περισσεύουν τα φράγκα, παίρνουμε μονάχα το cd-άκι ή ούτε αυτό καν. Δεν μπορώ να θυμηθώ πολλούς black metal δίσκους του τελευταίου εξαμήνου να είναι καλύτεροι από το "Fallen", με μοναδική εξαίρεση το Inquisition, το οποίο βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο, στο ER μου θάφτηκε κάτω από τόνους μουσικών απορριμμάτων.
Γιατί σας κάνει τέτοια εντύπωση το μικρό διάστημα που μεσολάβησε; Εδώ έγραψε 5 δίσκους μέσα σε ένα χρόνο το '92 ο τύπος.
Ούτε εγώ θεωρώ το μαρκετινγκ κριτηριο για να χαρακτηρίσω την μουσική αξία του δίσκου. Το σχόλιο πήγαινε κυρίως στην "ανάγκη έκφρασης". Και βάζοντας δίπλα δίπλα το "Belus" και το "Fallen" (δεν πάω παραπέρα), δεν μπορώ να μη δω ότι και συνθετικά και ηχητικά και ατμοσφαιρικά το καινούριο δεν μπορεί να φτάσει στα επίπεδα του προηγούμενου.
Επίσης όταν υπογράφεις σε major label σιγά μην έχεις λόγο στις Limited εκδόσεις, τις κόπιες και παίρνεις ποσοστά στις πωλήσεις έτσι εύκολα.
Βέβαια τι να μας πει και ο Varg εδώ το pre-order των SEPTIC FLESH κάνει τα διπλά σε CD και έχει και μαγνητάκι για το ψυγείο!
http://e-shop.season-of-mist.com/en/...-dcd-dvd/25667
Τωρα θα βγαλει και δυο (!) συλλογες με ΕΠΑΝΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ για να τις μοσχοπουλ...εεε να τις διαθεσει προς τερψη & απολαυση των οπαδων!! Μπλακ μεταλ τεχνη!!
Edit: Ελα ρε wom ημαρτον, για τη Byelobog μιλαμε. Ειδε μπικικινι ειπε να βγαλει κατι και μαγκια του. Αλλα οχι και να παριστανουμε το μαλακα του χωριου.
δυο δισκαρες ακομη και το black metal παλι δικο του θα ειναι.
εγω μονο Burzum και εκεινο το υπερτατο black future των Veκtor ακουω.