χαχαχαχα, χορτοφαγικη κουζινα λεει!
Printable View
χαχαχαχα, χορτοφαγικη κουζινα λεει!
Δεν έχω καμία σχέση με το παραπάνω ιβέντ, αλήθεια.
γιατί ένα στέκι σαν το βιολογικό να θέλει να προβάλλει κάτι τέτοιο ας μου εξηγήσει κάποιος. τζάμπα ή όχι καλή σεξιστική ροντριγκεζιά είναι το έργο, αυτοί δεν θα έπρεπε να το βρουν τουλάχιστον λιγάκι οφφένσιβ; ξέρω γω λέω.
το έργο γαμάει
γιατι ρε συ απλουστατα το ματσετε ειναι μια σατυρικη "ματια" του τυπου που γαμαω και δερνω.
επισης χαχαχαχαχαχ ενας μαλακας 2 ποστ απο πανω. κανω και γω τι ιδιο
ναι άλλωστε υπάρχουν πολύ τέτοιοι τέτοιοι εκτός χολυγουντ. το χόλυγουντ σατυρίζει χόλυγουντ κιεγαμώ. εντάξει δεν με νοιάζει γενικά δικό τους το στέκι.
ναι αλλα ας αποφασισουμε πως τους θελουμε ομως, να παιζουν λαιβ και μπαντες που παιζουν σε μαγαζια, να μην παιζουν χολυγουντ, να εχουν σοβαρη θεματολογια οι στιχοι, ή οχι, να ειναι χορτοφαγοι και φεμινιστες και δεν ξερω γω τι αλλο.
μωρε και μενα με φανηκε περιεργο καπως που καναν προβολη ματσετε, αλλα απ'την αλλη ειναι και κουραστικο να βλεπω παντα κριτικη. ok αναγνωριζω τι φαση μαλακια δεν ειναι η αποψη ελληνικες μπαντες που παιζουν σε μαγαζια να μην παιζουν, κι απ'την αλλη παιζουν χολυγουντ, αλλα
μιλάμε για το μασέτ στο βιολογικό και έγραψες 4 σειρες με άσχετα πράγματα. προφανώς θέλεις να με κατηγορήσεις για αδικαιολόγητη ή τουλάχιστον κουραστική κριτική (το παράδειγμα με τις μπάντες μόνο έτσι μπορώ να το εκλάβω δεν το λες γενικά) αλλά αν δεν βρίσκεις παραλογισμούς σε αυτά τα πράγματα τότε κανένα προβλημα εδώ δεν βρίσκουν αυτοί που το τρέχουν. είναι πολύ εύκολο μια πολιτικη δήλωση (το στέκι σαν χώρος είναι τέτοια) να καταντά γελοία αν δεν υπάρχει ένα ουσιαστικό υπόβαθρο ή να φαίνεται τουλάχιστον να αγνοείται.
χαλαρά την θέση του μασέτ θα μπορούσε να πάρει το οτιδήποτε αλλά η λογική μαγαζάτορα είναι προφανης εδώ.
μα εννοειτε ρε συ κωστα σε κατηγορω για κουραστικη κριτικη, γιατι απο τη μια κουβεντες που εχουμε κανει στο παρελθον, που ελεγες π.χ. οτι ειναι μαλακια να μην παιζουν μπαντες που εχουν παιξει σε μαγαζια στο στεκι κι απτην αλλη με την πρωτη "παρασπονδια", βγαινεις και κριτικαρεις πρωτος. χωρις να θεσεις εστω αυτο που σε λεω πιο πανω "ok αναγνωριζω τι φαση μαλακια δεν ειναι η αποψη ελληνικες μπαντες που παιζουν σε μαγαζια να μην παιζουν, κι απ'την αλλη παιζουν χολυγουντ"
αυτο σε λεω :pink:
βασικά δε με νοιάζει το χόλυγουντ θα ήταν γελοίο, ο σεξισμός και ο ομπτζεκτιβισμός (!) είναι σοβαρότερα θέματα σε τέτοιους κύκλους. ναι ρε μαλακα έχεις δίκιο το είπες δεν είδα τυφλώθηκα από την μαλακία τους και τα έχασα.
