ανάθεμα αν το άκουσες το τραγούδι
Printable View
dystyxws...
γούστα
Δεν μπορώ να μιλήσω με πολύ άσχημα λόγια για τους Aherusia μιας και θέλω να σέβομαι κάθε προσπάθεια.
Αν είμαστε όμως μόνοι αλλάζει το πράγμα.
Σαν ακροατής δεν μου αρέσει αυτό που ακούω (το παραπάνω κομμάτι είναι λίγο πιο οκ από τ' άλλα, όχι μεγάλη διαφορά όμως)
Και αν αυτό είναι υποκειμενικό το πάω πάρα πέρα. Θέλουν να νιώσω κάτι που είναι αντιστρόφως ανάλογο με αυτό που θέλω να νιώσω όταν ακούω Black Metal ή μουσική γενικά.
Απάντηση θα πάρουμε αν πάμε στο εσωτερικό του ζητήματος, μιλάμε για μια μπάντα που παίζει σαν Rotting Christ με στοιχεία Emperor & Dimmu Borgir.
Ok, δεν λέω να το παρακάνουν, επειδή το παρακάνω εγώ και εσείς, αλλά πιστεύει κανείς ότι έχουν ακούσει πολλά πράγματα πέρα από τα παραπάνω που αντιγράφουν?
Ότι ακούς είσαι και είναι και φανερό σε αυτό που εκφράζεις, δείτε και τις εικόνες, τους χαρακτήρες, το video clip αλλά και τους στίχους.
Image και riff αποκαλύπτουν πολλά, όχι ντε και καλά την ποιότητά τους ή το μέλλον τους αλλά σίγουρα τον προσανατολισμό τους.
Αν το Black Metal είναι η αφετηρία να νιώσεις κάτι, τότε όλο το σύνολο το ζωντανεύει. Αν κάπου μπάζεις, μπάζει και το σύνολο.
Νομίζω το μόνο που ζωντανεύει με τους Aherusia είμαι εγώ στα 17 που όταν άκουγα κλαρίνα στο χωρίο έβαζα από αντίδραση στο walkman Dimmu Borgir.
Με την μόνη διαφορά ότι τώρα έχουμε 2010 και όχι 1997 και το Black Metal είναι πολλά παραπάνω από αντιδραστικά νιάτα, μιας και αν δεν κάνω λάθος τώρα το σέβονται και όσοι το κορόιδεψαν τότε....
ρε necromanzee, μπέρδεμα ρε φίλε. Από τη μία κάνεις μία δήλωση υποκειμενικότατη "Θέλουν να νιώσω κάτι που είναι αντιστρόφως ανάλογο με αυτό που θέλω να νιώσω όταν ακούω Black Metal ή μουσική γενικά." και μετά ψάχνεις να βρεις την αιτία που οι Aherusia δε σου αρέσουν σε αυτούς λες και προσπαθείς να αποδείξεις ότι είναι κακή μπάντα, αλήθεια μεγάλη τελεία και παύλα. Η πλάκα είναι ότι ούτε με black metal ούτε με Έμπερορ/Ντίμουμπόργκιρ έχουν ιδιαίτερη σχέση αυτοί, iron maiden folk metal παίζουν, το μισό άλμπουμ είναι παραδοσιακές μελωδίες επιμεταλλωμένες. Εφόσον η αισθητικές σου προτιμήσεις είναι τόσο αντίθετες με αυτό που βγάζει η μπάντα, το κεντρικό συναίσθημα που έχουν στόχο, τότε ούτε εάν ήταν καλοί/όχι εμπορικοί/εμπνευσμένοι θα σου άρεσαν. Πάω στοίχημα ότι δε σου αρέσει ούτε πχ κάτι το οποίο είναι ουσιαστικά περισσότερο κοντά στη μπάντα αυτή όπως η παραδοσιακή, τα κλασικά ηρωικά σάουντρακ τύπου τελευταίος των μοϊκανών, braveheart, κλπ. Πάντως δεν είναι τόσα όλα απλά και δε συνδέονται απαραίτητα για να φτιάξουν ένα απλό νόημα τύπου "αυτοί είναι για το πούτσο" πχ αυτοί έχουν ίματζ με εμπορικότατες προδιαγραφές, αισθητική αφέλεια/ανωριμότητα, αλλά σε σημεία βγάζουν ειλικρινές και επιβλητικό συναίσθημα, κατ' εμέ (και στους στίχους επίσης). Αυτές οι αντιθέσεις είναι χαρακτηριστικό στοιχείο του underground αλλά και του περισσότερου χέβι μέταλ γενικότερα.
