Οχι το Hyperdrive του Townsend ok.
Το papillion των editors έψαχνα. Thnx.
Γενικα οι PoS παίζουν Gay progressive αν και ψιλοκαλή μπάντα χωρίς να τρελένομαι.
Ότι παίξανε βγήκε πολύ καλά(άσχετα με το τι θα ήθελε ο καθένας να ακούσει)
Ανούσια drums/guitar solo.
Αρκετά καλός ήχος.Γενικά σε κάποια κομμάτια γούσταρα ας πούμε αλλα την πιο πολλή ώρα βαρέθηκα. Και ας μη μίλαγε κι οτραγουδιστής καλύτερα...
Lake of Tears καλοί αλλα περίμενα καλύτερα αν και δεν τους είδα από την αρχή
Αθήνα
Disillusion δεν πρόλαβα, μόνο τελευταίο τραγούδι, ενδιαφέροντες ακούγονταν.
Οι Agua de Annique νομίζω ήταν καλύτεροι την προηγούμενη φορά στο An, τα καινούργια πράματα δε με ενθουσίασαν, παρόλαυτά ντάξει η Anneke είναι εγγύηση, επίσης το Papillion ήτο καλή διασκευή.
Οι Lake of Tears πάλι με κούρασαν, καλά έπαιξαν νομίζω αλλά πολύ μονοτονία, επίσης θα ήταν καλύτερα αν είχαν και έναν πληκτρά, έτσι για το γαμώτο. Επίσης η φωνή του τραγουδιστή είναι και ιδιαίτερη αλλά από ένα σημείο και μετά καταντάει απαράδεκτη. Γενικά πάντως ευχάριστη εμφάνιση αν και προς το τέλος απλά περίμενα να τελειώσει. Επίσης ο κιθαρίστας (κυρίως) περίμενε πολλά παραπάνω από το κοινό, αλλά ντάξει ρε φίλε δεν είστε πρώτο όνομα στο lineup, άρα το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί προσπάθεια για να κερδίσετε το κοινό, ε ντάξει δεν πιάνει πάντα.
Οι Pain of Salvation πάλι, τα έσπασαν! Ο ήχος βέβαια ήταν ειδικά από ένα σημείο και μετά ψηλοχάλι. Ο νέος drummer είναι τρελό παληκάρι και δεν το περίμενα να με κάνει να "ξεχάσω" τον Langell, επίσης είχε πλάκα η αμηχανία του όταν πήγε να τραγουδήσει. Το drum solo θα μπορούσε να λείπει βέβαια, το καταλάβαμε ότι τα σπάει και χωρίς αυτό. Αν ήθελαν διάλλειμμα θα προτιμούσα κάνα ήρεμο solo στα πλήκτρα από τον Hermansson. Γενικά το setlist τα έσπασε, βέβαια πάντα θέλεις κι άλλο από τους PoS και ναι ίσως θα μπορούσαν να λείπουν οι διασκευές για να χωρέσουν κι άλλα original κομμάτια, αλλά νταξει Hallelujah ξέρωγω, υπόκλιση κλπ. Το Disco Queen είναι κομματάρα και βουλώνετε να 'ούμε και τι μεσημεριανάδικα και αηδίες, πείτε μου πού σε αυτή την εμφάνιση φάνηκε πως αυτή είναι μια μπάντα που έδωσε τη ψυχή της στο διάολο και πούλησε τη μουσική μας (!) για τα λεφτά και τη δόξα της Γιουροβίζιον;;; Αυτή η μπάντα, με αυτή την εμφάνιση, εδώ δεν κατάφερε να συντονιστεί με τις απαιτήσεις των τρουμεταλλάδων που νομίζουν πως progressive είναι μόνο οι Theater, με τις απαιτήσεις των προγκρεσσιβάδων που θέλουν το The Perfect Element Part II εδώ και τώρα (γιατί το Scarsick ήταν μια νουμέταλ αηδία) και που για κάποιο λόγο ακόμη νομίζουν πως οι PoS θα επανέλθουν στον προδεκαετίας ήχο τους, είχε την οποιαδήποτε σχέση με Γιουροβύζα; Ναι, μπορεί στο μέλλον να γίνει pop και να βάλει κι άλλο eyeliner κλπ αλλά όχι ακόμα.
