mesh, mesh, και παλι mesh. απο διπεταλα ψαξε στο Noiz για κανενα pearl eliminator , iron cobra που παιζω εγω , η κανα pearl p902 που ειχα εγω καποτε ολα αυτα γαμανε. για τυμπανα να πει κανενας γνωστης
Printable View
mesh, mesh, και παλι mesh. απο διπεταλα ψαξε στο Noiz για κανενα pearl eliminator , iron cobra που παιζω εγω , η κανα pearl p902 που ειχα εγω καποτε ολα αυτα γαμανε. για τυμπανα να πει κανενας γνωστης
Πωπω quote σε quote, κούραση :P
Επειδή υπάρχουν πολλά πράγματα που δε μπορείς να μάθεις/εξασκήσεις σε ηλεκτρονικά.
Επειδή ο εγκέφαλος μπορεί να μου ρθει άνετα από Αγγλία πχ χωρίς να δώσω 2 περιουσίες σε ταχυδρομικά. Ευπρόσδεκτο φυσικά οτιδήποτε μεταχειρισμένο αξίζει και έχω τη δυνατότητα να αγοράσω. Υπάρχουν kits χωρίς εγκέφαλο (ακόμα και στο thomann).
Drumstore θα περάσω σίγουρα μια βόλτα. Γενικά διαβάζω ότι mesh > rubber σε αίσθηση. Έχω παίξει σε πλαστικά και κάτι με χαλάει. Το ίδιο κάτι πιθανότατα θα με χαλάει και στα mesh, αλλά δε χάνω να δοκιμάσω. Mesh στο ταμπούρο είναι αυτό που διαβάζω παντού και κάνει τη διαφορά.
Κάπου είδα για TD8 (250-300e στο ebay). Μεγάλες διαφορές από το 9?
ε η ολη μαγεια στο mesh ειναι οτι το κουρδιζεις οπως γουσταρεις εσυ μπορεις να το τσιτωσεις η μπορεις να το αφησεις σαν Floor tom και να εχεις μηδεν rebound αυτο ειναι σημαντικο να το εχεις στα τομ γιατι αμα παιζεις στα ηλεκτρονικα με Rebound ταμπουρου στα τομ θα πας να παιξεις σε κανονικα τομ και θα τα κλασεις με την μια γιατι δεν θα εχεις συνηθισει
Τα full mesh της προκοπής πάντως που κοιτάζω έχουν >1300ε. Γύρω στο χιλιάρικο με mesh ταμπούρο μόνο.
TD6/TD9 σε τι τιμές περίπου πρόκειται για καλή αγορά?
Αναμένουμε ποστ τρισμέγιστου πωρωτικού Μπέρνη.
Στα λίγα που ξέρω και γω για ντραμς, θα έλεγα αν μπορείς να πάρεις mesh, να το κάνεις. Snare τουλάχιστο. Δεν είναι τέλειο, αλλά έχει αρκετά ρεαλιστικό rebound.
ηρθα και εγω. επειδη ειμαι κουρασμενος θα πω 2 πραγματα γρηγορα. τα υπολοιπα γιωργη, θα τα πουμε τηλεφωνικως. γιατι δε με πηρες γκοντνταμν ιτ?