Έχεις δίκιο, με την εμπορικότητα δεν τα παώ καλά αλλά όχι σε όλες τις μορφές της.
Δεν θέλω ν' αποδείξω όμως ότι είναι κακή μπάντα, είναι θέμα πρόθεσης και δεν την έχω. Εξάλλου άκουσα και το κομμάτι του φίλου ενώ δεν μου άρεσε το album θέλοντας να κάνω ένα βήμα χωρίς αφορισμούς και με καλή διάθεση στην πρώτη ευκαιρία θα τους δω και live.
Δεν λέω όχι στο παραπάνω όπως το λες αλλά Maiden με Folk γιατί το συζητάμε στο Black Metal underground?
Η μπάντα μιλά για black metal όμως...εκεί είμαι αντίθετος, γιατί πολύ απλά δεν παίζει black metal.
Διαφορετικά οκ πάμε σε όσα είπαν οι άλλοι παραπάνω, δηλαδή στο γούστο και μένει στην υποκειμενικότητα η κατάσταση.
Αυτό είναι και το σύνολο όλων όσων έγραψα, χρήση black metal image με άλλον συναισθηματικό προορισμό.
(:-) τα... τελευταίος των μοϊκανών, braveheart και άλλα τα γουστάρω αλλά οκ έχω χρόνια να τ' ακούσω είναι γραμμένα και σε κασέτες..)
Είμαι ρε συ "λίγο" κολλημένος αλλά μη βαράς.
Εγώ πάντως άνετα μπορώ να μιλήσω με άσχημα λόγια για τους κάθε Aherusia, χωρίς πολύ ανάλυση είναι γτπ καβάλα.
δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο show, αλλά με την 1η φορά που τους άκουσα (χωρίς να τους ξέρω) έπαθα πλάκα. η χρήση της λύρας, όχι σπασμωδικά, αλλά ως σταθερό όργανο είναι όλα τα λεφτά. τώρα αυτό να μην αρέσει, ή γενικά το όλο στήσιμο είναι απολύτως λογικό, αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το έντονο μένος.
από την άλλη αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι: το blackmetal ποίος το ορίζει;
αυτά τα δυο εγώ τα ανέβασα
και αυτό είναι η πιο πρόσφατη ανακάλυψη-διαμάντι
Μένος, αν φάνηκε λάθος μου, δεν υπάρχει.
Ορισμός του Black Metal υπάρχει μέσα σε Balck Metal album. Ας το αφήσουμε υποκειμενικό αυτό αν και δεν πιστεύω ότι είναι.
Αλλά υπάρχει ο ορισμός για όσους παρακολούθησαν το Black Metal με αυτόν τον τρόπο, αν τώρα π.χ κάποιος θέλει να το παρακολουθεί σε φάση ακουω Nyktalgia αλλά δεν άκουσα ποτέ μου Gehenna γίνετε, απλά εγω που το παρακολουθώ ιστορικά δεν μπορώ να μιλήσω μαζί του για το είδος αλλά μόνο για μπάντες.
Αν τώρα κάποιος πει ότι στις best black metal κυκλοφορίες του 2009 είναι το "And the Tides Shall Reveal the Traces" είναι οκ, εξάλλου μιλάμε για γούστα.
Απλά ακούγοντας το θα σκεπτόμουν ότι δεν έχει ακούσει όσα black metal albums βγήκαν το 2009 και είχαν κάποιο ενδιαφέρον (με το κόστος να ακούσει και μαλακίες βέβαια)
Χωρίς να θέλω να φανώ επιθετικός με την μπάντα, νιώθω ότι έχω ακούσει 100 πιο ενδιαφέροντα Black Metal (Album, Split, Ep, Demo) του 2009 και δεν έχω κανένα πρόβλημα να σας ποστάρω και λίστα.