Το ότι ο Daniel είναι οι Pain of Salvation και ότι επίσης είναι τελειομανής και ολίγον μεγαλομανής είναι παραπάνω από εμφανές εδώ και ποοολύ καιρό, μη με λέτε για αλλαγμένο άνθρωπο κλπ.
Εν γένει η μόνη ουσιαστική διαφορά από την προηγούμενη φορά που τους είδα (2007) ήταν ο drummer και ο μπασίστας, το drum solo και το Nights in White Satin. Ο Leo γεμίζει το κενό του Langell ικανοποιητικότατα, ο touring μπασίστας μοιάζει με ποζεράς και δεν συμπεριφέρεται απλά σαν ποζεράς όπως ο άλλος, το drum solo θα μπορούσε να λείπει και το Nights in White Satin ήταν ευχάριστη έκπληξη.
Η πρόταση για Dream Theater κ progressive σηκώνει μεγάλη κουβέντα κ θα βγούμε οφφτόπικ...κ επίσης ανήκω στα άτομα που μ' άρεσε το Scarsick (πλην ξέρετε πιανού κομματιού), αλλά με τα προηγούμενα δε το συγκρίνω...ορίστε σου απάντησω κ ως τρουμεταλλάς κ ως προγκρεσσιβάς :grin:
Τη γνώμη μου για το σετλιστ την είπα κ νωρίτερα, εξάλλου μπορώ να μιλάω μόνο θεωρητικά γιατί δεν ήμουν εκεί...
τώρα στο ότι ο Daniel είναι οι Pain of Salvation δε διαφωνώ, απλά κατά την ταπεινή μου άποψη κάπου έχει ξεφύγει λιγάκι τον τελευταίο καιρό ο τύπος...κ δεν τους απαρνιέμαι για το όλο θέμα Γιουροβύζιον (ε δε θα τους υποστηρίξω κ όμως ε...)
Μη μου βάζεις λόγια. Κι εγώ θα ήθελα ο καινούριος δίσκος των Ραηχ πχ να έχει ατσάλινες κιθάρες και τσιρίδες αλα-Take hold. Κι εγώ ξενερώνω όταν βλέπω τη στροφή τους. Θεμιτό είναι ο καθένας να επιζητά αυτό που επιθυμεί. Πόσο μάλλον από τις αγαπημένες του μπάντες. Το θέμα είναι όμως οτι η εμφάνιση των PoS στο λαηβ ήταν τουλάχιστον καλή έως πάρα πολύ καλή. Διαλέχτε ό,τι θέλετε ενδιάμεσα, αλλά το να τους κράζεις για το συγκεκριμένο λαηβ, είναι κάπως γραφικό γιατί μάτια έχουμε και βλέπουμε.
Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας όμως (χωρίς να αντιστοιχίζω κάποιον με κάτι). Μάτια είχαμε και είδαμε και σε άλλα live τους.
Το θέμα δεν είναι τόσο το τι θέλει ο ένας να ακούσει, αλλά η πλειοψηφία. Ωραία τα περάσματα και τα "happenings" όταν όμως γίνεται εις βάρος της ίδιας της μουσικής τους τότε αποκτούν το δικαίωμα να κράξουν και όσοι σέβονται τα 38 ευρώ τους. Καλά το είπε ο Krux, έπρεπε να τους κάνουμε και καμιά παραγγελιά.
αν σέβονταν τα 38 ευρώ τους, πριν πάνε θα είχαν ενημερωθεί για τι δίσκους έχουν βγάλει τελευταία οι pos, τι line up έχουν και τι περίπου παίζουν στα λαιβ τους. και κρίνοντας μόνο από το σέτλιστ, χωρίς να ξέρω πως ήταν στη σκηνή, αν ήμουν η πλειοψηφία θα ήμουν ικανοποιημένη.
Μπράβο ρε dopefiend, μέσα έπεσες, δεν ήξερα ούτε το lineup τους και guess what? Δεν έπαιζαν night in white satin και δεν κάναν reggae γυρίσματα στα τραγούδια τους.
Γιατί συνεχίζω και μιλάω με άτομα που αποθεώνουν linoleum ξερω γω?