πέρα απ΄την πλάκα, έχω γίνει τελείως απαθής σε τέτοια φαινόμενα και δεν με πειράζουν τόσο όσο φαίνεται στα ποστ. απλά και μένα μου φαίνεται κουλό να μου τα σέρνεις για κουραστική κριτική όταν εκφράζω παράπονο (περισσότερο απορία ήταν αυτό βέβαια) ένα χρόνο και από την προηγούμενη φορά. ούτε πανό θα σηκώσω ούτε θα σταματήσω να πηγαίνω (έχω να πάω από ντισκέλμα βέβαια) αλλά και να μην μιλάμε δε γίνεται.
ρε δε σε ειπα ουτε να μην μιλας ουτε τιποτα, κουβεντα καμνομε. στους ρωχαμηδες θα αναλωθω σε μια μουτζα. εσενα που σε ξερω κι εχεις αποψη περι στεκιου θα το συζητησω. και κουραστικη δεν ειναι η κριτικη σου απο αποψη μπηκες να πεις την απορια/αποψη σου, αλλα απο την μερια, του εκανες το κοπο να κριτικαρεις καντο τουλαχιστον πιο αναλυτικα (γι'αυτο εβαλα και το θεμα με τις μπαντες), γιατι ετσι ξεχωρα που το γραψες, λεει ο πινατερος μεσα του, "αντιφασκεις ρε συ μαριλλιον - πως το θες ρε συ μαριλλιον το στεκι τελικα", αυτα λεει απο μεσα του και γι'αυτο το συνεχισα να το αναλυσεις, οπως θα εκανες π.χ. με το ταδε emocore γκρουπ απο το Νταλας,γιατι θελω το κατιτις παραπανω σε μια κριτικη για το "στεκι", ποσο μαλλον απο εναν αγαπητο και συναμα οχι ασχετο ανθρωπο με το ολο θεμα
εντάξει θα την κάνουμε την κουβέντα αλλά όχι απ'το νετ και προς θεού όχι στο μασέτ τοπικ!
το νταλας δεν είχε και καμμιά σοβαρή ημοκορ σκηνή εντωμεταξύ (...)
ποστάρω εδω για να πω:
1. Κωστάκη μπινέ!
2. Σιγά την ταινία...
http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231064509
Σήμερα:touched:
χιλιοπαιγμένα πράγματα και απουσία στυλ.
Auto to aristeroperierge to xrhsimopoieis pio polu kai apo to space. Prosexe to.
και αυτό που λες. επειδή όμως έχω πρόβλημα στην έκφραση θα χρησιμοποιήσω εικόνες.
αν το στυλ είναι η σοκολάτα
http://blog.nielsen.com/nielsenwire/.../chocolate.jpg
το kill bill είναι αυτό
http://img.foodnetwork.com/FOOD/2006...esecake_lg.jpg
και το machete αυτό
http://25.media.tumblr.com/tumblr_l4...5kdko1_500.jpg
αν έχεις αρχίδια γράψε και σενάριο μάγκα.
machete = kill bill 2 > kill bill 1
Σοβαρά τώρα σας άρεσε αυτή η ΜΑΛΑΚΙΑ?
Πράματι, υπερβολικοί παιάνες. Το είδα τις προάλλες και δεν θυμάμαι ούτε μισή σκηνή(/αλτσχάιμερ).
Αν υπήρξαν και παιάνες δηλαδή, ποιός διαβάζει ξανά το θρέντ!
σε όσους δεν άρεσε ...
τι περιμένατε να δείτε δηλαδή? διότι η ταινία είναι αυτόματα στο τοπ 5 στο είδος της .