Οσον αφορα τους Aherusia ενταξει ο καθενας εχει την αποψη του. Και η δικη μου αποψη ειναι πως αυτο που κανουν ειναι τραγικο. Γενικα ολο αυτο το ελληνικο στοιχειο … :puke:
Πειτε κανενα δισκο με ψαλμωδιες τυπου si monumentum κ.λπ που εχετε ανκαλυψει …
Πειτε και αποψεις για τη πρωτη δουλεια αυτων:
http://www.metal-archives.com/images/2/6/9/3/269376.jpg
:dfinger:
Mystérion - The Sacral Chamber
http://www.metal-archives.com/band.php?id=3540303961
ρε αδερφέ δεν είπε κανείς ότι είναι the best for 2009. για κάποιον είναι στην 10άδα, για κάποιον στην 100 και κάποιος τόχει γραμμένο στα παπάρια του. that's life για οποιοδήποτε άλμπουμ (edit: εξιπακούεται ότι ό,τι ποστάρεται δεν αρέσει κατανάγκη σε όλους)
π.χ. kawir ξερωγώ γουστάρω τρελά, ενώ άλλοι ούτε που μπορούν να ακούσουν ;)
και όπως σωστά λες, το είδος δεν προϋπήρχε ούτε παραμένει στάσιμο, προάγεται και εξελίσσεται από τις ίδιες τις μπάντες!
όσο για τους mysterion του anti στηρίζω psalms στο cold mist
Άκουσα το Αχερουσία και αδυνατώ να διανοηθώ πως καταφέρατε να κάνετε flame. Αν είναι να αρχίσουμε για Mystic Circle, Finntroll και Children of Bodom, να τα λέμε από την αρχή να το ξέρουμε, να βγάλουμε και τις κόκκινες μύτες.
anti, αν θες Si Monumentum ακούς Subvertio Deus, έχει υπάρξει και θρεντ κάπου.
Νέο Nightbringer ακούσατε; The Howling Wind; Τα μοναδικά black metal που ακούω σε καθημερινή βάση τον μήνα ιούνιο.
H συλλογή Archgoat:pink:
Ρεεεεε καρχαρτ εσύ δεν είχες πει νομίζω παλιότερα για Nidingr; Άκουσες τπτ για το καινούριο;
Είδα εξώφυλλο κάπου και είναι τόοοοοοοοοοοοοσο μα τόοοοοσο ΓΚΑΥΛΑ όπως επίσης και ο κιθαρίστας τους παίζει επίσης και για τους DHG.
νέο Nidingr κυκλοφόρησε στην JESTER RECORDS. Πρώτο black metal album της jester. Ισχυρότατο, μοιάζει με Supervillain σε κάποια σημεία. Στα προηγούμενα ήταν τίγκα 666 International, σε σημείο να χασκογελάς. Πέρασε ένα φεγγάρι και ο Tony Laurano στα τύμπανα, όταν έφαγε dimmu πόρταρ. Τώρα Hellhammer. Οι Dodheimsgard δύσκολα θα ξαναγίνουν συγκρότημα. Οι Furze γράφουν νέο album. To Slagmaur αρχίζει ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ να είναι συμπαθές, ενώ οι Enslaved αποφάσισαν πως ο κόσμος χρειάζεται ένα ακόμα album τους. Το Thorns κυκλοφορεί από το 2005, ενώ το VIRUS θα είναι album δεκαετίας μόλις αποφασίσει να βγει. Νέο εφτάρι Audiopain άκουσε κανείς;
Εξ' ου και η λυκοπαγίδα-φόρος τιμής στο "αφεντικό" όπως και ο τίτλος. :P
Πες και για το Norrøn livskunst που θα σκάσει μύτη οσονούπω..
Τραγουδάει ο Garm στο Nidingr ε. Έτοιμα και δυο albums Ulver, ένα με διασκευές, ένα κανονικό, από 2011 όμως. Και live του χρόνου Αθήνα. Το Solefald από σεπτέμβριο; Άντε να δούμε, εμπιστοσύνη μόνιμη.
Guest κάνει λέει..
Το Solefald μέσα Οκτώβρη.. Φυσικά τυφλή εμπιστοσύνη..
ε guest vocals ομως!
και στου Zweizz το cd θα τραγουδήσει, αυτό με τον Antony Hopkins που απόθανε πως τον ελένε, και φυσικά στο Aethenor. Ο Pedersen γειά σας βέβαια, και καλύτερα, έχει Σοβαρές Δουλειές Να Κάνει.
Χμμμ θα ήθελα να ακούσω Pedersen σε επίσημη δουλειά, θα είχε ενδιαφέρον.