επειδη ανεφερες να παρεις το σετακι για κανα λαιβ κιετς, αν πραγματικα το θες, τοτε ενας εινα ιο εγκεφαλος. 2box drumit 5
ειναι ο μονος με ασυμπιεστα και γαμηστερα σαμπλς που εινα ισαν αληθινα. ββασικα εινα ιαληθινα. παρε ακομα κα ιτον τντ30 της ρολαντ και περασε τον μεσα σε ενα πα. και κανε λαιβ. σα κλανιες θα ακουγονται. οποτε αν δε θες να συνδεεις για το λαιβ σου μεσω μιντι τον εγκεφαλο και να τριγκαρεις πχ bfd2 τοτε η μονη αξιοπρεπης λυση ειναι αυτη που σου λεω. και τη συνδυαζεις με οτι σετ θες. απλα η παγιδα ειναι οτι πρεπει να εχεις το χαι χατ της 2μποξ. το οποιο ανοιγοκλεινει κανονικα και γαμαει. κανονικοτατα. αρα αν θες το οτι καλυτερο παιρνεις τον εγκεφαλο της 2βοχ και το χαι χατ που καινουργια εχουν κανα 1200αρι νομιζω και μετα βαλε τα σε οτι σκατα θες. δεν υπαρχει καλυτερο μη το ψαχνεις. κατα καιρους βρισκεις ολ οτο σετ της 2βοχ με κανα χιλιαρικο μεταχειρισμενο. γενικα ψαξε. αν θες κατι που θα σε φτιαχνει γενικα, μονο ρολαντ ή 2βοχ για μενα. αν μπει ο παραγοντας λαιβ, πηγαινε σε αυτο που σου λεω. ναι και εγω μες χεντς ψηφιζω. απο εκει και περα μη νομιζεις οτι δεν υπαρχει διαφορα απο μες χεντ σε μες χεντ. και αυτα ψαξιμο θελουν. διπλο ή τριπλο μες σε ταμπουρο και μονο στα τομ ειναι ενας πολυ καλος συνδυασμος. και παλι οχι μουφομαρκες.
ειναι πολυ παραγοντες μωρε. τι να πρωτογραψω. αν θες πες επακριβως για τι το θελεις και τι μπατζετ εχεις να κανουμε μια καλυτερη κουβεντα.
eida aggelia apo to forum ths 2box. tupaki axiosevasto (eimai apo tous kamenous ekei mesa) to dinei 690 me metaforika. gia mena, mh to xaseis
http://www.2box-forum.com/index.php?topic=1819.0
υγ. ξεχασα να πω οτι υπαρχει τροπος ναπερασεις οτι ηχο θες απο bvd2 superior drummer κτλ κτλ απευθειας στον εγκεφαλο της 2box. kai eina ipaneykolow
Μπέρνι σ'αγαπάω γενικά, αλλά μαλάκα 690ε για μεταχειρισμένο ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΟΝΟ? Θα μένω στα παγκάκια για τα επόμενα 3 χρόνια. Τα "λάιβ" είναι πολύ μακρυά ακόμα, απλά το ανέφερα σαν πιθανότητα. Ακόμα μαθαίνω πολύ βασικά πράγματα, οπότε μήπως είναι too much για μένα?! Εξάλλου υπάρχει πάντα η δυνατότητα για "αναβάθμιση" αργότερα, που θα ανέβει το επίπεδο και οι απαιτήσεις, ράιτ? Έλεγα προς το παρόν να καταφύγω σε μια από τις λύσεις που πρότεινε ο σουπερμάτσομαν. Βρίσκονται σε αγγελίες με 500-600ε, τα οποία είναι λιγότερα απ'όσα υπολόγιζα, το οποίο είναι καλό και, αν τελικά έχω κάνει λάθος επιλογή, δε θα έχω πετάξει μια περιουσία.
Γενικά, πάντως, ναι, παντού διάβασα για roland ή 2box εγκέφαλο αυστηρά. Αλλά αρκετοί προτιμούσαν τους roland.
ΥΓ. Σόρυ, τώρα είδα το τηλέφωνο, ήμουν στο μηχανάκι.
ρε γιαυτο σε επαιρνα. δεν ηξερα ακριβως τι θελεις. παρε τηλ οποτε θες. βασικα θα σου ελεγα ξεχνα το κανονικο χαι χατ. κανονικο χαι χατ και κατω απο 1200αρι ξεχνα το. και για να δουλεουν σωστα θα τα σταξεις. οποτε η καλυτερη και πιο φτηνη επιλογη ειναι ενα td4 ή ena td9 ualega. genika pare na ta poume na koitaxw gia sena koukle. filia
Αν δεν κοιμάσαι θα σε πάρω σε κανά 40λεπτο :*
pare re sons of anarchy evlepa
Μόλις πριν λίγες ώρες αγόρασα ένα τέτοιο:
http://www.roland.com/products/en/TD...ages/top_L.jpg
Πολλά ευχαριστώ στον Μπέρνι που έτρεξε μαζί μου.