Πράγματι, οι άντρες κάνουν σινεμά με εκρήξεις και πούτσες, ενώ το αβαν-γκαρντ είναι τίγκα στις γυναίκες δημιουργούς.
Η προοπτική να σου αρέσουν και τα 2, το καθένα στον καιρό του και για τους λόγους του δε μας περνάει από το... μυαλό, ε;
Εγώ, ομολογώ, για το Mexploitation του πράγματος έκατσα και τόδα, αλλά μετά μου έκανε ιδιαίτερη έκπληξη που... είχε όλα τα παραπάνω. Αν και... suspension of disbelief, η Alba με τον Machete? Δεν ξέρω - και δε με έπειθε η Alba, που πιθανότατα είναι δεύτερης-γενιάς Μεξικάνα, αλλά ούτε καν ο Trejo, εφόσον του ξέφευγε 'Αμερικάνικη (γιατί ουόοολη η Αμερική είναι οι ΗΠΑ)' προφορά, σε φάσεις.
to from dusk til dawn itan kalo, eixe senia ploki k plasare tis gomenes opws tha ithele na kanei to machete. to desperado itan kalo k eixe to xaraktira tou ekdikiti k swstous fonous, opws tha ithele na ta plasarei to machete. to machete twra itan ena megalo lathos, o rontrigkez itan panta vlakas ma etixe oi prwtes tou tainies na vgoun ws ek thaumatos poli kales. twra pou eixe ta fragka, eixe to kast, eixe k to xoligount apo pisw, fanike oti telika eftiakse mia eleini moufa, xwris stori, xwris atakes, xwris enan irwa tis prokopis. auto einai to neo cult/splatter movie gia noikokires. de tha ekplagw an gemisei to xoligount me tetoia anempneusta skoupidia ta epomena xronia.
to cult einai epitelous koul zitw! e den einai cult vre vlaka pleon!! oxi oti vlepoume tainies epeidis einai cult, alla to authentiko cult exei kati to omorfo, to machete itan ena trisakiro emetiko kolaz atairiastwn k anempneustwn pragmatwn. ektos tou oti oi kakoi pethanan swridon k teleiws akira, oi thanatoi de sou afinan kamia aisthisi katharsis kati aparaitito se tainies me ekdikites, afou to cult k to sapio sinema pigazei apo ta vasika enstikta tou anthrwpou!!!!!!!!
xilies fores rob zombie pou tin exei sto aima tou o anthrwpos tin t(H)rashila. kaliteros k apo rontrigkez alla k apo tarantino o opoios exei ksemwranei pleon teleiws
Ως γενικότερη παρατήρηση, μου φαίνεται εντελώς κουλό που τη σημερινή εποχή ο Tarantino, ο Rodriguez κλπ τρώνε τόσο θάψιμο και απαξίωση από πολλούς "ψαγμένους" "σινεφίλ". Μιλάμε για δημιουργούς των οποίων το κίνητρο ήταν αποκλειστικά και μόνο η geek αγάπη για τον κινηματογράφο ανεξαρτήτως είδους, αυτό τους έφτασε ως εδώ και τους έκανε πρωτοπόρους ενός ολόκληρου κινηματογραφικού ρεύματος, και αυτό και μόνο συνεχίζουν να κάνουν γράφοντας στα αρχίδια τους όλα τα υπόλοιπα. Σίγουρα υπεισέρχεται και το θέμα γούστου, αλλά μιλάμε συνήθως για "κριτικούς" που προσκυνούσαν Reservoir Dogs και Desperado την εποχή της κυκλοφορίας τους. Αλλά βλέπεις, σήμερα τον Tarantino τον ξέρει και η κουτσή Μαρία και θα κλείσει κι αυτή θέση για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας, άρα πώς μπορεί αυτό να είναι πια cool; Το cool πια ορίζεται περισσότερο από την τελευταία obscure δημιουργία του πανάγνωστου Ισλανδού σκηνοθέτη.
Στο φινάλε, δεν γίνεται κάτι να είναι cool αν αρέσει και σε άλλους.