μπράβο βλάκα Η.. καταρχήν αναφερόμουν στον krux κυρίως, αλλά και σε σένα που συνεχίζεις να μιλάς για 2-3 τραγούδια θάβοντας το nightmist και τα υπόλοιπα που ανέφερε ο fandango. εκτός και αν τα έκαναν ρεγκε διασκευές οπότε πάσο κερδίζεις!
και τώρα μπορείς να μου βρεις που και πότε αποθέωσα το linoleum. α ρε Η..
Δεν μίλησα εγώ για το nightmist? Μήπως κοιτάμε ότι γουστάρουμε απ' ότι ποστάρει ο καθένας εδώ μέσα?
Επίσης δεν αναφέρθηκα σε εσένα για το linoleum huhuhu. Μπράβο βλάκα Γκουλ. Γύρνα στους guinea pig τώρα κι άσε μας ήσυχους.
Λωλ. Είχες δει το σέτλιστ, είχες συμβιβαστεί με αυτό, αλλά το ρέγκε πέρασμα των 10 δευτερολέπτων και η Moody Blues διασκευή χάλασαν το value for money της συναυλίας~!
Που στο κάτω-κάτω γαμώ τις διασκευές ήταν
Υ.Γ.: Ξέρω ξέρω, άλλα γράφεις και άλλα καταλαβαίνουμε οι χαζούληδες
νυχτερινές ομίχλες και στάχτες. λολ, άλλη φορά θα μελετάω καλύτερα τα ποστ σου, κρύβουν διαμάντια! δεν πειράζει που δεν απάντησες, έτσι κι αλλιώς δεν περίμενα να βγει κάτι ουσιαστικό. πριν επιστρέψω στους guinea pig, ως αποτέλεσμα των αφοπλιστικών επιχειρημάτων σου, το μόνο που μπορώ πλέον να κάνω είναι να αναρωτηθώ.
γιατί συνεχίζω και μιλάω με άτομα τα οποία είναι καθυστερημένα ξερω γω?
δεν αναφέρομαι σε σένα ε huhuhuhu.
Αυτός είναι και ο λόγος που το live της Θεσ/νίκης είχε μετα βίας 400 άτομα και της Αθήνας 600.
Το οτι ο κόσμος αγόρασε το Scarsick, άκουσε το Linoleum, γέλασε με τις εξαγγελίες περι Eurovision και ψήφισε άκυρο.
Και το ξαναλέω, δεν είναι κρίμα μια μπάντα που θεωρούταν η πιο ελπιδοφόρα του prog να φτάνει σε αυτό το σημείο ?
Απο τα 1000 άτομα περίπου που παρακολούθησαν συνολικά και τα 2 lives τουλάχιστον το 70-80% είναι metal fans.
Ο καλλιτέχνης σαφώς είναι ελεύθερος, όπως και κάθε άλλος άνθρωπος, να κάνει ότι του καπνίσει στην ζωή του και συγκεκριμένα εδώ στην μουσική του.
Καλό είναι όμως ποτέ να μην ξεχνάμε απο που ήρθαμε, ποιοί είμαστε και που οφείλουμε την ύπαρξη μας.
Καλά όλα αυτά, αλλά με το συγκεκριμένο live τί σχέση έχουνε;
Δεν ήταν αρκούντως μέταλ;
Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω.
Είναι αλήθεια πως έχουν καταφέρει να ξενερώσουν πολύ κόσμο αλλά εκ των πραγμάτων όποιος αποφάσισε να έρθει στο live πήρε πάνω κάτω ό,τι θα έπαιρνε και το 2007. Νομίζω αυτός είναι και ο λόγος που ενιστάμεθα με αυτά που λέτε, το μόνο που θύμησε γιουροβίζιον στο live είναι ο τυπάς που φώναξε γιουροβίζιον πριν το Linoleum. Linoleum & Scarsick πήραν όσο χώρο είχε το Scarsick στο προηγούμενο setlist. Αν το ζήτημα δευτερολέπτων ρέγκε πέρασμα είναι ξενερωτικό, τότε τί ήταν η χαζοχαρούμενη μορφή του Ashes που παίζανε κάποια χρόνια πριν;
Και όλα αυτά τη στιγμή που η απόδοση της μπάντας ήταν τουλάχιστον υποδειγματική.