σιγα.. καλοπαιχτα ρε συ!!! κοπανα αλυπητα!!!!
Ποσο πηγαν;
449!!!! με δευτερο κικ παντ και πεταλο δωρο
είναι αυτό που είχε στο noiz με 500? πώς διάολο δέχτηκε 449 (και όχι 450 ξερωγω :P )
Αυτό, ναι. Όπως τα λέει ο Μπέρνις. Χτες κάθισα μέχρι τις 6.00 το πρωί (δούλευα 9.00, αλλά δε με νοιάζει πλέον γιατί απολύθηκα) και τα έστησα (+αναβάθμιση σε v2.04 ^^).
Ε 450ε μου πε, δεν είχα βρει τράπεζα στο δρόμο και είχα 350 πάνω μου. Δανείστηκα από δω κι από κει και βγήκαν 449 :P
Ψιλοσταρχίδιαμου (το ήθελα και λίγο από τη μία, από την άλλη οκ είναι δύσκολα τα πράγματα).
"Version 2 adds the following features:
Adds 30 new kicks and snares to the TD-9, increasing the TD-9′s internal sounds from 522 to 552. These are all new sounds.
Adds 40 additional kits to the TD-9, increasing the TD-9′s internal kit memory from 50 to 99.
Note: With Version 2, Kits 1-40 are all new factory kits, and Kits 41-91 are the original TD-9 factory kits. Kits 92-99 are labeled “User Kit”—all of these kits use the same default sounds and settings. Although only these kits are named “User Kit,” all 99 internal kits are user-programmable.
Adds MP3 playback (via a USB thumb drive) capability to the already available .WAV playback feature in the original TD-9.
Adds updated trigger settings for KD-9, PDX-6, CY-12C, and CY-13R."
Δεν έχω ιδέα τι άλλαξε γιατί δεν το δοκίμασα με το δικό του firmware. Τώρα πρέπει απλά να το χωρέσω κάπως στο δωμάτιό μου :/
αυτος ο πουστης ο μπλιτσερ εχει σηκωσει ολη την αγορα με τα μεταχειρισμενα. παει και για αλλα κολπα σημερα. απαπαπαπα
καλοπαιχτα ρεεε
καλοπαιχτα ντουντ. διπεταλο πηρες?
shmera.90 eura. pearl p122tw
(exv ginei o ekproswpos tupou tou)
Χαχα ναι πήρα κι ένα διπέταλο. Φχαριστώ :pink: Ένα πιατινάκι θέλω ακόμα - και ίσως ένα hihat - και είμαι κομπλέ.
Bump!
Blitzer πές εντυπώσεις απο το kit ρε.
Το TD-9K δεν είναι, αν κατάλαβα καλά απο την photo?
Κοιτάζω και εγώ για kit (μαλλον μεταχειρισμένο).
Έχω δοκιμάσει ήδη σε Alessis (μεγάλη μούφα) και σε Yamaha(τίμια αλλα μόνο apo mid-range και πάνω) αλλά δυστυχώς δεν έχει τύχει να βρώ roland στημένα για να έχω ολοκληρωμένη άποψη.
Ναι, αυτό είναι.
Γενικά, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το σετάκι είναι υπεραρκετό για πρωτάρη και η τιμή ήταν εκπληκτική. Το κυριότερο μελανό σημείο είναι ότι δεν είναι όσο αθόρυβο θα ήθελα (ήδη μου την έχει πει ένας γείτονας μια φορά). Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που θα ήθελα να αλλάξω τα toms σε mesh κάποια στιγμή, αλλά προς το παρόν απλά παίζω πιο φυσιολογικές ώρες. Για τους ήχους δεν έχω ιδιαίτερο παράπονο, μια χαρά είναι και αρκετή ποικιλία. Πιθανότατα επειδή ακόμα μαθαίνω.