Αναφέρετε reservoir dogs στο θρεντ της πατατάρας machete. Προβληματιστείτε.
Προσωπικά δε μ'αρεσε ποτέ ιδιαίτερα ο ταραντίνο, αλλά λολ ε.
εντάξει μωρέ μλκς δείτε το λίγο και απ'την πλευρά όπου πέρα απ'το τεχνικό κομμάτι που ομολογουμένως γαμεί, οι εν λόγω σκηνοθέτες δείχνουν βυζιά και κώλους με την πρώτη ευκαιρεία. θα πει κανείς και τι σημασία έχει. έχει μωρέ ειδικά όταν μιλάμε για τέχνες και ειδικότερα για το πως προβάλεις τα εκάστοτε βίτσια σου. εδώ στην ίδια μαλακία υπέπεσε και ο αρονόφσκι με τον παλαιστή που ανεξαρτήτως το πόσο μέτρησε, το τρίλεπτο στριπτιζ της τομει έγινε για να καυλώσουμε-ετε-ουνε. αν νομίζετε πως κάθε ξεγύμνωμα εξυπηρετεί τέτοιους σκοπούς, να πούμε πως σημασία έχουν οι ληψεις και τα εκάστοτε φετίχ της κάμερας τα οποία αν αγνοείτε επειδή έχετε πούτσα να ξέρετε ότι οι σκηνοθέτες τα βάζουν και τα τραβούν κατά αυτόν τον τρόπο συνειδητοποιημένα. το στυλ που λαμβάνουμε εμείς σαν γαμήστερο, είναι ουσιαστικά προέκταση των αισθήσεων και συγκεκριμένα της καύλας που μας προκαλουν οι επίμαχες σκηνές. γνωρίζετε πως είναι ανούσιες όμως έτσι; δλδ ανουσιες δεν είναι, αλλά στα όρια της τέχνης και συγκεκριμένα του κινηματογράφου, είνα φτηνά gimmicks που σε πρώτο βαθμό υποβαθμίζουν τον ρόλο της γυναίκας, σε δεύτερο τον σκηνοθέτη που θυσιάζει κάθε ηθική και τρίτον στον απλό άνθρωπο σαν εμένα και σένα που επηρεάζεται έστω και υποσεινήδητα.
βέβαια την έχω παίξει με το μασέτ 8 φορές αλλά όταν ηρεμώ τέτοια σκέφτομαι!
το σχόλιο του παρασαιτ αν και εύστοχο, είναι παντελώς άσχετο με το να κατηγορείς (εντιτ : κριτικάρεις καλύτερα) τους σκηνοθέτες για σεξισμό που χαρακτηρίζει τα έργα τους και που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορείς να αποδεχτείς-απολαύσεις-αποθεώσεις (διαλέγετε ότι σας εκφράζει). αν μιλάμε για ρεύμα αντιταραντινικών κτλ (που δεν έχω παρατηρήσει αλλά γενικά δεν είμαι ψαγμένος σινεφίλ) τότε σίγουρα δεν έχει να κάνει με το άνωθι επιχείρημα. εκτός αν λέτε να μην την πολυψάχνουμε όποτε τζάμπα μιλάμε, τζάμπα γράφουμε και τζάμπα επικοινωνούμε, μπορούμε απλά να την παίξουμε ομαδικά χωρίς πολλά πολλά.
βέβαια η χ δεν ξεκαθάρισε την θέση της (είναι λίγο άγαρμπη γενικά αλλά δεν μπορεί να εννοούσε κάτι άλλο) αλλά εγώ το κάνω και μην μου κάνετε άσχετα κόπυ πεηστ που τυχαίνει να σας εκφράζουν.
Το να χαρακτηρίζει κανείς τον Ροντρίγκες άσχετο, τυχερό και βλάκα μετά το Sin City και τα 4 δωμάτια (όπου είχε την καλύτερη ιστορία)...