Αν όμως είναι για καλό σκοπό καλώς έφυγε :P
έσκασε μύτη το Blut Aus Nord
αν και έχω κόψει το μέταλ λίγο μετά το γάλα, οφείλω να παραδεχτώ ότι κάτι σαπίλες μπλακμεταλλιές τις ακούω φου και φου.αρκεί να μην έχουν καλό ήχο
σιγά τα ωά είναι αυτό
γενικά blut aus nord προσκυνάμε καταρχην: ultima thulee, memoria vetusta I & II
και μετά κανα work για τους τρου (εμένα να μου κιόλας μπροστά στην καύλα των αποπάνω)
α, το MoRT ήταν ψαρωτικό γιατί ήταν από τα πρώτα της μεταβατικής περιόδου που άκουσα, οπότε γαμάει.
και το προηγουμενο σιγα τα ωα ηταν!
άντε ρε βλάκα έχεις κι άποψη.
σιγα που το work ειναι για τους τρου ρε σιχαμενο. το αλμπουμ του λαου ειναι και το αγαπαμε και εχουμε και αποψη.
ε ναι, μεγαλώσανε γενιες και γενιες με το δεύτερο πιο ανορθόδοξο άλμπουμ τους και το κάναμε και λαϊκό.
η γενια των πεντακοσιων ευρω στηριζει ομως. επισης το τελευταιο galar ειναι ο δισκος που θα βαλεις στο ροκιν.
το τελευταιο galar που δεν έχεις ακούσει και θα το βάλεις τρέχοντας μόλις το ακούσεις στο rocking θες να πεις!
αρκετό σπαμ, η συνέχεια στο μσν
Εγώ έκοψα το black metal λίγο μετά τους galar πάντως
τρομαχτικο το Subvertio Deus. το ειχα ακουσει οταν ειχες κανει το θρεντ αλλα δεν μου ειχε αρεσει. ειναι οπως πρεπει τελικα.
εδω ειμαι τις τελευταιες μερες
http://www.metal-archives.com/images/2/6/2/8/2628.jpg
Helrunar - Sol
Δασικό γερμανικό. Το τρίτο τους, αν μετράω σωστά. Παρόλα αυτά έχουν κι ένα τεράστιο demo και σε αξία και σε διάρκεια. Το φετινό (2011) αποτελείται από δύο cd, τα οποία πωλούνται και ξεχωριστά.
Wald Geist Winter - Teufelskreise
Ακρίβως ίδια περίπτωση με το από πάνω (στο πιο παραδοσιακό όμως - οι helrunar είναι πιο ποιητικοί). Το πρώτο τους full. Περσινή κυκλοφορία. Αρκετές μελωδίες, καλούτσικη παραγωγή. Όσοι πιστοί...
Hordagaard - Visions From The Other Side
Εντάξει... Τώρα τί να πεις; Μην σας πάρω και στο λαιμό μου! :razz: Από τις αρκετά ιδιαίτερες σύγχρονες μπάντες της Νορβηγίας. Έχουν και σε αυτόν το δίσκο κακή παραγωγή, παρόλα αυτά πάντα με μαγνητίζει η μουσική (?!) τους. Περσινό κι αυτό.
Armanenschaft - Psychedelic Winter
http://www.metal-archives.com/images/1/9/0/3/190371.jpg
Πολύ βρώμικο φινλανδικό black metal με ενίοτε "άκυρη" ατμόσφαιρα που όποτε το ακούω -όχι σπάνια- αδυνατώ να πιστέψω ότι φωνή κάνει ο Alex Witchfinder. Θεός! :touched:
Απευθύνεται σε πολύ λίγους λόγω της επιτηδευμένα κακής, κάκιστης παραγωγής. Μνημείο του underground ακόμη κι αν είχε μόνον το παρακάτω κομμάτι.
Το από πάνω παρουσιάζεται και σε εκτενέστερη εκτέλεση στο δίσκο (με την προσθήκε καθαρών φωνητικών σε ένα από τα πιο ΜΝΗΜΕΙΩΔΗ σημεία στην ιστορία του είδους).
ντρεπόμουν να το ποστάρω αυτό ε :$
http://community2.metalreview.com/cf...2D00_450x0.jpg
Oranssi Pazuzu
Απο φινλανδια, μυστηρια φαση, ψυχεδελεια. το ακουω συνεχεια τελευταια βδομαδα
http://www.youtube.com/watch?v=x_dui...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=6lhnYQzq_RQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=YqD5uuBge-E
Καινούργιο Demoncy γαμώ τημπουτάνα.
http://www.myspace.com/demoncyhorde
http://www.dgrinc.com/demoncybg/enthronedcovern.jpg
με τρέλα
μόνο μην είναι σαν το αμέσως προηγούμενο αν γίνεται. σαν το JOINED IN DARKNESS να είναι