Το μέγεθος των "τυμπάνων" είναι ακόμα ένα θέμα, αφού (τα συγκεκριμένα τουλάχιστον) είναι αρκετά μικρά (8.5''), οπότε πρέπει να τα έχεις σε μια σεβαστή απόσταση μεταξύ τους για να συνηθίζουν τα χέρια σου την κίνηση και να μη μάθουν να κινούνται σε ένα μέγιστο εύρος 5 εκατοστών. Από την άλλη, μικρότερη επιφάνεια, μαθαίνεις να έχεις μεγαλύτερη ακρίβεια.
Αυτό το kickpad με διπέταλο δε μου αρέσει. Σίγουρα δεν κατασκευάστηκε για διπέταλο. Είναι μια χαρά για μελέτη και εξάσκηση, αλλά αν θες να ηχογραφήσεις κάτι δεν είναι πολύ καλή φάση. Ίσως απλά είναι ιδέα μου, αλλά δε νομίζω.
Αυτά, μάλλον.
Λοιπόν, λέω να γίνω ντράμερ και ψάχνω ένα κιτ για εξάσκηση στο σπίτι. Το μπάτζετ είναι πολύ μικρό, οπότε ρωτάω εσάς, αυτά εδώ είναι ΠΟΛΥ για το μπούτσο;
http://smart.noiz.gr/details.php?id=159143
http://smart.noiz.gr/details.php?id=164074
http://smart.noiz.gr/details.php?id=164763
Το 400 μια φορά, λέει, το χει χρησιμοποιήσει. Σε οικοδομή έπαιζε?
Δε γνωρίζω πολλά περί ηλεκτρονικών σετ, αλλά, επειδή έψαχνα κι εγώ πριν λίγο καιρό, έχω ακούσει τα χειρότερα για τα millennium. Βέβαια, σε αυτά τα λεφτά, ίσως δεν παίζει κάτι καλύτερο. Δε βοήθησα πολύ ε? :P
χαχαχ :P
Τα Roland απ' όσο έχω ακούσει είναι απ τα καλύτερα και ένας φίλος μου δειξε αυτά: http://www.ebay.de/itm/Roland-HD-1-V...-/131041264453
τα οποία τα είχε κ αυτός λέει, είναι ότι πρέπει για αρχάριο.
μπλάκι όχι τέτοια πετάλια ρε συ, για την κάσα τουλάχιστον κανονικό, να μάθεις τεχνικές κτλ
αν μπορείς να φτάσεις τα 400-450, βρίσκεις Roland TD4 που γαμάνε.
τώρα αυτό το πρώτο το millenium του το παίρνεις και με 150, αλλά φαντάζομαι θα σε καλύψει για κάνα τρίμηνο και μετά θα ψάχνεις για κανονικό όργανο
αν είσαι σίγουρος ότι γουστάρεις και θα το συνεχίσεις, πήγαινε για Roland
Bye bye rubber.
http://i8.photobucket.com/albums/a10...123_150614.jpg
Spoiler
τωρα μιλας σωστα λεμε!. μια απορια εχω, στα ηλεκτρονικα μπορεις να βαρεσεις rimshot στο snare και να το αναγνωρισει?
Αν είναι dual-trigger, ναι. Αυτά είναι.
γαμω. γιατι ειναι σημαντικο να ξερεις ειδικα αν παιζεις μεταλ να βαρας ριμ στο ταμπουρο εγω το εμαθα αφου επαιζα 1 χρονο
Επανήλθα γιατί μόλις τέλειωσα και τις τελευταίες αναβαθμίσεις (για τώρα).
Πριν:
Spoiler
Μετά:
Spoiler
Μόνο εγκέφαλος και hi-hat έχουν μείνει ίδια από την αρχική αγορά. Όταν βρω λεφτά θα αλλαχτεί κι αυτό, αλλά είναι ακριβούτσικο.
genika to vathy san kanonas to vazoyme idio upsos me to tampouro. oti se voleuei vevaia, alla sto lew. epishs etsi pou exeis valei th vash sto ride den xtupas sidero? anapoda to vazoyme to matsouki, h wnia apexw...kai exeis polu pshla ta crash re atheofove. an tha itheles na paixeis pio grhgora , tha se kathusterousan. kai genika akoma kai n piasteis mporei, an px metrouses se crash. genika, oikonomia dunamewn. xupnhsa se mood xerola. vriste me kanonikotata. axizw 17 moutzes
Καλά κάνεις, γιατί δε μου έχει δείξει ποτέ κανείς πώς και γιατί και έχω στήσει τα πάντα μόνος μου. Βαθύ και ταμπούρο είναι ακριβώς στο ίδιο ύψος (παίζει να είναι και 2-3 χιλιοστά πιο ψηλά το βαθύ, τώρα που τα ξαναείδα). Θα ποστάρω καμιά φωτό αύριο από άλλη γωνία, να μου δώσεις κι άλλες συμβουλές.
Η βάση του ride είναι όπως είναι, επειδή στα δεξιά του κιτ βρίσκεται η πόρτα και δε θέλω να είναι εμπόδιο και να την ακουμπάει ο καθένας. Δοκίμασα προς τα έξω αρχικά, αλλά προεξείχε αρκετά χωρίς λόγο και δε μου άρεσε. Αν προσέξεις, όλο το κιτ είναι στημένο (οι βάσεις κυρίως) ώστε να πιάνει ελάχιστο όγκο. Φυσικά δεν ενοχλεί καθόλου στο παίξιμο, αφού είναι προς τα μέσα, πίσω και χαμηλά. Ούτε καν πλησιάζουν εκεί οι μπαγκέτες.
Θα το δοκιμάσω για τα crash, αν και νομίζω ότι, αν τα χαμηλώσω, βρίσκουν οι μπαγκέτες μου στα breaks. Ίσως αν, χαμηλώνοντάς τα, τα γείρω λίγο προς τα έξω και μακρυά από τα toms (είναι και το πρόβλημα χώρου που ανέφερα). Θα το δοκιμάσω, cheers!
to idaniko ua htan kamia paraskeyh opvw pav sth gynaikla (poy eina ista merh soy, na perasv na soyu deijv mesa se 3 lepta 2-3 pragmata.
παντως γενικα να ξερεις, το στησιμο που κανουμξε στα ηκλεκτρονικα, πρεπε ινα μη ναφησει κουσουρια. τι εννοω. αν εσυ βαλεις ακυρες κλεισεις στα πιατα, συνηθησεις με αυτες, και μετα πας και παιξεις σε ακουστικο σετ, ε θα τα σπασεις. οι κλεισεις στα πιατα πρεπει να ειναι λιγο γυρτες προσς τα κατω και προς τα σενα ετσι ωστε να να μην τα βαρας στην ευθεια στο ετζ. και βαραμε παντα με μια καπως πλαγιομετωπικη κινηση. οχι κατευθειαν ντουγρου. για να μην τους κανουμε ζημεια. εχω πιει αρκετες μπυρες και δεν τα εκηγω καλα.σορυ.
εκει που θελω να καταλειξω ειναι οτι προσπαθησε να κανεις ενα στησιμο οπως θα ειχες ενα ακουστικο σετ και οχι οπως σε βολευει στο σπιτι λογω ελληψς χωρου. σιγουρα θα κανεις συμβιβασμους, αλλα προσπαθησε αυτοι να μην ειναι τετοιοι ωστε να σου γαμησουν τη φαση. πιατα ποτε πανω απο το υψος του κεφαλιου. εκτος και αν πια βαρας ενα κρας το τετραμετρο.
ελπιζω να μην γραφω σ μαλακας, αλλα δεν πονταρω κιολας. φιλια